kidologlogo
İclal Polili

İclal Polili

Çocuk Gelişimi Uzmanı (Pedagog)

183

Danışan Sayısı

653

Yapılan Seans

Uzman Tanıtım Videosu

Henüz Eklenmedi

Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olmuştur. Üsküdar Üniversitesi'nde Çocuk Gelişimi alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Gelişim testleri, çocuk objektif testleri ve projektif testleri uygulayıcısıdır. Lisans eğitimi sırasında birçok kongreye katılmıştır. Gönüllü olarak anaokulu, otizm destek ve dayanışma derneği, sevgi evi ve çocuk onkoloji servisinde staj yaparak mesleki deneyim kazanmıştır. Çocuk gelişimi konusunda danışmanlık yapmakta, bilişsel davranışçı oyun ve masal terapisti, aile danışmanı, çocuk yogası eğitmeni olarak çalışmaktadır.

SMTWTFS

Seçtiğiniz tarihe ait randevu bulunamadı.

Seans almak istediğiniz tarih/saat açık değil mi?

Eğitim

  • Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi - Çocuk Gelişimi (Lisans)

  • Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü - Çocuk Gelişimi (Yüksek Lisans)

Sertifikalar

  • Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi Uygulayıcısı

  • Bilişsel Davranışçı Masal Terapisi Uygulayıcısı

  • MBSR - Mindfulness Temelli Stres Azaltma Programı (Zümra Atalay)

  • Frankfurter Dikkat Testi (Bilgelik Enstitüsü - Gizem Beydemir)

  • D2 Dikkat Testi (Bilgelik Enstitüsü - Gizem Beydemir)

  • Burdon Dikkat Testi (Bilgelik Enstitüsü - Gizem Beydemir)

  • Beier Cümle Tamamlama (Bilgelik Enstitüsü - Gizem Beydemir)

  • Arzu Listesi (Bilgelik Enstitüsü - Gizem Beydemir)

  • Louisa Duss Psikanalitik Hikâyeler Testi (Bilgelik Enstitüsü - Gizem Beydemir)

  • Catell 2-A Zeka Testi (Bilgelik Enstitüsü - Gizem Beydemir)

  • Metropolitan Okul Olgunluğu Testi (Bilgelik Enstitüsü - Gizem Beydemir)

  • Peabody Resim Kelime Eşleştirme Testi (Bilgelik Enstitüsü - Gizem Beydemir)

  • Sınav Kaygısı Ölçeği (Bilgelik Enstitüsü - Gizem Beydemir)

  • Raven Progressive Matris Testi (Bilgelik Enstitüsü - Gizem Beydemir)

  • Moxo (Moxo Türkiye)

  • GEÇDA

  • AGTE (Ankara Gelişim Tarama Envanteri)

  • The Silva Method (Ahmet Alga)

  • Aile Danışmanlığı Eğitimi

Çocuk Gelişimci (Pedagog)

Uyku Eğitimi

Tuvalet Eğitimi

Aylık Gelişim Takibi

Sağlam Bebek Takibi

Gelişimsel Oyun Önerileri

Memeden Kesme

Aile Danışmanlığı

İki Yaş Sendromu

Pozitif Ebeveynlik

Korku ve Kaygılar

Kardeş Kıskançlığı ve Kardeşe Hazırlama

Duygusal Gelişim Gerilikleri

Aile İçi İletişim Sorunları

Çocuk ve Ergen Psikolojisi

Gelişim Bozuklukları

Öfke Nöbetleri

Konuşmada Gecikme

Altını Islatma Problemi, Kaka Kaçırma

Davranış Bozuklukları

Sınav Kaygısı

Yeme-Yedirme Sorunları

Okula Başlama İle İlgili Gelişimsel Değerlendirme ve Danışmanlık

Sınır Koyma-Kural Koyma

Anne-Baba Ayrılığı

Dudak Emme,Parmak Yeme, Parmak Emme, Tırnak Yeme

Bağlanma Sorunları ve Güvenli Bağlanma

Etkileşimli Kitap Okuma

Okula Hazırlık-Uyum-Oryantasyon

Doğa Pedagojisi- Doğa Etkinlikleri

Ebeveyn Katılımlı Oyun Planlama

Gelişim Alanlarını Destekleyici Oyun Önerileri

Etkili Medya - Teknoloji Kullanımı

Ergenlik Dönemi İletişim Sorunları

logo

*****


Çok içten samimi sanki sizden birisiyle gorusuyomussunuz gibi geldi bana ama ben maddi nedenlerden dolayı 2 görüşmeyi yapamadım tekrar kendisiyle en yakın zamanda goruscem kendisine çok teşekkür ederim.

logo

*****


Desteği ve bilgilendirmeleri için çok teşekkür ederiz, gerçekten görüşmenin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz. Şimdi konuştuklarımızı uygulayıp, sonuçlarını hep birlikte görme zamanı. Bilginize, emeğinize sağlık :)

logo

*****


Kendisi çok yardımcı oldu . Onun önerileri ile 2 günde problemimizi çözdük

logo

*****


Çocuğum ve kendi yaşamım ile ilgili kafamdaki bütün sorulara cevap buldum. İlgisi ve alakasına minnettarım.. Teşekkürler İclal hocam..

logo

*****


İçimde ki rahatlama ve mutluluğu anlatacak kelime bulamıyorum. Çözeceğiz hemde çok güzel çözeceğiz herşeyi diyerek ayrıldım resmen. Her hafta değil her gün konuşsam sıkılmam o kadar mutluyum çok teşekkür ederim İclal hanım

logo

*****


Çok çok güzel...

logo

*****


Hayatımda iyiki dediğim anlardan biri size rastlamak oldu, çok teşekkürler hocam

logo

*****


şükela

logo

*****


Enerjisine hayranım gerçekten seans sonrası yüklerimden arınıyorum sanki

logo

*****


Çok şeker, çok sevimli, çok rahatlatıcı gerçekten. Teşekkür ederim.

logo

*****


Çok memnun kaldım. Teşekkürler.

logo

*****


Çok sıcak kanlı be güler yüzlüydü. Seans sonrası çok rahatladım aklıma takılan tüm detayları açıkça ve samimi bir şekilde aydınlattı. Çok teşekkür ederim kendisine

logo

*****


Kendisi fevkaladenin fevkinde bir uzman.Teşekkürlerimi sunuyorum.

logo

*****


İşinde uzman. Çok yardımcı oldu. Kendisi ile devam edeceğiz.

logo

*****


Merhabalar, o kadar tatlısınız ki suan çok daha rahatım. Sadece teşekkür etmek istedim çok sağolun Harika bir uzmansınız.

logo

*****


çok güzel bir seans geçirdim. Kendimi daha iyi hissediyorum.Çok teşekkür ederim İclal hanım .Tekrar görüşmek dileği ile

logo

*****


Pozitif enerjisiyle,cıvıl cıvıl tavrıyla ,naif yaklaşımıyla insanı içinde bulunduğu ruh halinden bambaşka bir auraya davet eden sevgili İclal Polili,her seansta daha da tamamlanmış hissederek ayrılıyorum platformdan.Kendimi daha çok seviyor,hakettiğim şeyleri daha net görebiliyorum.Çok teşekkür ederim görüşmelerimizin her saniyesi çok değerli

logo

*****


Pozitif enerjisiyle,cıvıl cıvıl tavrıyla ,naif yaklaşımıyla insanı içinde bulunduğu ruh halinden bambaşka bir auraya davet eden sevgili İclal Polili,her seansta daha da tamamlanmış hissederek ayrılıyorum platformdan.Kendimi daha çok seviyor,hakettiğim şeyleri daha net görebiliyorum.Çok teşekkür ederim görüşmelerimizin her saniyesi çok değerli

logo

*****


ilk seansta bu kadar ilerleme yaşamak beni çok mutlu etti..güler yüzlü ve yardımsever tavrı olan iclal hanımla çocuğumun gelişimi üzerine çalışmaya zevkle devam edeceğim..

logo

*****


bu kadar güleryüzlü sakin tek tek açıklayarak konuşan bir uzaman çokl ama çok teşekkür ederim 2,5 yaş tuvalet eğitimi için görüştük inşallah seanslara devam edeceğiz

logo

*****


Buluğ çağında olan oğlumun dikkat eksikliği ve derslere uyumlanamama sorunu ile ilgili İclal Hanım'dan seans satın aldım. Hocamızın uygulamış olduğu birtakım testler seans sürecinin şeklini değiştirdi ve bizi oldukça bilinçlendirdi. Teşekkürler İclal Hanım

Merhabalar kızım 2 yaşında ve cok hiperaktif hic durmuyor ve ben bazen kendimi kizima bağırırken buluyorum istemsizce yanlis olduğunu biliyrum ama bazen kendimi bagirken buluyorum ve çok pişman oluyorum uzuluyrum yapmamaya özen gösteriyorum sanırım basiriyorumda ama daha çabuk toparlamak istiyorum kendimi ve kizima asla bağırmak istemiyrum ne yapmam lazm daha çabuk nasil önüne gece bilirim bu durumun hic bir koşulda bağırmak istemiyorum kizima ne yapmalıyım?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Öncelikle sakin olmaya çalışın. Hareketli olan her çocuğa hiperaktif demek doğru değildir. İçerisinde bulunduğunuz durumu ılımlı yaklaşımlarla çözmeye odaklanmak süreci kolaylaştırabilir. Öfkenizin ana sebebini anlamak gerekli. Sizi sakinleştiren faaliyetlere yönelmeye çalışabilirsiniz. Hayatınızdaki stres unsurları, aile yapınız, tutumlarınız gibi değişkenleri de bilmek gerekli. Şunu kendinizi hatırlatmaya çalışın. Siz 2 yaşında olsanız ve size hareketli bir çocuk olduğunuz için bağrılsa kendinizi nasıl hissedersiniz? Burada çocuğunuzu ve sizi anlayarak, doğru davranış kalıpları oluşturulmalı. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba İclal hanım, oğlum 14 aylık. Bu aralar çok huysuz, uykuları çok düzensiz ve sık sık uyanıyor. Iştahsiz da sadece emmek istiyor katı gıda olarak doğru dürüst bir şey yemiyor. Huysuzluğu uykusuzluk ve iştahsızlıktan kaynaklı olabilir mi ? Gün içinde sinirlendiğinde kafasını duvara, dolaba, kapıya, yere vuruyor. Kendine zarar vermesin diye dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum ama çoğu zaman başarılı olamıyorum. Bu durumla ilgili ne önerirsiniz ne yapmamız gerekiyor?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Uykusuzluk, iştahsızlık gibi durumlar dönemlik olabilir lakin nasıl ortaya çıktığı ve neler yapıldığı önemli. Doktorunuzdan bu konuyla ilgili görüş aldınız mı? Çocuğunuzun sinirlendiğinde neden kendine zarar verdiğini anlamalıyız. Bu sorunlar yaşanmadan önce hayatınızda değişikler oldu mu? Bahsettiğiniz sorunları ne zamandan beri yaşıyorsunuz? Artış gösteriyor mu? Süreci daha sağlıklı yönetilmek adına cevaplanması gereken pek çok soru var. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Hareketlilik, dikkat sorunu ve odaklanamamaMerhaba oğlum 5 yaşında kreşe gidiyor. Öğretmeni ve kreşin rehber öğretmeni oğlumun çok zeki olduğunu ve buna bağlı olarak çabuk sıkıldığı için aşırı hareketli ve odaklanmada sorun yaşadığını söylediler. Enerjisini atamadığını bunun için dikkatinin çok fazla dağıldığını vs söylediler. Yaşına uygun bir aktivitelere göndermemizi önerdiler. Yüzme kursunu denedik odaklanmadığı için ve diğer öğrencilerin dersini olumsuz etkilediği için öğretmen ders vermek istemedi! Şimdi basketbol kursu için görüşme yapacağım. Anne olarak önüne geçemezsek diye çok endişeliyim. Yaşadığımız yer küçük bir yer olduğu için her şey sınırlı. Bunun yanı sıra hareketliliği beni okdr çok yoruyor ki aşırı gergin biri oldum çıktım. Ne yapmamızı önerirsiniz?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Oğlunuzun çabuk sıkılmasının ve odaklanamamasının çeşitli sebepleri olabilir. Çocuğunuza sürekli alternatifler sunuluyorsa, ekran kullanımı fazla ise çabuk sıkılıyor olabilir. İçerisinde bulunduğu faaliyetler dikkatini çekmiyor ve ona yetmiyor olabilir. Çocukların kreş dışında sosyalleşmeleri, spora gitmeleri enerjilerini ve stresi doğru yönetmelerinde yardımcı oluyor. Bu doğrultuda siz olumsuz bir tecrübe de edinmişsiniz. Öncelikle sakin olmaya çalışın. Kendinize iyi gelen faaliyetleri yapmanız süreç içerisinde size de iyi gelecektir. Detaylı bir değerlendirme yapmayı öneririm. Aile yapınız, çocuğunuzun bireysel ihtiyaçları, karşılaştığı tutumlar ve gelişimsel özellikleri gibi değişkenleri bilmek gerekli. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba İclal Hanım. Benim 22 aylık bir oğlum var ve babasıyla oğlum 16 aylıkken ayrıldık. Şu an oğlumla ben anneannesi ve dedesiyle beraber yaşıyoruz. Yaşadığı ev değişti babasıyla beraber yaşarken çok güzel bahçeli bir evi ve çok güzel bir odası vardı fakat şu an ona bu olanakları sağlayamıyorum. Ayrıldığımızdan beri babasıyla beraber yaşadığımız eve hiç gitmedi babasıyla hep babaannesinin evinde görüştü. Ben burda ona salonda çok güzel oyuncaklarıyla dolu bir ortam sağlamaya çalıştım ama yine de Sizce odasının eksikliğini yaşar mı ? Eski evini hatırlıyor mudur ? Bir de diğer sorum babasıyla aralarında ki ilişki iyi olsun diye babası da bende elimizden geleni yapıyoruz ve çok dostça davranıyoruz. Hatta bazen anne baba çocuk şeklinde buluşup oğlumuzu parka oyun grubuna vs götürüyoruz ve bizimle bir aradayken çok mutlu oluyor. Bu yaptığımız doğru mu ? Özel günler dışında anne baba ve çocuk olarak buluşmaya devam etmeli miyiz yoksa bu onda “bir gün barışırlar tekrar bir araya gelirler” ümidi yaratır mı ? Onu bir beklentiye sokar mı ? Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılar


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Önemli olan oğlunuzun sağlıklı bir ortamda olmasıdır. Bahçeli bir ev, çok güzel bir oda ya da oyuncaklarla dolu bir alan biz yetişkinler için çok cazip görünebilir. Burada önemli olan oğlunuzla nasıl iletişim kurduğunuz, onu bu sürece nasıl hazırladığınız ve nasıl beraber uyum sağladığınızdır. Onunla nasıl oyunlar oynadığınız, oyuncaklardan daha kıymetli. Hassas bir dönem ve siz anladığım kadarıyla elinizden geleni yapıyorsunuz. Bunu lütfen kendinize hatırlatın. Siz eşler olarak ayrılmış olabilirsiniz fakat anne ve baba olarak bir aradasınız. Ebeveynler ayrılmış olsalar da sonrasında çocuklarıyla bir arada vakit geçirebilmeleri çocuğun gelişimi için destekleyicidir. Bu sizin için sağlıksız bir ortam yaratmıyorsa tabii. Burada çocuğunuza ayrılığı nasıl açıkladığınızı, aile yapınızı, çocuğunuzu ve sizi tanımak yaşananları bilmek gerekli. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Hocam iyi akşamlar. 8 yaş çocuk için dikkat dağınıklığı ve odaklanma sorunu konusunda online görüşme yapılabiliyor mu?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Tabii ki. Dilediğinizde panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

KorkuMerhaba İclal Hanım, 3bucuk yas kızım herseyden korkuyor. Yüksek sesten ve diğer çocukların bagirmasindan. Parkta cocuk gördüğünde başka yere yönleniyor. Çekingen ve utangaç yapısı var. Kres dönememiz oldu orada astigimizi sandik ama ara verince kreşe tekrar korkular geri geldi. Bu konuda ne yapmamızı önerirsiniz


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Çocuğunuzun neden korku yaşadığını anlamak önemli. Aile yapınız, tutumlarınız, yaşadığınız durumun ortaya çıkışı, sıklığı ve süresi gibi süreci oluşturan, etkileyen değişkenleri bilmek gerekli. Kreş, çocukların sorunlarla başa çıkmasını sağlayacak bir yer değildir. Sorunun kökünü bulmak ve size uygun öneriyi üretmek gerekir. Çekingen ve utangaç olmasına sebep olacak neler oldu bunları konuşmalıyız. "Korkma, korkacak bir şey yok." gibi söylemlerden uzak durmanızı, çocuğunuzun yaşadığı duyguyu anlamaya odaklanmanızı tavsiye ederim. Youtube'de İclal Polili - Çocuklarda Duygusal Zeka videomu izleyebilirsiniz, çocuğunuzun duygularını daha doğru bir biçimde yönlendirebilmeniz adına size yardımcı olabilir. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Tekrar merhaba iclal hanım. Size daha öncede soru sormuştum.Sizden online seans almak istiyoruz . Eşim yurt dışına iş seyahatine gitti. Biz sizin işe önden bir seans alsak yada online olarak eşimde bize katılsa nasıl olur ? Açıkçası nasıl bir yol izlememiz gerektiğini bilmiyorum. Teşekkürler.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Eşinizin iş durumuna uygun olacak şekilde seansımızı planlayabiliriz ya da sizinle seansımızı gerçekleştirebiliriz. Eşinizin online olarak ayrı katılabilme durumunu ekip arkadaşlarımızla görüşüp size dönüş sağlamaları ricasında bulunacağım. Kişisel fikrim bir aksaklık yaşamamak adına sizlere uygun olan vakitte görüşmenin daha sağlıklı olacağı yönünde. Sevgiler.

11 yaş sorumluluklarını yerine getirmiyor. Merhaba hocam kızım 5. Sınıfa gidiyor.Okulu önemsemediği için notları çok düşük.Ona okulun öneminden onun bununla ilgili sorumlulukları olduğundan bahsediyoruz ama hiç önemsemiyor.Birde yapma dediğimiz ne varsa mutlaka yapıyor söz dinletemiyoruz nasıl yaklaşacağımızı bilemiyoruz.bu konuda bize ne önerebilirsiniz?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Çocuğunuza uygun beraber ve bireysel olarak yapabileceği sorumlulukları aile toplantısı yaparak ortaklaşa kararlaştırabilirsiniz. Özellikle ergenlik döneminde direktifte bulunmak çocuğun uyum sağlamasını zorlaştırabiliyor. Sorun yaşadığınız konuların neler olduğu, tutumlarınız, aile yapınız gibi değişkenleri bilmek gerek. Çocuğunuzun üzerine gitmemek ve sakin olmak önemli. Hakimiyet kurmak yerine ortak bir paydada buluşmaya çalışmak, çocuğun isteklerini ve ihtiyaçlarını anlamaya çalışmak öncelik olabilir. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Tuvalet eğitimi. Kızım 31 aylık tuvalet eğitiminde kendini kasıyor lazımlikta yapmiyor fakat bez bağladığımda yada kilotunu çektiğimde anında yapıyor sebebi ne olabilir


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Kızınızın hazırbulunuşluk geliştirebilmesi önemli. Tuvalet süreci her çocuk için farklı ilerleyebilir. Bu süreçte tutumlarınızı, nasıl bir yol izlediğinizi bilmek gerekli. Henüz lazımlığa yapmaya hazır olmayabilir. Lazımlıkla olumsuz bir deneyimi olabilir. Korkuyor olabilir. Çocuğunuzu zorlamadan ona uygun olan şekilde tuvalet bilinci oluşturulmalı. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Gece bezi. Merhabalar. Bizim sorunumuz gece bez bırakma. Gece bez bırakmaya hazır olmasını beklerken 4.5 yaşına geldi oğlumuz. 2-3 gündür bez istemiyorum artık demeye başladı. Bizde isteğine uyduk ancak. Çiş yapıyor ve hiç rahatsız olmadan uyumaya devam ediyor. Ve neredeyse 1-2 saatte bir bile kaldirsak çiş yapıyor. Yani nasıl sabaha kadar tutabilecek anlayamıyorum. Eşim alisacagini söylese de bana bu durum garip geliyor. Sizlere danışmak istedim. Gündüz tuvalette çok sorununuz yok sadece arada oyuna dalmalar gibi söylemeyip kacirmalar olabiliyor. Ancak gece bu kadar sık tuvalete cikarken nasıl alışacak anlayamadım. İyi çalışmalar dilerim.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Tuvalet bilinci oluştururken neler yaptığınız, nasıl bir yol izlediğiniz süreç için önemli. Çocuğunuz için bu durum bir alışkanlığa dönmüş olabilir. Gündüz pek sorun yaşamadığınızı belirtmişsiniz. Tutma-bırakma kasları, mesane kapasitesinden ziyade davranışsal olarak değerlendirmekte fayda var. Nasıl bir uyku rutininiz var? Çocuğunuz yatmadan ne kadar süre önce sıvı içmeyi bırakıyor? Kakayla ilgili sorunlar var mı? Cevaplanması gereken çeşitli sorular var. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Kızım çok erken uyuyor. Merhaba hocam, kızım 7 yaşında ilkokul 2 . Sınıf öğrencisi , sıkıntımız kızımın akşamları 7 gibi çok erken uyuyup sabahın 5 inde 6 sında uyanması, yaz aylarında uyku saati ortalama 9.10 maksimum ama uyanma saatimiz asla sabah 7 yi geçmez. Yıllardır bu şekilde uyku düzeni akşam 6 dan sonra uyku mofuna giriyor oyalayabildiğimiz kadr oyalayıp geciktirmeye çalışıyoruz ki çok erken uyuyup vece 5 te uyanmasın diye. Neden bu kdr erken uyuyor kızım endişeleniyorum biz oyalama meşgul etme ile çozemedik bu durumu ,hocam normal bir durum mu ? Çok sıkıntı yaşıyoruz öncelikle akşam belirli bir saatten sonra dışarı çıkamıyoruz


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. 7 yaşında bir çocuk 9-11 saat aralığında uykuya ihtiyaç duyar. Melatonin (uyku hormonu) ile ilgili çocuk doktorunuzdan görüş aldınız mı? Fizyolojik bir sorun olmadığından emin olmak önceliğimiz olmalı. Bu durum ne zaman başladı? Rutin hayatınızda değişiklikler var mı? Çocuğunuz uykudan dinlenmiş mi kalkıyor? Gün içerisinde çok mu yoruluyor? Cevaplanması gereken çeşitli sorular var. Desteklenmesi gereken bir süreç. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba iyi günler dilerim öncelikle. 6 yaşında bir kızım var birinci sınıfa gidiyor . 3 aylıkda bir erkek bebeğimiz var . 1 yıl önce işe başladım ozman dan bazı sorunlar yaşadık kızımla hırçinlasma inatlaşma ne yaptıysak faydalı olamadık . Bir süre çok iyi oldu kardeşinin hamilelik sürecinde de 5 ay boyunca söylemedik ama hep alıştırma hazırlık yaptık . Sıkıntısız bir şekilde kavuştuk kardeşimize . Ama ne zman ki kardeşini sıkıstirmaya çok aşırı sevmeye başladıysa aramızdaki tüm baği kopardi kızımız . Bizden uzaklaştı inatları ve hircinlikları ilerledi . Ödevlerini boşladı okulda herşeyi güzel yapıyor oynuyor . Ama eve girdiği anda tam tersi bir karakterde oluyor . Ne Ler yapabilir nasıl bir yol izlenmeli.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Kızınızla olan ilişkiniz, kızınızın bireysel özellikleri, aile yapınız, tutumlarınız gibi süreci oluşturan ve etkileyen değişkenleri bilmek gerek. Hırçınlaşma ve inatlaşma davranışları nasıl ortaya çıktı? Sizden uzaklaşacağını mı düşündü? Sıkıştırma ve aşırı sevme davranışıyla dikkatinizi mi çekmeye çalışıyor? Cevaplanması gereken pek çok soru var. Okulda duygularını bastırıyor ve eve geldiğinde açığa çıkartıyor olabilir. Çocuğunuzla empati yapmaya, sert tutumlardan kaçınmaya, sakin ve yapıcı olmaya çalışabilirsiniz. Ailenize uygun bireysel öneriler üretmek çözümü oluşturacaktır. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Yüksek ses ve sosyalleşme sorunu yaşayan bir oğlum var. Oğlum 9 yaşında.yanında yüksek sesle bağırıldığında hemen ağlamaya başlıyor. Yüksek ses ve sosyalleşme sorunu yaşıyoruz.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Yaşadığınız durumun sürekliliği, aile yapınız, çocuğunuzun bireysel özellikleri, daha önce konuyla ilgili neler yaptığınız gibi değişkenlerin cevaplarını bilmek gerek. Çocuğunuzun neden yüksek sesten korktuğunu anlamaya çalışmak önemli. Sessiz bir aile yapınız mı var? Bağırma deneyimiyle ilgili olumsuz anıları mı var? Çekingen bir yapısı mı var? Çocuğunuzu cesaretlendirme adı altında zorlamamak ve anlamaya çalışmak önemli. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

İki yaşında kızım var iki üç gündür anne git diyo kim yaklaşırsa ondan kaçıyor kendini banyoya kapatıyor ağlıyor herşeye yok yok diyip duruyor ağlarken hiç bir sekilde yaklasamiyoruz yanına neyden dolayı yapıyor veya nasıl bir yol izlemem lazım bir anda oluyor ortada hiç birşey yokken


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. 2 yaş döneminde bahsettiğiniz davranışlarla karşılaşabiliyoruz. 2 yaş dönemi çocuğunuzun özerkleştiği bir dönem. Bu dönemde çocuklar her şeye “hayır” diyebilir fakat neye hayır dediğini bilmeyebilir. Sizinle inatlaşabilir, bu geçici bir süreçtir. Çocuğu anlamaya çalışmak, çözüm sunmadan önce kendimizi onun yerine koymak, şefkatli olmak önemli. Ağlarken neden yalnız kalmaya ihtiyaç duyduğunun sebebini süreci konuşarak bulmak ve çözümlemek gerekir. Duygusal destek çocuğunuzun gelişimi için oldukça önemlidir. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba hocam 6 yaşındaki kızın insanlarla iletişim kurmada aşırı çekingen davranmaktadır. Bu duruma yardım için alabileceğimiz terapi destek tavsiyeniz var mıdır


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Tabii, yardımcı olmak isterim. Öncelikle kızınızın çekingen davranmayı tercih etmesinin sebebini bulmamız gerekir. Bu bir güven ihtiyacı mı? Alışık olduğu bir davranış kalıbı mı? Aile yapınız, aile içerisinde ve çevresinde nasıl bir iletişim kurulduğu gibi değişkenleri de bilmek gerekli. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba İclal hanım, oğlum sürekli anne diye peşimde geziyor her şeyi benimle yapmak istiyor geceleri her saat başı uyanıyor dışarıdayken evdeysen ben iş yaparken süreklinin beni çağırıyor ve 29 aylık neden böyle yaptığına anlam veremiyorum iyi ebeveyn olamamakla suçluyorum kendimi sürekli nedir bunun sebebi


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Oğlunuzla beraber kurduğunuz ilişki, bağımsız ne kadar vakit geçirebildiği, yaşadığınız durumun sürekliliği, durumu etkileyen faktörlerin neler olduğu gibi süreci oluşturan ve şekillendiren değişkenleri bilmek gerekir. Kendinizi suçlamanız size ya da duruma olumlu bir etki yaratmayacaktır. Size özel bir yol haritası oluşturmak gerekli. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

28 aylık tuvalet eğitimi. İclal Hanım merhaba, iki gün önce sizinle online seansımız oldu. 28 aylık kızımız Doğa'nın tuvalet eğitimi hakkında görüşmüştük. Üç aydır devam eden ve çözüm bulamadığımız bir süreç içerisinde olduğumuzdan bahsetmiştik. Siz bize bazı oyunları ve dolaylı eğitim yollarını tavsiye etmiştiniz. Size başka bir pedogog ile görüştüğümüzü ve sizden kararları hakkında fikir almak istediğimizi de belirtmiştik. O esnada size şu soruyu sormak istiyorduk fakat unutmuşuz. Diğer pedogog hanımefendi, Önümüzdeki hafta pazartesi, doğanın bu haftaki performansına bakarak belki beze geri dönüş yapmak gerekeceğini söylemişti. Sizin bu konuda fikirleriniz nedir? 28 aylık üç aydır bez takmamış, kakasını sorunsuz söyleyen fakat çiş ile ilgili bir problemi olan çocuğu beze döndürmek doğru mudur?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Bahsettiğiniz gibi sizinle görüşmüştük. Bezi bırakmış, tuvalet ihtiyacını söyleyebilen, ihtiyacı bez takmak olmayan bir çocuğa çiş ile ilgili sorun yaşandığı için bezi tekrar taktırmak doğru olmaz. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

4 yaşına girecek bir kızımız var. Bir de 2 aylık kardeşi. Büyük kızımızın davranışlarında sorunlar yaşıyoruz. Ben de çocuğu büyütme ve disiplin konularında eşimle anlaşamıyorum. Sanırım hatalıyım hep. Bu konular için eşimle birlikte seans almak istiyorumm


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Tabii, yardımcı olmak isterim. Ne gibi davranış problemleri yaşadığınız, davranışların sürekliliği, neler yapıldığı gibi değişkenleri bilmemiz gerekli. Eşinizle farklı fikirlere sahip olmanız çok doğal, önemli olan ortak bir payda da buluşabilmek ve suçlayıcı olmak yerine yapıcı olmayı tercih etmektir. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba kaka tutma problemi yaşıyoruz , bu konu ile ilgili destek alabilir miyiz sizden?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Tabii ki yardımcı olmak isterim. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Hocam merhaba ben seans alacağım şimdi . Boşanma sürecimiz başladı eşim ile . Çocuk ile mi seansa başlıyoruz nasıl oluyor .


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. İlk seansımıza bireysel olarak katılmanız daha sağlıklı olacaktır. Sevgiler.

Mayista ikiz erkek cocuk evlat edindik, Ocak 2021 dogumlular. Pek cok sorunumuz vardi, hala devam etmekle birlikte buyuk kismini hallettik, su an bizi en cok zorlayan tuvalet egitimi.. birini alistirirsak oburu ondan gorur yapar dedik tam tersi oldu alisan digerine uyup yapmayi birakti, ne lazimliga ne tuvalete oturtamiyoruz kiyameti kopariyorlar, bi sekilde gonullerini edip oturttugumuzda da tutup yapmıyorlar.. tuvaletlerini soyluyorlar belli de oluyor zaten yaptiklari ama bezlerini cikarip oturmuyorlar.. zorlamak da istemiyorum ama bizim icin sabir sinayici oluyor.. cunku hem gozumuzun icine baka baka yapiyorlar hem de altlarini degistirtmiyorlar. Pratik bir öneriniz var mı?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Çocuklarınızın tuvalet bilinci oluşturmaya hazır olması önemli. Sizin tutumlarınız, uygulamalarınız, çocuklarınızın bireysel özellikleri gibi süreci oluşturan ve şekillendiren değişkenleri bilmek gerekli. İkiz olsalarda her iki çocuğunuza bireysel öneriler üretmek sağlıklı olacaktır çünkü ikisininde ihtiyacı, gelişimi farklı yönde olabilir. Zorlamamanızı, öncelikle tuvaletin oluşturduğu stresi gidermeye odaklanmanızı öneririm. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba Oğlum yakın zamanda kreşe başladı bazı günlerde cok keyifli gidebildiği gibi bazı günlerde gece hiç uyumayıp sürekli anne baba istiyor ve sabah kreşe girmesi bir krize dönüşüyor. Babası işinden dolayı bizimle cok vakit geciremiyor. Hafta içi genelde evde olmuyor. Babasının işe gitme sürecindede cok sancılı zamanlar gecirmiştik. Normalde evde kendi yemek yiyen oğlum kreşte sadece öğretmeni beslerse yemek yiyor ve sürekli öğretmenin kucağını istiyor. Bu konuda ne yapabilirim bu bir alışma sürecimi yoksa terkedilme kodu mu oluşturuyor.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Oğlunuzun yaşı, bireysel özellikleri, aile yapınız, tutumlarınız gibi değişkenler sürecin çözümlenebilmesi adına önemli. Çocuğunuz kreş dışında sizden ayrı vakit geçiriyor mu? Sosyalleşme durumu nasıl? Kreşe gidiş aşamasında neler yaptınız?Pek çok soruya cevap bulmak gerek. Önce çocuğunuzu anlamak sonra ise size uygun çözümü üretmek ve uyum süreci hakkında çalışmak sağlıklı olacaktır. Çocuğunuz öğretmeniyle bir bağ kurduysa güven duymak adına kucakta durmak istiyor olabilir. Destek almanızı öneririm. Dilerseniz panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Hocam saygılar. 4 yaş kızım tuvalet eğitimi verdik güzelce yapıyor siliyordu. Kabız oldu 15 gün, kabızlık geçti ama acır korkusu ile yapmiyor büyük tuvaletini. Çiş sorun yok tuvalete gidiyor ama büyük tuvaleti kiloduna yapıyor gizli köşelerde. Bunu çözebilir misiniz online olarak? Okula da başlayacaklar


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Acıyacağından endişelendiği için bu şekilde davranması normal. Korkutmamak, size ve çocuğunuza özel öneriler üretmek gerekli. Tabii, online olarak çözebiliriz. Dilediğinizde panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Mrb kızım 5 yaşında ve benden hiç ayrılmıyor beni hiç bırakmıyor onsuz hiçbir şey yapamıyorum.okul başlayacak ve ben nasıl davranacagimi bilmiyorum yardımcı olur musunuz


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Sağlıklı bir şekilde ayrışmayı sağlamak önemli. Aile dinamikleriniz, çocuğunuzun bireysel olarak neler yapabildiği, sizin tutumlarınız gibi süreci etkileyen değişkenleri bilmek gerekli. Zorlamamanızı, kızmamanızı ve "Büyüdün artık." gibi cümleler kullanmaktan kaçınmanızı öneririm. Sakin davranmak ve çocuğunuzu anlamaya çalışmak, ihtiyacına göre öneriler üretmek en sağlıklı olan. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba 15 aylık bebeğim yeme bozukluğu katıya geçememe ve telefon bağımlılığı üzerine , biraz hırçınlığı üzerine yardım almak istiyorum bu konularda destek olabilir misiniz?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Tabii, yardımcı olmak isterim. Dilediğinizde panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba 18 aylık ikiz kızlarım var. Zaman zaman birbirlerine vurdukları dönemler olmuştu. Ancak kızlarımdan birisi son zamanlarda kardeşini sebepsiz yere şiddetli bir şekilde ısırıyor. Asla temas kur ak istemiyor. Oyuncaklarını eline geçen herşeyi fırlatıp atıyor. Sürekli konuşarak anlattım hatta kızdım ama bir çözüme varamadık. Nasıl çözeceğimizi bilemiyorum. Konu ile ilgili nasıl bir yol izlemek gerekir ?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Ne kadar süredir bu şekilde devam ettiği, davranışlarının sıklığı, sizin tutumlarınız gibi süreci etkileyen değişkenleri bilmek gerekli. Sınırlar koymak, olumlu davranışları takdir etmek, karşılaştırmamak ve suçlayıcı olmamak önemli. Fırlatma davranışı, bu ay aralığında olan çocuklar için bir keşif ve gelişimsel olarak normal. Fırlatma davranışını doğru şekilde yönlendirmeliyiz. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

2 yaşında oğlum gece 2defa kalkıp sebepsizce ağlıyor saatlerce şu bir aydır sürekli bu şekilde nasıl bı yol izlenmeli sebepleri nelerdir


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Birçok sebebi olabilir. Korku sebepli olabilir. Kontrolsüz ekran kullanılıyorsa olabilir. Uyku rutininiz, bir aylık süreçte neler yaşandığı, tutumlarınız gibi değişkenleri beraber bilmek ve çözümlemek gerekli. Daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Oğlum 2 buçuk yaşında ama konuşamıyor çok iyi ve çok sinirli ne yapmam gerekiyor


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Gelişimsel değerlendirme yapmak, gelişimi bütüncül olarak değerlendirmek faydalı olacaktır. Sinir durumu ne kadar zamandır devam ediyor, siz çocuğunuz sinirlendiğinde nasıl tepkiler veriyorsunuz gibi soruların cevabını bulmak gerekir. Sakin olmak, çocuğunuzu anlamaya çalışmak ve empati yapmak önemli. Kidolog'un Youtube kanalında İclal Polili - Çocuklarda Duygusal Zeka seminerini izleyebilirsiniz. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

5 yaşında oğlum aklından hep kötü şeyler gectiğini söylüyor örneğin içimden size küfür ettim boklu anne mal bana dedim gibi. bütün gün böyle şeyleri gelip gelip söylüyor bunlar kötü seyler biliyorum ama bana kızmayın die ağlıyor. Nasıl bir yaklaşım sergilemeliyiz.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Çocuğunuzun çevresinde kötü sözcükler kullanan biri olup olmadığı, tutumlarınız, ne kadar süredir bu şekilde devam ettiği gibi süreci etkileyen değişkenleri bilmek gerekli. Sakin olmak, çocuğa kızmamak ve kötü sözcükler yerine kullanabileceği güzel sözcükleri beraber bulmak süreci kolaylaştıracaktır. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

İclal hanım merhaba , Kızım Benan Erva suanda 25 aylık olabildiğince kısa özetlemeye çalışacağım soyle ki; 1.5 yasinda uyku egitimi almisik ve hic problemimiz yoktu. 3 4 ay oncesinde gece aniden uyanıp aglamaya başladı ancak birseyden korku ağlamasıydı bu bir süre bunu atamadik sürekli biryerleri isaret ediyor ve birsey gördügünu dusunuyorduk artik. Bu sureci zor ama bir sekilde atlattik. Ancak o donemden beri tirnak yeme ( her an eli agzinda ), butun oyuncakları yatagina dolduruyordu onuda azalltik simdi gündüzleri dahi elinde surekli bir oyuncak var ona sarilip oyun oynuyor geziyor. Bu konuda sıkıntımız yanlışımız nedir yada sizin bize destek olabileceginiz bir yer varmidir. Tesekkur ederim simdiden kokay gelsin.


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar. Öncelikle 3-4 ay önce neden böyle bir değişim yaşandığını konuşmalıyız. Çocuğunuzun çevresindeki uyaranlar, nasıl bir aile yapınız olduğu, tutumlarınız gibi değişkenleri bilmek gerekli. Tırnak yeme davranışı, model alma gibi bir durum yoksa stres tepkisidir. Çocuğunuz oyuncağıyla kendini daha güvende hissettiği için sürekli elinde tutuyor ya da sarılıyor olabilir. Detaylı değerlendirilmesi gereken bir süreç. Dilerseniz panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

ücretsiz terapi var mi


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Terapiler belirli bir ücret karşılığında gerçekleştirilmektedir. Bazı hassas durumlar (depremzede olma durumu gibi) dışında. Dilerseniz panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

4 yaşında oğlum var bizimle yani anne baba ile iletişimi Gayet iyi ancak arkadaşlarıyla problem yaşıyor öfkesini kontrol edemiyor sürekli kendisi yönetmek istiyor yonetemedigi durumda şiddete başvuruyor ne yapmamızı onerirsiniz


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Öncelikle kadar süredir bu şekilde davrandığı, sizin tutumlarınız, duygularını genel anlamda yaşayış biçimi gibi süreci etkileyen değişkenleri bilmeliyiz. Şiddet davranışıyla bir başarı ettiyse sürdürmeye devam ediyor olabilir. Öfke kontrolünü geliştirmek, duygularını doğru ifade etmesini sağlamak ve şiddet ile bir başarı elde edilmeyeceğini öğrenmesi gerek. Destek almanızı öneririm. Dilerseniz panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba, kızım 19 ayını doldurdu, kucağımda hafif sallama desteğiyle uyuyor ancak yaklaşık 1 aydır uykuya direniyor. Önce gözleri açık oturmakla başladı, şimdi kucağıma oturduğunda kafasını omzumun üzerinden koltuğa yaslayıp ayağa kalkıyor, kucağıma sakince oturtamaz oldum. Kundak gibi bacaklarını ve kollarını tutup gözlerini de elimle kapattığım zaman yarım saatte falan ancak uyuyor. Bu normal midir? 18 ay uyku gerliemesi böyle bir şey midir? Yapabileceğim bir şey var mı? Çok zorlanıyorum artık, aslında çok uykusu oluyor, hareket etmeye hali bile olmuyor ancak asla uyumuyor hatta mayıştığında elini kolunu sallayarak kendini uyandırıyor.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Öncelikle çocuğunuzun uyku sürecini etkileyen değişkinleri (tutumlarınız, stres faktörleri, yaşantınız gibi) bilmek gerek. Anladığım kadarıyla sizin desteğinize sürekli ihtiyaç duyuyor. Size özel bir uyku rutini oluşturulması sağlıklı olacaktır. Detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhabalar seanları toplumu bireysel mi yapıyorsunuz


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Seanslar bireysel, kişiye özel olarak gerçekleşiyor. Seansın konusuna bağlı olarak çift, bakımverenler, bakımveren/ler-çocuk şeklinde de gerçekleşebiliyor. Detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba kızımın tablet kullanimi cok arttı 12 yaşında ve malesef ondan gizli baktığımda sınıftan bir erkek arkadaşı ile oyun oynuyo ama kendimi çok kaptırmış durumda surekli küfürlü de konuşmakta arkadaşı son zamanlarda onun da bize karşı tutumu cok değişti bizimle surekli siz anlamazsınız siz bilmezsiniz oldu


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Süreci daha sağlıklı yönetebilmek adına ne kadar süredir bu şekilde devam ettiği, günlük ekran kullanım süresi, sergilediğiniz tutum gibi değişkenleri bilmek gerekli. Amaç, çocuğunuzu kısıtlamak değil; anlamaya çalışmak ve uygun sınırlar koymayı hedef edinmek olmalıdır. Çocuğunuz için doğru açıklamalar yapmaya, yargılayıcı olmamamaya, tablette geçirdiği vaktin yerine dikkatini çekecek ve beraber yapabileceğiniz aile vakitlerine yer vermeye çalışabilirsiniz. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba, kızım 25 aylık ayın 23ünde 26 aylık olacak. 6 aylıkken uyku eğitimi aldık, ve yaklaşık 1,5 yıldır çok şükür desteksiz uyuyordu. Ancak emziğe aşırı düşkündü ve son zamanlarda da gün içinde bile sürekli ağzında geziyordu. Bizde bir anlık kararla yaklaşık 5 gündür emzik bıraktırma sürecindeyiz. Bugün 5. Günümüz ama o kadar bağlıydı ki uykuya dalmada ve her uykuda problem yaşamaya başladık. Bununla ilgili uzman yardımı almalı mıyım?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Sizinde belirttiğiniz gibi ani bir şekilde emzik bırakma sürecine başlamışsınız. Öncelikli hedef emzikle sağlıklı ayrışmayı sağlamak olmalıdır. Emzik, çocuğunuz için hem duygusal hem de fiziksel sakinlik sağlıyor bu sebeple uykuda da sorun yaşamanız doğal. Destek almanızı öneririm. Dilerseniz panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

temmuzun 27 de 2 yasına girecek kızım tuvalet eğitimine başladık gün be gün alışdık ama kızım tuvalete oturmuyor onu kandıramıyorum 1 ni yaptıksak diğerini kaçırıyor çok inatçı gece kuru kalkıyor 1 kez tek ıslattı


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Ne kadar zamandır tuvalet bilinci oluşturma sürecinde olduğunuzu, çocuğunuzun hazırbulunuşluk düzeyini, uyguladıklarınızı ve tutumlarınızı bilmek gerekli. Amaç çocuğu kandırmak değil, sağlıklı bir şekilde bu süreci yönetmek ve tamamlamak olmalıdır. Sakin olmak, çocuğu anlamaya çalışmak, süreci korku hâline getirmemek önemli. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Oğlum 2 buçuk yaşında 3 gündür tuvalet eğitimine başladık ama başarısız sonuçlandı ben çok gerildim onuda çok gerdim en son kakasından korkunca bugün tekrar bezledim ama kendimi çok kötü hissediyorum onu olumsuz etkilediğimden korkuyorum ara vermem ona zarar verir mi bu kararsız tutumum onu çok etkiler mi sizce ?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Öncelikle sakin olmaya çalışın. Kendinizi suçlamanız stres seviyesini arttıracaktır. Nasıl uygulamalar yaptığınızı bilmek gerekli. Süreci doğru yönetebilmek adına destek almanızı öneririm. Doğru bir öneri verebilmek için çocuğunuzun ve sizin yaşamanıza, karakterinize, sergilenen tavırlara, yapılan uygulamalara hakim olmak gerekli. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

5 yasinda ve 6 aylık kızım var 5 yaşındaki kızım öfke nöbetleri krizleri geçiriyor kendini yere atma ayaklarını vurma ellerini dişleri sıkma aşırı bağırma şeklinde eğer dediği hemen olmazsa bana vuruyor ve ağlama krizi ardından yapicaksin diye bağırmaya ve ardından kriz geçiriyor ben sakinlemesini bekliyorum örneğin TV uydu arıza yaptı çizgi film saatinde açamadım diye açacaksın diye krize girdi ama.normal.aglama şeklinde değil dişlerini ve ellerini sıkarak titreme şeklinde artık dayanılmaz hale geldi sabrım taştığı zamanlarda bende çok kızıyorum bu sefer anane aramak istiyor ananeyi aradığımızda ben kötü anane iyi ananede kızımdan yana TV bozuksa gel bize çocuğu getir senle gelecekse diyor bende kızıyorum şuan okul kreş gitmiyor ama sanırım vermem gerekicek yoksa ciddi sorunlar yasiycaz yardımcı olur musunz


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Öncelikle lütfen sakin olmaya çalışın. Belirttiğiniz sorunlar çocuğunuzun kreşe gitmesiyle çözümlenebilecek sorunlar değil. Davranışın ortaya çıkışı, ne kadar süredir bu davranışları yaptığı, sıklık süresi, sizlerin nasıl tutumlar sergilediğiniz gibi süreci etkileyen ve oluşturan önemli unsurları bilmek gerekli. Öfkeye yönelik çalışmalar yapılabilir fakat öfkenin ortaya çıkışı, çocuğunuzun duygularını nasıl ifade ettiği gibi bütüncül konulara odaklanılmalı. Size özel çözüm önerileri üretilmeli. Mutlaka destek almanızı öneririm. Detaylı değerlendirme için panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba, size birsey danismak istiyorum. Simdi benim oğlum 2-3 aydir desteksiz uyiyabiliyor örnegin uyku saati geldiginde hayir diyor ama yatagina yatirdigimda uyuyor. Suan tuvalet egitiminde (gündüz) tuvalete gitmeye basladi ama kendi gitmek istemiyor ben söylediginiz gibi sinyaleri kendim farkedip hadi gidelim diyorum direniyor ama oturdugunda yapiyor. Yemek yemek ayni aç ama hayir diyor getirdigimde yiyor. Geri kalan herseyde uyumlu yardim bile ediyor kücücük boyuyls benimle bulasik makinasi bosaltiyor kendi istiyoe ama yemek tuvalet uyku hep bi hayir var. Benim korkum ben gündüzü hatirlatiyorsam geceyi nasil düzenlicem. Ve neden hep hayir diyor 29 aylik oglum


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Farklı durumlardan eş zamanlı olarak bahsetmişsiniz. 29 aylık bir çocuğun hayır kelimesini sık sık kullanıyor olması gelişiminin bir parçası. Çocuğunuz temel ihtiyaçlarını sizin komunutuz ile gerçekleştiriyor. Süreçlere onu dahil edebilirsiniz. Örneğin, yemeğe onu çağırmak yerine yemeği onunla beraber hazırlamak gibi. Değerlendirilmesi gereken bir süreç. Dilerseniz panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba. 5 yaşında girecek oğlum var. Kaka tutma problemi. Bazen 1 haftaya yakın kakasını tuttuğu oluyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Kaka tutma problemi, bazı çocuklarda yaygın bir sorun olabilir. Bu durum, çocuğun tuvalete gitmeyi istememesi veya korkması sonucunda ortaya çıkabilir. Fiziksel bir sorun olup olmadığı, sorunun ortaya çıkma sebebi, ne kadar süredir bu şekilde devam ettiği, sizin tutumlarınız gibi değişkenler sürecin doğru şekilde yönetilmesinde önemli bir rol oynar. Rahatlatıcı ve empatik davranışlar sergileyebilmek çocuğunuzun stres seviyesinin azalacağından kolaylık sağlayacaktır. 1 hafta kaka tutmak oldukca uzun ve desteklenmesi gereken bir süre. Sizlere yardımcı olmak isterim. Dilerseniz panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba İclal Hanım, Benim oğlum 3,5 yaşında ve mastürbasyon yapıyor, 1-1,5 yaş civarında başladı fakat çok sıklaştı bu durum. Birçok kaynakta okuduğum normal olduğu ve davranışlar vs uyguladım ancak sık sık tekrarlaması endişelendiriyor. Kreşe başlayacak ve orada da yapabilir, eskiden oyunla algısını dağıtıyordum ancak şu an gitmemi istiyor ve zor bıraktırıyorum bıraktırma sebebimse uzun sürdürmesi bir öneriniz olur mu seans alacaktım öncesinde paylaşmak istedim.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. 1,5-2 senelik bir zaman dilimi oldukca uzun bir süre mutlaka destek almanızı öneririm. Sosyalleşmesi fayda sağlayacaktır fakat davranışı direkt azaltmayı hedeflemek yerine öncelikle sınırlandırmaya odaklanmak faydalı olacaktır. Dikkatinizin sürekli bu alanda olmaması da önemli. Haz odaklı bir eylem olduğu için çocuğunuzun hayatına ona pozitif anlamda katkı sağlayacak yeni uyaranlar, deneyimler katabilirsiniz. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

İyi günler hocam 5 buçuk yaşında kız çocuğum beni hiç duymuyor ne dersem hep tersini yapıyor bir şeyi 4 beş kez tekrar etmek zorunda kalıyorum bu konulara nasıl çözüm bulmalıyım ona nasıl yaklasnaliyim sorumluluk almaktan kişisel bakımdan hep kaçıyor


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Konunun alıcı dil becerisiyle ilgili bir durum mu yoksa kendi istediğini yapmak istemesiyle mi ilgili olduğunu anlamlandırmak gerek. Bir şeyi 4-5 kere tekrarlamanız artık ona normal geliyor olabilir. Önce basit sorumluluk vermenizi tavsiye ederim. Örneğin, evde neler yapmak istediğini sormak gibi. Kendi sorumluluğunu kendisi belirlemeye başlayarak sorumluluk sürecine daha kolay uyum sağlayabilir. Detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba benim 11 aylık bebeğim var ve 2 hafta önce açık kalp ameliyatı oldu ve eve geldiğimizde büyük bir tramvaya girdi.Yanlız bırakamıyorum ağlıyor benden ve babasından korkuyor ağlıyor bazen geceleri çığlık atarak uyanıyor çok uyumuyor bazen benim kucağımdan inmek istemiyor hastanede çok korkuttular acaba ne yapabilirim nasıl atlatabiliriz ne yapmalıyım


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Öncelikle çok geçmiş olsun. Doktorunuzun bu konuda yönlendirmesi önemli. Rahatlatıcı rutinler oluşturmak, sakinleştirecek faaliyetler yapmak yardımcı olabilir. Ameliyat gibi hassas bir tecrübeniz olduğu için ayrıntılı bir değerlendirmeyle beraber size ve çocuğunuza uygun olan en sağlıklı öneriyi üretmek gerekli. Dilerseniz panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba hocam 2.5 yaşında oğlum var geceleri aglayarak kendi odasından kalkıp yanımıza geliyor ben yanıma alıp yatırmasam bile sabaha kadar yatagın kenarın da ayakta bekliyor ne yapmamız lazım


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Sorunun temeli, ne kadar süredir yaşandığı, sizin tepkiniz gibi süreci etkileyen değişkenleri bilmek gerek. Güven kaynaklı bir sorun mu? Korku kaynaklı bir sorun mu? Temelde çocuğunuzun ne yaşadığını anlayarak sağlıklı çözüm önerisi üretilebilir. Dilerseniz panelimden randevu alabilirsiniz. Yardımcı olmak isterim. Sevgiler.

Hocam merhabalar. Benim 3 buçuk yaşındaki oglum şiddete eğilimli davranış bozuklukları var babasıyla hic anlaşamıyorlar oglum surekli 4 uasindaki abisini dövüyor ısıriyor babasini dövüyor beni dövüyor 2 buçuk yaşındayken bacağına kaynar çay döküldü bacağı yandı hastanede tedavi gördü 2 hafta surekli iğne serum iğne serum bay bi kötü oldu hastaneden korkmaya doktorlardan korkmaya başladı .resmen travma yaşadı ev icindede onun hircinligindan saldırganligindan abisini dövmesinden baba tarafından siddet görmeye başladı daha hırçın oldu nasil düzelteceğiz hocam bu psikolojisini biz ailesi olarak boyle davranan cocuga nasil davranmalıyız bilmiyoruz babası cok sinirli ona karşı boyle davranışından eşimde artık nasil davranacağını bilmiyo ne yapmamız lazım hocam etrafa cok saldırgan tükürmeside basladi


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Acil olarak destek almanızı öneririm. Hiçbir koşul altında bir çocuğa şiddet gösterilmesi kabul edilemez ve suçtur. Önce sakin olmaya daha sonra sakinleştirmeye odaklanmalısınız. Hem çocuğunuz hemde çocuğun çevresindeki bireyler duygularını doğru şekilde ifade edemiyor. Detaylı olarak çalışılması gereken bir süreç. Dilerseniz panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba hocam, 6 yaş çocuğum yaklaşık 1.5 yıldır zaman zaman her gün zaman zaman aralıklarla alt ıslatıyor. Bu durum öncelikle onun daha sonrada bizim için çok yorucu olmaya başladı. Sağlık yönü ile ilgili herhangi bir problemi yok gerekli tetkikler yapıldı. Psikolojik olarak nasıl bir tedavi önerirsiniz? Alt ıslatma psikolojik tedavi ile düzelir mi? Nasıl bir yol izlemeliyiz.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Enürezis (alt ıslatma) probleminin temelini bulmak önemlidir. Çocuğunuzun neden altını ıslattığı, sizin sürece olan tutumunuz, ıslatma sıklığı gibi süreci etkileyen değişkenleri bilmek gerekli. Suçlayıcı olmamak önemli. 1,5 sene oldukça uzun bir süre, destek almanızı öneririm. Tabii ki düzelme elde edilebilir. Dilerseniz panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba 3 ay sonra 4 yaşına girecek oğlum kendisinde kaygı ve korku olduğu uzman tarafından söylendi konuşma gecikmeside mevcut bu konularda ilgili görüşme yapmakta mısınız görüşmede gelişim değerlendirmesi yapıyor musunuz yoksa o ekstra mı oluyor bilgi verirseniz ona göre randevu talep edicem


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Çocuğunuzda kaygı ve korku olduğu neye dayanarak söylendi bilemiyorum fakat kaygı korku, gecikmiş konuşma, gelişimsel değerlendirme gibi destek almak istediğiniz alanların her birinde destek veriyorum. Ekstra herhangi bir ödeme yapmanız gerekmiyor. Yardımcı olmak isterim. Dilediğinizde panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Çok teşekkür ederim hocam. Hemen randevu almak istiyorum öyleyse. Oğlum yanımda uyanıkken görüşme yapmak sağlıklı olur mu yoksa gece için mi oluşturmalıyım


Uzmanın Yanıtı

Rica ederim. Oğlunuz uyurken randevu almanız görüşmemizin daha sağlıklı gerçekleşmesini sağlayacaktır. Sevgiler.

Hocam merhaba, seans almayı düşünüyorum sizden ama danışmak istedim önce. Oğlumun uyku sorunu var. Uykuya geçme aşamasında 3 gündür ısırma vurma gbi tepkiler vermeye başladı. 3 aylıkken covid geçirdi hastanede damar yolu vs açmak istendiğinde çok hırpalandı. Sonra eşimin teyzeleri uyurken sıkarak öptüler ve korkarak uyandı korktu. 13 aylıkken de havale geçirdi. Dişlerinin hepsini çıkardı şuan 16 tane dişi var. Diğer azılara baktım herhangi bir kabarma vs yok atak mı diye düşündüm ama sürekli böyle. Ayrılık kaygısı vs herhalde ondan dedim ama sürekli emmek istiyor. Bir pedagog mu görse iyi olur yoksa psikolog mu ayırt edemedim. Şimdiden teşekkür ederim. Hoşçakalın.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Birçok değişim bir arada yaşanmış. Ne kadar zamandır uykuyla ilgili sorun yaşadığınızı, genel olarak sürece olan tepkilerinizi bilmek gerek. Emdiğinde kendini daha güvende hissettiği için emme sıklığı artış göstermiş olabilir. Olumsuz deneyimler yaşanması sebebiyle öncelikle kaygı seviyesini azaltmaya yönelik çalışmalar yapmak daha sağlıklı olacaktır. Yardımcı olmak isterim. Size özel önerilerin üretilmesi gereken, beraber yürütebileceğimiz bir süreç. Dilerseniz panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba İclal hanim oglumla ilgili danismanlik aldim sizden. Okulda ogretmen her hafta sonu davranis tablasuna gore en cok gulen yuz toplayan cocuga bir hediye veriyormus. Her hafta bu konuda kriz yasiyoruz alamadigi icin cok üzülüyor, benden almami istiyor ağlıyor, bu konuda nasil bir yol izlemeliyim? Teşekkürler.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Evde kazandığı ve kaybedeceği oyunlar oynamaya odaklanabilirsiniz. Çocuğunuzun kazanmayı ve kaybetmeyi ev içerisindeki oyunlarla deneyimlemesi, okuldaki süreci kolaylaştıracaktır. "Yapamamakta yapabilmek kadar normal. Kazanamadığın için üzüldüğünü biliyorum. Sarılmak ister misin? Beraber neler yapabiliriz?" gibi destekleyici cümleler kullanabilirsiniz. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba hocam 15.10.2020 dogumlu erkek çocugum var tuvalet egitimi icin baslıyoruz bazen anne ciş diyip hemen gidiyo tuvalete ama bidaki sefere gidelim diyince bagirip hayır diyo ne yapmamız gerekir


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Nasıl tutumlar sergilediğiniz önemli. Baskı yapmamak, kendisini ifade etmesine fırsat tanımak gerek. Oğlunuzun özerkleştiği ve bireysel ihtiyaçlarını ifade ettiği bir dönem. Sakin olmaya çalışmanızı, ne yapmak istediğini sormanızı ve "Çişin geldi. Hadi tuvalete." gibi cümleler kurmaktan kaçınmanızı tavsiye ederim. Detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba Hocam 1. Sinifa giden bir oglum var. Odev yaptirmakta zorlaniyorum yapmadan gitmiyor kesinlikle ama erteliyor surekli. İkinci donem ogretmeni degisti ilk donem sinif icinde derse katilmama gibi bir durum soz konusu degildi, suan derse katilmak istemiyor derste yapilan aktiviteleri yapmıyor cogu zaman. Evde odevlerini yaptırıyorum bir sekilde ikna ediyorum. Bu konuda nasil bir yol izlenmeli? Teşekkür ederim.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Ödev dışında oğlunuzun evde yapabileceği sorumluluklar belirlemek, sorumluluk duygusunu pekiştirmek ve eğlenceli hâle getirebilmek önemli. Oğlunuzu dinlemek, neden yapmak istemediğini anlamaya çalışmak gerek. Biz yetişkinlerinde yapmaktan hoşlanmadığı pek çok iş var. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhabalar hocam 19 aylık oğlum var karanlıktan korkuyo,karanlik odaya giremiyo, korkuyo korkuyo diyo hep,bu durumda ne yapabilirim. Bu durum nasıl oluşmuş olabilir bilgi verirseniz çok sevinirim.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Çocuğunuzun korku duymasının birçok sebebi olabilir, kaynağını beraber bulabiliriz. Çocuğunuzun ne kadar zamandır korku duyduğu, maruz kaldığı içerikler ve uyaranlar, sizin bu duruma olan tutumunuz önemli. "Korkacak bir şey yok." gibi cümlelerden uzak durmanızı, güven oluşturmaya odaklanmanızı öneririm. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba 14 yaşındaki kızım için sizinle randevu oluşturmak mi gerekir.yoksa pedagog yerine psikoloğu secmeliyim.tesekkur ederim


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

İclal hanım 2.5 yaşında bir erkek annesiyim çocuğum her somon yiyişinde halıyı balığa buluyor.Yapma oğlum yıkamacıya göndermek zorunda kalacağız yine halılarımızı desem de anlamıyor.Tabağı güle oynaya dökmekten adeta keyif alıyor.Gıcıklığına yapıyor sanki.Omega alsın diye sinir küpüne dönüyorum vallahi.Nasıl aşarız bu balık saldırılarını?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Çocuğunuzdan yapmasını beklediğiniz davranışları nasıl ifade ettiğiniz önemli. Sıklıkla, "Yapma" kelimesini kullanmanız, sinirlenmeniz, kendinizi ve çocuğunuzu suçlamanız; bu davranışın daha çok pekişmesine sebep olur. Çocuğunuz balık alışverişi yaparken yanınızda olabilir. Size mutfakta yardımcı olabilir. Balıklı oyuncaklarla oyunlar kurabilirsiniz. Böylelikle sizin için olumsuzluklar yaratan balık süreci, olumsuz bir deneyim olmaktan çok çocuğunuzun olumlu bir şekilde dahil olduğu bir faaliyete dönüşebilir. Daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhabalar, 8 yaşında erkek çocugumuz var. Izlediği herhangi bir şeyden ya da bazen arkadaşlarından duyduğu herhangi bir hikayeden korkuyor. Bir senedir tek başına tuvalete gidemiyor. Odada yalniz kalamiyor. Zaman zaman düzeliyor ya da korkuları hafifliyor, sonra yine bir anda birseyden korkmaya başlıyor, ve bir iki ay boyunca yine tek başına tuvalete vs. gidemiyor. Bu konularda tecrübeniz varsa görüşmek isteriz. Teşekkürler


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Korktuğu içeriklere ne kadar maruz kaldığı, korkusuyla ilgili daha önce neler yaptığınız, tutumlarınız ve davranışlarınız çok önemli. 1 sene oldukca uzun bir süre kesinlikle destek almanızı öneririm. Artan endişe ve korku hem çocuğunuzun hemde sizin hayat kalitenizi olumsuz olarak etkiler. Çalışılması gereken bir süreç. Dilerseniz panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba 33 aylik oğlumda bu hafta korku duygusu oluşmaya başladı. Normalde anne ve babayı hiç aramaz cok rahat bir çocuktu. Anladığım kadarı ile sokağımizdaki budanmış ağaçlardan oluşan bir korku. Dosari çıkacağız deyince telaslanmaya başlıyor ve kucakta gözleri kapalı iniyor. Hatta gece uykularina bile etki etmeye başladı. Nasil davranmaliyiz ?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Korku duymasına sebep olacak bir şey olmuş olmalı. Korkunun ortaya çıkışı, sizin tepkiniz, sürekliliği gibi süreci şekillendiren değişkenleri bilmek gerek. Budanmış ağaçlarla olumsuz bir deneyimi olabilir. Ağaçların gölgesi, dokusu, ağaçlarla ilgili videolarla çalışmalar yapılabilir fakat önce korkunun neden ortaya çıktığını belirlemek gerekli ki direkt korkusuna maruz bırakmış olmayalım. "Korkacak bir şey yok." gibi cümlelerden uzak durmanızı ve çocuğunuzu anlamaya, sakinleştirmeye odaklanmanızı tavsiye ederim. Destek almalısınız, yardımcı olmak isterim. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba hocam 9 yaşında kızım var 2 yıl önce telefondan cinsel içerikli video izlemiş işten geldiğimde gördüm ondan sonra işten çıkıp kızımla ilgilenmeye başladım yanlız çok etkilenmiş yine aynı sorunlari açmaya başladı beni başkası ile öpüşürken düşündüğünü çizgi film karekterlin dahil aşk yaşadıklarını aynada başkası ile opustugu düşünmekte bu konuda sizden Seans alsak düzelme durumu olurmu


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Maalesef çocuklar internet ortamında karşılaşmaması gereken içeriklerle karşılaşabiliyor. Destek almanızı öneririm 2 yıldır hâlâ etkileniyor olması çalışılması gereken bir durum. Doğru açıklamalar yapmak, çocuğu suçlamamak, bağırmamak, konuyla ilgili çevredekilerinde aynı tutumları sergileyebilmeleri önemli. Dilediğinizde panelimden randevu alabilirsiniz. Yardımcı olmak isterim. Sevgiler.

Merhaba hocam kızım 4 yaşında ve gece 3-4 den once uyumuyor odasında yattıgı zaman kabus gördugu ıcın uyumak ıstemedıgını soyleyıp salonda veya bızım odada esımle yattıgında sorunsuz uyuyor yada kabus görse bile 5 dk sonra uyumaya devam ediyor online danışmanlık almamız sizce yeterli olurmu


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Davranış değişiminin ortaya çıkışı, sürekliliği, süresi, sizlerin davranış biçimi gibi süreci şekillendiren değişkenleri bilmek gerek. Sizinle daha güvende hissettiği için daha rahat uykuya geçiyor olabilir. Destek almanızı öneririm. Detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba benim 4.5 yaşında bir kızım var birde 3 aylık kız bebeğim var 4.5 yaşındaki kızım aşırı inatlasiyor uyku saatinde uyumuyor gece yanımıza gelip uyuyor asla laf anlamıyor dediğini yaptırmak için uğraşıyor kreşe gidiyordu ancak prematüre doğduğu için kresten enfeksiyon kaptigindan Dr almamızı bı sene daha beklemenizi söyledi ama etkinliklere götürüyoruz eve arkadaşı geliyor birlikte oyun oynuyoruz kardeşini emzirmem gerektiği i mecburen bakmam gerektiğini anlatıyorum ama ne yaparsak yapalım başa cikamadik artık yapcaksin sana diyorum mecbursun diye laflar kullanmaya başladı bagriyor sürekli dediği olmadığında inatlasiyor tutturuyor ki evde eşim ve ben bı odadan bı odaya seslenirken bile bagirmayiz rica ederiz birbiri.izden ama kızım.nerden öğreniyor neden böyle başa cikamadik lütfen yardımcı olur musunuz


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Öncelikle sakin olmaya çalışın. Çocuğunuzun davranış değişiminin ne zaman başladığı, sürekliliği, sizin tepkileriniz, davranış biçiminiz gibi süreci şekillendiren değişkenleri bilmek gerek. Çocuğunuz yaşadığı duygu yoğunluğunu doğru şekilde ifade etmekte zorlanıyor. Eğer kendisi istiyorsa kardeşinin bakımıyla ilgili minik görevler verebilirsiniz. Örneğin: Bezini değiştirirken sorun yaşıyorsanız; bezi getirme görevi onun olabilir. Böylelikle sürece dahil olduğu için daha az kaygı duyabilir. Çocuğunuzu herhangi bir şeyden izole etmeden doğru şekilde uyum sağlayabileceği ortamı yaratmak önemli. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

merhaba 22 aylık oğlum var 20 gündür korku başladı ve artıyor yaşıtlarından bebeklerden sesten evden odadan dışarıdan korkuyor atlatabilir miyiz bu durumu seans sırasında yanımızda mı olması gerekiyor oyuncağını bile tek alamıyor bana yapışık yaşıyor


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Süreci beraber çözümleyebiliriz. Korkunun nasıl başladığı, sizin ve çevresinde bulunan bireylerin tutumu, aile yapınız gibi süreci besleyen ve etkileyen değişkenleri bilmek gerekli. Çocuğunuzun seansta yanınızda olması gerekmiyor. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Hocam merhaba bazı şartlardan dolayı ve evde depremzede yakınlarımız var birde annesini kaybeden 6 yaşında bir yiğenimizle çok inatlaşıyor birbirlerine hırçınca davranıyor bazen birbirlerini itiyorlar ben ve eşim bu durumu görünce kızımızı kreşe yazdıralım dedim 5 ay süre ile kızım 18 nisanda 3 yaşına giricek.Kreş başladığında ilk üç gün iki saat daha sonra öğlen aldım sonra birkaç kere öğlen uykusuna kaldı.Okula sabah giderken uyuduğu için kaldırmak zor oluyor ve üstünü giydirmekte zorlanıyorum kendisine akşamdan soruyorum hangisini giymek istersin diye seçiyor ama sabah gel gör ki giymiyor benden akşamdan giydiriyorum doğrumu davranış?Okula giderken benden ayrılırken zorlanıyor gitmiycem şeklinde ama servise binince susuyor okulda mutlu idi sonra bir hafta hasta olunca okula göndermedik başa döndük şimdi daha zorlanıyorum okula gitmiycem diyerek zar zor aşağıya indiriyorum ben diyorum okula gitmek zorundasın orası senin okulun arkadaşların öğretmenin seni bekliyor oyunlar oynacaksın ben sen gelincede evde seni bekleyeceğim oyun oynayacağız diyorum bazen dinliyor bazen dinlemek istemiyor.Ağlayarak kreşe göndermek ağlayarak servise bindirmek sizce doğrumu birde ben aslında biraz daha geç düşünüyordum ama evde çok huy değiştirdi ben ilgilenemiyorum ev kalabalık olduğundan en azından verimli vakit geçirmesini istiyorum.Kreşteki hocalar bu bir süreç diyorlar size yapıyor bunu diyorlar okulda mutlu evden servise inene kadar ağlıyor bırak beni diyor bu konuda bana lütfen yardımcı olur musunuz gerekirse online görüşürüz o duruma kalırsa


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Bana sorunuzu daha önce sormuştunuz. Cevabımı tekrar sizinle paylaşıyorum. "Öncelikle lütfen sakin olmaya çalışın. Çocuğunuz duygularını anlamlandırmakta, doğru ifade etmekte ve düzenlemekte zorlanıyor. İçerisinde bulunduğumuz anormal durumlarda normal tepkiler verememek olağandır. Kidolog Youtube kanalında Çocuklarda Duygusal Zeka - İclal Polili adında bir seminerim var. Mutlaka izlemenizi öneririm. Aklınızdaki pek çok soruya cevap bulabilirsiniz. Çocuğunuzun davranışların sıklığı, yoğunluğu, sizin verdiğiniz tepkiler, evdeki insanların tepkileri gibi pek çok unsur süreci etkiler. Çocuğunuza yalnız olmadığını hissettirmek, baş başa küçük vakitler yaratmaya çalışmak ve güven vermek önemli." Kıyafet konusunda, çocuğunuza "Ne giymek istersin?" sorusu yerine 2 alternatif belirleyip "Bunu mu giymek istersin yoksa bunu mu?" şeklinde sorarsanız daha kolay orta yolu bulabilirsiniz. Çocuklar dışarıda, okulda uyumlu davransalar da eve geldiklerinde tam tersi davranışlarda bulunabiliyorlar. Bunun sebebi okulda yaşadığı duyguyu, ağlama isteğini maskelemesi. Sizi gördüğünde ise o bastırılmış duygu açığa çıkıyor, bu çok normal. "Orası senin okulun. Gitmek zorundasın. Yapmak zorundasın." gibi cümlelerden uzak durmanızı tavsiye ederim. Çocuğunuzu bilerek ağlatmak, yaşadığı duygu yoğunluğunu görmezden gelmek doğru değil. Birebir çalışması gereken bir süreç. Destek almalısınız. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhabalar hocam bir oğlum var 3 yaşında teyzelerinin memelerini tutup sıkıyor dedesinin kalçasına vuruyor uyarıp konusmamiza rağmen bu huyundan vazgeçmiyor oyun gibi geliyor sanırım ne önerirsiniz?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Çocuğunuzun ne kadar süredir bu davranışı sergilediği, yapma sıklığı, davranışın ortaya çıkışı, sizin ve çevredekilerin tepkileri gibi değişkenleri bilmemiz sürecimiz için önemli. Bu davranışın neden yanlış olduğu, bu davranış yerine başka hangi davranışların kullanılabileceği, bu davranışı yaptığında nasıl hissettiği gibi sürecin çözümlenmesine yardımcı olacak soruları çocuğunuzla beraber ele alabilirsiniz. Detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

HOCAM KIZIM 3 YAŞINDA BİR AYDIR TUVALET EĞİTİMİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ ANNEANNE İLE BİRLİKTE ÇİŞİNİ ÖĞRENDİ FAKAT KAKASINI AZAR AZAR GÜNDE 5 YADA 6 KEZ KÜLOTUNA YAPIYOR KLOZETİ KULLANMAK İSTEMİYOR SABAH ALTI KURU UYANIYOR ÇİŞİ GELİNCE SÖYLÜYOR FAKAT KAKASINI TUTMUYORDA GELİNCE OTURUYOR VE ALTINA YAPIYOR RAHATSIZ OLMUYOR BU DURUMDAN YANİ BEKLESEM O ŞEKİLDE KALACAK LÜTFEN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Tuvalet bilinci kazanılırken her çocuk farklı desteklere ihtiyaç duyabilir. Kakayı tuvalete yapabilmek genellikle çişi yapmaktan daha zor kazanılıyor çünkü çocuklar kakayı kendilerinden bir parça olarak gördükleri için tuvalet, lazımlık gibi alanlara yapmak zorlaşıyor. Ne kadar süredir bu şekilde devam ettiğiniz, sürece olan tutumunuz, çocuğunuza hem sizin hemde anneannesinin davranış şekli gibi unsurlar süreci çözümlemek için önemli. Tuvaletle ilgili korku yaratmamak, çocuğu zorlamamak, altına yaptığında olumsuz tepkiler vermemek, sakin olmak ve çocuğuda sakinleştirmeye çalışmak önemli. Destek almanızı öneririm. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhabalar kolay gelsinler hocam 2 buçuk yaşında bir oğlum var. Çocuğumla ilgili kafama takılan bir kaç sorum olucak sizlere yardimci olursaniz çok mutlu olurum. Ben çalışmıyorum oğlumla kendim ilgileniyorum kendi yaş grubuyla pek oyun kurmadigi icin 6 ay kadar önce haftada bir günlük bir oyun aktivite okuluna kayıt yaptırdık daha önceden bir ortama girdiginde huzursuzlanirdi okula basladiktan SONRA bu durumu yendik kaydiraga vs çıkamıyordu gitmis oldugumuz okulda.her hafta aktiviteler değişiyor oğlum bunlari yaptikca kendini guveni geldiğini görüyorum benden destek almadan yapiyor artik yapmasi gereken hareketleri fakat size sormak istedigim baskasindan gelen temasi pek sevmiyor hemen bana yöneliyor bir arkadasi ona sarilmak istese hemen o ortamdan cikmak istiyor ama bu durum kisiden kişiye degisebiliyor genelde kendi yas grubuna yapiyor bunu buyuk ablalarla oynamasinda babasi dedesi vs ailesiyle ilgili oyun kurmada bir sikintimiz olmuyor. Kendini ifade edebiliyor tam anlamiyla konusmiyor soyleye bildigi kelimeler var uc kelimeyi ayni anda kullanabiliyor konusmaya calisyor fakat bunlar anlasilmiyor oğlum kopekler nasil sese cikarir dedgimde seslerini tek tek hepsini söylüyor ama bunu bildiği halde her seferinde yapmiyor okulda ama elleriyle istedigi seyi bize gösteriyor derdini hareketleriyle anlatabiliyor. Okulda son haftalarda neredeyse ders sonuna beklemeden cikmak istiyor ama.bu durum durduk yere.degil uyaranlar oluyor mesela bir arkadasi sinifa gec geliyor kapi acildiginda cikiyo ve daha girmek istemiyor ama derse cikmadan oncede sınıfa girmek istiyor beni zorluyor. Evde yapabildigi şeyleri okulda yapmayor ogretmeni ferit topu sepete koyalim dedginde koymuyor mesela ama ben evde soyledgimde yapiyor bunu ama yapmadıği zamanlarda oluyor beni duyuyo gozleriyle takip ediyo ama cevap vermiyo ben ona seslenmeyi biraktigimda anne diye yanima geliyor. Ben acikcasi oğlumun bunu oyun haline getirdigini düşünüyorum algilamasinda bir sorun oldugunu düşünmüyorum örneğin renkleri bana gosteriyo ornegin maviye pembe diyorum ben dogruyu soyleyene kadar gostermekte israr ediyor yani kosacasi hocam oğlum uc kelimeyi ayni anda kullanabiliyor bizlerle oyun kurabiliyor kendi yas grubunda sınırlı bu durum oyuncagini paylaşıyor bizimle goz temasi kuruyor soyledigimizi aligiliyor bazem yapiyor bazem yapmiyor ama anliyor bize bakiyor biz susunca yapiyor soyleneni ama bir oyuncaga dalinca yada istmedigi birisi ona seslenidginde kesinlikle kafasini cevirip bakmıyor ogretmenide benimle gorusurp dersten erken cikmak istiyor ve soyledigimiz seyleri anlayip.inatmi ediyor yoksa anlamiyormu pek anlayamiyorum diyor tek ayak uzerinde duralim dedginde duruyor ama.ikinci kez dedgiimde durmuyor kafam benimde karisiyor diyor kendileri bende kisaca durumu size.ozetlemek istedim umarim anlatabilmisimdir. Anne ve babalar genelde kendi cocuklarina iyimser olup pek bir sey kondurmak.istemezler fakat acabada oluyorum oyuzden yardiminica ihtiyacim var yorumunuz beni.icin cok.onemli teşekkür ederim şimdiden kolay gelsin.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Çok fazla sorundan eş zamanlı olarak bahsetmişsiniz. Çocuğunuzun davranışlarının sıklığı, ne zamandır bu şekilde devam ettiği, davranış biçiminiz gibi pek çok değişken süreci etkiler. Öncelikle gelişimsel değerlendirme yapmayı öneririm. Çocuğunuzun gelişimini bütüncül olarak değerlendirmek ve bu doğrultuda çözüm önerileri sunmak doğru olacaktır. Gelişimsel değerlendirme yaptığımızda çocuğunuzun gelişim yaşının 2,5 yaş olup olmadığını görebiliriz ve doğru şekilde süreci yönetebiliriz. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Tekrar seansa nasıl gireceğim bağlantı koptu


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Sizi seans odasında bekliyorum aynı adımları uygulayarak katılım sağlayabilirsiniz

Merhabalar benm 1 buçuk yaşında kızım var herşeyi anlıyor hareketleriyle bana ne anlatmak istediğini yada istedigi şeyi hareketleriyle anlatip gösteriyor fakat konuşmuyor. Önceden anne baba dede diyordu şuan o kelimeleri de çok sıklıkla kullanmıyor bazen weada sirqda diyor. Benim ne yapmam lazım konuşması için yada şuan konuşmadığı için endiselenmelimiym?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. 1 yaşında bir çocuktan "anne, baba, dede, su" gibi tek heceli sözcükleri çıkartmasını bekleriz. Çocuğunuz hareketleriyle kendini çok iyi ifade ediyorsa ve istediğine ulaşıyorsa sesli olarak iletişim kurmayı tercih etmiyor olabilir. Aile yapınız, çocuğunuzun neden önce kelime çıkartıp sonra bu kelimeleri çıkartmaktan vazgeçiği, sizin çocuğunuzla nasıl iletişim kurduğunuz gibi birçok değişken süreci etkiler. Gelişimi bütüncül olarak değerlendirmek gerek. Destek almanızı öneririm. Gelişim değerlendirme yapmak ve bu değerlendirme üzerinden çözümlenmesi daha sağlıklı olur. Dilerseniz panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Hocam merhaba depremzede yakınlarımız geldiği için evimiz kalabalık ve annesini kaybeden 6 yaşında yeğenimiz var kızım 3 yaşında çok inatlaşıyor senin benim diyerek hırçınlaştı kızımız iyice ev kalabalık olduğu için kızımla ilgilenemiyorum onun için inşallah iyi olması için kreşe verdik tam gün ana alışma dönemi siye bir hafta erken alıyorum bazen iki gün okulda uyku saatine de kalıyor.Okula giderken üst giydirmede çok zorlanıyorum gitmiycem diyor çıkart üstümü diyerek çok zorlanıyorum burda bir öneriniz var mı?Ben ona anlatıyorum orası senin okulun bazen tapmak istemediğimiz şeyleri yapmakta mecbur kalabiliyoruz diyorum dinliyor bazen bazen hiç dinleniyor ağlıyor öfke ile.Okulda şuan gayet iyiyiz dedi hocam sabahları zorlanıyoruz çok.Biliyorum en onu servise bıraktığım içn mi bana çok hırçın davranıyor git burda diyor sürekli vuruyor ağlıyor bende sakin kalmaya çalışıyorum ellerini tutup göz hisasına inşyorum sen baba vuramazsın diyerek ama ağlıyor dinlemiyor ne yapıcağımı şaşırdım eve gelince mutlu geliyor diğer 6 yaşındaki yiğenimizle çok inatlaşıyorlar ne yapmam gerekiyor acaba önceden böyle değildi nasıl yaklaşmam gerekiyor


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Öncelikle lütfen sakin olmaya çalışın. Çocuğunuz duygularını anlamlandırmakta, doğru ifade etmekte ve düzenlemekte zorlanıyor. İçerisinde bulunduğumuz anormal durumlarda normal tepkiler verememek olağandır. Kidolog youtube kanalında Çocuklarda Duygusal Zeka - İclal Polili adında bir seminerim var. Mutlaka izlemenizi öneririm. Aklınızdaki pek çok soruya cevap bulabilirsiniz. Çocuğunuzun davranışların sıklığı, yoğunluğu, sizin verdiğiniz tepkiler, evdeki insanların tepkileri gibi pekçok unsur süreci etkiler. Çocuğunuza yalnız olmadığını hissettirmek, başbaşa küçük vakitler yaratmaya çalışmak ve güven vermek önemli. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Hocam merhabalar, 3 yaşında çocuk yogasına başlamak için henüz erken midir? Doğru yaş ve zamanı nasıl öğrenebiliriz? Her çocuk için uygun mu?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. 2 yaşından itibaren başlanabilir. Her çocuk yoga yapabilir. Çocuğun fiziksel durumuna, ihtiyacına göre yönlendirmede bulunmak gerekir. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba hocam,kızım 4.5 yaşında ve yemek yemeyi sevmiyor.Ağzında yemeği uzun süre tutup zorla yutuyor.Boy kilo endeksi iyi ama yemeği hep telefonla yemek zorunda kalıyoruz.yemek yemesini nasıl sağlıyabiliriz.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Kızınızın ne kadar süredir yemek yemediği, bu sorunun nasıl başladığı, nasıl bir yeme rutininiz olduğu gibi sürecin çözümlenmesine yardımcı olacak değişkenleri bilmek gerekli. Size ve çocuğunuza uygun bir yemek düzeni oluşturabiliriz. Telefonu kademe kademe bırakmasını sağlayabiliriz. Çocuğunuzla mutfakta sebze ve meyvelerle oyunlar kurmaya yiyecekleri daha dikkat çekici hale getirmeye çalışabilirsiniz. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhabalar, 6 yaşına yeni giren bir kızım ve 2,5 aylık bir bebeğim var. Doğum öncesi ve doğum sonrası annem ve babam yardım için yanımıza geldiler. 6 kişilik bir aileyiz 4 aydır.bu süreç boyunca kızımda ki hırçınlık agresiflik sadece kendini önemli görme sürekli dikakt çekmek için aşırı uçuk davranışlar sergileme durumları başladı ve gittikçe artıyor. Doğum sonrası covid olduk ardından bebek bronşit oldu yoğun bakımda tedavi gördü 10gun ayrı kaldık yarıyıl tatili deprem sebebli eğitime ara verilmesi vs derken 2ay okula gidmedi evde tüm aile üyelerine resmen sardı. Bu süreçte bende hiç sabır gösteremedim lohusalık yaşamadım fırsatım olmadı. Çocuğumu psikolojik olarak baskılamaya susturmaya çalıştım davranışı bozyldukca mahrum bıraktım bazı şeylerden. Ama daha da arttı agresiflik. Ben ve diğer aile üyeleri üzerine çok gittik çocuğu kaybediyorum sanki ne saygı ne sevgi kaldı bize karşı. Önce ben mi destek almalıyım çocuklara faydalı olmak için? Yoksa kızım mı?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Kontrolünüz dışında gelişen zor bir süreci kendi çabanızla kontrol altında tutmaya çalışmışsınız. Öncelikle lütfen kendinizi suçlamayın ve sakin olmaya çalışın. Her birey kendini kontrolü dışında gelişen bir sürecin içerisinde bulabilir. Nasıl davranacağınızı bilememek, normal davranış biçiminizden farklı davranmak zor durumların içerisinde olağandır. Birçok sorundan bahsetmişsiniz. Bu sorunların temeli, sürekliliği, çocuğunuzun ve sizin sürece verdiğiniz tepkiler gibi birçok unsuru bilmek ve değerlendirmek gerek. Oksijen maskesini önce kendimize sonra çevremizdekilere takmalıyız. Dengeli hissedebilmek ve dengeli olabilmek sürecimizin önceliği. Dilediğinizde panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

2 bucuk yasinda oglum var ve her gce sebpsiz aglma krizlerine giriyor yaninda ben yada babasi farketmez sakinlesmiyor ne yapsam ve aglamalarinin. Fiziksel hicbir dayanagini bulamadim cocugum kendini ifade eden oyun oynamayi seven bir cocuk gece bambaska bir cocuk ne yapabilirim


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Ne kadar süredir bu şekilde devam ettiği, bu durumun nasıl ve ne zaman ortaya çıktığı, tetikleyen bir şey olup olmadığı gibi süreci etkileyen değişkenleri bilmek gerekli. Birçok sebep olabilir. Sadece geceleri ağlıyor ve sakinleşmekte zorlanıyor oluşu korku ve kaygıdan kaynaklanıyor olabilir fakat çocuğunuzu ve sizi tanımadan kesin bir sonuca varmak doğru olmaz. Önce çocuğunuzu sakinleştirmeye değil, neden ağladığını bulmaya odaklanmalıyız. Böylelikle süreci daha kontrollü hâle getirebiliriz. Gün içerisinde nelerden zevk aldığı, neyin onu sakinleştirdiğine dikkat edebilirsiniz. Yanında olduğunuzu, onu anlamaya çalıştığınızı, bazen sizin de ağlamaya ihtiyaç duyduğunuzu söylemek empati yapmaya çalışmak önemli. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Kolay gelsin hocam çocuğum hakkında soru sormak istiyorum. Kızım 3 yaşında fakat bize o kadar bağlı ki sürekli bizimle oynamak istiyor sürekli bizim yanımızda hiç ayrılmıyor yanımızdan odası var odasında tek başına oynamıyor oyun kurmuyor sürekli babası ve benimle oynamak istiyor sürekli bizim kucağımızda yan yana otururken bile kucağımızda kucağına al diyor odasında oynuyoruz sürekli geliyor içeri hemen geliyor yanımızda yardımcı olur musunuz lütfen?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Öncelikle çok kibarsınız, teşekkür ederim :) Gün içerisinde beraber geçirdiğiniz vaktin kalitesi, neler yaptığınız, çocuğunuzun davranışlarına nasıl tepkiler verdiğiniz gibi süreci oluşturan ve etkileyen değişkenleri bilmek gerekli. Çocuğunuz tek başına bir şey yapmayı bilmiyor olabilir. Güven ihtiyacıyla sizlerin yanında olmak istiyor olabilir. Güven oluşturmak, kısa süreli görevler vererek sizden bağımsız bir şey yapmasını sağlamak ve çocuğunuzu anlamaya çalışmak önemli. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Yardımcı olmak isterim. Sevgiler.

11 yaşında depremzede kardeşim var kabus görüyor yardımcı olur musunuz


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, çok geçmiş olsun. Tabii ki yardımcı olmak isterim. Depremden etkilenenler için seanslarımızı gönüllü olarak gerçekleştiriyoruz. 0850 840 11 39 hattını arayarak veya WhatsApp üzerinden iletişime geçerek ücretsiz bir şekilde panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba, 1 yaşında halen yanımda uyuyup gecede 5 kere emzirdiğim oğlum için uyku eğitimi vermeyi düşünüyoruz fakat eşim ve ben çocukla olan bağımızın zedelenmesini elbette istemiyoruz ve kaygılıyız.Eğitim vermeyi düşünmüyoduk fakat uykuya dalışı emzirmeyle bağdaştırması gerçekten artık büyük zorluk yaşatıyo.Profesyonel bir yardıma ihtiyacımız var.bu konuda yardımcı olabilir misiniz veya birini yönlendirebilir misiniz?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Tabii ki yardımcı olmak isterim. Güven bağını zedelemeden ve duygusal hasar bırakmadan çocuğunuzun bağımsız bir şekilde uyumasına yönelik çalışmalar yapabiliriz. Dilerseniz panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

3 yasinda oglum cok hırçın aniden sinirlenip herşeyi atıp vuruyo arkadaşlarıyla çok anlasamiyo oyunlarını bozuyo oynamak istediği yada oyunu oynarken bile hemen bozuyo herşeyi dagitiyo


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Çocuğunuzun yaptığı davranışın ortaya çıktığı durumlar, sıklığı, sizin nasıl tepkiler verdiğiniz, süreci olumlu veya olumsuz olarak etkileyebilecek değişkenleri bilmek gerek. Sakin olmaya çalışın. Çocuğunuzun duygusunu anlamak ve duygusunu doğru şekilde ifade etmesini sağlamak mümkün. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba, kizim 2 yasinda budan bir yil once kabizlik yasadigi icin doktora gittik catlak olsutugu icin tedaviye baslandi diyet uyguladik. Kabizlik sonra erdi kaka yaparken agrisi olmuyor fakat kaka tutma problemini asamiyoruz nerdeyse 1 haftaya yakin tutuyor kakasini bazen 4 gun sonra bazen 5 gun sonra artik mecbur kaldigi icin yapiyor. Fizyolojik olarak herhangi bir sorun yasamiyor tamamen psikolojik oldugunu dusunuyoruz.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Kaka yaparken daha önce canı acıdığı için endişe duyuyor olabilir. Kaka yapmak çocuğunuz için bir stres unsuru haline geldiğinde tutma süresi de uzar. Doktorunuz fiziksel bir sorun olmadığını belirttiyse kesinlikle çocuğunuzun rahatlamasına odaklı çalışmalar yapmayı öneririm. Dilerseniz panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Yardımcı olmak isterim. Sevgiler.

Merhaba benim iki hafta sonra üç yaşına girecek bir kızım var 15 aylık bir oğlum var kızım iki yaşına kadar olan süreçte müthiş uyumlu bir çoçuktu her alanda başarısız iki tuvalet eğitimimiz oldu kızımla aslında öğrenmişti ama ufak tefek hatalarına görmezden gelmek yerine bezene döndük belkide bu bizim hatamızdı kakası geldiği zaman çişi geldiği zaman söylerdi ara ara kaçırırdı altına dışarı çıkarken eve misafir geleceği zaman hep bez taktık toplumun da dayattığı bizimki öğrendi sizinki öğrenmedi mi baskısı bizi iyice kaygınlandırıp hırslandırdığı için çok sorun yaşadık şuan üçüncü eğitime başladık ödüller konuşan tuvalet aldık ama kesinlikle çişini kakasını söylemeyi reddediyor aramızda inanılmaz bir inat söz konusu canı istediği zaman söylüyor belki gün içinde bin kez çişe gidelim mi diyorum hayır yok diyor tutabildiği ana kadar tutuyor en sonunda altına kaçırıyor bazen kendi gidiyor ama çoğunlukla tutup altına kaçırıyor çok fazla ağlama krizlerine giriyor istediği birşey olmadığı zaman konuşup anlatmak yerine sürekli ağlıyor daha öncesinde böyle değildi nasıl davranmalıyız nasıl bir yol izlemeliyiz inanın şaşırmış durumdayız şuan herkesin de sen halen öğrenmedin mi ona sorması onun utanıp kaçması ebeveyni olarak ne diyeceğimizi bilemiyoruz ister istemez sinirleniyoruz sormamıza rahmen yok deyip altına yapması kardeşide olduğu için yeteri kadar eşit zaman ayırması biraz güç bu süreçte nasıl bir yolda ilerlemek gerek seans öncesi bizim için bir öneriniz var mı en yakın zamanda seans alacağız


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Öncelikle lütfen sakin olmaya çalışın ve kendinizi suçlamayın. İçerisinde yaşadığınız çevre sizi iyi ve kötü yönde etkileyebilir. Bu durum hepimizin başına gelebilir. Ödül, ceza, bezi takıp çıkartmak gibi uygulamalar süreci kolaylaştırmak yerine daha zor hâle getirir. Çocuğunuza ve size uygun bir plan çıkartmak ve süreci yönetmek gerekli fakat bundan daha önemli olan, duygusal hasar bırakmamak. Çocuğunuz yaşadığı duygu yoğunluğuyla beraber kendini ifade etmekte zorlanıyor. Henüz tuvalet sürecine hazır olmayabilir, başarısız hissediyor olabilir. Onu anladığınızı, sizin de küçükken tuvalet konusunda zorluklar yaşadığınızı, yanında olduğunuzu söylemeniz önemli. Çocuğunuzu ve kendinizi anladığınız bir yerden yaklaşmak gerekli. Lütfen çevrenizde olumsuz yönde etki bırakan insanlardan kaçının. Siz bir şeyin suçlusu ya da sorumlusu değilsiniz. Kötü bir ebeveyn değilsiniz. Elinizden geleni yapmaya çalışıyorsunuz, deniyorsunuz. Önce kendi duygunuzu sonra çocuğunuzun duygusunu anlamaya çalışın. Bunu yapmak seans süreci başlayana kadar size kolaylık sağlayacaktır. Dilediğinizde panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhabalar, 1 yaşında kızım var. Genel anlamda farklı adamlardaki becerilerini gözlemliyorum . Kaba motor becerilerinde ve bilişsel becerilerinde ilerlemeye gayret ederken dil gelişiminin biraz daha yavaş seyrettigini düşünmekteyim. Sizce genel bir degerlendirme bu konuda yol gösterici olur mu?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Her çocuğun gelişiminde bireysel farklılıklar olabilir. Dil becerisini ifade edici ve alıcı dil olmak üzere iki başlıkta değerlendirmek gerekir. 1 yaşında bir bebekten "Baba, mama, meme." gibi basit birkaç kelime söylemesini, söylenen herhangi bir nesneyi vermesi gibi becerileri bekleriz. Gelişimi bütüncül olarak değerlendirmek önemli. Genel bir değerlendirme yapılması faydalı olacaktır. Dilerseniz panelimden randevu alabilirsiniz. Yardımcı olmak isterim. Sevgiler :)

öncelikle merhaba. eşimden 6 yıl önce boşandım 8 buçuk yasında bir kızım var velayeti bendeydi ama şimdi kızımı benden almak için çok baskıcı davrandilar ve çok etkilerinde kaldı.şimdi kızım babasina gitmek istiyor.ama babası ve babasının ailesi çok egoist ve çok bencil insanlar çok üzülerek söylüyorum çok cahil çok sabit insanlar. kızımı bu etkiden bu isteğinden nasıl geri cevirebilirim


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Yönetilmesi zor bir süreç sizi çok iyi anlıyorum. Size, çocuğunuzun içerisinde bulunduğu farklı aile yapısına uygun öneriler üretilmesi gerek. Kendinizi ve çocuğunuzu olumsuz etkenlerden koruyabilmeniz için en kısa sürede destek almanızı öneririm. Dilerseniz panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

kızım 8 yasında 2 yaşından itibaren benim yanımda büyüdü aramızda çok güçlü bağımsız kaldi taki 6 ay öncesine kadar çocuğum almqk


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Sanırım sorunuzu tamamlayamadan gönderdiniz. Dilerseniz soruyu tamamlayarak tekrar sorabilir, detaylı değerlendirme için panelimden randevu oluşturabiliriz. Yardımcı olmak isterim. Sevgiler.

Merhaba , oğlum 5,5 yaşında çok utangaç ve çekingen en basit bir konusmada bile tepkisiz kalıyor . Agresif ve çok sık aglayaniliyir en basit konulardan . Ne yapacağımı bilmiyorum . Kendini ifade etmekten kaçınıyor konuşmuyor .


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. İçine kapanmasının ve duygularını doğru ifade edememesinin sebebi bulmamız gerekiyor. Dışarıdan basit gibi görünen konular hepimizin üzerinde farklı etkiler bırakabilir. Mutlaka destek almanızı öneririm. Çocuğunuzun duygusunu anlamak, doğru tepkiler vermek ve duygusal düzenlemeler yapmak gerek. Süreci beraber çözümleyebiliriz. Dilerseniz panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba uyku eğitimi hakkında destek olabilir misiniz


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Tabii ki. Panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba hocam, kizim 2 bucuk yasinda , bezleniyor hala. 2 ay once bir kabizlik yasadik ondan sonra korku basladi ve kendi kendine kakasini yapmiyor, tutuyor malesef. 3 4 gunde bir lavman yapmak durumunda kaliyorum bazen. Kisir dönguye girdik, ne yapmam gerekiyor o korkusunu yenmem icin acaba ?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Öncelikle doktor tavsiyesi olmadıkça lavman yapmayın lütfen. Sürekli bu uygulamayı yapmak, çocuğunuzun kendi başına kaka yapmasını daha da güçleştirir. Kakasını daha yumuşak yapmasını sağlayacak gıdaları tüketebilir, sakinleşmesine yönelik egzersizler yapabilirsiniz. 2 ay kısa bir süre değil, çocuğunuzun bireysel ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerileri üretmek daha sağlıklı olacaktır. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Hocam merhaba 3 yaşında dünyalar tatlısı bir kızım var 05.03.2020 tarihinde dogdu cocugum herseyden korkuyor insanlardan korkuyo parktaki çocuklardan ağlayan çocuklardan robot sesi tuvaletteki el kurutma makinesi sesi parka gitmek istemiyo avmde tuvalete girmek istemez korkularından dolayı birde yemegini kendi başına asla yemez özellikle sabah kahvaltısını 1.5 saatte anca yaptiriyorum nasil bir yok izlemem lazım lütfen yardım edermisiniz


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Korkunun neden oluştuğunu bulmakla başlamalıyız. Çocuklar durup dururken korku duymazlar. Korku duymasını sağlayan, bu duyguyu ortaya çıkartacak bir şey olmuş olmalı. Pandemi döneminde bebek olmak kolay değildi. Pandemi süreci ve eve kapalı kalmak bebeklerin uyaranlarla biraz daha geç tanışmasına sebep oldu. 05.03.2020 tarihi pandemi ile uyuştuğu için bu çıkarımı yapabiliyorum. Başlangıç noktası burası da olabilir. Beraber çalışılması gereken bir süreç. Dilerseniz panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Yardımcı olmak isterim. Sevgiler.

Hocam ben sınavlarda çok heyecanlanıyorum ve aşırı strese giriyorum belkide babam ders konusunda çok üstüme geldiği içindir babam için en önemli olan ders ruhsal sağlığımı bile düşünmüyor. Sınav sonrası düşük not aldığım için bana hep bağırıyor ve bende artık travma haline geldi sürekli başaramayacağım gibi hissediyorum hep olumsuz düşünüyorum lütfen bana yardımcı olur musunuz?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Kaygı duymanız ve endişeli hissetmeniz çok normal. Sınavlar çevremizin de baskısıyla hayatımızın merkezi haline gelebiliyor. Yönetmesi zor zamanlarda bizi anlayacak birine daha çok ihtiyaç duyabiliriz. Size destek olan biri olmasa bile elinizden geleni yaptığınıza, sınavların geçici olduğuna, başarının sınavla sınırlı olmadığına ve başarabildiğiniz neler olduğuna odaklanmanız süreci daha kolay hâle getirebilir. Babanız ya da siz dilerseniz daha detaylı değerlendirme için ailenizle birlikte panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Hocam merhaba, 3 yaşında bir oğlum var. Son zamanlarda sıklıkla yaşanılan öfke kontrolü sorunumuzu oyun terapisi ile çözebileceğimizi söyledi Rehberlik Hocamız. Bu konuda desteğinize ihtiyaç duymaktayım. Nasıl ilerlemeyelim?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Öncelikle çocuğunuzun neden öfkeli olduğu, hayatındaki stres unsurları, kendini nasıl sakinleştirdiği, çevresinde gözlemlediği kişiler gibi süreci şekillendiren önemli unsurları bilmek gerekiyor. Direkt çocuğun oyun terapisine yönelmesini değil, önce beraber çalışmalar yaparak, çocuğa karşı tutum ve davranışlarımızı değiştirerek yarattığımız etkiyi takip etmeli, değerlendirmeli ve bu doğrultuda ilerlemeliyiz. Daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba İclal hanım Yurt dışında doğan ve orada yaşayan 4 yaşında yeğenim var.İngilizce biliyor yaşadığı ülkenin diline cok hakim değil.10 aylıkken kreşe başladı hala devam ediyor .Konuşma ve göz teması komut alma var fakat sosyal iletişim yok yaşıtlarıyla oynamak istemiyor sadece oyuncak ve aile bireyleriyle iletişim halinde tehlike algısı cok gelişmiş değil.İstemedği bir durumla karşılaştığında gözlerini kapatıyor konuşarak iletişime geçmiyor ve bir şeyle ilgilenmediği zamanlarda zıplama,koşma melodi mırıldanma mevcut.kalabalık ve açık alanda kontrol etmek zorlaşıyor bununla ilgili online seans denemek istiyoruz.Anne panik halinde bu konuda ve baba bir sorun olmadığını düşünüyor sizin düşünceleriniz ,yönlendirmeniz bizim için önemli teşekkürler


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Yeğeninizin yaşadığı ülkede hangi dilin konuşulduğu, büyüdüğü ortamda hangi dilin tercih edildiği, bu dilleri nasıl edindiği, farklı sosyal uyaranlara nasıl ve ne sıklıkla maruz kaldığı gibi unsurlar sürecin şekillenmesi için önemli. Anlamadığı için mi akranlarıyla iletişim kurmayı tercih etmiyor? İletişim kurma biçimi konuşmak mı değil? Çevreye güven mi duymuyor? Cevaplanması gereken çeşitli sorular var. Birebir çalışmak süreci çözümlememizi sağlayacaktır. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Hocam ben 25 senedir depresyondayım Hocam ben sıktıntı sorun korku yaşıyorum Hocam ben zor durumdayım hocam ben zor ğünler yaşadım Hocam ben kafama her şeyi takıyorum Hocam ben her şeyde takıntılı oluyorum Hocam benim Aklıma kötü düşünçeler geliyor Hocam ben içime kapanıklık sorunum var Hocam ben bunallımdayım Hocam ben ilaçta kullanıyorum Hocam ben her şeyden utanıyorum Hocam benim bütün problemlerin çözülmesini istiyorum Hocam ben Hocam ben her şeyden neden korkuyorum


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Öncelikle sakin olmaya çalışın. Sorunların üzerinizde neden bu boyutta etki yarattığı, yaşantınız, çocukluğunuz, birikimleriniz gibi birçok değişken sürecin şekillenmesi için önemli. Doktor kontrolünde mi ilaç kullanıyorsunuz bu durumda çok önemli. Çok fazla çözümlenmesi gereken sorundan bahsetmişsiniz ve bu sorunlar anladığım kadarıyla uzun zamandır sizi rahatsız ediyor. Önerim, kesinlikle vakit kaybetmeden iyi bir uzman psikologdan randevu ve destek almanız. Sevgiler.

Merhaba. Şuan bebeğim 4 aylık. Bizim odamızda anne yanı beşiğinde yatıyor Gece 23.00-23.30 da uyur, sabah 05.00/06.00 gibi uyanıyor. Çok nadir gece 2/3 te uyanıyor. Ben gece uyku süresininin uzun olmasından ve gece uyanmalarının sık olmamasından dolayı odayı ayırmayı düşünüyorum. Kendi odasında uyuması için erken mi? Odasını ayırdığım zaman güvenli bağlanmayı etkiler mi? Teşekkür ederim


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Ayrı bir odada uyuması için şuan erken. Sizi yanında hissetmesi, gözünü açtığında sizi görmesi güven ortamını pekiştiriyor. Odaları ayırmak tek başına güvenli bağı bozacak bir şey değildir. Çocuğunuzun gözüne bakmanız, ihtiyaçlarını karşılamanız, ten tene temas gibi unsurlar güvenli bağlanmayı destekleyen unsurlardan bazılarıdır. Bir zorunluluk yoksa şuan için aynı odayı paylaşmak ve size ulaşabileceği mesafede olmak daha sağlıklı. Detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

İclal hanım kayınvalideme her cuma ''hayırlı cumalar'' demek için telefon etmezsem alınıp güceniyor.Hatta çok üzülüyor ve ağlıyor.Oğlumu sevdirmek için götürmediğim günlerde de aynı alınganlığı gösteriyor.Eşim de ben de çalışıyoruz ve aile ziyaretleri için zaman yaratmak bizim için gerçekten güç.Bu krizi nasıl yönetebilirim?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Sınır çizmek ve denge kurmak önemli. Nasıl bir aile yapınız olduğu, sizin ve eşinizin nasıl bir tutum sergilediği sürecin çözümlenmesinde kritik bir rol oynuyor. Dilerseniz detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba 13 yasindaki cocugum okulda arkadasi tarafindan zorbaliga ugradigi icin artik okula gitmekten korkuyor ve bize surekli yalan soyleyip bahane uyduruyor okula gitmemek icin bunun icin ne yapmaliyiz ?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Çocuğunuzun ne kadar zamandır zorbalığa maruz kaldığı, bu zorbalığın nasıl gerçekleştirildiği, okul yönetiminin tutumu ve sizin tutumunuz gibi unsurlar süreci etkiler. Okula gitmek konusunda kaygı yaşıyor olması normal, çocuğunuzun tek başına yönetebileceği bir süreç değil. Onu zorlamayın ve anlamaya çalışın. Zorladığınızda okula kaygısı daha da artacağı için yalan söyleme sıklığı da artar. Detaylı değerlendirme için destek almanızı öneririm. Dilerseniz panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhabalar kolay gelsin .Bebeğim dünden beri kakasını yapmadı.dun ishal olmuştu iki 3 kere bez değiştim.dunden beri başka yapmadı hala bekliyorum napmam lazım bebeğim 22 günlük


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Bebeğinizin beslenme düzeni, beslenme sıklığı, bir değişimin yaşanıp yaşanmadığı gibi kriterler önemli. Emziriyorsanız sizin bol su tüketmeniz ishal ile kaybedilen suyun yerine konulmasında yardımcı olacaktır. Panik olmamaya ve emen bir bebekse emzirme sıklığını arttırmaya çalışın. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba.oglum 3yasina girmek üzere ve biz yakında yurtdışına tasinacagiz.adaptasyon sürecinden endişeliyim.yeni bir yer yeni bir dil nasıl olacak bilmiyorum.turkiyede devam etsek kreşe gönderecektim 3yasinda.ama şimdi gider gitmez göndermeli miyim.adaptasyonunu nasıl saglamaliyim bilmiyorum.onerilerinizi bekliyorum.tesekkurler


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Öncelikle sakin olmaya çalışın. Sizin endişeniz süreci etkiler. Çocuğunuza taşınma durumunu nasıl açıkladığınız/açıklayacağınız önemli. Doğru açıklamalar yapmak, güven vermek ve kaygı oluşturmamak gerek. Yeni bir yere alışmaya odaklı çalışmalar yapabilirsiniz. Çocuğunuzun daha önce görmediği bir yere gitmek ve orayı keşfetmesine izin vermek gibi. Gider gitmez hemen kreşe göndermenizi önermem çünkü alışık olmadığı bir ortama direkt maruz bırakmış oluruz ve uyum sağlamak zorlaşabilir. En sağlıklı olan, çocuğunuzun ihtiyacına ve özelliklerine uygun öneriler üretmektir. Dilerseniz panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Böylelikle daha detaylı çalışmalar yapabiliriz. Sevgiler.

Merhabalar 36 aylıkken oğluma kendi isteğiyle tuvalet eğitimi verdim 3 günlük bi süreçten sonra gecesini gündüzünü tek seferde kesti fakat yaklaşık 3 ay sonra tuvalet de gerileme yasamaya basladık üstüne yapıyor ve tuvalete gitmek istemiyor unutuyor diye kendim götürüyorum ama gitmek istemiyor ve cıkınca da hemen altına yapıyor bilinçli olarak yapıyor yaptıktan sonra gelip gösteriyor tekrar bez bağlamamı istiyor ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum tekrar bezlesem daha da kötüye gider diye korkuyorum uzun süredir yemek yiyemiyorum sürekli dışkı temizlemekten lütfen bana yardımcı olun sizce ne yapmalıyım?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Tuvalet bilinci geliştikten sonra yaşanan gerilemenin neden yaşandığını anlamamız gerek. Bu şekilde davranmasını tetikleyen bir şey mi oldu bir değişim mi yaşandı yoksa tuvalet bilinci tam oturmadı mı detaylı değerlendirmeliyiz. Böylelikle çocuğunuza en uygun olan çözümü üretebiliriz. Tekrar bez bağlamak süreci daha zor hâle getirecektir. Bez bağlamanızı istemesinin sebebi, kendini daha güvende hissediyor olması olabilir. Sakin olmaya çalışmanızı ve mutlaka destek almanızı öneririm. Dilerseniz panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Size uygun olan saat için müsaitlik talebinde de bulunabilirsiniz. Sevgiler.

13 aylık bebeğim var. Yarım gün işe gidiyorum. Son bir haftadır ben giyinmeye başladığım an gideceğimi anlıyor peşimden ayrılmıyor. Kapıdan cıkarken de cok aglıyor. Sürekli anlatıyorum işe gidip geleceğim hazırlanıyorum diye. Ama fayda etmiyor. Uzmanlar gizlice cıkmayın vedalasın diyor ama o sekılde aglayarak bırakmak cok zor ona da zararı oluyor mu . Bu konuda aklım karısık. Gizlice çıkmak mı yoksa aglasa da vedalasmak mı saglıklı olan


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Öncelikle sakin olmanız ve kendinizi suçlu hissetmemeniz önemli. Sağlıklı olan davranış biçimi, gizli gizli çıkmak değildir çünkü bu güven kırıcı olur. İş kıyafetinizde takacağınız bir takıyı çocuğunuzla beraber seçebilirsiniz. İşten dönüşte bazen ona küçük süprizler getirebilirsiniz. Saklambaç gibi yok olunulan ama daha sonra geri dönülen oyunları beraber oynayabilir ve çoğaltabilirsiniz. Güvene dayalı iletişim kurmaya çalışın. Onun üzüntüsünü anladığınızı söyleyin, sarılın. Siz dönene kadar size resim çizmesini, döndüğünüzde gününüzü paylaşmak için çok heyecanlı olduğunuzu söyleyebilirsiniz. Daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

8 yasinda oglum 4.5 yasinda kizim var oglum kizimi hic sevmiyo hep kotu davraniyo kizimsa abisine cok duskun napmam gerek


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Kardeş kıskançlığı gibi bir durum mu yaşıyorsunuz yoksa daha farklı bir durum mu öncelikle bunu anlamlandırmak önemli. Oğlunuz neden kötü davranıyor? Kardeşinin geleceğini nasıl öğrendi? Bu aşamada sorunlar yaşandı mı? Cevaplanması gereken pek çok soru var. Rekabet oluşturmamaya, karşılaştırma yapmamaya dikkat edin. "Oğlum, kardeşin seni çok seviyor. Çok ayıp sende onu sev." gibi cümlelerden de kaçınmanızı öneririm. Neden kötü davrandığını anlamak ve süreci beraber çözümlemek gerekli. Daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Kızım 10 yaşında hioertansiyon hastası ve Gilbert sendromu var dalak büyüme var migren rahatsızlığıda var doktor kontrolü altında ilk okula başladığında tırnak yeme tırnak eti yemesi vardı ama ara ara oluyordu son 2 3 yıldır bu aşırı şekilde fazlalaştı el parmakları sürekli ağzında bir türlü vazgeclremiyoruz nasıl bunu birakabiliriz


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, çok geçmiş olsun. Tırnak yeme davranışını söndürebilmek için önce çocuğunuzun neden tırnak yediğini anlamamız gerekli. Tırnak yemesine sebep olan stres unsurları, hayatını etkileyen değişimler ya da model olan kişi gibi değişkenleri öğrenmeliyiz. Sebebi anladıktan sonra çocuğunuza uygun olan çözüm önerisini üretebiliriz. Acı oje, eline vurmak, cezalandırmak, kıyaslama yapmak gibi davranışlardan uzak durmanızı öneririm. Dikkatinizin sürekli onun ellerinde olmaması ve sürekli uyarıda bulunmamakta önemli. Daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba 13 aylık oğlum var anne sütünü sağarak veriyorum 2.5 ay oldu sütümde azalma var şuanda günde 30 ml geliyor sizce başka ne verebilirim mama vermek istemiyorum 30 ml ona yeterlimidir


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. İlk 6 ay bebeklerin sadece anne sütü ile beslenmesi önerilir. 6. aydan sonra ek gıdaya geçilir. 13 aylık bir bebek ana ve ara öğünler olmak üzere beslenmelidir. Bebeğinizin nasıl beslenmesi gerektiğiyle ilgili mutlaka doktorunuza danışmanızı öneririm. Sütünüzde çeşitli sebeplerden dolayı azalma olmuş olabilir. Bebeğinizi göğsünüze yakın bir şekilde tutarak sağdığınız sütü içirmeniz, ona veya fotoğrafına bakarak sağım yapmanız yararlı olacaktır. Aynı zamanda sağım yaparken sütün aktığı kaba çocuğunuzun çorabı gibi herhangi bir şey geçirirseniz miktarına sürekli olarak odaklı olmadan sağmaya, beslemeye odaklanabilirsiniz. Böylelikle süt miktarı da artış gösterebilir. Sütünüzün miktarı sizin için bir stres unsuru olmasın. Her bebek için annesinin sütü kalitelidir. Daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

Çocuğum nisan 2019 doğumlu hala tuvalet egitimi yok tabiki vermeye çalışıyorum ama yok asla söylemek istemiyor Konusunu bile açtırmıyor Bezi bagliyken de rahatsız olmuyor kaka yaptim bezim dolu demiyor umrunda değil Ben anlamasam söylemez yaptım diye gizli saklisida yok olduğu yerde yapar Konuşmaya çalışınca bile konuyu değiştiriyor kızıyor oralı olmuyor Çevreden de sürekli bu konu açılıyor oda bende yıldık artık Bir haftadır altinda bez yok ama yinede altina yapıyor Bir gram ilerleme kaydedemedik Kakası icin goturuyorum yarım saat bekliyorum yapmıyor sonra bi bakiyorum altina yapmış ödül ceza oyun her yolu denedim suan bi danışmanlık alamam alana kadar bi yol söyler misiniz kendim çok üzgün ve gerginim ve gerçekten bi uzman destek almam gerekir mi Yaş itibari ile


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Öncelikle lütfen sakin olun. Sizin ve çocuğunuzun sakin olması her şeyden önemli. Çevredeki insanlar konuşabilirler bunun önüne geçemezsiniz bu sebeple önce kendi ruh sağlığınızı korumaya çalışın. Tabii ki destek almanızı öneririm çünkü bu bir süreç ve hem sizin hem de çocuğunuzun hazır olması, sorunun sadece tuvalet süreci mi olduğu, başka değişkenlerin etkisinin olup olmadığını anlamak ve doğru adımlar atmak gerekli. Her çocuğun gelişimi birbirinden farklı bu sebeple sürekli yeni yollar denemeyin. Şuan kendini bez ile güvende hissediyor olabilir. Tuvalet temalı oyunlar, hikayeler, kitaplar bu sürece yardımcı olabilir. Ödül ve ceza hiçbir sürecin çözümünü kolaylaştırmaz. Çocuğunuz veya siz herhangi bir şeyin suçlusu değilsiniz. Çocuğunuzu ve kendinizi sıkıştırmayın, zorlamayın. Sizinde onun yaşındayken tuvalet sürecinde zorlandığınızı, onu anladığınızı, yanında olduğunuzu söyleyin. Güven veren şekilde davranmaya çalışın. Fizyolojik bir sorun olup olmadığını anlamakta önemli. Süreci etkileyen pek çok faktör var. Daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler

Merhaba hocam oğlum 9 yaşında evde sürekli bir korku halinde özellikle akşamları odadan odaya koşarak gidiyor sürekli anne diye sesleniyor.ne yapabilirim bu durum normalmidir.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Onu korkutacak bir şey mi oldu? Korkmasının sebebi nedir bunu anlamak gerekir. Korktuğunda yanında olmak, duygusunu anlamak ve destek olmak önemli. Korkusunun temelini bulmamız, kalıcı çözümün oluşturulmasını kolaylaştırır. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler

Hocam merhaba, 5 yaş çocuğumuzu dijitalden uzak buyuttuk. Sevgi odaklı ve araştırmacı çizgi filmlerin dışında herhangi bir dijital film izlemedi. Okula başladığı için okulda yabancı dil sebebi ile animasyon filmler (Sonic buzlar kraliçesi vb. Tasvip etmesekde elden bir şey gelmiyor) izleniyor, daha önce bu tip filmleri izlemedigi için haliyle orada yer alan olumsuzlukları anlamlandiramiyor ve fazlasıyla tedirgin oluyor. Bu durumda yaşına uygun filmler izleyerek korkusunun üzerine mi gitmek gerekir veya ne yapmak gerekir. Yukarı bak filmini izleyelim dedik onda bile son sahnelerde tedirgin oldu üzüldü. O usulünce biz de üzüldük. :(


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Öncelikle çocuğunuzun yaşına, özelliklerine uygun film seçimi yapmak önemli. Olumsuzluktan kastınız nedir? Bir karakterin diğerine bağırması da bir olumsuzluk olarak görülebilir argo konuşması da. Çocuğunuzun ne sebeple korktuğunu anlamak önemli. Onu orada izlediği ne korkutuyor? Örneğin yüksek ses korkutuyorsa, sevdiği bir müziği önce alçak sonra daha yüksek sesle dinlemek, beraber dans ederek sese hassasiyetini gidermeye başlayabilirsiniz. Daha sonra çizgi filmde yüksek sesle karşılaştığında ürkmez. Tabii onu ürküten buysa. Adım adım gidilmesi gereken bir süreç. Tedirginliğini anlamaya çalışın. Üzülebilir, korkabilir bunlar normal duygular. Korktuğu sahneler neler ve bu sahnelere alternatif neler üretilebilir? Kendisi filmleri seçebilir, adım adım ilerleyebilirsiniz. Zorlamak ya da tamamen izole etmek bir çözüm değil. Dilerseniz panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Böylelikle daha detaylı çözüm önerileri üretilebiliriz. Sevgiler.

Merhabalar hocam 8 aylık ve 4 yaşında iki oğlum var sorum büyük oğlumla ilgili aslında çok uyumlu bir çocuk çok kolay iletişim ve arkadaşlık kurabiliyordu fakat son zamanlarda aşırı derecede hırçın, çok çabuk sinirlenme, sürekli söylenenlere karşı gelme, parkta büyük küçük başka çocuklara vurma itme, yeme problemleri var özellikle kardeşi doğduktan sonra daha çok sorun yaşamaya başladık fakat kardeşi doğduktan sonra ilgiyi hiç azaltmadık aksine arttırdık ama yinede bu özelliklerinde bi azalma yok aksine artıyor ne yapmamız nasıl davranmamız gerekir bir öneriniz var mı acaba


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, Çocuğunuzun böyle davranmasına sebep olan etkeni bulmak önemli. Neden böyle davranmayı tercih ediyor ve neden davranış değişimi yaşanıyor? Böyle yaptığında dikkatinizi daha mı çok çekebiliyor ve ilginiz artış mı gösteriyor? Çevresinde bu davranışları yapan model aldığı biri mi var? Cevabını bulmamız gereken çeşitli sorular var. Aileye kardeş katıldığında ilgiyi aşırı derece de arttırmak yerine dengeyi bulmak ve dengeli davranmak önemli. Bu davranışların artmasında kardeş faktörü etkili olmuş olabilir fakat davranışın çıkış noktası kardeşin doğumu değil. Bu davranışların sıklığı, süresi, hangi durumlarda ortaya çıktığını anlamamız gerek. Sürecin sağlıklı bir şekilde yönetilebilmesi için birebir çalışmalar yapmak gerekir. Dilerseniz detaylı görüşme için panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba ,kızım4 yaşında 16 kilo bundam 1 ay önce idrar yolu enfeksiyonu ve kanda enfeksiyon oluştu.10 gün boyunca yemek yememe iştah kaybı söz konu oldu. Bir müddet düzeldikten sonra 4 gündür öksürük başladı ve yemek yemeyi bırakmış durumda.cips abur cubur gibi şeyleri yemekte fakat ana yemekleri yememektedir.Nasıl bir yol önerebilirsiniz? Yardımcı olursanız minettar kalırım.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, Öncelikle çok geçmiş olsun. Doktorunuzun süreçle ilgili söyledikleri önemli. Çocuğunuz zorlu bir süreçten geçtiği için sadece keyif aldığı paketli gıdaları tüketmeyi tercih ediyor olabilir. Yemek sürecini dikkat çekici hale getirmek, beraber yemekler ve eğlenceli tabaklar hazırlamak, beraber yemek yemek süreci kolaylaştırabilir. Bunların hepsinden daha önemli olan çocuğunuzun gerçekten neye ihtiyacı olduğunu bulmak. Yemek sürecini tramvatik değil; şefkat ile iyileştirici bir hâle getirebilmek kritik nokta. Sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için birebir çalışmalar gerçekleştirmemiz gerekir. Dilerseniz detaylı görüşmek için panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba hocam, iyi geceler diliyorum öncelikle. Ben hayatım boyunca hiç aşık olmadım. Bir erkeği hayatıma almadım. Bunlar benim tercihimdi. Kimseyi hayatımda istemedim. Fakat bundan birkaç ay önce abi olarak gördüğüm biri bir anda sadece sarıldı ve ben o sarılması hoşuma gitti. Yani çok kötü bir gün geçirmiştim saatlerce ağlamanın arkasından o sarılmaya ihtiyacım vardı ama dediğim gibi ben abi olarak gördüğüm için bunu normal karşıladım taa ki kendisi bunu ifade edene kadar. Daha sonra aylar geçti ve bu süreç de asla eskisi gibi olamadık. Ve bu durum beni ciddi anlamda çok incitmisti. Bir gün buluştuk ve o gün sarılmasına izin verdim. Çünkü o sarılma bana güven veriyordu. Bir de saçımdan öptü vs. Bunların yanı sıra hayatında biri var. Ve ben kendimi kullanılmış peçete gibi hissediyorum. Aşık değilim. Kızgın değilim. Ve ben bu şekil bir soğukluğu kaldıramıyorum. Alışık olmadığım bir durum. Ne yapmam gerekiyor? Ya da nasıl davranmam gerekiyor? Gerçekten sevdiğini ya da sevmediğini nereden anlayabilirim bilemiyorum. Kafam karmakarışık. Duygularım da aynı zamanda öyle. Sanırım ben iyi değilim. Boşluğa düşmüş gibi hissediyorum bir anda.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Alanım dışında bir soru olduğu için maalesef cevaplandıramayacağım. Dilerseniz psikolog olan çalışma arkadaşlarıma sorabilirsiniz. Umarım ihtiyacınız olan cevabı bulursunuz. Sevgiler.

merhaba, kızım 28 aylık ben çalışıyorum 7 aydan sonra belirli dönemlerde anneanne belirli dönemlerde babaanne baktı. fakat bensiz asla bir şey yapmıyor kendisi odasına bile gitmiyor. yemek yememi tuvalete gitmemi uyumamı asla istemiyor kendi temel ihtiyaçlarımı karşılayacağım zaman bile ağlıyor. sürekli ağlıyor mutlu edemiyorum bu durum da beni üzüyor. birlikte yarım saat bile oyun oynayamıyoruz. çok hareketli hemen sıkılıyor. gece uyku düzenimiz hiç. yok. işe gitmek zorunda olduğumu geri geleceğimi onu çok sevdiğimi sürekli göz teması kurarak anlatmaya çalışıyorum. ama sabah işe giderken bırakırken inanılmaz derece çok ağlıyor. bu arada şimdiye kadar çizgi film izletmedim telefon eline vermedim. gerçekten çok çaresizim ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba Tuğba Hanım, öncelikle sakin olmaya çalışın. Siz elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz. Çocuğunuzun özellikle bu yaş döneminde ayrılık kaygısı duyması normaldir. Aynı zamanda sizin kaygı seviyenizin yüksek olması çocuğunuza da yansır ve kontrol altına alınamayan bir kaygı döngüsü oluşmaya başlar. Sizi gördüğünde daha fazla yanınızda olabilmek ve daha fazla farklı faaliyet yapabilmek için bu davranışlarda bulunuyor olabilir. Hiçbir şeyin suçlusu değilsiniz. Bu süreç yavaş yavaş kontrol altına alınabilir. Anneanne ve babaannenin tutumunun nasıl olduğu, çocuğunuzun bulunduğu davranışın çıkış noktası, sürekliliği, bu davranışlarda bulunmasını tetikleyen etkenler olup olmadığı, nasıl bir yol izlenmesi gerektiği ve sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için birebir çalışmalar gerçekleştirmek gerekir. Dilersiniz daha detaylı görüşme için panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba 2 yaşında kızım var üzerine hangi kıyafeti giyerse çıkarmak istemiyor saatlerce ağlıyor o şekilde giyiyor nedeni ne olabilir


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Çocukların 2 yaş döneminde bu ve buna benzer davranışlarda bulunması normaldir. Yaşının ve içerisinde bulunduğu gelişim döneminin getirdiği bir davranış. Çocuğu zorlamamak, elinden zorla kıyafeti almamak, "Bu kıyafeti çok sevdiğini biliyorum. Benimde çok sevdiğim kıyafetlerim var." gibi cümleler kurarak empatiyle yaklaşmak, dinlemek, sabır göstermek önemlidir. Çocuğunuz şuan, bağımsızlaştığı bir dönemin içerisinde. Ona seçenekler sunabilirsiniz. "Bugün bunu mu giymek istersin yoksa bunu mu?" gibi alternatif sorular sorabilirsiniz. Kıyafetlerle ilgili oyunlar kurabilirsiniz. Çocuğunuzla inatlaşmamak, üstüne gitmemek ve kendi alanını yaratmasına fırsat tanımak önemli. Daha detaylı görüşmek isterseniz panelimden seans oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba..3.5 yaşındaki oğlum yaklaşık 2aydır sayılarla çok ilgilenmeye başladı..başlangıçta netflix çizgi film serisi olan numberblocks izlemeye başladı..yavaş yavaş 4işlem yapmaya ve evdeki blok oyuncaklarıyla sayıları daha fazla keşfetmeye başladı..bizdende talebi doğrultusunda yaşına uygun olabileceğini düşündüğümüz kadarıyla öğretmeye başladık.fakat bir süre sonra kendisi 13er 14er ve 19ar saymaya başladı..şu anda günlük rutinlerini aksatmamakla beraber,kendisine sorulan soruları ve yapmasını istediğimiz şeyleri yoksaymadan belli bir sayıya (bu genelde 1000 oluyor) gelene kadar sözel olarak iletişime geçmiyor..ama aklındaki sayıya ulaştıktan sonra normal iletişime geçiyor..teşfikte bulunmadan,ilgisini başka yöne çekerek biraz sayılardan uzaklaşmasını sağlamak istiyoruz..profesyonel bir bakış açısı bu durumu nasıl açıklar merak ediyoruz..okuldaki psikolog ve öğretmenler obsesif bir durum olmadığını ama kontrol altında olması gerektiğini söylediler..aynı zamanda sosyal olarakta yaşıtlarıyla kolay iletişime geçen bir çocuktur..konu hakkında görüşlerinizi rica ederim..teşekkürler


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Sayılara ilgili ve sayılarla daha kolay öğrenen bir çocuğunuz var. Bu durumu özel olarak değerlendirmek gerekir çünkü yaşının oldukça üzerinde bir beceriye sahip. Dikkatini dağıtmak ve teşvikte bulunmamak şu aşamada çözüm olmayacaktır çünkü bu beslenmiş bir süreç. Sayıları daha kolay özümseyebildiği için günlük yaşantısına da bunu dahil etmek ve kullanmak istiyor olabilir. Sayıları oyuna çevirerek bir sınır çizmek, doğru iletişim kurmak, neden böyle bir davranışı (belli bir sayıya gelince cevap vermek) tercih ettiğini bulmak önemli. Birebir yürütülmesi gereken bir süreç. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için panelimden online randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba. Oğlum 75 aylık, ilkokula başlaması gerekiyor. Hazır olup olmadığına dair yapılan testleri, kaç seans süreceğini ve ne zaman sonuçlanacağını merak ediyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. İyi günler.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Görüşmemizde soruların cevaplarını detaylı olarak konuştuk. Sorularınız olursa tekrar sorabilirsiniz. Görüşmek üzere. Sevgiler.

Kızım 23 buçuk aylık ve birde kardesi var 11 aylik bu ara 2 yas sendromu ile birlikte kıskançlık yaşıyor ve tabak barda ne bulursa kırıyor yaramazliklar yapıp kardeşine vuruyor çoğunlukla sinirlenmeden bağırmadan bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum ama üstüne biraz gidince daha kötü oluyor ne yapmam nasil davranmam lazim acaba


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, Öncelikle 2 yaş dönemini 2 yaş sendromu olarak görme düşüncemizden vazgeçelim. Çocukların çeşitli yaşlarda girip çıktıkları sendromlar yoktur. Edinmeye başladıkları, öğrendikleri ve pekiştirdikleri davranışlar vardır. Bunlarla ilgili olarak, "Kardeş Kıskançlığı" ve "İki Yaş Sendromu Diye Bir Şey Var Mı?" adlı makalelerimi okumanızı öneririm. Sakin kalmak ve doğru model olabilmek önemli. Üstüne gitmeyin. Tabak fırlatma davranışının nasıl ortaya çıktığına bakın. Çocuğunuz neden kendini böyle ifade etmeyi seçiyor? Böyle durumlarda, şuan çok sinirli olduğunu onu anladığınızı ve yanında olduğunuzu söyleyebilirsiniz. Duygusunun farkında olmasını sağlayın ve güven veren bir tutum sergileyin. Yukarıda isimlerini yazdığım makalelerde de cevaplar bulacaksınız. Daha detaylı çalışmak isterseniz panelimden online seans al seçeneği ile randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

İclal Hanım merhaba, Liseye hazırlanan derslerinde başarılı bir kardeşim var. Fakat son günlerde fiziksel ve psikolojik olarak yıpranmış olarak görüyorum. Ders çalışma hevesini kaybetmiş ve çok yorgun görünüyor. Onun için bir şeyler yapmak istiyorum. Hakkınızda kısmından uzmanlık alanlarınızdan sınav kaygısı konusuna rastladım. Konu ile ilgili olarak nasıl bir süreç izliyorsunuz? Biraz bilgi verebilir misiniz?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Sınav süreci, yönetmesi zor bir süreç hâline gelebiliyor maalesef. Başlangıçta kaygı seviyesini "Sınav Kaygısı Ölçeği" ile ölçüyorum. Böylelikle ne seviyede bir stres ile karşı karşıya kaldığımızı somut olarak görüyoruz. Ders süreçlerine içsel motivasyon yerleştirmek, bu sıkıntıya başka bir şeylerin eşlik edip etmediğini görmek, başarının sadece sınav ve ders olmadığını anlamak, rahatlatıcı egzersizler yapmak gibi çeşitli faaliyetlerin, çalışmaların olduğu destekleyici bir süreç izliyoruz. Bu süreçte karamsarlığa sürüklenmemek, kardeşinizi dinlemek ve anlaşıldığını hissettirmek önemli. Her ne olursa olsun, desteklenmenin yanında, sırtını sıvazlayan birinin olması, büyük bir güven kaynağına dönüşüyor. Stresi yönetmeyi öğrenmek öncelikli hedefimiz oluyor. Sevgiler.

Merhaba, Kızım beş yaşında çok vidyo izlediği için konuşmasınıda gecikme var nasıl ilerletebilirim? Bir yıldır kreşe gidiyor kreşe gitmeye başladığından bu yana baya ilerleme var destek almam gerekir mi?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Kaç kelime kullanıyor nasıl cümleler kuruyor? Kreş tek başına bir destekleyici değil. Kesinlikle video izlemeyi azaltmanızı, yerini alternatiflerle doldurmanızı öneririm. Ekrana çok fazla maruz kalmak birçok gelişim alanını olumsuz etkiler fakat geç konuşmanın tek sebep bu olmayabilir. Mutlaka destek almanızı öneririm. Sevgiler.

Hocam merhaba 5.5 yaşında anaokulu öğrencisi oğlum var okulda konuşmamayı tercih ediyor tek kelime konuşmadı ama ailede evde gayet aktif sınıf arkadaşı evimize geldiğinde gayet aktif konuşuyorlar oynuyorlar . Pskologa gotrduk konuşma ver dil teraspistine yönlendirdi efektif mutizim dedi ama çocuğun konuşmasında problem yok sadece okulda öğretmeni ve arkadaşlarıyla konuşmuyor


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Efektif mutizm, çocuğuzun yaşına uygun, normal bir dil gelişimi olduğu hâlde çeşitli ortamlarda konuşmayı reddetmesi durumudur. Konuşmada herhangi bir sorun görülmez. Konuşması beklenen ortamda bir sorun olduğunu gözlemleriz, tıpkı söylediğiniz gibi. Dilerseniz daha detaylı değerlendirme için randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhabalar iyi çalışmalar öncelikle 9 aylık bir kızım var dün doktor kontrolüne gittik geçen ay kilosu 7,500 dü bu ay 7,650 olmuş baş çevresi 43 cm boyu 70 cm kızım 2,800 doğdu şuanki kilosu malesef düşük sütümde çok yeterli değil bir çok devam sütü denedim ve bebeğim malesef kabul etmedi yemek konusundada çok iştahlı değil blw yöntemi çok denedim ama malesef çok başarılı olamadık yine eline bişey verdiğimde kendisi yemeye çalışıyo çiğneme refleksimiz gelişti ama kavaltısını karışım olarak yiyo tek tek kesinlikle yediremedim endişem şu yönde yaşına girdiği zaman zorlanırmıyım tek tek yemeği öğrenirmi birde hocam kilo alması için ne yapabilirim piskolojim bozuldu artık sütümde yeterli değil kızım sağlıklı gelişemez diye çok korkuyorum uyku problemide var malesef saat başı kalkıyor gece uyuyamıyo malesef lütfen yardımcı olun bana


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Doktorunuzun ne söylediği çok önemli. Destekleyecek önerilerde bulundu mu? Her şeyin normal seyrinde olduğunu mu söyledi? Nasıl bir yol izlenmesini tavsiye etti? Öncelikle lütfen sakin olun. 9 aylık kız bir bebek için alt sınır 6,400 üst sınır 10,800 gram olarak belirtilmektedir. Ortalama kilo ise 8,600'dür. Bebeğiniz normal bir kilo aralığında görünüyor. Baş çevresi ve boyuda normal aralıkta görünüyor. Her çocuğun gelişimi belirli bir çerçevede, birbirinden farklı olarak ilerleyebilir. Tek yemek yemeyi tabii ki öğrenebilir. Alıştırmalar yapabilirsiniz. Her çocuk blw yöntemiyle yiyecek diye bir şey yok. Endişenizi çok iyi anlıyorum. Kaygılanmanız normal, en iyisini yapmak ve yeterli olmak için çabalıyorsunuz. Bebeğinizi kucağınıza alın, sarılın, sarmalayın. Öncelikle onun için yeterli olduğunuzu her gün kendinize söyleyin ve kendinizi sakinleştirin. Bebeğinizin gelişimini bir bütün olarak değerlendirmek önemli. Pek çok konu var. Sizin ve bebeğinizin hakkında bilmem gereken noktalarda var. Her çocuk biricik, her çocuğa sunabileceğim öneriler biricik. Detaylı çalışmak isterseniz, randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba iclal hanım. İkizlerım (kız)var 4.5 yasındalar. 3 yaşlarında wc eğitimi vermeye başladım. Geç olsada biri oturtmaya başladı. Ama diğeri kakayı su yaşa kadar hicbir şekilde wc ye yapmadı. İlk başkadıgımda ne kadar inatcı ofkelı olmasına ragmen hıcbirsekılde çişini altına yapmadı. Kakasını yapamamıstk ama. Tutturamadık hıc hep altına yapıyordu. Ama zamana bırakaym ustune gitmeyım dedım krese gidiyorlar sırayla wc wgıtımı verdım. Wc bilincini aldı kakasını mutlaka yapacaktır dıye üstüne dusmedım. Ama hep takıpteydm. Hala ama hala yok yok. Hep altına yapıyor. Wc ye kaka yapma zamanı yaklastıgında gotürüyorm oturalım bekleyelım dıye. Oturuyor yok gelmedı dıyor kalkıyor. 2/3 dk sonra odada bı yerde altına yapıyor. Cok konusuyorm ıkna etmeye calısıyorm ama yok yıne soylemıyor. Wc egıtımının basında hamıleydım kardeslerı oldu bu süre zarfında. Artık cok yıpranıyorm. Dayanamıyorm. Kreşe gidiyorlar. Kreste tutuyor sanırm orda yapmıyor eve gelınce tv nın karsısında yapıyor. Yapabılecegımız bı kesın çozum varmıdıt. Seansa başlasak yardımcı olabılırmısınız


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Tuvalet bilinci oluşturma sürecinde pek çok değişiklik yaşanmış. Kardeş durumu, kreşe gidiş gibi. Sizi anlıyorum. Öncelikle sakin olmaya çalışın. Beraber bir yol haritası çıkartacağız ve sonuç almaya başlayacağız. Televizyon karşısında yapabiliyor olması rahatladığında, vücut sakin olduğunda yapabildiğini bize gösteriyor. Tabii ki çözümü var, her çocuk için yapılabilecekler var. Dilediğinizde seans oluşturabilirsiniz. Yardımcı olmak isterim. Sevgiler.

Merhabalar 14 aylik bebegimin davranis degisimleriyle alakali sizden destek alabilir miyiz ,bir de 1 hafta evvel dedemizi kaybettik bunun da sureci etkiledigi kanaatindeyim,istekleri karşılanmadığında surekli basini yere,duvara vuruyor ve aglamaya basliyor.Mama sandalyesindeyken kendisini geriye iterek kafasini arkaya vurması da bugunlerde baslanis bir baska davranis bozuklugu


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Tabii ki destek alabilirsiniz. Size uygun gün ve saat aralığını bana iletirseniz zamanı beraber netleştirebiliriz. Takvimimi sizin için düzenleyebilirim. Davranış bozuklukları detaylı çalışılması gereken konulardan biridir. Bu davranışları sergilemesinin yanında neyin bu davranışların ortaya çıkmasına sebep olduğunu bulmak önemli. Söylediğiniz gibi bir kayıpta bu davranışları tetikliyor olabilir. Çeşitli sebepler olabilir. Dilediğinizde ulaşabilirsiniz. Müsaitlik talebi de oluşturabilirsiniz. Görüşmek üzere. Sevgiler.

Merhaba. Benim 17 aylık bir oğlum var. Sürekli biseyler söylemeye calisuyor ama sürekli susmuyor. Fakat sadece anne baba dede mama attı haydi gibi kelimeleri söylüyor. Bu normal mi? Kakasını yapıyor bezine sonra bana kaka diyor almam için. Tuvalete götürmem gerekli mi? Yani 3rken olur mu? Ve en önemli sorum benim oğlum çok ama çok hareketli. Karsima alıp oturtamiyorum. Biseyler göstermek öğretmek istiyorum ama olmuyor durmuyor. Oyuncak ilgisi neredeyse hiç yok. Genellikle hep kablo şarj aleti vs. Gibi tuhaf şeylerle oynamak istiyor. Ben istiyorum getirden götürsen anlasın kulağı burnu nerde göstersin ama olmuyor lego koyuyorum üst üste o da yapsın diye gelip dağıtıyor. Karşılaştırma yapmak istemiyorum ama aynı aydaki birkaç tanıdığım xoxuk hepsini yapıyor. Benim oğlum sürekli koşmak oyun oynamak istiyor. Yorulduğunu hiç anlamıyor. Zekasında problem mi var acaba diyorum ama eee eee diyorum mesela girip yastığını alıp getiriyor bana kızdığımı anlıyor. Napacagimi şaşırdım nasıl olacak ne şekilde davranmam gerekecek bilmiyorum.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. 17 aylık bir bebek, 5-10 kelime kullanabilir. Yarım cümleler kurabilir, istediği şeyin adını söyleyebilir. Biraz daha anlaşılır bir şekilde konuşabilir ya da kendini ifade edebilir. Bu normaldir. Tuvalet bilinci oluşmak için ise hem sizin hem de çocuğunuzun hazır olması gerekir. Bununla ilgili "Tuvalet Bilinci Oluşturmak" adlı yazımı okumanızı tavsiye ederim. 18 ay - 3 yaş aralığı tuvalet bilinci oluşturmak için doğru aralık olarak kabul edilir fakat tabii ki her çocuk ve ihtiyacı biricik olduğu için bu dönem aralığı değişiklik gösterebilir. Çocuklar model alarak öğrenir; sizin elinizde, çevresinde sürekli kablolarla, şarj aletleriyle vakit geçiriliyorsa bunu model alarak ilgisini bu yöne çekmiş olabilir. Bebekler vücut bölümlerini yaklaşık 22 aylıkken söylemeye başlar, 17 aylık bir bebekten bu kadar fazla şey beklemek hem sizin için hem de çocuğunuz için çok yorucu. Çocuğunuz hareketli oyunlardan zevk alıyor olabilir, onun dilinden konuşarak yönlendirmek fayda sağlayabilir. Lütfen bir profesyonelin söyledikleri dışındakileri dikkate almayın ve çocuğunuzu gerçekten başka çocuklarla karşılaştırmayın. Her çocuk gerçekten biriciktir. Hiçbir çocuk bir başka çocuğun yaptıklarını tıpa tıp yapmakla görevli değildir. Her çocuğun ihtiyacı gerçekten anlaşıldığını hissetmek. Daha net ve çocuğunuza en uygun önerilerde bulunmam için sizin ve çocuğunuzun hakkında daha fazla bilgi sahibi olmam gerekiyor. Birçok farklı alanda sorular var. Seans oluşturarak, daha detaylı görüşme sağlayabiliriz. Sevgiler.

Merhabalar hocam.cocugim 3 yasinda tuvalet eğitimine başladım fakat hic büyük tuvaletini yapmak istemiyor cok korkuyor.nekdr ikna etmeye çalışsamda tutuyo hic yapmiyo.daha once 2 lez bu yüzden egitimie ara verip tekrar başladım.kakasi geldiğinde bezlenmek istiyo yada en son care gece uyurken yapiyo bundanda cok etkileniyo.ne yapmam gerekiyor yardımci olursanız sevinirim...


Uzmanın Yanıtı

Merhaba. Yaklaşık 18 ay - 3 yaş aralığı çocuklar için tuvalet bilinci oluşturma sürecidir fakat her çocuk bu yaş aralığında hazırbulunuşluk gerçekleştiremeyebilir. Tuvalet bilinci oluşturma sürecine çocuğunuzun hazır olması ve rutin hayatında değişim yaşanmaması çok önemli. Bu dönemde çocuklar dışkılarını kendilerinden bir parça olarak görüyorlar ve ayrılmakta zorluk yaşayabiliyorlar. Korkuların oluşması da burada başlayabiliyor. Bunun bir süreç olduğunu, doğru planlama ile hem sizin hem de çocuğunuzun bu süreci sağlıklı geçirebileceğini bilmenizi isterim. Her çocuğun ihtiyacı biricik, o çocuğa uygun desteği sağlamak ve gidiş yolunu oluşturmak gerekli. Detaylı çözüm yolları sunabilmem için çocuğunuz hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Bu birebir çalışılması gereken bir süreç, seans oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.