
Fatma Zehra Aksoy
Çocuk Gelişimci
0
Danışan Sayısı
0
Yapılan Seans
Uzman Tanıtım Videosu

Henüz Eklenmedi
Fatma Zehra Aksoy Hakkında
Fatma Zehra Aksoy, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi lisans programından mezun olmuştur. Lisans eğitimi sırasında; 1 eğitim öğretim yılı boyunca okul öncesi stajını, 3 farklı kurumda 2 dönem özel eğitim stajını ve aynı 2 dönemde Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesinde alan stajını başarıyla tamamlamıştır. Alanda normal gelişim gösteren ve göstermeyen farklı yaş gruplarında birçok çocuk gözlemlemiş ve bu çocuklarla çalışma deneyimi olmuştur. Lisans tezini ''Üniversite Hazırlık ve 1.Sınıf Öğrencilerinin Sosyal Görünüş Kaygıları ve Üniversiteye Uyum Süreçleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi'' üzerine yazmıştır. Mezun olduktan sonra Oyun Terapisi ve Çocuk Değerlendirme Testleri uygulayıcı eğitimlerini almıştır. Fatma Zehra Aksoy, aldığı ve alacağı eğitimler ile mesleki donanımını arttırarak alanda başarıyla ilerlemeyi hedeflemektedir. Ayrıca lise ve üniversite hayatı boyunca gönüllü olarak sivil toplum kuruluşları etkinliklerinde görev almıştır. Şu an aktif olarak bir çocuk jimnastik ve oyun kulübünün duyu ve sanat atölyesi eğitmenliğini ve çocukların gelişimsel değerlendirmelerini yapmaktadır.
Yorumlar (0)
Soru ve Cevaplar (3)
Merhaba oğlum 41 aylık. Psikolog gelişim testi için yönlendirdi. Ortak dikkat konusunda çalışılmasını önerdi. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Uzmanın Yanıtı
Merhabalar. Detaylı bilgilendirme için çocuğun gelişimini bilmek gerekir. Genel olarak bilgilendirecek olursam; ortak dikkat bir nesnede veya oyunda birden fazla kişi ile etkileşimde kalarak dikkatini sürdürebilme becerisidir. 41 aylık bir çocukta bu beceriyi geliştirmek için; akranlarıyla grup çalışmaları önerebilirim. En temelden alınacak ise bir nesnede örneğin puzzle gibi bir etkinlikte karşılıklı etkileşim ile dikkatini sürdürmesi sağlanabilir. Daha sağlıklı ve çocuğa özel bir bilgilendirme için çocuğun gelişimini bilmem gerekir. Sevgiler.
Kızım nisanın 3 ünde yeni 2 yaşına girdi hala konuşmuyor sizce normal mi ve nasıl bir yol izlemeliyim? 1 yaşındayken baba dede suya bu diyordu kelimeleri az çok vardı sonra televizyon izlemeye başladı sabahtan akşama tv siz asla durmuyordu ona yordum şuan 2 haftadır 1 kere bile tv izletmedim sizce doğru yoldamıyom
Uzmanın Yanıtı
Merhabalar. 3 yaşa kadar ekran kullanımı sıfır olmalı. Geç konuşmanın birden fazla sebebi olabilir. Ekran maruziyeti de bu sebeplerden biri. 0-3 yaş döneminde ekrana maruz kalmış çocuklarda geç konuşmayı gözlemleyebiliyoruz. Önerim çocuğunuzu ekrandan olabildiğince uzaktan tutmanız ve bol bol akranlarıyla etkileşim kuracağı ortamlarda bulundurmanız. Soru işaretleriniz devam ederse bir uzman ile görüşmeniz uygun olacaktır. Sevgiler.
Uyku sorunu. Kızım 21 aylık yaklaşık nir aydır uyku sorunu var normalde desteksiz uyuyor. Birkaç gecedir de yanından çıktığımız anda uyanıyor ağlıyor, odasından çıkmamızı istemiyor şu an gecenin 4 ü ve daha hiç uyumadım. Çok yoruldum artık. Sürekli böyle uyku problemlerimiz var eğitim de aldık. Bu son zamanda yaşadığımız problemin sebebi ve çözümü ne olabilir? Neden derin uykuya dalamıyor, yanından ayrılınca uyanıp ağlıyor, ne yapmalıyız?
Uzmanın Yanıtı
Merhaba. Öncelikle çocuğunuz sadece uyurken mi sizi yanında istiyor, gündüz de her aktivitesinde sizi yanında istiyor mu, gündüz kimle vakit geçiriyor, sizle ne kadar vakit geçiriyor, gündüz yanınızdan ayrıldığınızda nasıl tepkiler veriyor gibi soruların cevaplarına göre çözüme gitmek daha verimli olacaktır. Genel olarak bakarsak çocuğunuz ayrılık kaygısı yaşıyor olabilir, yakın zamanda yaşanan bir durum bu kaygılarını tetiklemiş olabilir, yanında uyumanızı isteyip ağladığında birkaç kez kabul ettiğiniz için ağlayarak size kabul ettirmeye çalışıyor olabilir, belki uykusunda korkmuş da olabilir. Bu sebeple önce sizden geçmiş öyküyü almak gerekir. Kaygı veya korku durumu varsa önce onu çözerek ilerlemek doğru olacaktır. Çocuğu odasında tek uyumaya alıştırmak için gündüz birlikte odasında eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Oyuncaklarıyla salonda değil odasında birlikte oynayabilirsiniz. Gece uyumadan yarım saat önce odasına birlikte girerek kitap okuyabilirsiniz. Kitaplarınızın içeriklerini de uyku eğitimine uygun seçebilirsiniz. Örneğin; kitapta çocuk uyumak için odasına geçiyor, annesiyle kitap okuyor, annesi öpücük kondurup kendi odasına geçiyor gibi içerikler uygun olabilir. Israrla sizi istediğinde o odanın çocuğa ait olduğunu, sizin odanızın yanda olduğunu, onun yatağında sizin yatamayacağınızı devamlı belirtmek gerekiyor. Yakın yaşlarda sevdiği bir arkadaşı varsa onun üzerinden de örneklendirip anlatabilirsiniz. Süreç zorlu ve uzun olabilir. Sizin için zor olduğunu anlıyorum fakat sakinliğinizi korumak size de çocuğa da iyi gelecektir. İyi günler dilerim.