kidologlogo
Hanife Nur Çete

Hanife Nur Çete

Çocuk Gelişimci (Pedagog)

32

Danışan Sayısı

117

Yapılan Seans

Uzman Tanıtım Videosu

Henüz Eklenmedi

Karabük Üniversitesi/Sağlık Fakültesi, Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olmuş ve beraberinde Karabük Üniversitesi’nde Pedagojik Formasyon eğitimini tamamlamıştır. Gelişim testleri, çocuk objektif testleri, çocuk projektif testleri ve resim analizi uygulayıcısıdır. Akıl ve Zeka Oyunları öğreticisidir. Lisans eğitimi sırasında Aile Sağlığı Merkezi, Hastane, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Okul Öncesi kurumunda stajlar yaparak mesleki deneyim kazanmıştır. Şu anda Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Çocuk Gelişimci-Uzman Öğretici olarak mesleğine devam etmekte olup çocukların gelişimsel sürecini değerlendirmekte, takip etmekte ve gerekli durumlarda erken müdahale programları uygulamaktadır.

SMTWTFS

Seçtiğiniz tarihe ait randevu bulunamadı.

Seans almak istediğiniz tarih/saat açık değil mi?

Eğitim

  • Karabük Üniversitesi - Çocuk Gelişimi (Lisans)

  • Karabük Üniversitesi - Pedagojik Formasyon Eğitimi

Sertifikalar

  • Ankara Gelişim Tarama Envanteri (AGTE)

  • Aile Danışmanlığı Eğitimi

  • Bender Gestalt Görsel Motor Algılama Testi

  • Gazi Erken Çocukluk Tarama Envanteri (GEÇDA)

  • Benton Görsel Bellek Testi

  • Good Enough Harris Bir İnsan Çiz Testi

  • Frankfurter Dikkat Testi

  • Gessel Gelişim Figürleri Testi

  • Kinder Angst Testi (KAT)

  • Kent E - G - Y Testi

  • Metropolitan Okul Olgunluğu Testi

  • Peabody Resim Kelime Testi

  • Porteus Labirent Testi

  • R. B. Catell 2A - 3A Zeka Testi

  • Sosyal Duygusal Öğrenme Testi (SDÖT)

  • Burdon Dikkat Testi

  • D2 Dikkat Testi

  • Frostig Gelişimsel Görsel Algı Testi

  • Özel Gereksinimli Çocukların Dil Becerilerinin Desteklenmesi

  • Öğrenme Güçlüğü Bataryası ve Eğitimi

  • Çocuk Resimleri Analizi

  • Akıl-Zeka Oyunları ve Satranç Eğitimi

  • Okul Öncesinde Montessori Eğitimi

  • Çocuk Yogası Eğitimi

  • Aile Danışmanlığı Eğitimi

  • Dramada Çocuk Eğitimi

Çocuk Gelişimci (Pedagog)

Uyku Eğitimi

Tuvalet Eğitimi

Aylık Gelişim Takibi

Sağlam Bebek Takibi

Gelişimsel Oyun Önerileri

Aile Danışmanlığı

İki Yaş Sendromu

Pozitif Ebeveynlik

Korku ve Kaygılar

Kardeş Kıskançlığı ve Kardeşe Hazırlama

Duygusal Gelişim Gerilikleri

Aile İçi İletişim Sorunları

Çocuk ve Ergen Psikolojisi

Ergenlik Dönemi İletişim Sorunları

Gelişim Bozuklukları

Öfke Nöbetleri

Konuşmada Gecikme

Kekeleme, Artikülasyon Problemleri

Altını Islatma Problemi, Kaka Kaçırma

Davranış Bozuklukları

Yeme-Yedirme Sorunları

Okula Başlama İle İlgili Gelişimsel Değerlendirme ve Danışmanlık

Sınır Koyma-Kural Koyma

Anne-Baba Ayrılığı

Dudak Emme,Parmak Yeme, Parmak Emme, Tırnak Yeme

Bağlanma Sorunları ve Güvenli Bağlanma

Etkileşimli Kitap Okuma

Okula Hazırlık-Uyum-Oryantasyon

Doğa Pedagojisi- Doğa Etkinlikleri

Ebeveyn Katılımlı Oyun Planlama

Gelişim Alanlarını Destekleyici Oyun Önerileri

Etkili Medya - Teknoloji Kullanımı

logo

*****


Çok güzel bir görüşmeydi çok memnun kaldım görüşmeye kesinlikle devam edicem

logo

*****


Aile tutumları konusunda hatalı olduğumuz için düzeltmek için hanife hocamıza ulaştık. Babamız her ne kadar henüz ikna olmasa da seansa katıldığında onu da ikna edeceğinize inanıyorum :)

logo

*****


Bu akdar korkarak geldiğim bie yerden bu kadar mutlu ayrılacağımı düşünmezdim. Gerçekten size çok teşekkür ediyorum Hanife hnaım. 

logo

*****


çok güzel ve faydalı geçen bir seanstı. hanife hocam alanına çok hakim bir hocamız ben online bir görüşmeden bu kadar umutlu ayrılacağımı hiç ummuyordum

Merhabalar. Kızım var 1.bucuj yaşında henüz konuşmuyor daha önce anne baba dede diyordu az da olsa şimdi o kelimeleri kullanmıyor. Herşeyi anlıyor istediği şeyleri hareketleriyle anlatmaya çalışıyor istediği şeyi beni götürerek istiyor. Kendi icince oyun oynarken farklı sesler çıkarıyor ama henüz tek heceli cumleler kullanmıyor. Endiselenmelimiym veya ne yapa bilirim konuşması için.


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, dil gelişim sürecini iki kategoride inceleriz. İlki alıcı dildir ve çocuğun söylenenleri anlamasını kapsar. İkincisi ise ifade edici dildir. Önce alıcı dil gelişir ki çocuk söyleneni anlayıp anlamlandırır, sonrasında ise kendisini ifade etmeye başlar. 1.5 yaşındaki bir çocuk kendini çıkardığı sesler ve hareketlerle ifade edebilir. “anne, baba, mama, dede” gibi tek sözcükleri bu dönemde kullanmaya başlar. Önceden kullandığı kelimeleri artık kullanmamasının bir çok nedeni olabilir ve cevap verebilmem için daha detaylı bir değerlendirme gerekir. Çocuğunuzun isteklerini her seferinde sadece gösterdiğinde yerine getirmemenizi öneririm çünkü bir süre sonra kendisini ifade etmek için konuşmaya ihtiyaç duymayacaktır. Çocuğunuzun yaşı gereği oyun, konuşma becerilerinin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Çocuğunuzla yüzü yüze ve göz teması kurarak bol bol konuşmanızı öneririm. Konuşurken basit kelimeler kullanmalısınız. Birlikte resimli kitaplar bakabilirsiniz. Bunlar dışında genel bir gelişim değerlendirmesi yaptırmanızı öneririm. Gelişim değerlendirmesi yaptırmak ve daha fazla destek almak isterseniz Kidolog panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Hocam merhaba bazı şartlardan dolayı ve evde depremzede yakınlarımız var birde annesini kaybeden 6 yaşında bir yiğenimizle çok inatlaşıyor birbirlerine hırçınca davranıyor bazen birbirlerini itiyorlar ben ve eşim bu durumu görünce kızımızı kreşe yazdıralım dedim 5 ay süre ile kızım 18 nisanda 3 yaşına giricek.Kreş başladığında ilk üç gün iki saat daha sonra öğlen aldım sonra birkaç kere öğlen uykusuna kaldı.Okula sabah giderken uyuduğu için kaldırmak zor oluyor ve üstünü giydirmekte zorlanıyorum kendisine akşamdan soruyorum hangisini giymek istersin diye seçiyor ama sabah gel gör ki giymiyor benden akşamdan giydiriyorum doğrumu davranış?Okula giderken benden ayrılırken zorlanıyor gitmiycem şeklinde ama servise binince susuyor okulda mutlu idi sonra bir hafta hasta olunca okula göndermedik başa döndük şimdi daha zorlanıyorum okula gitmiycem diyerek zar zor aşağıya indiriyorum ben diyorum okula gitmek zorundasın orası senin okulun arkadaşların öğretmenin seni bekliyor oyunlar oynacaksın ben sen gelincede evde seni bekleyeceğim oyun oynayacağız diyorum bazen dinliyor bazen dinlemek istemiyor.Ağlayarak kreşe göndermek ağlayarak servise bindirmek sizce doğrumu birde ben aslında biraz daha geç düşünüyordum ama evde çok huy değiştirdi ben ilgilenemiyorum ev kalabalık olduğundan en azından verimli vakit geçirmesini istiyorum.Kreşteki hocalar bu bir süreç diyorlar size yapıyor bunu diyorlar okulda mutlu evden servise inene kadar ağlıyor bırak beni diyor bu konuda bana lütfen yardımcı olur musunuz gerekirse online görüşürüz o duruma kalırsa


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, okula başlama süreci her çocuk için farklıdır. Çocuk okula başlayınca gün içinde kısa bir süreliğine de olsa evdeki güvenli ortamından, ebeveynlerinden ayrı kalması gerekir. Bununla birlikte gittiği kreş ortamı da onun için bir başka adaptasyon sürecini gerektirir. Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda çoçuğunuzun alışık olduğu düzenden çıkması onda kaygı yaratıyor olabilir. Çocuğunuzu kreşe ya da servise bırakırken onun onayını almadan, ağlarken bırakmamanızı öneririm. Çocuğunuzla okulla ilgili sohbet etmeli, kaygı, heyecan, korku gibi duygularını önemsediğinizi, anladığınızı belli etmelisiniz. Bu süreçte çocuğunuzun yaşını da göz önünde bulundurarak ebeveynle birlikte, diğer çocuk ve ailelerin de yer aldığı oyun gruplarına katılabilirsiniz. Hem siz yanında olacağınız için daha güvende hissedecek hem de farklı bir ortam ve çocuklarla etkileşime girmiş olacaktır. Bahsettiğiniz diğer istenmeyen davranışlar; çoçuğunuzun ev ortamının, evde bulunanların değişmesi, çevresindeki insanların kaygılı olması ve bunlara bağlı olarak kendi kaygı düzeyinin de artması nedeniyle ortaya çıkmış olabilir. Bu süreçte ona sevginizi her zamankinden fazla göstermenizi, bol bol sarılarak güven vermenizi, birlikte daha kaliteli vakit geçirmenizi öneririm. Duygularını anladığınızı belli etmeli ve duygularını daha uygun şekilde ifade etmesine yardımcı olmalısınız. Kıyafet konusunda ise akşamdan birlikte iki seçenek belirlemenizi, sabah sadece bu iki seçenek arasından seçim yapmasını istemenizi öneririm. Bu süreçlerde tutarlı ve kararlı olmanız çocuğunuz için faydalı olacaktır. Daha detaylı görüşme yapmak ve daha fazla destek almak isterseniz Kidolog panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhabalar hocam bir oğlum var 3 yaşında teyzelerinin memelerini tutup sıkıyor dedesinin kalçasına vuruyor uyarıp konusmamiza rağmen bu huyundan vazgeçmiyor oyun gibi geliyor sanırım ne önerirsiniz?


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, öncelikle çocuğunuzun bu şekilde istenmeyen davranışları hangi ortamlarda, hangi durumlarda yaptığını gözlemlemenizi öneririm. Bununla birlikte çocuk bu davranışları sergilediğinde sizlerin ve diğer aile üyelerinin verdiği tepkiler davranışın yerleşmesinde ya da sönmesinde etkilidir. Bu davranışlar sonrasında çevresindekilerin verdiği tepkiler çocuğa onaylayıcı, eğlenceli, oyun gibi gelebilir. Dikkat çekmek, ilgi görmek, ebeveynle inatlaşmak gibi sebeplerle bu tür davranışları yapabilir. Çocuğunuzu gözlemlemenizi, uygun olmayan davranışta bulunacağını önceden anladığınızda hemen başka bir şeye dikkatini çekmenizi öneririm. Çocuğunuzun sergilediği olumlu davranışları sıcağı sıcağına pekiştirmenizi öneririm. Uygun olmayan davranışları kesinlikle kabul etmediğinizi belli etmelisiniz ve bu tür davranışlara karşı her zaman aynı tepkileri vermelisiniz. Bu tür davranışların neden uygun olmadığını çocuğunuzun anlayabileceği şekilde anlatmalısınız. Bunların dışında çocuğunuza yaşına uygun şekilde mahremiyet eğitimi vermeniz çok önemlidir. Çocuğunuzdaki bu tür istenmeyen davranışlar değişmezse/sönmezse bir uzman desteği almanızı öneririm. Dilerseniz detaylı bir görüşme yapmak ve daha fazla destek olabilmem için Kidolog panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba hocam,kızım 4.5 yaşında ve yemek yemeyi sevmiyor.Ağzında yemeği uzun süre tutup zorla yutuyor.Boy kilo endeksi iyi ama yemeği hep telefonla yemek zorunda kalıyoruz.yemek yemesini nasıl sağlıyabiliriz.


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, öncelikle yemek yeme için öğün rutinleri oluşturmanızı öneririm. Ailece yemek masasına oturmaya özen göstermelisiniz çünkü çocuğunuz sizleri ve yemek yeme alışlanlıklarınızı model alacaktır. Çocuğunuzun acıkmasına fırsat vermenizi öneririm. Besin değeri düşük abur cuburlardan uzak durmalısınız. Sevmediği yiyecekleri farklı şekillerde farklı sunumlarda hazırlayıp eğlenceli hale getirerek sunabilirsiniz. Sebzelerin, yiyeceklerin faydalarını öğrenip bunları hikayeleştirip ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Çocuğunuzun tabağını iyice doldurmamanızı yaşına ve yiyebileceği miktara uygun oranda porsiyon vermenizi öneririm. Bunların dışında çocuğunuzu yemekleri hazırladığınız, pişirdiğiniz süreçte mutfağa dahil etmenizi, sofrayı hazırlama, tabakları taşıma gibi yapabileceği şeylerde sorumluluk verip size yardım etmesini sağlamanızı öneririm. Böylece pişen yemeğe karşı olumlu duygular hissedecektir ve yemek için daha istekli olacaktır. Ekran karşısında yemek yedirmek, çocuğunuzun yemek yediğini farketmesini, tükettiği besinin tadını, kokusunu, dokusunu, görüntüsünü anlamasını, açlık ve tokluk hislerini farketmesini engeller. Bu yüzden yemek yerken çocuğunuzun yemeğe odaklanmasına dikkat etmenizi dikkatini dağıtacak şeylere yöneltmemenizi öneririm. Dilerseniz detaylı bir görüşme yapmak ve size daha fazla yardımcı olabilmem için Kidolog panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Gece toruru yasayan cocugum var bunun cozumu varmi.hem. Cocugum uykisunu alamiyor hem ben cok yiprandim bir anne olarak cocuhuma ne iyi gelir sakinlestiremiyorum


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, çocuklarda uyku bozukluğunun/düzensizliğinin nedenleri odanın ısısı, çocuğun uykudan önce aşırı beslenmesi, bazı ilaçlar, çocuğa karşı tutarsız uyku uygulamalarından vb. çevresel ya da çocuğa ait sebeplerden kaynaklı olabilir. Çocuğunuzu uyuttuğunuz ortamın gece karanlık olması, gündüz uykusunda ise loş ışık olmasını öneririm. Çocuğunuzu uykuya konuşarak hazırlamanızı ve bir uyku rutini oluşturmanızı öneririm. Çocuğun yaşam düzeninize bağlı olarak tutarlı bir uyku saatinin olması önemlidir. Çocuğunuzu uyku saati gelince odasına götürmenizi, masal/ hikaye okuyarak ya da rahatlatıcı müzikler dinleterek rahatlamasını sağlamanızı öneririm. Bu uykuya dalışı kolaylaştıracaktır. Uykudan önce çocuğunuzla çok hareketli oyunlar oynamamanızı, duygusal gerginlikten uzak tutmanızı öneririm. Uykudan önce alınan ılık bir duş da rahat bir uyku için faydalı olacaktır. Dilerseniz çocuğunuzun yaşını da göz önünde bulundurarak detaylı bir görüşme yapmak ve uyku eğitimine daha fazla yardımcı olabilmem için Kidolog panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Kola gelsin çocuğum için Bi soru sormak istiyorum. Kızım 3 yaşında fakat bize o kadar bağlı ki sürekli bizimle oynamak istiyor sürekli bizim yanımızda hiç ayrılmıyor yanından odası var odasında tek başına oynamıyor oyun kurmuyor sürekli babası ve benimle oynamak istiyor sürekli yanımızda sürekli kucağımda çok yoruluyoruz artık hocam yardımcı olabilir misiniz?


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, 3 yaşındaki çocuk dönemsel olarak özerkliğe karşı kuşku ve utanç döneminde bulunmaktadır. Bir taraftan kendi başına bir şeyler yapmak isterken diğer taraftan kuşku duymaktadır. Çocuğunuza gün içinde gelişimine ve yaşına uygun sorumluluklar vermenizi ve bunları başardıkça takdir etmenizi, pekiştirmenizi öneririm. Böylece kendine olan özgüveni artacaktır ve daha bağımsız hareket etmeye başlayacaktır. Bu dönemde çocuk sosyalleşmeye, paylaşmaktan hoşlanmasa bile akranlarıyla oynamaya daha yatkındır. Çocuğunuzu bu konuda desteklemenizi ve cesaretlendirmenizi öneririm. Bunun için çocuğunuzun yaşına uygun, ailenin de dahil edildiği bir oyun grubuna gidebilirsiniz. Çocuğunuza yeni arkadaşlar edinmesi konusunda model olmanızı, cesaretlendirmenizi öneririm. Bu dönemler çocuğunuzun bağımsızlık kazanmasında oldukça önemlidir. Sosyal-duygusal gelişimle ilgili daha detaylı destek olabilmem için Kidolog panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba 17 Aylık bebeğim gelişimi hakkında bilgi sormak istiyorum konuşması hareketleri dikkati vs kreşe başlayabilir mi


Uzmanın Yanıtı

Özellikle ilk 2 yaşta çocuk ebeveyne maddi ve manevi olarak daha çok ihtiyaç duyar. Bu yaşlarda zorunlu olmadıkça kreşe göndermemenizi öneririm. Normal koşullarda kreşe başlama yaşı 3-3,5 yaştır. Ancak kreşe göndermek zorundaysanız çocuğunuzun grup içindeki davranışlarını gözlemleyerek kreş için uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz. Çocuğunuz tam olarak kreş için hazır olmadan kreşe göndermemenizi öneririm. Aksi takdirde bazı problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Yaşına uygun olarak çocuğunuzla bir oyun/etkinlik grubuna dahil olabilirsiniz. Bu hem çocuğunuzun sosyal açıdan gelişmesine yardımcı olur hem de siz yanında olacağınız için güven içinde hisseder. Çocuğunuzun gelişimi hakkında bilgi ve destek verebilmem için detaylı bir gelişim değerlendirmesi yapmam gerekir. Gelişim değerlendirmesi ve gelişim desteği almak için kidolog panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba 17 Aylık bebeğim gelişimi hakkında bilgi sormak istiyorum konuşması hareketleri dikkati vs kreşe başlayabilir mi


Uzmanın Yanıtı

Özellikle ilk 2 yaşta çocuk ebeveyne maddi ve manevi olarak daha çok ihtiyaç duyar. Bu yaşlarda zorunlu olmadıkça kreşe göndermemenizi öneririm. Normal koşullarda kreşe başlama yaşı 3-3,5 yaştır. Ancak kreşe göndermek zorundaysanız çocuğunuzun grup içindeki davranışlarını gözlemleyerek kreş için uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz. Çocuğunuz tam olarak kreş için hazır olmadan kreşe göndermemenizi öneririm. Aksi takdirde bazı problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Yaşına uygun olarak çocuğunuzla bir oyun/etkinlik grubuna dahil olabilirsiniz. Bu hem çocuğunuzun sosyal açıdan gelişmesine yardımcı olur hem de siz yanında olacağınız için güven içinde hisseder. Çocuğunuzun bilişsel gelişimi, dil gelişimi, fiziksel gelişimi gibi gelişim alanlarında bilgi ve destek verebilmem için yaşına uygun detaylı bir gelişim testi/değerlendirmesi yapmam gerekir. Gelişim değerlendirmesi ve gelişim desteği almak için kidolog panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Oğlum 18 aylık eline birşey alıp yemiyor sadece anne baba dede nene diyor


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, çocukların gelişiminde belli aşamalar vardır ve her çocuğun gelişimi bireysel özellikler göstererek ilerler. Her çocuk kendine özgü gelişim gösterir. 18 aylık bir çocuğum yaklaşık 10 kelime söyleyebilmesini bekleriz. Ancak süreç her çocukta birebir aynı ilerlemez. Çocuğunuzla etkileşimli kitap okumanızı, onunla bol bol konuşmanızı, basit parmak oyunları oynamanızı öneririm. Bütün bunlar çocuğunuzun kelime dağarcığının artmasına yardımcı olur. Vermek istediğiniz yiyecekleri de farklı görsellerle sunmanızı, yiyeceği eğlenceli ve çocuğunuz için ilgi çekici hale getirmenizi öneririm. İlgisini çekecek oyunlarla ve çocuğunuza örnek olarak yiyecekleri birlikte yiyebilirsiniz. Çocuğunuzun gelişimini daha detaylı değerlendirebilmem ve daha fazla destek olabilmem için Kidolog panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Kızım 10 yaşında hipertansiyon hastası ve Gilbert sendromu var dalak büyüme var migren rahatsızlığıda var doktor kontrolü altında ilk okula başladığında tırnak yeme tırnak eti yemesi vardı ama ara ara oluyordu son 2 3 yıldır bu aşırı şekilde fazlalaştı el parmakları sürekli ağzında bir türlü vazgeclremiyoruz nasıl bunu birakabiliriz


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, istenmeyen davranışı ortadan kaldırmak için öncelikle davranışın sebeplerini öğrenmeliyiz. Öncelikle çocuğunuzu gözlemlemenizi ve hangi durumlarda tırnak yeme davranışının arttığını tespit etmenizi öneririm. Çoğunlukla endişe, kaygı, korku, öfke gibi duygusal nedenlerle başlayabilen tırnak yeme probleminin pek çok sebebi olabilir. Çocuğunuz uygun olmayan aile tutumları, eleştirilmekten ve cezalandırılmaktan korkma, güvensiz hissetme, değişimlere ayak uydurmaya çalışma ya da okulda yaşadığı birtakım problemlerle tırnaklarını yiyerek baş etmeye çalışıyor olabilir. Tırnak yeme davranışını ortadan kaldırmak için davranışa neden olan tetikleyicileri bulup ortadan kaldırmanızı öneririm. Çocuğunuzu ellerini kullanmasını gerektirecek farklı eylemlere, faaliyetlere yönlendirmenizi öneririm. Tırnak yeme problemiyle ilgili süreçte destek almak ve süreci daha detaylı görüşmek isterseniz Kidolog panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba hocam.17 yaşındayım.Gittiğim psikiyatri uzmanı bana sosyal anksiyet bozukluğu tanısı koydu.İlaç tedavisiyle ilerleyeceğimi söyledi ama reddettim.Sorum acaba bir psikologla da görüşürsem ilaç tedavisiyle mi ilerleyeceğim?


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, psikologların ilaç yazmaya yetkileri olmamakla birlikte ancak psikiyatri servisi ilaç verebilir. Bir psikologla görüşebilirsiniz süreç için sizi bilgilendirip yönlendirme yapabilir ama doktorunuz ilaç tedavisini uygun gördüyse bunu da reddetmemenizi öneririm. Kidolog üzerinden bir psikologdan randevu oluşturup daha detaylı ve doğru bilgi ve yönlendirmeyi alabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba 13 aylık oğlum var anne sütünü sağarak veriyorum 2.5 ay oldu sütümde azalma var şuanda günde 30 ml geliyor sizce başka ne verebilirim mama vermek istemiyorum 30 ml ona yeterlimidir


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, ilk 6 ay sadece anne sütü önerildiği gibi 6. aydan itibaren anne sütünün yanında ek gıda süreci de başlamalıdır. 13 aylık olan oğlunuz ayına göre uzmanlarca önerilen besinleri, pek çok çorbayı, meyve ve sebzeyi tüketebilir. Ek Gıda süreciyle ilgili bilgi almak ve süreci ayrıntılı görüşmek isterseniz panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler

Çocuğum nisan 2019 doğumlu hala tuvalet egitimi yok tabiki vermeye çalışıyorum ama yok asla söylemek istemiyor Konusunu bile açtırmıyor Bezi bagliyken de rahatsız olmuyor kaka yaptim bezim dolu demiyor umrunda değil Ben anlamasam söylemez yaptım diye gizli saklisida yok olduğu yerde yapar Konuşmaya çalışınca bile konuyu değiştiriyor kızıyor oralı olmuyor Çevreden de sürekli bu konu açılıyor oda bende yıldık artık Bir haftadır altinda bez yok ama yinede altina yapıyor Bir gram ilerleme kaydedemedik Kakası icin goturuyorum yarım saat bekliyorum yapmıyor sonra bi bakiyorum altina yapmış ödül ceza oyun her yolu denedim suan bi danışmanlık alamam alana kadar bi yol söyler misiniz kendim çok üzgün ve gerginim ve gerçekten bi uzman destek almam gerekir mi Yaş itibari ile


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, tuvalet eğitimi için çocuğun pek çok açıdan hazır bulunuşluğa ulaşmasını bekleriz. Çocuğunuzun tuvalet eğitimine hazır olduğunu anlamak için kuruluk süresi, bezden rahatsız olup olmaması gibi belli başlı işaretleri takip etmenizi öneririm. Çocuğunuzun tuvaletini yaparkenki davranışlarını gözlemleyip onu uygun zamanda tuvalete yönlendirmenizi öneririm. Çocuğunuzla tuvalet eğitimiyle ilgili kitaplar okuyup üzerine konuşabilir ve kitaptaki karakterle özdeşleşmesini sağlayabilirsiniz. Bütün bunların yanında psikolojik açıdan da çocuğunuzun tuvalet eğitimine hazır olduğundan emin olmanızı öneririm. Tuvalet eğitimi verilen dönem çocuk için oldukça önemli bir dönemdir bu yüzden sürece dair yaşadığınız problemlerde mutlaka bir destek almanızı öneririm. Bu süreçte destek almak adına Kidolog panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler

Merhabalar benim 8 aylık ve 4 yaşında iki oğlum var sorum büyük oğlumla ilgili aslında çok kolay iletişim kuran arkadaşlık kuran bir çocuktu ama son zamanlarda hırçınlık, söylenenlere karşı gelme, çok çabuk sinirlenme, parkta küçük büyük çocuklara vurma, itme, yeme problemleri gibi sıkıntılar yaşıyoruz özellikle kardeşi doğduktan sonraki 8 aylık süreçte oldukça fazlalaştı bu problemler fakat kardeşi olduktan sonra kıskançlık vs olmasın diye ilginin azalmasını geçin çok fazla arttırdık ilgiyi alakayı fakat söylediklerim azalmak yerine artmaya devam ediyor bu durum karşısında sizce ne yapmalı nasıl yaklaşmalıyız. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ediyorum.


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar oğlunuzla, kardeşinin kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar küçük olduğu için annesine, babasına ve abisine ihtiyacı olduğunu konuşmanızı öneririm. Kardeşinin bakımında yaşına ve istediğine uygun sorumluluklar verebilirsiniz. Bebek bahane edilerek ertelenen programlar çocuğu olumsuz etkiler. Çocuğunuz her istediğinde kısa da olsa zaman ayırın. Kardeşi olmadan önce birlikte yaptığınız aktivitelere devam etmeniz hoşuna gidecektir. Sosyalleşmek iyi gelecektir. Asıl önemlisi çocuğunuza bol bol sarılın ve sık sık onu sevdiğinizi söyleyin. Kardeş kıskançlığı aşırıya kaçmadığı sürece yadırganacak bir durum değildir. Ancak bu normal yaşamınızı etkileyecek düzeye gelmişse, aşırı hırçınlık, çevreye ve/veya kendine zarar verme, içine kapanma, altına kaçırma, yeme problemleri vb. durumlarda bir uzman yardımı almanızı öneririm. Dilerseniz daha ayrıntılı görüşmek için panelimden online seans oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhaba ,kızım4 yaşında 16 kilo bundam 1 ay önce idrar yolu enfeksiyonu ve kanda enfeksiyon oluştu.10 gün boyunca yemek yememe iştah kaybı söz konu oldu. Bir müddet düzeldikten sonra 4 gündür öksürük başladı ve yemek yemeyi bırakmış durumda.cips abur cubur gibi şeyleri yemekte fakat ana yemekleri yememektedir.Nasıl bir yol önerebilirsiniz? Yardımcı olursanız minettar kalırım.


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, yemek yemek fizyolojik bir ihtiyaçtır bu sebeple hazır gıdalarla karnını doyurmasına izin vermemenizi ve yemeği acıktığı en doğru anda sunmanızı öneririm. Yemeğinize asla telefon, tablet eşlik etmemeli. Öğün saatlerinden 15-20 dk önce yemek yiyeceğinizi haber vermemizi hep birlikte sofraya oturmanızı öneririm. Yemek sırasında çocuğunuzla konuşmanızı, eğlenceli sohbetler etmenizi öneririm. Yemek istediği yemeği belirli sınırlar içinde kendisinin seçmesine izin vermelisiniz, örneğin ‘sofradaki hangi yemeği yemek istersin’ ya da ‘önce hangi yemeği yemek istersin’. Dilerseniz daha ayrıntılı görüşmek adına panelimden online seans oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

Merhabalar daha konuşma bozukluğum varda eskiden olsa ağzım laf yapardı şimdi cümle dahi kuramıyorum eskiden arkdşlarmla kavgalıydım ve onlara basit cevap vericem diye kendi kendime söz verdim ve bu bende sorun oluşturdu kendimi hiç bi zaman haklı olsam dahi savunamıyorum ne yapmam lazım şimdiden teşekürler


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, konuşmanızdaki bozukluk anladığım kadarıyla sonradan oluşan bir sorun. Bu konu maalesef uzmanlık alanıma girmiyor. Öykünüzü dikkate aldığımda daha iyi ve doğru yardım alabilmeniz için bir psikologla görüşmenizi öneririm. Sevgiler.

Merhabalar hocam. 7 yaşında bir oğlum var ama hala tuvalet alışkanlığı edinemedi ne yapmam gerektiğini artık bilmiyorum. Çevrem sürekli bana baskı yapıyor benim eksik olmamla ilgili lütfen yardımcı olur musunuz?


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, tuvalet alışkanlığı problemleri fizyolojik ya da psikolojik nedenlerle ortaya çıkar. Öncelikle vakit kaybetmeden bir doktora başvurup oğlunuzu muayene ettirmenizi öneririm. Eğer tıbbi olarak herhangi bir sorun olmadığı doktorlar tarafından onaylanırsa diğer bir etken olan psikolojik sebep ihtimaline yönelmenizi ve bir psikolojik danışmandan yardım almanızı öneririm. Sebep ne olursa olsun süreç içerisinde sizin de oğlunuzun da psikolojik sağlığı oldukça önemli. Bu süreçte destek almak adına Kidolog panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler

Merhabalar hocam. 7 yaşında bir oğlum var ama hala tuvalet alışkanlığı edinemedi ne yapmam gerektiğini artık bilmiyorum. Çevrem sürekli bana baskı yapıyor benim eksik olmamla ilgili lütfen yardımcı olur musunuz?


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar Elif hanım, tuvalet alışkanlığı problemleri fizyolojik ya da psikolojik nedenlerle ortaya çıkar. Öncelikle vakit kaybetmeden bir doktora başvurup oğlunuzu muayene ettirmenizi öneririm. Eğer tıbbi olarak herhangi bir sorun olmadığı doktorlar tarafından onaylanırsa diğer bir etken olan psikolojik sebep ihtimaline yönelmenizi ve bir psikolojik danışmandan yardım almanızı öneririm. Sebep ne olursa olsun süreç içerisinde sizin de oğlunuzun da psikolojik sağlığı oldukça önemli. Bu süreçte destek almak adına randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler

Merhaba, çocuğum 2,5 yaşında ve anne baba dışında başka bir şey söylemiyor. İstediği şeyleri eliyle işaret ederek gösteriyor. Bunun için neler yapabiliriz?


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, dil gelişimi her çocukta farklı bir süreç göstermekle birlikte 20. aydan itibaren ciddi bir gelişme gösterir. 2,5 yaşındaki bir çocuğun ise 'baba gitti', 'anne ver' gibi iki kelimelik cümleler kurmasını ve isteklerini basit cümlelerle ifade etmesini bekleriz. İstediği şeyleri işaretle göstermesi kendini sözel olarak ifade edememesinden kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda bir Çocuk Gelişimciden destek almanızı ve Gelişimsel Değerlendirme yaptırmanızı öneririm.

KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.