kidologlogo
sidebarOpen && ()
Halide Merve Çelikbaş Demir

Halide Merve Çelikbaş Demir

Uzman Psikolojik Danışman

4

Danışan Sayısı

6

Yapılan Seans

Uzman Tanıtım Videosu

Henüz Eklenmedi

Uzman Çift ve Aile Terapisti/Uzman Psikolojik Danışman Halide Merve ÇELİKBAŞ DEMİR, İlköğretim ve Lise eğitimini Hatay/Antakya’da tamamlamıştır. Lisans eğitiminden ise başarı bursu ile kazanmış olduğu T.C. Maltepe Üniversitesi’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden yüksek onur derecesi ve bölüm üçüncülüğü ile mezun olmuştur. Lisans mezuniyetinin hemen ardından T.C. Maltepe Üniversitesi’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Yüksek Lisans/Master Programında “Virginia Satir Modeli Odaklı Aile Danışmanlığının Özel Gereksinimli Çocuğa Sahip Ailelerin Aile İşlevselliğine Etkisinin İncelenmesi” adlı tez konusunu savunmuştur. Yüksek lisans programından ise bölüm ikinciliği ile yüksek onur derecesi ile mezun olmaya hak kazanmıştır. 2017 yılında, Avrupa Aile Terapisi Eğitim Enstitüleri Birimine (EFTA –TİC) tam üye Satir İnsan Gelişimi ve Aile Terapisi Enstitüsü bünyesinde, ülkemizde Kanada Satir Pasifik Enstitüsü (Satir Institute of the Pacific) ile ortak yürütülen MEB Onaylı Özel Sibel Erenel Aile Danışmanlığı Eğitim Programı Satir İnsan Gelişimi ve Aile Terapisi Enstitüsünde 3 yıl süren (485 saat) ve son bir yıl süren süpervizyonlarını da 2020 yılında tamamlayarak Uzman Çift ve Aile Terapisti ünvanını almış ve beş yıldır aktif olarak danışan görmektedir. Eğitim boyunca Kathlyne Maki-Banmen tarafından verilen “Çiftlerle Çalışma”, “Terapistin Kendini Kullanması ve Yaşantısal Terapi”, “Bireylerle ve Ailelerle Çalışma”, “Aile içi Şiddet” atölye çalışmalarına katılmıştır. Tüm bu temel eğitimlerinin yanı sıra Davranış Bilimleri Enstitüsüsü Eğitmenleri Uzman Klinik Psikolog/Çift ve Aile Terapisti Şevket Emre Konuk, Psikolojik Danışman/Çift ve Aile Terapisti Neylan Özdemir ve Dr. Zeynep Zat tarafından Kısa Süreli ve Çözüm Odaklı Terapi ve Travma ve Krize Müdahale Eğitimlerini tamamlamıştır. Çift Aile Terapileri Derneğine (ÇATED) tam üye olmuştur ve bu kapsamda Çift Aile Terapileri Derneği kapsamında İzmir Depremi sonrası oluşturulan ekipte aktif olarak gönüllü psikoterapist olarak yer almıştır. 31. Ulusal Özel Eğitim Kongresinde, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir/Türkiye (22- 24 Ekim 2021), “VİRGİNİA SATİR MODELİ ODAKLI AİLE DANIŞMANLIĞININ ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUĞA SAHİP AİLELERİN AİLE İŞLEVSELLİĞİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ” başlıklı sözlü bildirisini sunmuştur. Güncel olarak çalışmalarına İstanbul/Kadıköy’de bulunan bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çocuk ve ailelerle Kurum Müdürü/Uzman Psikolojik Danışman olarak ve aynı zamanda İstanbul/Kartal’da bulunan NAPELDA Psikolojik Danışmanlık Kliniğinde yetişkin, çift, çocuk ve aileler ile yüz yüze/online seanslarına Çift ve Aile Terapisti/ Uzman Psikolojik Danışman olarak devam etmektedir.

SMTWTFS

Seçtiğiniz tarihe ait randevu bulunamadı.

Seans almak istediğiniz tarih/saat açık değil mi?

Eğitim

    Sertifikalar

      Çocuk Psikoloğu/PDR

      DenverII

      Floortime

      Hipnoterapi

      Bilişsel Davranışçı Terapi

      Enneagram Kişilik Mizaç

      Davranış Problemleri

      Yeme Bozuklukları

      Stres ile Başa Çıkma

      Bağımlılık

      İletişim Bozuklukları

      Çocuk Psikolojisi

      Ergen Psikolojisi

      Öfke Kontrolü

      Depresyon

      Fobiler

      Dürtü Kontrol

      Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

      Kişilik Bozuklukları

      Baş Etme Becerileri

      Travma Sonrası Stres Bozuklukları

      Anne Baba Tutumları

      Çözüm Odaklı Terapi

      İkili İlişkiler

      Cinsel Terapi

      Cinsel Yönelimler

      Cinsel Kimlikler

      Sınav Kaygısı

      Okula Uyum

      Kimlik Keşfi

      Ergenlik Dönemi Uyum Sorunları

      Özgüven Sorunu

      Sosyal Fobi

      Boşanma Danışmanlığı

      Gelişim Psikolojisi

      Evlilik ve Aile Danışmanlığı

      Öfke Kontrolü

      Depresyon

      Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi

      Çocuk ve Ergen

      Kaygı Bozuklukları

      Obsesif Kompulsif Bozukluk

      Panik Atak

      Çift Terapisi

      Cinsellik

      Oyun Terapisi

      Geç Konuşma

      Özel Tanılı Çocuklar

      İki Yaş Sendromu

      Çocuk Psikolojisi

      Mutlu İlişkiler

      Bireysel Psikoterapi

      Romantik İlişkiler

      MMPI

      Evlilik Öncesi Danışmanlık

      İlişki Danışmanlığı

      Tuvalet Eğitimi

      Eğitim Danışmanlığı

      Ergen Danışmanlığı

      Çocuklarda Davranış Bozuklukları

      Stres ve Kaygı Bozuklukları

      Uyku Bozuklukları

      Anksiyete Bozukluğu

      logo

      *****


      Sorunların çözümünde derinlere inip tespitleriniz çok güzel

      Merhaba 12 yaşındaki kardeşim için seans almak istiyorum. çok yoğun intihar düşünceleri var kendi kafasında tarih belirlemiş. Sosyal hizmetlerle de görüşüldü, acilen bir psikolojik desteğe yönlendirildik. Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?


      Uzmanın Yanıtı

      Merhaba lütfen randevu oluşturun.Hemen görüşelim

      Merhabalar Ben 16 yasindayim annemle hiç iyi anlaşamıyorum sürekli evde kavga ediyoruz annem babam ayrı babam tarafından çok kötü şeylere maruz kaldım öte yandan eski psikologuma saplantiliyim kendimi ona bagimli hissediyorum alinganim etrafımdakiler sürekli bana olgunlasmamissin alingansin diyor hayat benim için çok kötü intiharı bile düşünmeye başladım ne yapmam lazim ?


      Uzmanın Yanıtı

      Merhaba detaylı görüşme için ebeveynlerinizle beraber ve onların müsadesiyle randevu alabilirsiniz.

      Hocam 4.5 yaşında kızım var.2-3 gündür benimle biri konuşuyor beni rahat bırakmıyor.Dinazor yanıma geliyor bana kötü şeyler söylüyor gibisinden söylüyor.Onu kovmak istediğini ve gitmediğğmi dile getiriyor .Günlük 1-2 saat civarında telefon hakkı kullanımı yapmaktadır.1 ablası var ablası okula gidiyor yalnız kendisi evde.Ne yapmamızı önerirsiniz.


      Uzmanın Yanıtı

      Merhaba detaylı bilgi için randevu oluşturabilirsiniz

      Hocam merhabalar 3 yaşına girmek üzere olan bı oğlum var ben 21 yaşındayım çok çabuk sinirlenebiliyorum çocuğuma şiddet uygulamak yada onun geleceğini etkileyecek psikolojik sorunlar yaratmak istemiyorum ama kontrolümü kaybettiğimde ona zarar verecek davranışlarım oluyor vurduğumda benim canım yanıyor ne yapacağımı bilmiyorum şiddet uygulamak istemiyorum ne olur yardım edin o beni çok seviyor bende onu ama bu kötü davranışima sebep olan şeyi bulup bitirmek istiyorum her geçen gün kötü bir anne olduğumu düşünerek kahroluyorum. Onun güvenini nasıl kazanabilirim. Geç olmadan onda açtığım yarayı tamir etmek istiyorum


      Uzmanın Yanıtı

      Merhabalar bu sinir patlamaları ve öfke kontrolsüzlüğü çoğu zaman kişilerin bireysel olarak halledilmemiş, tabiri caizse halının altına süpürmüş olduğu meselelerin gün yüzüne çıktığı ve artık yardıma ihtiyacınızın olduğunu fark etmenize yardımcı olabilecek işaretlerdir diyebiliriz. Oğlunuzla ilgili olarak da çok güzel bir şey söylediniz, “aranızdaki güvenden ve bu güvene verdiğiniz önemden” söz ettiniz. Bu motivasyonla en kısa zamanda bir profesyonelden bireysel psikolojik destek almanızı öneriyorum sizlere. Bu sebeple panelimden online seans al seçeneğiyle randevu oluşturabilirsiniz. Sevgilerimle.

      Merhabalar benim 30 aylık bir oğlum var (ortanca) diğerleri de erkek 2 çocuğumuz daha var (9 yaş ve 7 aylık) ortanca olan halen konuşmasında çok gerilik var anne diyemiyor mesela hala ailede baba çıkarıyor "bak yok" "mama yiyiyor" gibi çok az iki kelimelik cümle kuruyor aynı zamanda bizim en çok sıkıntı yaşadığımız sorun şu genel olarak şiddeti seviyor tokat atma ısırma yüksek sesle bağırma sağa sola vurma dağıtma kendini yere atma huyları çok kendini kasma bükme şeklinde hareketleri var. Bulunduğumuz yerde çocuk dr ve gelişim doktoruna başvurduk gelişim testinde de oynadığı ounyuncaklar önünden alındığında sert şekilde yukarıda bahsettiğim davranışları yüzünden başarılı bitiremedik ve rapor yapılamadı. Şimdi de çocuk nöroloğuna başvurduk bakalım yine çocuk psikoloğuna başvurmamız istendi istenen tetkikleri henüz yaptırmadık kendisi çok hareketli çocuk normalde dediklerimizi anlıyor ve uyguluyor yani mental zeka olarak bi sıkıntı olduğunu düşünmüyoruz tabiki tıbben bi değerlendirme yapılmadı kendi gözlemlerimize göre söyledim. Ekrana maruz kalıyor mu diye soracaksınız evet malesef çünki diğer çocuklarlda ilgi vs ev işleri derken ister istemez kendiside iyice alıştığı için tv de çok vakit geçiriyor ancak aynı zamanda oyuncaklarıylada hayli oynuyor. Şimdi sıkıntı sizin alanınız mı yoksa klinik mi bize yol gösterebilir misiniz? İyi çalışmalar diler teşekkür ederim (not aile içinde şiddet olayı olmadı)


      Uzmanın Yanıtı

      Merhabalar oğlunuzda olan bu dil gelişim geriliği büyük olasılıkla kendini ifade edememe, konuşamamaya bağlı olarak engellenmişlik duygusuna sebep oluyor. Bu engellenmişlik, öfkeye sebep olabilir. Bu öfke bir tür iletişim kurma biçimine de dönüşmüş olabilir bunu aile de görmüş olmasına gerek kalmadan hatta. Ayrıca ekrana da maruz kalıyor dediniz ister istemez, ekranda izlediği, gördüğünü figürler ve benzeri davranış biçimlerinin bir ürünü de olabilir. Öncelikli olarak bir dil konuşma terapistine gitmeniz gerektiğini düşünüyorum sonrasında sürecin takibi, ebeveyn tutumu ve iletişim becerileri için bir psikologdan destek almanızı öneriyorum. Bu sebeple panelimden online seans al seçeneğiyle size yardımcı olabilirim. İyi günler dilerim.

      İyi günler benim 7 yaşında bir oğlum var aşırı derecede korkuları var odsdında kendi duramıyor ölüm korkusu çok yoğun aynı zamanda benim ölmemdende korkuyor düğüne gitsek burayı basarlarsa .yolda giderken şu adam bana baktı artı arıdan ve köpekden çok korkuyor geceleri daha yoğun olmak üzere bir ses geldi tıkırtı geldi sürekli korkulu 3 aydır bu durum daha yoğun 15 günden beride sürekli mırldanıyor sürekli bana bir şey yuttum yada yutmadım,kemiklerim yaklaştı gibi oldu,burama birşey oldu geniriyor söylüyor gaz yapıyor söylüyor kalabalık ortamda yapıyor aynı hareketleri.Sürekli bunları sayıklıyor ve hiç susmuyor benim yanımdayken daha fazla yaptığını söylüyorlar öfke nöbetleri oluyor çok sinirli yapma dediğimiz bir şeyi mutlaka yapacak güzel konuşsakda sonuç deyişmiyor aklundan geçen her şeyi bana söylüyor içimden böyle dedim gibi ne yapmam bilemiyorum çok çaresiz ve üzgünüm çok korkuyor nasıl bir yol izlemem gerek fikrinize ihtiyacım var


      Uzmanın Yanıtı

      Merhaba, özellikle sizin yanınızdayken daha fazla yaptığının söylenmesi bence kaynağı anlayabilmemiz için önemli bir veri olacaktır. Bu kadar yoğun kaygı ve korku bazen kontrolümüz dışında biyolojik kökenli de olabilir ya da devam ettirmesi için etkili bir pekiştiren görevi görüyor olabilir. Bu oldukça spesifik bir durum ve tek başınıza atlayabileceğiniz bir durum değilmiş gibi görünüyor, görüşüp size yardımcı olabilmem için takvimimden en yakın zamanda Online seans talebinde bulunmanızı öneririm. Sevgilerimle.

      Hocam merhaba yardımınıza ihtiyacımız var 4 yaşında bir kızımız var ama büyük tuveletini altına yapıyor bezde yaktırmıyor artık eşim çok zorlanıyor bu konu hakkında ne gibi bir yol izleriz acaba


      Uzmanın Yanıtı

      Merhabalar, araştırmalar bize gösteriyor ki tuvalete alıştırma süreci olumsuz deneyimlere sahip olan çocukların bu dönemden kalan olumsuz duygular çocukların kişilikleri üzerinde de olumsuz etki yaratmaktadır. Tabi sizin sorununuzu anlayıp sonrasında çözüm üzerine konuşabilmek için sürecin başından bugüne kadar olanları, süreç içerisinde kullandığınız yöntemleri, çocuğu sürede ve yöntemlere vermiş olduğu tepkiler ve en önemlisi de çocuğun mizacı gibi konular üzerine konuşmamız gerekiyor. Bu yüzden en kısa sürede takvimimden en yakın müsaitlik durumuma göre benden online seans randevusu alabilirsiniz. Sevgilerimle.

      Merhaba iyi günler benim cinselikle ilgili sorum olacakda porno film bağımlısı mastürbasyon bağımlısı kendimi kontrol edemem bunla ilgili sorum olacak


      Uzmanın Yanıtı

      Merhaba, herhangi bir konuya dair bağımlılık tedavisi için öncelikle bırakmaya kararlı ve istekli olabilmeniz şart bir koşuldur. Bu size haz veriyor olsa da yaşamınızı kısıtlayan yönleri de vardır muhtemelen. Bunu tek başına yapabilmeniz de imkansız olacağı için en kısa süre içerisinde bir uzman desteği almanızı tavsiye ediyorum. Size yardımcı olabilmem için panelimden online seans al butonuyla bir görüşme talebinde bulunabilirsiniz. Sevgilerimle.

      Kızım ellerini yıkamaya başladı mı dakikalarca yıkıyor paspas dahi islaniyor10dakika yeter dediğimde disleriminfelan fircaliyorum diyor yuzumunyikiyorum diyor kabuletmiyor uzunca kaldığını yikamada


      Uzmanın Yanıtı

      Merhaba S. hanım, bu durum kızınız kendisini rahatsız eden ve tekrarlayıcılık gösteren düşünceleriyle baş etme ya da kendisini rahatlatma amacıyla bir ritüel (halk arasındaki ismiyle takıntı) olmaya başlamış olabilir. Bu sebeple sizin uyarılarınızı reddediyor olabilir. Genellikle bu tarz obsesif kompalsif davranışların altında kontrol edilemeyen kaygı, korku veya saplantılı düşünceler vardır. Bu kaygılar ve korkular konuşulmadan ve çözümlenmeden bu el yıkama davranışını engellemeye çalışmak onu daha da endişelendirip, daha kötü sonuçlara yol açabilir. Bu sebeple yargılayıcı söylemlerden uzak durmak en doğru yaklaşım olacaktır. Bu durumla ilgili daha detaylı bilgi almak ve yaşanılan sürecin çözüme kavuşturulması için panelimden online seans al seçeneğiyle benimle görüşebilirsiniz. Sevgilerimle.

      Kaç seansta çözüyorsunuz


      Uzmanın Yanıtı

      Bu soruya net bir yanıt verebilmek için öncelikle vaka öyküsü almam gerekir. Çünkü semptomun devam etme süresi, kaynakları ve danışanın bu süreçten psikolojik olarak etkilenme durumları çözüme ulaşabilmesi veya ulaşamaması konusunda oldukça etkili olabiliyor. Ancak ortama 8-10 seans aralığında terapinin olumlu etkilerini ve sebep olacağı değişimleri görmeye başlarsınız. Dilerseniz panelimden online seans oluşturarak süreci görüşebiliriz. Sevgiler

      Vajinismus tedavisi varmi


      Uzmanın Yanıtı

      Merhaba sevgili R., tabi ki de var. Detaylı bilgi ve görüşme için panelimden online seans al seçeneği ile randevu alabilirsiniz. Sevgiler.

      Ve 2 çocukları var anneleri kanser tedavisi görüyor durumu ağır anne ağırlaşırsa bu durum çocuklara nasıl söylemeli


      Uzmanın Yanıtı

      Merhaba sevgili A. sorunuzun başı çok iyi anlaşılmasa da sondan anladığım kadarıyla tedavisi ağırlaşan hastanın çocuklarını durumu nasıl anlatmalıyım diye soruyorsunuz. Buradaki en önemli unsurlardan biri çocukların yaşlarıdır. Herbirine yaşlarına (özellikle bilişsel gelişimleri ön plana alınarak) uygun olacak şekilde hastalık, ağır hastalık ve hatta ölüm kavramlarına dair net ve doğru bilgiler verilmelidir. Bilgi verme yollarından biri de oyundur. Oyun aracalığıyla özellikle 2-7/8 yaş grubuna bu kavramlar somutlaştırılarak anlaşılabiliriz. Diğer önemli unsur ise çocuklara durum anlatılırken yalan, kandırmaca vs gibi söylemlerden kaçınılmalıdır. Çocukların akıllarında ve algı sistemlerinde kendi kendilerine parçaları tamamlamak zorunda kaldıkları soru işaretleri kalmamalıdır. Ama tabi her çocuk bambaşka mizaç ve karaktere sahip olduğu için, çocukların karakteristik özellikleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Yetişkinlerin kaygı ve korkusunun çocuklara aktarılmamasına özen gösterilerek anlatılmalı. Eğer anlatılanlar sonucunda çocukların kaygıları azalmak yerine artıyorsa süreçle ilgili daha fazla bilgi aktarılmamalı, fark ettirmeden dikkati başka yöne çekilip odakları değiştirilmelidir. Ve devamında muhakkak ki uzman desteği alınmalıdır. Çünkü sürecin duygusal yükü epey ağır ve zorlu olacaktır(İnkar, öfke, pazarlık ve kabul aşamaları gibi). Detaylı görüşme için panelimden online seans al seçeneği ile randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler,

      Hocam ben 25 senedir depresyondayım hocam ben sıkıntı sorun korku yaşıyorum hocam ben zor durumdayım hocam ben 25 senedir zor Günler yaşıyorum hocam ben 25 senedir Kafama her şeyi takıyorum Hocam ben her şeyde takıntılı hocam benim Aklıma durmadan kötü şeyler geliyor hocam benim bütün problemlerin çözülmesini istiyorum hocam ben bunallımdayım hocam durmadan sitrezle başa çıkamıyorum hocam ben durmadan karamsar oluyorum Hocam ben boğulaçak gibi oluyorum hocam ben Ağlayaçak duruma geldim hocam benim hayattım zindan oldu ve Alt üst oldu


      Uzmanın Yanıtı

      Merhaba A. bey, 25 yıldır süregelen ve günlük hayatınızı bu denli aksatan kronik bir duygu durumu bozukluğu karşısında en kısa sürede hem psikiyatri tedavisi hem de psikolojik danışmanlık hizmeti almanız gerekiyor. Çünkü maalesef bazen baş etmek zorunda kaldığımız sorunların tek başımıza üstesinden gelemeyebiliriz. Muhakkak yardım almalısınız. Panelimden online seans al seçeneği ile randevu oluşturabilirseniz size yardımcı olabilirim. Sevgiler,

      Merhaba küçük kardeşim uykusundan korkarak sıklıkla uyanmaktadır bunu aşmak için nasıl bir yol izlemeliyiz böyle durarak kendimizi çaresiz hissediyoruz teşekkür ederim


      Uzmanın Yanıtı

      Merhabalar, bütün bir sistem olarak ailenizin böylesine zorlu bir durumla karşı karşıya kalmış olması ve buna karşılık çaresiz hissediyor olup, diğer yandan yardım arayışında olmanız çok olağan ve doğal bir süreç. Ve sorunuzda da belirtmiş olduğunuz uykudan ağlayarak uyanma durumu pek çok kaynağı olabilecek bir durum. Yaşanan bir kayıp, travma etkisi yaratan bir olay (doğal afet, istismar, kaza gibi), ölüm korkusu/kaygısı, kaygı bozukluğu, vb. Asıl sebebi anlayıp, doğru tedavi sürecine başlayabilmek adına bir uzmandan psikolojik destek almanızı öneriyorum. Panelimden online seans al tıklayarak randevu oluşturabilirsiniz.

      KidologLogo

      TR

      Teknik Destek
      (10:00-23:59)

      +90(850) 840 11 39

      App Store

      Google Play

      Spotify

      karekod

      ' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

      * Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

      © 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.