kidologlogo
sidebarOpen && ()
Öykü Ökten

Öykü Ökten

Çocuk Gelişimi Uzmanı

2

Danışan Sayısı

3

Yapılan Seans

Uzman Tanıtım Videosu

Henüz Eklenmedi

Sevgili aileler merhaba, Ben Çocuk Gelişimi Uzmanı ve Aile Danışmanı Öykü Ökten. 2018 yılında Ankara Üniversitesi Çocuk Gelişimi Lisans bölümünden mezun oldum. Sonrasında Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünde ise tezli yüksek lisansımı yazdım. UNİCEF Türkiye ve ÇGEDER'in birlikte yürüttüğü ulusal projede program asistanlığı yaptım. Ardından Dipol Aile Danışmanlık Merkezinde danışan almaya başladım. Şuanda ise Almanya'da Wichtel Akademi adlı kurumda Pedagog olarak görev yapıyorum. Özellikle erken dönem otizm, gelişim gerilikleri, rutin gelişim takibi, sınır koyma, öfke kontrolü ve duygu düzenleme alanlarında sizlere destek olmayı sabırsızlıkla bekliyorum!

SMTWTFS

Seçtiğiniz tarihe ait randevu bulunamadı.

Seans almak istediğiniz tarih/saat açık değil mi?

Eğitim

  • Hacettepe Üniversitesi

  • Ankara Üniversitesi

Sertifikalar

  • Çocuk Resimleri Analizi ve Psikolojik Resim Testleri

  • DENVER II Gelişimsel Tarama Testi Sertifikasyonu

  • 95 Saatlik Yoga Alliance Onaylı Çocuk Yogası Eğitmenlik Sertifikası

  • Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Aile Danışmanlığı Sertifikası

  • Başkent Eğitim Enstitüsü Oyun Terapisi Sertifikası

  • Ege Erken Gelişim Envanteri Uygulayıcı Onayı

Çocuk Gelişimci

Dudak Emme,Parmak Yeme, Parmak Emme, Tırnak Yeme

Altını Islatma Problemi, Kaka Kaçırma

Davranış Bozuklukları

Anne-Baba Ayrılığı

Sınır Koyma-Kural Koyma

Etkileşimli Kitap Okuma

Konuşmada Gecikme

Okula Başlama İle İlgili Gelişimsel Değerlendirme ve Danışmanlık

Okula Hazırlık-Uyum-Oryantasyon

Doğa Pedagojisi- Doğa Etkinlikleri

Ebeveyn Katılımlı Oyun Planlama

Korku ve Kaygılar

Tuvalet Eğitimi

Gelişim Alanlarını Destekleyici Oyun Önerileri

Aylık Gelişim Takibi

Sağlam Bebek Takibi

Gelişimsel Oyun Önerileri

Aile Danışmanlığı

İki Yaş Sendromu

Pozitif Ebeveynlik

Kardeş Kıskançlığı ve Kardeşe Hazırlama

Gelişim Bozuklukları

Öfke Nöbetleri

Duygusal Gelişim Gerilikleri

logo

*****


Çok güzel verimli bir seansti ilgili ve bilgili uzman desteği hakikaten çok önemli

Öykü hanım merhaba 8 yaşında oğlum var ve her gece yatma vakti geldiğinde dünyayı bize zindan ediyor uyumak istemiyor Annesini hep yanında istiyor ağlıyor karnım ağrıyor diyor hep bir bahaneler lütfen bu konuda bize yardımcı olabilirmisiniz ? Nasıl davranmamız gerektiğini bilemiyoruz.


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar sevgili danışan, Öncelikle oğlunuzun bu davranışının arka planında ne olabileceğini sorgulamamız gerekli. Uyku, stres faktörlerinden arınıp rahatlama evresine geçebildiğimiz takdirde gerçekleşir. Oğlunuzun hayatında herhangi stres yaratacak bir durum yaşandı mı veya rutininde herhangi bir değişiklik oldu mu? Kendisinin veya çevresinden birinin başına olumsuz bir durum geldi mi? Uykuya geçişi kolaylaştıracak rutinler oluşturulması ve bazı teknikler(yeni rahat pijamalar almak, peluş bir oyuncak, uyku öncesi kitap okunması, rahatlatıcı bir müzik, aile bireylerinden birinin yanında bulunması, bazı nefes egzersizleri gibi) size yardım edebilir fakat önemli olan davranışın arkasındaki sebebin fark edilmesi ve yönetilmesidir. Daha detaylı bir değerlendirme için uzman desteği daha faydalı olacaktır.

İyi günler oğlum 19aylik eşim yurt dışına çalışmaya gitti ilk gittiğinde 17aylikti geldiğinde çok sarılmadi tepki vermedi kısa bı sure kalıp geri gitmesi gerekti görüntülü konuşmalara çok dahil olmuyor fakat sürekli babasını sayikliyo sabahları rüya mi gördün ne gördün kimi gördün dediğimizde baba diyor bizden de etkilenmiş olabilir tabi ama akışa bırakmalı miyiz yardım almalıyız hiç bir fikrim yok sadece bu sürecin bir travma oluşturmaması için nasıl davranmalıyim öğrenmek istiyorum


Uzmanın Yanıtı

Merhaba Tuğçe Hanım, Eşinizin yurtdışında çalışmaya başlaması aileniz için bir değişim ve her değişim beraberinde stres getirebilmektedir. Çocuğunuzun var olan yeni düzenine alışması için çocuğunuzun tabii ki duygusal olarak desteklenmesi gerekir. Duygularını yansıtmak ve anlaşıldığını hissettirmek önemli. Çocuğunuzda bu duruma bağlı, günlük rutininizi engelleyen ve zorlandığınız davranışlar gözlemliyorsanız daha detaylı incelenmesi ve destek olunması açısından uzman yardımını öneririm. İyi günler dilerim.

kıskançlık, öfkemerhaba kızım 7 yaşında oğlum 3 yaşında ; kızım kardeşini gün geçtikçe çok kıskanmaya başladı ; çok fazla liderlik yönü var. Bazen kendisi kontrol edemiyor ses tonunu çok yükseltiyor ; 1 saat sonra hiçbir şey kalmıyor.nasıl davranmalıyız; destek almalımıyız


Uzmanın Yanıtı

Merhaba Tuğba Hanım, Kardeş kıskançlığı hemen hemen her kardeş ilişkisinde görülmektedir. Bu noktada bu kıskançlığın seviyesi nedir, kendine, size veya kardeşine zarar verecek seviyede midir? bu dinamiklerin incelenmesi doğru olur. Bu noktada ebeveynin taraf tutmaması, çocuklara bu süreçte yol gösterici rol edinmesi önemlidir. Bu konularda durumun detaylı incelenmesi ve herhangi bir müdahaleye gerek olup olmadığının belirlenmesi açısından uzman desteği öneririm.

Kızım nisanın 3 ünde yeni 2 yaşına girdi hala konuşmuyor sizce normal mi ve nasıl bir yol izlemeliyim? 1 yaşındayken baba dede suya bu diyordu kelimeleri az çok vardı sonra televizyon izlemeye başladı sabahtan akşama tv siz asla durmuyordu ona yordum şuan 2 haftadır 1 kere bile tv izletmedim sizce doğru yoldamıyom


Uzmanın Yanıtı

Değerli Kidolog danışanı merhaba. 2 yasina gelen bir cocuk iki kelimeli cumleler kurabiliyor olmali. Maalesef konusmamasi olagan bir durum degil. Televizyon ozellikle ilk 3 yil bilissel ve dil gelisimi icin cok zararli. Televizyon izlemek gelisimindeki geriligi tetiklemis olabilir. Lutfen vakit kaybetmeden bir Cocuk Gelisim Uzmanindan randevu alip gelisim testi talep ediniz. Erken mudahale ile bu gibi durumlarin onune gecmek mumkun.

merhaba 2 yaşında bir kızım var doğduğundan beri iş hayatıma ara verip kendim baktım belli bir süredir 1 1,5 yaşından beri benim olmadığım ortamlarda yokluğumu fark ettiği an anne anne diye ağlamaya başlıyor benden başkasından yemek yemiyor başkasında uyumuyor babasında bile hep bi anneyi kaybetme korkusu var sürekli onu asla bırakmayacağımı bir yere gitsem bile geri mutlaka geleceğimi anlatmaya çalışıyorum fakat benim bütün anlattıklarıma her seferinde hayır diyor ev içinde odadan odaya geçsem arkamdan anında geliyor beni göz takibinden çıkarmıyor hiç aşırı bağlılık gibi bir durum var ne yapmalıyım bu konuda


Uzmanın Yanıtı

Aslı Hanım merhaba, Öncelikle çocuğunuzla bağlanma sürecinde nasıl bir tutum izlediniz? Çocuğunuzun bu kaygısının temelinde ne yatıyor? Bu ve bunun gibi sorulara cevap aldıktan sonra durumu değerlendirmek daha doğru olacaktır. Çocukların bakım verenden ayrıldıklarında huzursuz hissetmeleri doğaldır fakat huzursuzluğun seviyesi önemlidir. Sizin durumunuzda ayrılığın çocukta kaygı yarattığını söylemek mümkün. Çocuğun kaygısına yönelik duygusal destek verilmesini öneririm. Duyguların yansıtılması ve desteklenmesi oldukça önemli. Bu süreçte daha detaylı bir destek için bir uzman desteği daha verimli olacaktır. Çocuğunuz aynı zamanda yeni becerileri hızla kazandığı erken çocukluk döneminde. Bu dönemde yeni davranışlar gözlemlemek oldukça doğal. Bu davranışlara yaklaşımınızda sınır koyarak çocuğunuza güvenli ortam yaratıp destek vermenizi öneririm.

Tuvalet eğitimi Kaka problemi Merhabalar, Bebeğim iki yaşından önce yavaş yavaş süreç içinde çişini söylemeyi öğrendi, kakasını da söylüyor ama tuvalete yapmıyor. Cocuk doktorumuzun önerisiyle baslarda küvete yaptırdım,dirense de yapmaya başladı sonra ananedeyken bir ayda orada tuvalete yapmaya da alıştı.hiçbir sorunumuz yoktu.kendi evimize döndüğümüzde süreç başa sardı,şuan sadece küvete yapmak istiyor, küvete yaptırmazsam son raddeye kadar tutuyor, kakası sertleşince de geçen gün 4 gün sonunda aglaya aglaya tuvalete yaptı. Alıscak mı derken suan yine 4 gün oldu kakasını yapmıyor, kakası geldiğinde söylüyor huysuzlanıyor tuvalete oturuyor ama yapmıyor. Küveti unutturmak adına oraya yaptırmıyorum ama bu da zararlı mı süreç için. fizyolojik olarak da bir zarar görmesinden korkuyorum bagırsakları açısından. Çok çaresiz kaldım,nasıl bir yol izlemeliyim


Uzmanın Yanıtı

Gökçe Hanım merhaba, Öncelikle geç geri dönüş için özür dilerim. Probleminiz hala devam ediyor mu? Tuvalet eğitimi çocuğun gelimişinde önemli bir yer tutar. Sizin durumunuzda karışık tutumların çocuğun tuvalet becerisini kazanmasında maalesef olumsuz etkisi olmuş. Bu durumda bir destek vermek için mevcut durumu öğrenmek ve ona göre bir yol haritası çizmeyi öneririm.

KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.