İrem Kocaer
Uzman Psikolojik Danışman
0
Danışan Sayısı
0
Yapılan Seans
Uzman Tanıtım Videosu
Henüz Eklenmedi
İrem Kocaer Hakkında
Maltepe Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden onur derecesi ile mezun oldum. Lisans sürecimde çeşitli liselerde rehber öğretmenlik yaptım. Bu süre zarfında öğrencilerle bireysel görüşmeler gerçekleştirdim. Ayrıca onları gözlemleme fırsatı elde ederek onlara sunum gerçekleştirdim. Mezun olduktan sonra yaklaşık bir yıl kadar rehber öğretmenlik yaptım. Bu bağlamda özellikle de son sınıf öğrencilerinin sıklıkla karşılaştığı motivasyon eksikliği, zaman yönetimi, iletişim becerileri vb. konularda destek oldum.Ardından Yıldız Teknik Üniversitesinde alanımda uzmanlığımı aldım. Yüksek lisans eğitim sürecimde bolca makale tarama çalışmalarında bulundum ve bir danışan ile süpervizörüm eşliğinde 8 oturumluk bir iyi oluş programı uyguladım.Üniversite sürecimde ve mezun olduğumda çeşitli sertifika programlarına katıldım ve halen daha çeşitli konularda eğitim almaya ve kendimi geliştirmeye devam etmekteyim. İnsanları dinlemek, onların yaşamda karşılaştıkları çeşitli sorunlara farklı bir bakış açısı ile bakmalarını sağlamak ve onlara katkı sunmak beni mutlu ve motive ediyor. Bilişsel Davranışçı Terapi ekolü ile danışan görmekteyim. Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Uygulayıcısıyım. Objektif Test Eğitimi uygulayıcısıyım. Ve bununla birlikte oyun terapisi uygulayıcısıyım. Çocuk-ergen ağırlıklı olmakla birlikte yetişkinlerle de çalışmalarımı sürdürüyorum.
Yorumlar (0)
Soru ve Cevaplar (2)
hocam merhabalar, 5 yaşında bir kızım 3.5 yaşında da bir oğlum var. kızım kardeşi doğduktan sonra kendi başına yapabildiği şeyleri yapmamaya başladı. kardeşiyle ilgilendiğimizi görünce sürekli yanımıza geliyor ve ilgi çekmek için ya ağlıyor yada devamlı birşeyler soruyor. ne yapmamızı önerirsiniz?
Uzmanın Yanıtı
Merhabalar, Çocuklarda kardeş kıskançlığı, küçük yaşlarda kardeş sahibi olmayla kendisini sergileyen ve davranış bozukluğuna neden olabilecek bir duygudur. Çocuğunuz en yaygın kıskançlık türü olan kardeş kıskançlığı duygusunu yaşamaktadır. Aşırı düzeyde olmamak kaydıyla, kardeşler arasında kıskançlık olması aslında yadırganacak bir durum olarak kabul edilemez. Önemli olan kıskançlığın ne boyutta yaşandığıdır. Çocuk, herkesin kendisinden daha iyi olduğunu düşünüp, kendisinin herkesten daha az sevildiğini hissedebilir. Küçük çocuklarda kardeşi kıskanma durumu önlem alınmadığı taktirde davranış bozukluğuna sebep olabilecek derecede yoğun hissedilebilmektedir. Sizler ebeveyn olarak böyle bir durum yaşandığında büyük kızınızın yeni doğan kardeşi ile ilgili duygularını tanımlamasına yardımcı olabilirsiniz. İletişim kurarken kurduğunuz cümlelere dikkat etmenizde yarar var. Bunların dışında büyük kızınızın kardeşi ile ilgili olarak bir davranış sergilediği zaman olumlu şeyler söyleyip kendisini motive edebilir ve iyi davranmasına teşvik edebilirsiniz, dilerseniz size destek olabilirim. Panelimden randevu oluşturabilirsiniz. İyi günler.
Hocam 4.5 yaşında kızım var.2-3 gündür benimle biri konuşuyor beni rahat bırakmıyor.Dinazor yanıma geliyor bana kötü şeyler söylüyor gibisinden söylüyor.Onu kovmak istediğini ve gitmediğğmi dile getiriyor .Günlük 1-2 saat civarında telefon hakkı kullanımı yapmaktadır.1 ablası var ablası okula gidiyor yalnız kendisi evde.Ne yapmamızı önerirsiniz.
Uzmanın Yanıtı
Merhabalar, Öncelikle bu yaş grubundaki çocuklarda sıklıkla gördüğümüz şeylerden bir tanesi de izledikleri filmin etkisinde kalmalarıdır. Çocuklarda telefon kullanımı normalde 6 yaş itibari ile önerilir.Yapılan çalışmalar, televizyon programlarının içeriklerinin de çocuklar üzerinde olumlu ve olumsuz pek çok etkisinin olduğunu ortaya koymaktadır. Özellikle televizyonun simge, sembol ve işaretlerle destekli bir atmosferde yansıttığı olumlu ve olumsuz davranışlar çocuklar tarafından benimsenip uygulanabilmektedirTelevizyon yayınları içinde çizgi filmler; çocukların en fazla izlediği ve görsel özellikleri nedeniyle en fazla etkilendiği programlar arasındadırEbeveynlerin televizyon izleme konusunda çocuklarına model olmaması, televizyon kullanımı konusunda onlara rehberlik etmemesi, birlikte televizyon izleyerek programlarla ilgili bilgi vermemesi, merak ettikleri konuları aydınlatmaması ve onları tek başlarına bu programlarla karşı karşıya bırakması çocukların zararlı içeriklere maruz kalmasında önemli bir etkendir. Sizler ebeveyn olarak çocuklara televizyon programlarını tüketme konusunda bilinç kazandırmalı onunla bu tarz konularda aktiviteler yapmalı ve sorduğu soruları yanıtsız bırakmamanızdır.