Şule Akıl

Şule Akıl

Çocuk Gelişimci (Pedagog)

Meşgul

Seans Süresi 50 Dk
Seans Ücreti 249.00 TL

Yapılan Seans 72
Danışan Sayısı 28
Online Seans Al Uzmana Ücretsiz Soru Sor

Ankara Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olmuştur. Adnan Menderes Üniversitesi’nde pedagojik formasyon eğitimi almıştır. Öğrenim hayatı sırasında ve mezun olduktan sonra mesleki olarak kendini geliştirmek adına çeşitli sertifika ve eğitim programlarına katılmıştır. Okul öncesi eğitim, özel eğitim, hastane gibi bir çok alanda çocukları gözlemlemiş, çocuklarla ve aileler ile çalışmalar yapmıştır. Mezun olduktan sonra özel bir kurumda özel gereksinimli çocuklar ile çalışmıştır. Şu anda da özel gereksinimli çocuklar ile bireysel olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda çocuk merkezli aile danışmanlığı yapmaktadır.
icon Eğitim
  • Adnan Menderes Üniversitesi - Pedagojik Formasyon
  • Ankara Üniversitesi - Çocuk Gelişimi
  • Denizli İmkb Kız Meslek Lisesi
icon Sertifikalar
  • Agte - Ankara Gelisim Tarama Envanteri
  • Aile Danışmanlığı
  • Çocuk Resimlerinin Psiko-Pedagojik Analizi
  • Denver II
  • Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
  • Özel Eğitim Alanı Uzman Öğretici Sertifikası
  • Peabody
  • Pedagojik Formasyon
Uyku Eğitimi
Tuvalet Eğitimi
Aylık Gelişim Takibi
Sağlam Bebek Takibi
Gelişimsel Oyun Önerileri
Memeden Kesme
Aile Danışmanlığı
İki Yaş Sendromu
Pozitif Ebeveynlik
Korku ve Kaygılar
Kardeş Kıskançlığı ve Kardeşe Hazırlama
Duygusal Gelişim Gerilikleri
Aile İçi İletişim Sorunları
Çocuk ve Ergen Psikolojisi
Gelişim Bozuklukları
Öfke Nöbetleri
Konuşmada Gecikme
Altını Islatma Problemi, Kaka Kaçırma
Davranış Bozuklukları
Yeme-Yedirme Sorunları
Okula Başlama İle İlgili Gelişimsel Değerlendirme ve Danışmanlık
Sınır Koyma-Kural Koyma
Anne-Baba Ayrılığı
Dudak Emme,Parmak Yeme, Parmak Emme, Tırnak Yeme
Bağlanma Sorunları ve Güvenli Bağlanma
Etkileşimli Kitap Okuma
Okula Hazırlık-Uyum-Oryantasyon
Doğa Pedagojisi- Doğa Etkinlikleri
Ebeveyn Katılımlı Oyun Planlama
Gelişim Alanlarını Destekleyici Oyun Önerileri
Etkili Medya - Teknoloji Kullanımı
icon

Merhaba 13 aylık oğlum var anne sütünü sağarak veriyorum 2.5 ay oldu sütümde azalma var şuanda günde 30 ml geliyor sizce başka ne verebilirim mama vermek istemiyorum 30 ml ona yeterlimidir

Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, ilk 2 yıl bebeğin gelişimi için anne sütü oldukça önemlidir. Azaldı diye endişelenmeyiniz. Mevcut imkanlarla olduğu kadar destekleyiniz. 13 aylık bebeklerin ek gıdaya geçmiş olmasını bekleriz. Bu yüzden ilk aylardaki kadar çok anne sütüne ihtiyaç duymazlar. Yedikleri yemekler ile gelişimleri sürdürürler. Öğünleri bebeğinizin gelişimini destekleyici protein, karbonhidrat vs dengesini sağlayıcı şekilde hazırlayabilirsiniz. Çocuk doktoru kontrollerinde kilo alımı ayı ile uyumluysa yeterlidir. Her bebeğin gelişiminin kendine özel olduğunu unutmayınız. Gönlünüzü ferah tutunuz. Dilerseniz panelimden online randevu alabilirsiniz. Sevgiler..

icon

Merhaba ,kızım4 yaşında 16 kilo bundam 1 ay önce idrar yolu enfeksiyonu ve kanda enfeksiyon oluştu.10 gün boyunca yemek yememe iştah kaybı söz konu oldu. Bir müddet düzeldikten sonra 4 gündür öksürük başladı ve yemek yemeyi bırakmış durumda.cips abur cubur gibi şeyleri yemekte fakat ana yemekleri yememektedir.Nasıl bir yol önerebilirsiniz? Yardımcı olursanız minettar kalırım.

Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, öncelikle fizyolojik olarak sağlık durumunun düzelmiş olduğundan emin olalım. Abur cubur yiyebiliyor ama yemek yemiyorsa ortada alışılmış bir durum olabilir. Yemek yemediği zamanlarda aç kalmasın diyerek verdiğimizde alışmış olabilir. Bu konuda sınırlarımızı ve tutarlılığımızı gözden geçirelim. Yemek saatinden önce aç olduğuna dikkat edelim. Kendini abur cubur ile doyurmuşsa yemek yememeyi isteyebilir. Sevdiği yemekleri yaparak, seveceği şekillerde servis ederek yemek yemeye teşvik edebiliriz. Dilerseniz online seans ile görüşme yapabilir ve detaylıca konuşabiliriz. Teşekkürler, sevgiler.. :)

icon

Merhaba 53 günlük bebeğim var sütüm hep yetersiz olduğu için mama başladım ama son bı haftadır artık hoc emmiyor sadece mama istiyor ne yapabilirim yardım edin lütfen

Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, öncelikle sakin olmaya, kendimizi iyi hissetmeye ihtiyacımız olduğunu unutmayalım..Sütünüzü arttırmak için bol bol emzirebilir ve sütünüzü arttırıcı şekilde beslenebilirsiniz. Emzirme pozisyonları, beslenme şekilleri için bir ebeden de detaylı bilgi alabilirsiniz.

icon

Merhabalar 1 bucuk yasinda oglum ciddi anlamda telefon bağımlılığı yasiyo . Aylardır bu konuyla mucadele etmeye çalışıyorm ancak ben kisitladikca daha artmaya basladi. Evde telefonla konusmamiza bile izin vermiyo o telefon onun elinde olacak mutlaka. Diger cocuklara oranla cok cok az izlemis olmasina ragmen onlardan cok daha fazla istiyo. Bulunduğu ortamda kim olursa olsun telefonla oynayan ondan o telefonu almak icin saatlerce ağlıyor lutfen bana yardim edin

Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, öncelikle telefon istediği durumlarda biz nasıl davranıyoruz bunu bir gözden geçirelim(izleyemeyeceğini net ve anlaşılır bir şekilde ifade ediyor muyuz?)Ve bu durumdaki tavrımız her zaman tutarlı olmalıdır. (Yani bugün izin verip yarın aynı davranışa izin vermemek gibi olmamalıdır.) Ekran sınırlama konusunda evdeki herkes aynı tavrı gösteriyor mu? Yoksa birileri esnek davranıyor mu? Ekranla uzun zamanlar geçirmiş çocuklardan ekranı bırakmalarını istiyorsak bunun yerine çocuğa zaman geçireceği, enerjisini atacağı şeyler koymalıyız.(oyunlar, sevdiği oyuncaklar, birlikte evi işi yapma, parkta zaman geçirme gibi) Oyunlarınız, eğlenceniz bol olsun.

icon

Secita 15 mg kullanıyorum 2aydir ama hala huzursuzluklarim gecmedi napmaliyim

Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, bu konu hakkında ilgili hekim ile görüşmelisiniz. Teşekkürler

icon

Hocam oğlum 3.5 yaşında kreşe gidiyor kreşte öğretmenine seni öldürürüm demiş ne anlama geldiğini bilmeden öğretmeninin çocuğun yaninda bugün çok agresif ti demesi doğrumu hocam davranışı pekistirmezmi konuşuyorum çocuğumla ana biraz zor bir yaş çok inat kizacagimiz şeyleri özellikle yapıyor biz kizarken gülüyor

Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, çocuğumuz söylediği cümleyi nerede duymuş olabilir? Neden bu şekilde tepki vermiş olabilir bunları bir değerlendirebiliriz. Çocuklarla ilgili bir problem durum varsa bunu çocukların yanında konuşmamayı tavsiye ederiz. Çocuğunuzun olmadığı bir ortamda konuşulması tabii daha sağlıklı olur. Çocuğumuzun davranışlarına karşı tutarlı davranıyor muyuz? Anne, baba ya da evdeki diğer kişiler çocuğa karşı aynı tutum içerisinde mi?

icon

Hangi şehirdesiniz , kayseride görüşebileceğimiz selektif mutizm hakkında tecrübeli çocuk gelişim uzmanı var mı

Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, Denizli'deyim. Kayseri de tanıdğım biri yok malesef. Dilerseniz online görüşebiliriz. sevgiler..

icon

Çocuğum okulda çok yaramazlık yapıyor öğretmenin taklidini yapıyor eve geliyor hiç bir şey anlatmıyor

Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, çocuğumuz kaç yaşında? Yaramazlık dediğimiz davranışlar nelerdir? bu davranışların nedeni nedir öncelikle bunu bulmalıyız. Çocuğunuz ile ilişkinizi güçlendirecek verimli zamanlar geçirmelisiniz. Konuşmasına, kendisini ifade etmesine fırsat vermelisiniz. Sorgulamadan, öğüt vermeden anlaşıldığını hissetmesine özen göstermelisiniz. Sevgiler..

icon

Çocuğumuz son zamanlarda saldırganlaştı. Oyuncaklarını bize fırlatır oldu bana bir kaç kere tokat attı kucağıma aldığım sırada. Eve gelen misafirlere de bir şeyler atıyor vuruyor. Neden olmuş olabilir hiç bilmiyoruz. Okula göndermemek için rapor almıştık covidden korktuğumuz için göndermek istemedik. Acaba o yüzden olabilir mi yani sınıfından uzak kaldığı için yapar mı?

Uzmanın Yanıtı

merhabalar, kendini ifade etmekte(duygularını, ihtiyaçlarını vs.) zorlanıyor, kısıtlanmaktan hoşlanmıyor, birileri ile iletişime geçmekte zorlanıyor gibi nedenlerden dolayı saldırgan davranışlar sergiliyor olabilir. Hangi durumlardan sonra bu davranışı sergiliyor iyi gözlemlemelisiniz. Size ve başkalarına saldırgan davranışlar gösterdiğinde nasıl tepki verdiğiniz çok önemli. Öfkelendiğini anlıyorum, seni şu şu şu durum öfkelendirdi ama oyuncaklarımızı atmıyoruz gibi çocuğumuzun öfke duygusunu kabul etmeli ama saldırgan davranışını kabul etmemeli ve durdurmalıyız. Gülmemeli ve bu davranışı pekiştirecek tepkiler vermemeliyiz. Çocuğumuz sakinleştikten sonra onunla konuşmalıyız. Evdeki sınırlarımız, aile içi iletişimimiz, çocuğumuza karşı tutumumuz gibi dinamikleri gözden geçirmekte de fayda var. Sevgilerle..

icon

r*****

Sanırım yorumları herkes görebiliyor. O yüzden kesinlikle çocuk gelişimci desteğine ihtiyacınız varsa Şule Hocam'la görüşmelisiniz. Böyle başarılı ve bilgili birini, dolayısıyla bu kadar güzel geçen bir seansı asla beklemiyordum. Haftaya kaçta uygunsanız tekrar görüşeceğiz hocam :)

icon

g*****

Kitap konusnuda çocuğumuzu hiç bir şekilde teşvik edemediğimiz için Şule hanımdan seans aldık. Biraz zaman geçsin duruma göre tekrar görüşeceğiz hocam.