kidologlogo
Meltem geyik

Meltem geyik

Çocuk Gelişimi Uzmanı (Pedagog)

0

Danışan Sayısı

0

Yapılan Seans

Uzman Tanıtım Videosu

Henüz Eklenmedi

Çocuk Gelişim Uzmanı Meltem Geyik, lisans eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesinde yüksek lisans eğimini tamamlayarak Çocuk Gelişim Uzmanı olmuştur. 5 yıldır aktif olarak çocuklar ve ebeveynlerle online- yüz yüze çalışmaktadır. Bu süreçte ebeveyn danışmanlığı, gelişimsel takip ve değerlendirme, okula hazırlık, okul uyum problemleri, çocuklarda gelişimsel farklılıklar, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, tuvalet alışkanlığı, ebeveyn tutumları, sağlıklı bebek izlemi, güvenli bağlanma, uyku eğitimleri gibi alanlarda aktif olarak seans görmektedir.

SMTWTFS

Seçtiğiniz tarihe ait randevu bulunamadı.

Seans almak istediğiniz tarih/saat açık değil mi?

Eğitim

  • Ankara Üniversitesi

Sertifikalar

  • Oyun Terapisi

  • Ankara Gelişim Tarama Envanteri (AGTE)

  • Metropolitan Okul Öncesi Olgunluk Testi

  • Gessel Gelişim Figürleri Testi

  • Okul Öncesi Disleksi Belirtileri Testi

Çocuk Gelişimci (Pedagog)

Davranış Bozuklukları

Altını Islatma Problemi, Kaka Kaçırma

Okula Başlama İle İlgili Gelişimsel Değerlendirme ve Danışmanlık

Sınır Koyma-Kural Koyma

Anne-Baba Ayrılığı

Konuşmada Gecikme

Bağlanma Sorunları ve Güvenli Bağlanma

Okula Hazırlık-Uyum-Oryantasyon

Ebeveyn Katılımlı Oyun Planlama

Gelişim Alanlarını Destekleyici Oyun Önerileri

Etkili Medya - Teknoloji Kullanımı

Korku ve Kaygılar

Aylık Gelişim Takibi

Tuvalet Eğitimi

Sağlam Bebek Takibi

Gelişimsel Oyun Önerileri

Memeden Kesme

İki Yaş Sendromu

Uyku Eğitimi

Aile Danışmanlığı

Pozitif Ebeveynlik

Kardeş Kıskançlığı ve Kardeşe Hazırlama

Duygusal Gelişim Gerilikleri

Aile İçi İletişim Sorunları

Çocuk ve Ergen Psikolojisi

Ergenlik Dönemi İletişim Sorunları

Gelişim Bozuklukları

Öfke Nöbetleri

Dudak Emme,Parmak Yeme, Parmak Emme, Tırnak Yeme

Merhaba doktor nasilsiniz benim kizim 1bucuq ayında eli kulağında nedendir? Kulani oksadiqca sakit duruyor


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, enfeksiyon kapmış olabilir, sağlıksal bir durum olabilir. Çocuk hekimine görünmeniz doğru olacaktır.

20 aylık kız bebek annesiyim bebeğim küçük seslerde bile korkuyor panikliyor kapı sesi çamaşır makinesi sesi gibi ya dayolda geçen araç sesi gibi paniiğe kapılıp kaçıyor sebebini ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, daha önce aşırı sese maruz kaldı mı? Çocuğunuz kaygı oluşturacak durumlarla iç içe kaldı mı ? Yoksa bu durum hep mi vardı? Maruz kalınan bir durum değil ise duyusal temelli bir durum olabilir. Çocuğunuzun belli bir frekans üstü seslere hassasiyeti olabilir. Hangisi olduğu öncelikle belirlenmeli ve bir çocuk gelişim uzmanından gerekli değerlendirmeyi almalısınız. Sistematik duyarsızlaştırma yapabilirsiniz. Oyun içerisinde hoşuna giden minik efektif sesler kullanıp bunu minimal şekilde arttırabilirsiniz. Ses bulma oyunu oynayabilirsiniz. Örneğin ses efektlerinden telefondan ses açıp telefonu bir yere saklayıp sesin kaynağını bulabilirsiniz. Yaş olarak küçük sözel olarak sesten korkmaması gerektiğini açıklamanız onun için bir anlam ifade etmez. Güvenli bağlanma sağlayıp birlikte oyun içerisinde normalize edebilirsiniz. Yine de detaylı bir öykü ve değerlendirme için bir uzmandan destek almanız fayda sağlayacaktır.

Merhaba , oğlum 14 aylık ama gece çok geç yatıyor ve yemek çok zor yediriyorum ne yapmam lazım ve benden hiç ayrılmak istemiyor bende çalışıyorum sabah bırakıp gitmek çok zor oluyor


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, öncelikle uyku ve yeme durumları için sağlıksal bir durum kontrolü için bir çocuk hekimine başvurun eğer yoksa bir çocuk gelişim uzmandan destek almak size fayda sağlayacaktır. Burada yazılacak şeyler sizi ve çocuğunuzun iletişim dinamikleri, öyküsü tam bilinmediği için Yüzeysel olacaktır. Uyku rutininiz nasıl, ekran var ise hemen ekranı kesin. Uyku öncesi rutini oluşturabilirsiniz. yatağına geçip, ekranı ve diğer uyaranları kapatıp birlikte yatağında daha sakin kitap okuma vs etkinlikleri yapabilirsiniz. Uyku öncesinde aşırı sıvı tüketiminden ve yoğun besin alımından kaçının. Uyku öncesi ılık duş veya beden masajları yaparak çocuğu rahatlatabilirsiniz aynı zamanda bu aranızda sağlıklı bağ oluşumunu destekler. Uyku konusunda net olmanız gerekmektedir. Uyku için yatağa geçildiğinde uyuyana kadar net olmaktan vazgeçmeyin. Sallayarak değil temasla uykuya geçmesini sağlayın. Başta zor olabilir ve direnç gösterebilir. Yemek yeme konusunda duyusal mı yoksa davranışsal mı bunu öyküsünü almadan yorum yapmak doğru olmayacaktır. Sevdiği ve az sevdiği ürünleri bağdaştırarak yavaş yavaş alıştırabilirsiniz. Fakat bu duyusal temelli ise çocuğunuzu anlamsız zorlamaya sebep olur. Belirli tür gıdaları tüketmiyorsa altında yatan nedeni bulup sistematik şekilde ilerleyebilirsiniz. Aynı zamanda paket gıdalar, şekerli gıdalar açlık hissini bastırdığı için çocuk bunlardan dolayı yemeği tercih etmeyebilir. Ayrılma durumuna gelince ay olarak hala küçük fakat bu durum başedilmez hale geldi ise güvenli bağlanma kurmada zorlanmış olabilir. Bunun üzerine çalışın. Evden çıkarken kandırarak çıkmayın. İşleriniz bitince geleceğinizi ısrarla dile getirin.

Merhaba benim oglum kişin tırnak yemeğe başladı ne yapmam gerekiyor


Uzmanın Yanıtı

Merhaba Sevgili Kidolog Kullanıcısı, öncelikle belirtmem gerekirki çok az ve kısıtlı bilgi mevcut. Tek bir durumla değerlendirme yapmak ve yönlendirme yapmak sağlıklı olmayacaktır. Çocuğunuzun yaşı, gelişim düzeyi, altında yatan diğer sebepleri detaylıca konuşulması gerekmektedir. Tırnak yeme davranışları duyusal, kaygısal veya sağlıksal açıdan olabilir. Bunun nedenini öğrenmek için detaylıca irdelemek gerekir. Genel yorumlandığı takdirde çocuğunuz bu davranışı sürekli hala getirdi ise sizin çocuğunuza sürekli uyarıda bulunmanız ‘yapma, elini ağzına koyma, yeter vb’ yada fiziksel olarak engellemeniz örneğin elini çekmeniz vb çocuğunuzu bu davranışı çözümlemesine destek olmaz. Davranışın sıklığını gözlemleyip bu davranışı gerçekleştirdiği noktalarda dikkatini başka yöne çekmeye başlayarak ilk adımı atabilirsiniz. Çocuğunuzun kendini regüle edebilmesi için rahatlatıcı duyu topları kullanabilirsiniz. En önemlisi bir uzmandan destek alabilirsiniz.

KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.