kidologlogo
Melike Buse Demir

Melike Buse Demir

Çocuk Gelişimci (Pedagog)

8

Danışan Sayısı

13

Yapılan Seans

Uzman Tanıtım Videosu

Henüz Eklenmedi

Ben Çocuk Gelişimci Melike Buse Demir. Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü'nden 2022'de, 2023'te ise Dil ve Konuşma terapisi bölümünden yandal olarak mezun oldum. Alanımda başarılı bir çocuk gelişimci olmanın en önemli kriterlerinden birinin çok sayıda vaka ile karşılaşmak olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle lisans eğitimim boyunca devlet hastaneleri, özel klinik ve birçok anaokulunda staj yapma fırsatı buldum. Mezuniyetimden sonra özel bir klinikte çocuk gelişimci olarak çalıştım ve normal gelişim gösteren çocuklarla birlikte özel gereksinimli çocuklar ve aileleriyle de çalışmalar yaptım. Kidolog online danışmanlık merkezinde de hizmet vermekteyim. Burada, çocukların gelişimsel aşamalarını takip ederek, ebeveynlere ve öğretmenlere önerilerde bulunarak destek oluyorum. Çocukların okul başarısı, sosyal becerileri, özgüvenleri, öğrenme stratejileri, oyun önerileri gibi pek çok konuda danışmanlık hizmeti sunuyorum. Ayrıca, özel gereksinimleri olan çocuklar için de gelişimlerine uygun ve ihtiyaçlarına yönelik öneriler sunarak, onların yaşamlarını daha kolay hale getirmeye çalışıyorum. Benim için en önemli şey, çocukların mutlu, sağlıklı ve başarılı bir şekilde büyümeleridir. Bu nedenle, her zaman gelişmeye açık, en son araştırmaları takip ederek ve her çocuğun ihtiyaçlarına özel olarak yaklaşarak, en iyi danışmanlık hizmetini sunmaya çalışıyorum. Siz de çocuğunuzun gelişimine dair sorularınız varsa veya desteğe ihtiyacınız varsa, benimle iletişime geçebilirsiniz. Birlikte çocuklarımızın daha sağlıklı ve mutlu bir geleceği için çalışabiliriz.

SMTWTFS

Seçtiğiniz tarihe ait randevu bulunamadı.

Seans almak istediğiniz tarih/saat açık değil mi?

Eğitim

  • Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi (Anadal)

  • Kapadokya Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi (Yandal)

Sertifikalar

  • Objektif Testler Uygulayıcı Eğitimi

  • Denver II Gelişimsel Tarama Testi

  • Yaratıcı Drama Eğitmenliği

  • İVO-ODS Otizm Spektrum Bozukluğu Değerlendirme Testi

  • Eteçom 2 Etkileşim Temelli Müdahale Programı

  • DIR Floortime 101 Başlangıç Kursu

Çocuk Gelişimci (Pedagog)

Tuvalet Eğitimi

Aylık Gelişim Takibi

Gelişimsel Oyun Önerileri

İki Yaş Sendromu

Pozitif Ebeveynlik

Korku ve Kaygılar

Kardeş Kıskançlığı ve Kardeşe Hazırlama

Duygusal Gelişim Gerilikleri

Aile İçi İletişim Sorunları

Çocuk ve Ergen Psikolojisi

Gelişim Bozuklukları

Öfke Nöbetleri

Konuşmada Gecikme

Altını Islatma Problemi, Kaka Kaçırma

Davranış Bozuklukları

Okula Başlama İle İlgili Gelişimsel Değerlendirme ve Danışmanlık

Sınır Koyma-Kural Koyma

Anne-Baba Ayrılığı

Bağlanma Sorunları ve Güvenli Bağlanma

Etkileşimli Kitap Okuma

Ebeveyn Katılımlı Oyun Planlama

Gelişim Alanlarını Destekleyici Oyun Önerileri

Etkili Medya - Teknoloji Kullanımı

Merhaba 3.5 yaşında kızım var dışarıya çıkarken hava nasıl olursa olsun 50+ güneş kremi kullanmalı mıyım? Ya da kaç faktör ve hangi havalar da kullanmalıyım?


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar. 30-50 arası koruyucu faktör kullanımı yeterlidir. Yaş seviyesine uygun ürünler kullanmalısınız. Güneşe çıkmadan en az 15 dakika önce koruyucu kremi sürmeniz gerekir. En doğru krem seçimi için mutlaka doktorunuzun onayını almalısınız. İyi günler dilerim :)

Merhaba doktor hanım benim kızım 3.5 yaşında geçen 30 Ağustos da tuvalet eğitimine başladık o günden beri gece bezliyorum. Gündüz çiş problemimi çözdük genel olarak geceleri de kuru kalkar ama kakasını çok çok nadir bize söylüyor her zaman şortuna yapar. Anlatarak çözmeye çalıştık olmadı, kızdık olmadı, ödül verdik olmadı. Lütfen yardımcı olur musunuz?


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar. Öncelikle kaka tutma problemi normal ve beklenen bir durumdur. Bu süre içerisinde ilk olarak doktor muayenesine gidilmesi gerekmektedir. Herhangi bir biyolojik bir durum yoksa psikolojik olarak desteklenmesi doğrudur. Bu aşamada beze geçme durumu çocuk için kafa karışıklığına neden olmaktadır. Kızmak, beze devam etmek süreci geriye iter. Çocuklar için kaka katı kıvamda olmasından kaynaklı kaygılarını tetikleyen, kendilerinden bir parça kopuyormuş gibi hissetmelerine sebep olabilir. Bu yüzden onun korkularını göze alarak yaklaşmak çok önemlidir. Her seferinde sakinliğimizi koruyarak iletişim kurmaya ve anlatmaya devam etmeliyiz. Konuşmadan önce onu hazırlayabilirsiniz. Beraber sevdiği iç çamaşırlarını seçebilir, tuvalet eğitimi ile ilgili olan çocuk kitaplarını "Güle Güle Kakalar" ve "Teo'nun Kaka Kitabı" gibi okuyabilirsiniz. Okuma esnasında rahatlatıcı taraf olmaya özen göstermemiz gerekiyor. Tuvaletini yaparken ayaklarının değeceği bir tabure koyabilirsiniz. Çocuklar rol model alarak, gözlemleyerek hayatı deneyimlerler. Bu süre zarfında sizi tuvaletinizi yaparken birkaç kere izlemesine fırsat verin. Daha sonra anlatın: "Babanda bende tıpkı senin gibi kakamızı klozete yapıyoruz, annecim gördün mü? Sende yapabilirsin, ben sana inanıyorum." gibi rahatlatıcı cümleler kurabilirsiniz. Tuvaletini kıyafetine yaptığı zaman klozete boşaltıp "Bak annecim, onun yeri burası. Tıpkı çişimizi yaptığımız gibi kakamızı da klozete yapıyoruz." şeklinde dönüş yapabilirsiniz. En ufak da olsa ilerleme gördüğünüzde cümlelerinizle takdir ve teşvik etmeniz sürecin olumlu ilerlemesini sağlayacaktır. Dilerseniz daha detaylı bir değerlendirme için panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Yardımcı olmak isterim. Sevgiler.

Merhabalar benm 1 buçuk yaşında kızım var herşeyi anlıyor hareketleriyle bana ne anlatmak istediğini yada istedigi şeyi hareketleriyle anlatip gösteriyor fakat konuşmuyor. Önceden anne baba dede diyordu şuan o kelimeleri de çok sıklıkla kullanmıyor bazen weada sirqda diyor. Benim ne yapmam lazım konuşması için yada şuan konuşmadığı için endiselenmelimiym?


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar. Bu süreçte, gitti, süt, su gibi tek kelimeli sözcükleri çıkarmasını bekleriz. Teknoloji kullanımımız varsa, bu kesinlikle kaldırılmalıdır. Ev içinde zenginleştirilmiş bir çevre oluşturabilir, sürekli iletişim halinde olabilirsiniz. Oyun oynarken, çevresel sesler çıkarmaya özen gösterelim. Örneğin, "araba geliyor düt düt, hop arabayı gösteriyoruz, araba iniyor, iniyor, hop arabayı indirdik. Araba gidiyor vıın." Bunu hayvan oyuncaklarına da uygulayabilirsiniz. Örneğin, resimli bir kitaptan tek tek resimlere bakın, isimlerini söyleyin. "Bu ağaç bak, bu da çiçek. Aa burada da kuş uçuyormuş. Cik cik cik." şeklinde destekleyebilirsiniz. Çevrede kedi veya köpek sesi duyduğunuzda, sesi dinlemesi için "aaa, bak dışardan kedi sesi geliyor annecim. Bak miyav dedi. Miyaav miyav" şeklinde rol model olabilirsiniz.Oyuncak seslerini taklit edin; bum bum, tak tak gibi. Eliyle bir nesne gösterdiğinde, nesnenin adını söyleyerek eline verin. Bunu yaparken gündelik sesimizi kullanmaya, tonlamamıza dikkat edelim. Daha detaylı gelişim destek önerisinde bulunarak size yardımcı olmak isterim. Bunun için panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba hocam,kızım 4.5 yaşında ve yemek yemeyi sevmiyor.Ağzında yemeği uzun süre tutup zorla yutuyor.Boy kilo endeksi iyi ama yemeği hep telefonla yemek zorunda kalıyoruz.yemek yemesini nasıl sağlıyabiliriz.


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar. Öncelikle çocuklarda olumsuz davranışın altında bir ihtiyaç yatar. Burada daha fazla ilgiye mi yoksa gerçekten besin almaya mı ihtiyacı var iyi bir şekilde gözlemlemek gerekiyor. İlk olarak rol model olmamız gerekiyor. Yemek yeme esnasında telefon kullanımınız varsa azaltılmalı daha çok iletişim halinde olmanız gerekmektedir. Gün içerisinde beraber geçirdiğiniz vakitleri arttırarak daha fazla -mış gibi oyunlarına zaman ayırabilirsiniz. Örneğin oyun içerisinde yemek yiyormuş gibi bir oyun oynayabilir ve duygularınızı olumlu bir şekilde çocuğunuza yansıtabilirsiniz. Yemek yeme sırasında dikkatini çekecek kitaplar seçip okuyabilirsiniz. Kitabı okurken canlı ve heyecanlı olmanız onunda sürece katılmasında olumlu etkisi olacaktır. Yemek masasında mümkün olduğunca teknolojiden uzak, bol iletişimli bir ortam kurmaya özen gösterelim. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Yardımcı olmak isterim. İyi günler.

İki yaşını doldurmuş bir çocuk için uzman yardımını en geç ne zaman alabiliriz. Kritik dönem için geç kalmış sayılır mıyız?


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar. Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Çocukların erken dönemdeki gelişimi son derece önemlidir ve bu dönemde aldıkları destek ve eğitim ilerideki yaşamlarını etkileyebilir. Bu nedenle, çocuğunuzun gelişimini izlemek ve ihtiyacına uygun destekleri sağlamak için düzenli değerlendirme ve uzman desteği almak sürecin daha kontrollü ilerlemesini sağlar. Çocuk gelişim uzmanları ve çocuk gelişimciler çocukların gelişimini takip etmek, sorunları tespit etmek ve ihtiyaçlarına uygun destek programları oluşturmak için eğitilmiş uzmanlardır. 2 yaşındaki çocuklar için de değerlendirme ve destek programları oluşturulabilir. Bu nedenle, en kısa sürede bir çocuk gelişim uzmanına başvurarak çocuğunuzun gelişimini değerlendirmelerini ve ihtiyacına uygun destek programı oluşturmalarını isteyebilirsiniz. Unutmayın ki her çocuk farklıdır ve her çocuğun farklı ihtiyaçları vardır. Bu nedenle, çocuğunuzun ihtiyacına uygun bir destek programı oluşturmak için uzman desteği almanız önemlidir. Panelimden randevu talebinde bulunarak daha detaylı görüşme imkanı da sağlayabilirsiniz. Yardımcı olmak isterim. Sevgiler.

KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.