Hocam 4.5 yaşında kızım var.2-3 gündür benimle biri konuşuyor beni rahat bırakmıyor.Dinazor yanıma geliyor bana kötü şeyler söylüyor gibisinden söylüyor.Onu kovmak istediğini ve gitmediğğmi dile getiriyor .Günlük 1-2 saat civarında telefon hakkı kullanımı yapmaktadır.1 ablası var ablası okula gidiyor yalnız kendisi evde.Ne yapmamızı önerirsiniz.
Uzmanın Yanıtı
Merhaba, korkuları olduğunu düşündüm. Bu korkusu üzerinden onunla konuşun dinozor nasıl bir şey sana ne söylüyor, hadi gel bunun resmini çizelim diyerek somutlaştırın. Çocuklar soyut şeylerden korkar. Çizdiğiniz dinazoru daha sonra komikleştirin ve çocuğunuzun buna gülmesini sağlayın (mesela hadi onu donduralım hareket edemesin, göbeği kocaman kendini kaldıramıyor gibi gibi.) Her dinozor geldiğinde onu bu sekilde komik olarak hayal etsin. TV için sınırının olması güzel ama izlediklerinin içeriğine de bakmanızı öneririm. Bu korkusuna eşlik eden başka korkular da ortaya çıkarsa danışmanlık almayı düşünebilirsiniz, dilerseniz panelimden randevunuzu oluşturabilirsiniz. İyi günler
17 yaşındayım dissosiyatif çoklu kişilik bozukluğu tanım var 2 yıl önce psikiyatriste başladım yaklaşık 1.5 yıl tedavi aldım ama hiç bir etkisi olmadı zaten gitmek de istemiyordum, geçtiğimiz cumartesi yeni bir psikiyatriste gittik uzun aradan sonra o da bu tanıyı koydu ve geçmiş tedaviyi anlattığımızda tamamen yanlış oluğunu söyledi, psikoterapi almalısın dedi ama bulması çok zor ailem böyle bir yöntem bulmuş online denemek istediler size sormak istedim ne yapmalıyım bilmiyorum.
Uzmanın Yanıtı
Merhaba dissosiyatif çoklu kişilik bozukluğunda ilaç + terapi şeklinde tedavi almanız gerekir. Fakat tedaviyi aldığınız kişinin eğitimlerine çok dikkat etmenizi öneririm. Özellikle kişilik bozukluğu konularında uzman arkadaşlarla terapiye başlamanız daha hızlı ve daha iyi bir tedavi almanızı sağlar. Ben özellikle coklu kisilik bozuklugu konusunda uzman değilim fakat kidologtan başka uzman arkadaşlara ulaşabilirsiniz. İyi günler diliyorum.
Merhaba ben 6 yıllık evliyim 2 çocuğum var biri 4 yaşında biri ,1 aylık eşim çalışmıyor işten ayrıldı benimle birlikte çalışıyor ben bebek nedeniyle evden çalışıyorum enerji sektöründeyim kendi işim. Eşim işten ayrıldıgindan beri yurtdışında çalışmak istiyor bende iki kuruş eksik olsun evinde ol ailenle ol normal bı fabrika yada başka bı ise gir diyorum ama hep aklı yurtdışında çalışan arkadaşları bir sene evine gelmemiş eşiyle ayrı hayat yaşayan kişiler bana onları örnek gösteriyor benim ailemi arkasında olsun die onların yanında konu açıyor sürekli bağırarak bastrmaya çalışıyor ailem evden ayrı öle iş olmaz desede pek dinlemiyor ama sürekli yurtdışı çalışan kişileri konuşup ev araba alirz maddiyat önemli çocuk var dio benim düşüncem de bir iki yıl yurtdışında kalıcak sonra o evlilik yürümez benim ilk kızım prematüre doğdu kuvoz döneminde degilmiki eski sevgilisiyle görüşmeye kalktı sonra borç istedim ondan görüştük dedi yurtdışında çalışmaya gttiginde daha ne yapar eşler ve çocuklar babasını gormucek ama o kendi hayatına devam ettirecek bence bu doğru değil nasıl bir davranış sergilemeliyim
Uzmanın Yanıtı
Merhaba bu ailecek alınması gereken bir karar, her iki taraf da ortak bir karara varmalı. Bebek sonrası yaşadığınız durum sizi gelecek adına kaygılandırıyor çok normal. Erkekler bu durumlarda maddi kaygılar taşıyarak sadece mantık açısından bakarken, kadınlar ailelerini çocuklarının psikolojilerini ve uzak olmanın vereceği duygusal yükleri düşünüyorlar. Sizin kararınız zaten belli gibi, bu kararı net ve kesin bir dille eşinize anlatın ortak bir karar vermeye çalışın. Ailenizden ve eşinizin ailesinden destek almaya çalışabilirsiniz. Eşiniz yine de gitmekte kararlıysa bu şekilde evliliği sürdürüp sürdürmemek de sizin kararınızda. Kolay bir süreç değil, destek almak isterseniz panelimden randevu alabilirsiniz.
Görüşmeler kayıt altına alınıyor mu
Uzmanın Yanıtı
Hayır, kayıt altına alınmıyor. Kidolog alt yapısıyla hazırlanmış güvenli görüşme odalarına girmiş oluyorsunuz. Sadece siz ve terapist olarak görüntülü görüşme sağlıyoruz.
Merhaba. 28 aylık ve 4 aylık bir kzıım var . Büyük kızımın kıskançlığını yönetemiyoruz kendini tutamayıp kardeşine zarar verme davranışları oluyor. Kardeşi doğmadan önce anne ve baba olarak kızımızla çok ilgilenirdik kardeşinden sonra tabiki ilgi bölündü ve hala alışamadı. Bu süreç beni de çok zorladı sürekli yetememezlik hissediyorum. Burdan görüşme yaparak yol alabilir miyiz. Gerekirse kızımla da görüşme yapılabilir mi biraz küçük ama. Bir de seanslar uygulama üzerinden mi gerçekleşiyor. Seanslar kayıt altına alınıyor mu.
Uzmanın Yanıtı
Merhaba, kardeş kıskançlığı çokca çalıştığım, ailelerin de en çok başvurduğu bir konu oluyor. Tabiki bu yaştaki bir çocuk için eve yeni bir kardeşin gelmesi kolay bir durum değil. Ebeveyn olarak zorlanmaniz da çok normal üzerine çalışılmasını ve bu durumu yönetebilme becerisini kazanmak için danışmanlık alınmasını önemsiyorum. Kızınızın yaş olarak görüşmeye çok uygun olduğunu düşünmüyorum ama bu konuda zaten ebeveyn olarak destek almanız yerinde olacaktır. Seanslarımız uçtan uca şifreli güvenlikli odalarda gerçekleşmektedir, kayıt altına alınmamaktadır. Musaitlik talebiniz için uygun saatlerimi açtım randevu oluşturabilirsiniz.
merhaba, kızım 2 yaşına geldiğinde boşandık ve belli bir müddet annesinde kaldıktan sonra şuanda benimle (babası) ve babaanne dede ile beraber yaşıyoruz. Annesi ziyaretlerine gelmiyor. destek almak istiyoruz. Bu konuda size ulaşmak istedim, eğer sizler için de uygunsa bu akşam seansına randevu oluşturacağım. Randevu başlamadan önce, kızıma bu görüşmeyi nasıl ifade etmem gerekiyor, yada yaşadaığı veya benim takıldığım noktaları size nasıl iletmem gerekiyor, yada görüşme öncesi bir 10 dk telefonla da olsa görüşme imkanımız var mı?
Uzmanın Yanıtı
Merhaba, bu süreçte destek almanız çok isabetli olur. İlk seansta sadece aileyle birebir görüşme yapıyorum. Çünkü neler yaşandığını önceden detayli olarak sizden öğrenmem gerekiyor. Yani kızınızla(yaşı itibariyle) online görüşmeyi uygun görürsek 2.seansta kızınızla görüşmeye başlarız. Eğer ki sizin kimle görüştüğünüzü merak eder de sorarsa, uzman bir oyun ablası olarak tanıtabilirsiniz. Akşam için uygun saatlerime randevu alabilirsiniz. Görüşmek üzere
Merhabalar benim 30 aylık bir oğlum var (ortanca) diğerleri de erkek 2 çocuğumuz daha var (9 yaş ve 7 aylık) ortanca olan halen konuşmasında çok gerilik var anne diyemiyor mesela hala ailede baba çıkarıyor "bak yok" "mama yiyiyor" gibi çok az iki kelimelik cümle kuruyor aynı zamanda bizim en çok sıkıntı yaşadığımız sorun şu genel olarak şiddeti seviyor tokat atma ısırma yüksek sesle bağırma sağa sola vurma dağıtma kendini yere atma huyları çok kendini kasma bükme şeklinde hareketleri var. Bulunduğumuz yerde çocuk dr ve gelişim doktoruna başvurduk gelişim testinde de oynadığı ounyuncaklar önünden alındığında sert şekilde yukarıda bahsettiğim davranışları yüzünden başarılı bitiremedik ve rapor yapılamadı. Şimdi de çocuk nöroloğuna başvurduk bakalım yine çocuk psikoloğuna başvurmamız istendi istenen tetkikleri henüz yaptırmadık kendisi çok hareketli çocuk normalde dediklerimizi anlıyor ve uyguluyor yani mental zeka olarak bi sıkıntı olduğunu düşünmüyoruz tabiki tıbben bi değerlendirme yapılmadı kendi gözlemlerimize göre söyledim. Ekrana maruz kalıyor mu diye soracaksınız evet malesef çünki diğer çocuklarlda ilgi vs ev işleri derken ister istemez kendiside iyice alıştığı için tv de çok vakit geçiriyor ancak aynı zamanda oyuncaklarıylada hayli oynuyor. Şimdi sıkıntı sizin alanınız mı yoksa klinik mi bize yol gösterebilir misiniz? İyi çalışmalar diler teşekkür ederim (not aile içinde şiddet olayı olmadı)
Uzmanın Yanıtı
Merhaba, çocuk nörolojinin istediği testler ve sonuçları bizim için önemli olacaktır. Önce bu tetkiklerin yapılması ve sonuçlandırılması gerekir ki herhangi bir sorun olup olmadığını bilelim. Fakat dediğiniz gibi ekran maruzuyeti günlük olarak yarım saati aşıyor olması (eğer daha fazla izliyorsa) ve kendini ifade etmekte zorlanıyor olması öfke ve saldırgan davranışlarını arttırıyordur. Kendisine ve cevresine ve esyalara zarar vermemesi bir kural olmalı, sinirlendiği zaman 'oyuncakların alındığı için sinirlisin, ama kendine zarar veremezsin' diyerek çocuğu anlayan bir yerden yaklasmali, gerekirse fiziksel olarak elini tutmak gibi müdahale ederek zarar vermesini engellemelisiniz. Ayrıca bu krizler esnasında sizin sakin kalmanız son derece önemlidir. panelimden randevu alabilirsiniz, ebeveyn danışmanlığı şeklinde size destek olabilmeyi isterim. İyi günler dilerim.
Çocuğumuz bu yıl ilkokula başladı ama okula gitmek istemiyor yanında biri olmadan ne okula ne de sınıfa girmiyor ders bitene kadar sınıfta yanında bekliyoruz 3 haftadır böyle sizden yardım istiyorum şimdiden teşekkür ederim hayırlı akşamlar
Uzmanın Yanıtı
Merhaba okula uyum konusunda bazı çocuklar zorlanabiliyor. Temel sebebini bilmek önemlidir, anneden ayrılmakta mı zorluk yaşıyor, arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle iletişime geçemediği için mi sizi yaninda istiyor? Fakat kademeli olarak uzaklaşmak gerekir. Bu durumda çocuğu fazla kaygılandırmadan, ve güvenini sarsacak şekilde davranmadan atlatmak en iyisidir. Okula uyum zorluğu yaşayıp da yardımcı olduğum bir çok danışanım oldu. Dilerseniz profilimden online seans alarak görüşme sağlayabiliriz, saygılarımla iyi günler.
Merhaba oğlum 5.5 yaşında biz uyumadan uyumuyor biz uyumak istiyoruz saat 11-12 oluyor ben uyumak istemiyorum diyor üstelersek ağlıyor
Uzmanın Yanıtı
Merhaba, çocukların uyku saatleri ebeveynler için zorlayıcı bir duruma dönüşebiliyor. Tabiki 11 12 bu yaştaki bir çocuk için geç bir uyku saati. Düzenlemek gerekiyor fakat bunun için daha çok bilgiye ihtiyacım var öğle uykusu, sabah kalkış saati, kreş durumu gibi gibi. Mutlaka altında bir ihtiyaç söz konusu olduğunu düşünüyorum. Çocuğunuzun uyku saatini düzenlemek ve aklınıza takılan konuları cevaplandirabilmek ve daha ayrıntılı bir görüşme yapmak için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgilerimle, iyi günler.
İyi günler kızım 32 aylık. 3.5 aydır tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum hala altına yapıyor bazen söylüyor bazen altına yapıyor. Ağlama krizleri olabiliyor. Bazen sinirlerime hakim olmayıp kızabiliyorum ne yapmalıyım
Uzmanın Yanıtı
Merhaba çocuğunuzun tuvalet eğitimine hazır olması noktası çok önemlidir. Bezden rahatsız olması, çiş yada kaka yaparken saklanması yaptıktan sonra söylemesi, dil gelişiminin yaşına uygun olması bu sinyallerden bazılarıdır. Bazen de her şey elverişliyken bez alışkanlığını bırakmak zor gelebilir. 1 ayı geçen zorlanmalarda tekrar beze dönebilir ve 3 ay kadar tuvalet eğitimine ara verebilirsiniz. Çocuğunuzun hazır olduğunu hissettiğinizde yeniden başlayabilirsiniz. Bu süreçte çocuğu aşağılamamak, eleştirmemek gerekir. Size daha detaylı destek olabilmem için panelimden randevu alabilirsiniz, iyi günler.
Merhaba sizden seans almak istiyorum ancak müsaitliğiniz görünmüyor . Bu hafta içerisinde 12:30-13:30 saatleri olan öğle molamda danışmanlık için müsaitliğiniz mümkün olur mu acab ?
Uzmanın Yanıtı
Merhaba perşembe ve cuma günleri için o saatlerimi açıyorum, tekrar kontrol edip randevu alabilirsiniz
Merhaba , 3 yaşında bir çocuk sahibi ayrılık aşamasında bir anneyim. Bu süreci hem kendim hemde çocuğum açısından sağlıklı ve doğru bir şekilde atlatacağım bir danışmanlık almak istiyorum . Bunun ikisi için bana destek olabilir misiniz ?
Uzmanın Yanıtı
Merhaba, hayatın böyle kritik dönemlerinde destek alınmasını çok önemsiyorum. Geriye baktığınız zaman 'her şeyi doğru yapmak için çabaladım' rahatlığınız olacak. Tabii ki hem yetişkin hem çocuklarla çalışıyorum. Size yardımcı olmayı çok isterim. Panelimden randevu alabilirsiniz, sevgiler.
İyi günler emzirmeyi bırakmak istiyorum desteğe ihtiyacım var online etkili olur mu
Uzmanın Yanıtı
Merhaba emzirmeyi sonlandırırken destek olduğum ve online olarak ilerlediğimiz çok danışanım var. Kesinlikle etkili olduğunu söyleyebilirim. Bu süreçte destek almak için panelimden online seans al seçeneğine tıklayabilirsiniz. Sevgilerimle
Dört buçuk aylık kizm var evlatlik aldım ama çok hzuur suz günü günü tutmuyor hersy yapdir dik temiz Diyor lar ama çok huzursuz anlık uykusu var uykenden de zorlanıyor
Uzmanın Yanıtı
Merhaba 4. Ay bebeklerde uyku gerilemesinin yaşandığı bir dönemdir, uyku probleminin olması bu dönemde normaldir. 4 aylık bir bebeğin en çok ihtiyaç duyduğu şey fiziksel olarak karnının doyması ve temiz olmasıdır fakat duygusal olarak da kendini regüle edebilen sakin bir ebeveyne ihtiyacı vardır. Sizin sakin olmanız, kendi içinizde mutlu ve huzurlu olmanız bebeğinizi etkileyecektir. Hayata zor bir şekilde başlamış olabilir ve travmatik olaylar yaşamış olabilir bu anıları da bedende kayıt altına alındığı için huzursuz olabilir. Güvende olduğunu hissetmeye ve bol bol ten teması kurmaya ihtiyacı var. Eminim ki harika bir annesiniz ❤️ kendi kaygı ve stresinizi yönetebilmek adına Psikolojik destek alabilirsiniz. Panelimden online seans al seçeneğine tıklayabilirsiniz, sevgilerle.
Merhabalar 33 aylık bir kızım var daha önce iki kere tuvalet eğitimi için başarısız girişimimiz oldu şu anda 13. gündeyiz ben tuvalete götürdüğümde küçük tuvaletini yapıyor fakat tuvalete giderken tuvalete gitmek istemediğini söylüyor bunun dışında 13 gün boyunca bir kere bile anne tuvaletim geldi beni tuvalete götür demedi. Tekrar beze geçmeli miyiz yoksa bu sürece devam mı etmeliyiz teşekkürler
Uzmanın Yanıtı
Merhaba lazımlık, klozet adaptör ne kullanıyorsunuz onu bilmiyorum, fakat bazen klozetten korktukları oluyor. Ya da özellikle kakadan korkup nereye gittiklerini merak ediyorlar. Tuvalete gitmek istemediğini söylediği zamanlar ' evet gitmek istemiyorsun, biraz tedirginsin' gibi onun düşünce duygularını aynalayın. Oyunlarda bol bol tuvalet teması oynayın. Bazen de bütün dikkati sizdeyken 'çok çişim geldi hemen tuvalete koşmalıyım' diyerek rol model olabilirsiniz. Tuvaletteki zamanlarını eğlenceli hale getirebilirsiniz. Tuvalet konusu önemli bir gelişim dönemi ve her çocuk birbirinden farklı, çocugun özelinde ilerlenmesi gerekir, destek almanızı öneririm. Panelimden online seans al seçeneğine tıklayıp randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler
Merhaba benim 13 yaşında kızım var. Babaları okula göndermedi dini inançları gereği. Bende pasif kalmak zorunda kaldım. Şimdi ayrıldım babalarıyla. Fakat çocuklarımda erkeklerle konuşmak bir ihtiyaç haline geldi sanırsam. Ne kadar anlattıysam o kadar tersi davranışları var. Kendine zarar verme çabası da var. Bu sorunları aşabilir miyiz. Maddi olatak pek güçlü değilim ücret onusunda ds biraz indirim yapabilir misiniz. Saygılar
Uzmanın Yanıtı
Merhaba okul çocukların sadece eğitim aldığı bir yer değil aynı zamanda sosyalleşme, gruba ait olma, iletişim kurma, kendini tanıma, akran kabulü gibi bir çok ihtiyaçlarının da karşılandığı bir yer. Tabiki şuanki sorunlarının bundan kaynaklı olup olmadığını bilemeyiz, belki okula gitse de kendine zarar verme davranışları olacaktı fakat kendi rızası gözetilmeden okula gitmediyse kendini kısıtlanmış hissedebilir ve bunun da öfkesini size yöneltiyor olabilir, şuanda da ergenlik döneminde olduğu için ekstra zorlanıyor gibi duruyor. Kendine zarar verme davranışları varsa mutlaka ertelemeden destek alın. Ücret konusu benim yapabileceğim bir durum değil maalesef fakat kidologa yazarsanız belki yardımcı olabilirler. Size yardımcı olmayı çok isterim, profilimden online seans al seçeneğine tıklayıp randevu alabilirsiniz.
Benim kızım 12 yaşında psikiyatri ye götürdüm kaygi için ilaç verdi biz bunu düzenli bir şekilde kullandık 4 ay boyunca ama bir başka doktora danıştim ilacı uzun bir sure kullanildiktan sonra birakildi zaman unutkanlik yapiyormus bize bu şekil denildi Biz bu ilacı kestik tabiki budurumda ama okul ortamında yalnız oturuyor kimseyle çok muhatap olmuyor birde 2.donem notlarıni cok düştü ne yapmam gerekir evde tabiki hareketli ama başka bir ortamda sakin davraniyor
Uzmanın Yanıtı
Merhaba ilaç kullanırken faydasını görüyor muydunuz? Kaygısını daha iyi yönetebiliyor muydu? Kızınız belli ki zorlanıyor, akran iletişimi, okula uyum ve başarısında değişiklikler mevcut. Terapi desteği alıp kaygısını yönetebilmeyi öğrenmesi yararına olacaktır. Tabiki bu kaygısının kökeni, ebeveyn yapısı, kardeş ilişkileri, kaygidan önceki hayatı gibi bilmediğim çok nokta var, o yüzden çok yorum yapamıyorum fakat tek bir psikiyatristle görüşmeniz daha faydalı olur ilacı bırakmak yerine ilaç değiştirilebilir. Çocuk ve ergenlerle kaygı konusunda destek veriyorum. İsterseniz profilimden online seans al seçeneğine tıklayabilirsiniz, sevgilerle.
Merhaba siz emzirmeyi biraktirmak konusunda yardimci olabiliyor musunuz.
Uzmanın Yanıtı
Merhaba evet, şefkatle emzirmeyi sonlandırma desteği veriyorum, isterseniz panelimden "online seasn al" seçeneği ile randevu alabilirsiniz, sevgiler
Merhaba benim 1,5 yasinda bir kizim var. hala Anne sutu aliyor ve cok bagimli sekilde. Gündüz uykusundan bile Anne sutu almak İçin uyaniyor. O zaman bile kesintisiz uyumuyor. Gece de ayni sekilde Saba ha Kadar emzirmek zorunda oldugum zamanlar oluyor. Ben varken yemek yedirmek de epey zorlasti. Yemek yemiyor. Uykusu da bayagi zor. Uyutmakta cok gucluk cekiyorum. Emzirerek uyutabiliyorum. Ben Yoksam sallayarak uyutabiliyorlar. Bide asiri sinirli. Istedigi aninda olmali, ne isterse yapmak zorundayiz. Yapmazsak sacini yoluyor yada bize vuruyor. Ben cocugum İçin nereden Yardim almaliyim. Ona nasil davranmaliyim. Alacagim yardim etkili olur mu Lutfen Beni bilgilendirebilir misiniz. Tesekkur ederim
Uzmanın Yanıtı
Merhaba çocuk yetiştirmede 0-3 yaş dönemi ebeveynler için zor bir dönem olabiliyor. 2,5 yaşına kadar çocukların beyinleri gelişmeye devam ediyor ve uyku konusu o zamana kadar kesintisiz olarak çok mümkün olmayabiliyor. Fakat tabiki sizin de yapabilecekleriniz var uyku rutini oturtma, uyku saatlerini düzenleme gibi. 2 yaş krizlerini yaşıyor olabilir, sizin bu dönemde sakin kalmanız çok önemli çünkü duygularını düzenlemeyi genelde anneleri üzerinden ediniyorlar. Emzirme konusunda sınır koyma sizin elinizde. Ayrıca her gün mutlaka kendi Psikolojik sağlığınız için 1 saat bebeğinizi güvendiğiniz birine bırakıp kendinize vakit ayırmayı unutmayın. Konuşulacak tabiki çok daha fazlası var fakat hepsini burdan yazmam çok da mümkün değil panelimden online seans al butonuna tıklayabilirsiniz. Sevgiler
Ne yapmalıyım yol gösterin lütfen.
Uzmanın Yanıtı
Merhaba hangi konuda yardım istediğinizi yazmamışsınız, daha ayrıntılı yazabilirseniz yardımcı olmayı çok isterim. İsterseniz panelimden online seans al seçeneğine tıklarsanız, daha ayrıntılı bir görüşme yapabiliriz, sevgiler.
Sosyal fobim var ne yapabilirim
Uzmanın Yanıtı
Merhaba sosyal fobi kişinin günlük hayatını ciddi ölçüde etkileyen bir durumdur. Eğer ki psikiyatrist takibinde değilseniz mutlaka gitmenizi ve eş zamanlı olarak terapi sürecinize başlamanızı öneririm. Sosyal fobinin tedavisi (gerekiyorsa) ilaç+ terapi birlikte ilerleyince en etkili sonucu verir. Terapi sürecinize birlikte başlamak için profilimden online seans al seçeneğine tıklamanız yeterli, sevgiler
12 yaş dikkat eksikliği var aynı zamanda dürtüsellik ilaçsız tedavi imkanı varmi
Uzmanın Yanıtı
Merhaba sanırım bir psikiyatri takibindesiniz şuan. DEHB tanısı aldıysa ve doktorunuz ilaç reçete ettiyse ilaç+terapi gitmesi en sağlıklı olanı. İlacın bağımlılık yaptığına dair bir varsayım oluyor genelde ebeveynlerde, ilaç kullanan çocuklar çok daha kolay adapte olabiliyorlar. Terapi kısmında ise uyumu bozan semptomları çalışıyoruz ki bunlar çoğu zaman özgüven, duygularla baş edebilme becerisi, davranış farkındalığı, akranlarıyla iletisim kurma gibi konular oluyor. DEHB tedavisinde ben yapılandırılmış ve etkililiği kanıtlanmış Bilişsel davranışçı terapi ekolüyle ilerliyorum, ayrıca ebeveynlerle de birlikte ilerlediğimiz bir süreç oluyor. Panelimden "online seans al" seçeneği ile randevu oluşturabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.
Hocam cinsel terapi almak istiyorum
Uzmanın Yanıtı
Merhaba, cinsel terapi eğitimim olmadığı için bu alanda çalışmıyorum. Kidolog'ta bu alanda çalışan uzman arkadaşlarım var, diğer uzmanlardan randevu alabilirsiniz.
Merhaba kızım 25 aylık sadece 10-15 kelime kadar bir sözcük dağarcığı var yasitlarini görüyorum çok güzel konuşuyorlar ev adresini ezberleyip söyleyen var benim kızım iki kelimelik cümle bile kurmuyor isaretlerle ne söylemek istediğini çok güzel şekilde anlatıyor sizce normal mi bizim yapabilecegimiz bişey var mi
Uzmanın Yanıtı
Merhaba 2 yaşında bir çocuğun artık en azından 20 kelime konuşuyor ve 2-3 kelimelik cümleler kurabiliyor olmasını bekleriz. Öncelikle eğer ki izliyorsa tv telefona maruz kalmasını önleyin, resimli kitaplar ve sözcük kartlarıyla oyun oynayın ve mutlaka onun söylemek istediklerini önceden anlayıp onun yerine söylemeyin kendi konuşmasına fırsat verin. Bol bol akran teması yaşaması için park, arkadaş ortamı ve oyun gruplarına götürebilirsiniz. Eğer ki hepsini yapıyor ve bir gelişme göremiyorsanız ve daha ayrıntılı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz.
Ben depresyon hastasiyim ne yapmam gerekiyor
Uzmanın Yanıtı
Merhaba, depresyon tedavisinin en etkili sonucunu ilaç + terapi şeklinde ilerleyerek alabilirsiniz. Mutlaka bir psikiyatrist takibi ile birlikte terapi sürecinize başlamanızı öneririm. Isterseniz panelimden randevu oluşturabilirsiniz.
Merhabalar hocam eşim beni 3yildir aldatıyor yapmasa bile ben yapıyor diye düşünüyorum sucluyorum çok büyük huzursuzluklar çıkıyor su tiktok ahlaksızlığini da normal görmemi ordakilerin video foto begenmesini takiplesmeyi normal görmemi bekliyor çok kötü sinir krizi gecire ek hale geliyorum 4cocuk var ve küçükler artık sucsuzda olsa benim gözümde hep suçlu ne yapmalıyım
Uzmanın Yanıtı
Merhaba hissettikleriniz son derece normal duygular. Evlilik ilişkisinin olmazsa olmazlarından birisi de güven duygusudur. Aldatma sonrası devam eden ilişkilerde çok daha önemlidir. Yapıcı bir dille eşinize tiktok rahatsızlığınızı dile getirebilmeniz gerekir. Fakat elinizden gelen her şeyi yaptıktan sonra kendinize sormanız gereken soru 'neden güven duymadığım, fikirlerimin önemsenmediği bir ilişkide kalıyorum?' olmalıdır. Kendi psikolojik iyiliğiniz için terapi almak size iyi gelecektir. Isterseniz panelimden randevu alabilirsiniz.
Şuan randevu için müsaitmisiniz acaba
Uzmanın Yanıtı
Merhaba saat 14.00 için randevu almışsınız, randevu saatinde görüşmek üzere
Çok sikintiliyim sürekli sinirliyim kimseyle konuşmak istemiyorum sürekli uyumak istiyorum ağlıyorum uyanammiyorum çok takintiliyim
Uzmanın Yanıtı
Merhaba, sizi duygusal olarak zorlayan sorunlar var gibi duruyor, bu sorunlarla sağlıklı bir şekilde başa çıkmakta zorlanıyorsunuz. Mutlaka terapi desteği almanızı öneririm. Isterseniz kidolog üzerindeki panelimden randevu talep edebilirsiniz.
3 yaşındaki kızıma anne babasının ayrılacağını nasıl söyleyebilirim
Uzmanın Yanıtı
Merhaba, hassas bir dönemden geçiyorsunuz, boşanma çocuklar için doğru yönetilmesi gereken bir süreçtir. Çocuğa karşı şeffaf olmalı, duygularını dil becerisine bağlı olarak sözel ya da oyun aracılığıyla aktarmasına müsaade etmelisiniz. Boşanma sürecini anlatan çocuk kitaplarından yararlanabilirsiniz. Önceden hazırlıklı olmak, çocuğunuzun tepkilerini sakince karşılayabilmeniz önemlidir. Bu süreci sağlıklı atlatabilmeniz için Danışmanlık seansı almanızı öneririm, Panelim üzerinden randevu alabilirsiniz.
1*****
Çok ilgili ve bilgili sağolsun gerekli tavsiyelerde bulundu.Bu tarz sorun yaşayanlara gözüm kapalı tavsiye edeceğim bir doktor.
m*****
Büşra Hanım uzman yorumlarıyla güven verdi.
e*****
Herkese tavsiye ederim. Kendiniz ve bebeginiz İçin yapacaginiz en iyi sey, yardim almak bence.
Özgüven kişinin kendine dair başarabilirim ve değerliyim inançlarının olması ve bu düşünceler... Daha Fazla Oku
Travma kelimesi günümüzde sıkça kullanılmaktadır, fakat yaşanılan her olumsuz olay elbetteki kişide tra... Daha Fazla Oku