Nazlı Obut
Uzman Klinik Psikolog
0
Danışan Sayısı
0
Yapılan Seans
Uzman Tanıtım Videosu
Henüz Eklenmedi
Nazlı Obut Hakkında
Uzman Psikolog Nazlı Obut, İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi İngilizce “Psikoloji” Bölümünü burslu olarak kazandı. 3. sınıfta Arel üniversitesine burslu olarak geçiş yaptı. “Psikolog” ünvanını aldıktan sonra Klinik psikoloji yüksek Lisansını Arel Üniversitesi’nde burslu olarak tamamladı. Bakırköy Adalet Sarayı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde stajını tamamladı. Lisans ve yüksek lisans çalışmaları sonrasında, çocuk, genç ve yetişkin alanlarında klinik değerlendirme ve psikoterapi eğitimlerini tamamladı. 2012 yılından beri terapi deneyimleri aktif olarak devam etmektedir. Birçok kuruluşta gönüllü psikologluk hizmeti vermiştir. Bu süreçte çocuk, ergen ve yetişkinlerin psikolojik değerlendirmeleri, test uygulamaları ve terapi süreçlerini yürütmüştür. Çalışma alanları arasında; çocuk, genç ve yetişkin psikoterapileri, çocuk, genç ve yetişkin psikometri değerlendirmeleri yer almaktadır. Bireysel yetişkin terapiler, çift terapileri, ebeveyn danışmanlığı çalışmalarını yürütmektedir. EMDR, Çözüm Odaklı Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapiler gibi bilimsel ekolleri kullanmaktadır. İnsan hayatına dokunabilmek en büyük misyonu olduğundan, bu değer doğrultusunda mesleğini ilerletmektedir.
Yorumlar (0)
Soru ve Cevaplar (1)
Yeme bozukluğuMerhabalar, sürekli yiyorum ve doysam da atıştırma isteğim oluyor sürekli. Diyetisyenim psikolojik olduğunu söyledi. Duygusal yemeden bahsetti. Ne yapabilirim bunun için?
Uzmanın Yanıtı
Merhabalar, duygusal açlık hayatımızın her anında karşımıza çıkabilir. Özellikle büyük stres yaşanılan durumlarda baş etme mekanizmasının yetersiz olduğu durumlarda hedonik beslenmeye kaymak mümkün. Duygusal yemeye başladığımızı fark ettiğimiz anda bunu masaya yatırmalıyız. Altındaki elementleri incelemeliyiz. Öncelikli olarak farkındalığımızı bu konuda artırmalıyız. Duygusal açlığa yol açan ya da yeme bozukluğunun oluşmasına zemin hazırlayan tetikleyicilerle ilgili baş etme becerilerini geliştirmeniz oldukça fayda sağlayacaktır. Sonrasında hayatımıza haz alabileceğimiz aktiviteler eklemenizi tavsiye ederim. Psikolojik destek almak, ilerleme sağlamanızı kolaylaştıracaktır. İhtiyaç halinde destek alabilirsiniz. Sevgiler…