
Kübra Özkan
Psikolojik Danışman
5
Danışan Sayısı
6
Yapılan Seans
Uzman Tanıtım Videosu

Henüz Eklenmedi
Kübra Özkan Hakkında
Kübra Özkan, 2017 yılında tam burslu girdiği Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik programından yüksek onur derecesi ile mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından eğitimlerime devam ederken Antalya’da bir danışmanlık merkezinde çocuklarla ve ergenlerle çalışmaya başlamıştır ve aktif olarak danışan görmektedir. Profesyonel olarak çocuk ve ergen danışanları ile psikoterapi süreci yürütmektedir. Ebeveynlere yönelik danışmanlık hizmeti vermektedir. Uzmanlık alanını nitelikli kılmak adına; Nilüfer Devecigil’in verdiği Deneyimsel Oyun Terapisi ve Doç.Dr. Vahdet Görmez’in verdiği Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi ve Sanatla Terapi eğitimlerini tamamlamıştır. Yüksek Lisans eğitimine Yakın Doğu Üniversitesi Klinik Psikoloji programında devam etmektedir. Aynı zamanda Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Görsel Motor Algı Testi,Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Gesell Gelişim Figürleri Testi, Porteus Labirentleri TestiKent EGY Testi, Frankfurter Dikkat/ Konsantrasyon Testi, Peabody Resim Kelime Testi, Goodenough- Harris Bir İnsan Çiz Testi uygulayıcısıdır. Kübra Özkan, Kidolog bünyesinde sizlere hizmet sunmaktan memnuniyet duymaktadır.
Yorumlar (1)

*****
İnterneti olmadığı için seansa girememisti Kübra hanım. Ama hemen telafi etti ve kesinlikle hiç pişman olmadım onu seçtiğime iyiki yolumuz kesişti oğluma ve bana yaklaşımı o kadar içten ve güzeldiki..kesinlikle tavsiye ediyorum
Soru ve Cevaplar (6)
3 yaş için okul erken midir sizce hocam çocuk eğer sokakta oymuyorsa okula gerek var mı?
Uzmanın Yanıtı
Merhaba sevgili Kidolog üyesi..Öncelikle sokak oyunu ile okul birbirinden farklı. Okul öncesi eğitim, sosyalleşmenin yanında ileride akademik becerileri kazanabilmesi için de alt yapı oluşturuyor. Özellikle dezavantajlı ailelerin çocuklarını çok daha olumlu etkiliyor ve fırsat eşitliği sağlıyor. O yüzden eğer çocuk hazır görünüyorsa, ailenin de şartları uygunsa başlanabilir, yapılan araştırmalar da benzer sonuçlar gösteriyor, sevgilerimle..
duyguduygularimizi nasıl kontrol altına alabiliriz
Uzmanın Yanıtı
Duygularımız bize yol gösterir. Bir şeyin iyi ya da rahatsız edici geldiğine dair..Bizi rahatsız eden durumları fark etmekte olmaması için sınır koymak, değiştiremeyeceğimiz bir şeyse destek ağımızdan yararlanmak baş etmek için ilk adım olabilir. Doğadan, arkadaşlarımızdan, yaptıklarımızdan bize ne iyi geliyorsa kaynaklarımıza sıkı sıkı tutunmak ve güçlenmek için yardım almak bize iyi gelebilir, sevgilerimle..
Oyuncak kavgasıçocukların oyuncak kavgasına nasıl yaklaşabilirim hocam
Uzmanın Yanıtı
Merhaba sevgili Kidolog üyesi.. Bence ilk adım bu kavgayı bizim meselemiz gibi düşünmemek olabilir. Yaşına göre yol almak önemli. Küçük yaşta bir çocuğunuz varsa henüz paylaşmaya ve elinden oyuncak aldığında nasıl kontrollü tepki vereceğini bilmemesi çok normal. Birbirlerine vurmamaları için sakince yönlendirebilirsiniz ancak problem çözme becerilerinin gelişmesi için ''sence şimdi başka ne yapabilirsin?'' gibi ucu açık sorular sorabilirsiniz, sevgilerimle..
Kaygımerhaba hocam kaygılarımızdan nasıl kurtulabiliriz
Uzmanın Yanıtı
Merhaba sevgili Kidolog Üyesi. Kaygılarımızın kaynağını bulmaya çalışarak.. Bazı kaygılarımız öğrenilmiş olabiliyor, bazı kaygılarımızın bir işlevi oluyor hayatımızda bazen de yaşadığımız olumsuz durumlardan sonra ortaya çıkabiliyor kaygılar. Gerçekliği test etmek, rahatlama egzersizleri, derin nefes çalışmaları, iyi hissettiren aktiviteler ve ilişkileri arttırmak gerekiyorsa terapi desteği almak bu süreçte önemli olabiliyor, sevgilerimle..
Merhaba 3.5 yaşındaki kizimda aşırı şekilde takıntı ağlama krizleri ve hırçınlık var dönem dönem. Devlet hastanesi pdg. Ve ergoterapi gördü sadece doku hassasiyeti olduğunu ve kaygı bozukluğu olduğunu söylediler. Ama bir çözüm bulamadım. Okula da yazdirduk sırf bu yüzden. Maddi durumum fazla yok bana yardimcu olma sansiniz var mi
Uzmanın Yanıtı
Merhaba, öncelikle yaşadığınız durumun ne kadar zorlayıcı olduğunu anlıyorum. Çocuğunuzun takıntılı davranışları, ağlama krizleri ve hırçınlıkları, gerçekten endişe verici olabilir. Fakat bu tür zorluklarla başa çıkabilmek için doğru yaklaşım ve destek çok önemli. Çocuğunuzun yaşadığı kaygı bozukluğu ve doku hassasiyetine yönelik aldığı terapi ve değerlendirmeler faydalı olsa da, bazen bu tür durumlar zaman alabilir ve birden fazla terapötik yaklaşım gerektirebilir. Öncellikle yaşanılan ağlama krizlerinin sebeplerini bulabilmek ve o sebeplere sonuç aramak ve ebeveyn olarak çocuğunuzun bu davranışlarına karşı nasıl bir tutumda olduğunuz sürecin önemlidir parçası. Gelen ağlama krizleri ve ataklar gelişim döneminin bir parçası olabileceği gibi bazen de çocuğun gerçekten altta yatan acı verici bir durumun dışa vurumu olabilir. Burda ebeveynden alınan öyküye göre yönlendirme yapmak daha sağlıklı olacaktır, dilerseniz panelimden bana ulaşabilirsiniz ,sevgilerimle..
Hocam merhaba oğlum 11 yaşında dikkat eksikliği var bu konuda yardımcı olabilimisniz 20 seansı için randevu almak istyrm
Uzmanın Yanıtı
Sevgili Kidolog. Kullanıcısı merhaba. İnternetimde kesilmeler yaşadığım için giriş sağlayamıyorum. Eğer başka bir uzmanla seans ayarlamadıysanız internetimin daha net çektiği bir yerde sizinle tekrar görüşmek isterim, lütfen kusura bakmayın, sevgiler