kidologlogo
Çağla Şekerli

Çağla Şekerli

Çocuk Gelişimci (Pedagog)

32

Danışan Sayısı

117

Yapılan Seans

Uzman Tanıtım Videosu

Henüz Eklenmedi

Lisans Çocuk Gelişimci Çağla ŞEKERLİ. 2018 yılında Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olmuştur. Üniversite eğitimi boyunca okul öncesi kurumlarında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, tıp fakültesi hastanesinde, rehberlik araştırma merkezinde stajlar yapmıştır. Mezun olduğu sene Ankara Etlik Aile Sağlığı Merkezi'nde Denver III Gelişimsel Tarama Testi veri toplama grubunda gönüllü olarak çalışmıştır. Ardından Ankara Ses Özel Eğitim ve Ramel Sanat kurumunda özel öğrenme güçlüğü olan çocuklarla birlikte çalışmıştır. 2019-2020 döneminde Marmara Üniversitesi'nde pedagojik formasyon eğitimi almış ve İstanbul'da olduğu bu süre içerisinde Serebral Palsili öğrencisi ve ailesiyle birlikte gelişimsel değerlendirme ve çalışmalar yapmıştır. Ardından Samsun'da özel Waldorf pedagojili butik bir anaokulunda Çocuk Gelişimcisi ve Eğitimcisi olarak çalışmıştır. 2022 yılında Reggio temelli bir anaokulunda Çocuk Gelişimcisi ve Eğitimcisi olarak çalışarak aldığı ve almakta olduğu eğitimlerle kendisini geliştirmeye devam etmektedir. Çocuk Gelişimcisi olarak Kidolog platformunda danışmanlık vermektedir.

SMTWTFS

Seçtiğiniz tarihe ait randevu bulunamadı.

Seans almak istediğiniz tarih/saat açık değil mi?

Eğitim

  • Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi

Sertifikalar

  • İşaret Dili

  • Denver II Gelişimsel Tarama Testi

  • AGTE Ankara Gelişimsel Tarama Envanteri

  • Peabody Resim Kelime Eşleştirme Testi

  • Metropolitan Okul Olgunluğu Testi

  • Frostig Görsel Algı Testi

  • Bender Gestalt Görsel Motor Algılama Testi

  • Objektif Çocuk Gelişim Testleri

  • Çocuk Gelişimi Vaka Okulu

  • Marmara Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi

  • Reggio Emilia Akternatif Yaklaşım Eğitimi

  • MOXO d-CPT Dikkat Testi

Çocuk Gelişimci (Pedagog)

Uyku Eğitimi

Tuvalet Eğitimi

Aylık Gelişim Takibi

Sağlam Bebek Takibi

Gelişimsel Oyun Önerileri

Aile Danışmanlığı

Pozitif Ebeveynlik

Korku ve Kaygılar

Kardeş Kıskançlığı ve Kardeşe Hazırlama

Duygusal Gelişim Gerilikleri

Aile İçi İletişim Sorunları

Gelişim Bozuklukları

Öfke Nöbetleri

Davranış Bozuklukları

Yeme-Yedirme Sorunları

Okula Başlama İle İlgili Gelişimsel Değerlendirme ve Danışmanlık

Sınır Koyma-Kural Koyma

Dudak Emme,Parmak Yeme, Parmak Emme, Tırnak Yeme

Bağlanma Sorunları ve Güvenli Bağlanma

Etkileşimli Kitap Okuma

Okula Hazırlık-Uyum-Oryantasyon

Doğa Pedagojisi- Doğa Etkinlikleri

Ebeveyn Katılımlı Oyun Planlama

Gelişim Alanlarını Destekleyici Oyun Önerileri

Etkili Medya - Teknoloji Kullanımı

logo

*****


Ergenlikteki kızım konusunda olanları anlamama çok yardımcı oldunuz. Neden diye başlayan sorularımdan kurtuldum. Çağla hocam konusunda en ufak bir şüpheniz olmasın :)

logo

*****


Hocam harika bir seanstı. Ben gerçekten bu kadar güzel ve rahat geçeceğini hiç düşünmemiştim. Sizinle başladığım için çok mutluyum.

Hocam merhaba bazı şartlardan dolayı ve evde depremzede yakınlarımız var birde annesini kaybeden 6 yaşında bir yiğenimizle çok inatlaşıyor birbirlerine hırçınca davranıyor bazen birbirlerini itiyorlar ben ve eşim bu durumu görünce kızımızı kreşe yazdıralım dedim 5 ay süre ile kızım 18 nisanda 3 yaşına giricek.Kreş başladığında ilk üç gün iki saat daha sonra öğlen aldım sonra birkaç kere öğlen uykusuna kaldı.Okula sabah giderken uyuduğu için kaldırmak zor oluyor ve üstünü giydirmekte zorlanıyorum kendisine akşamdan soruyorum hangisini giymek istersin diye seçiyor ama sabah gel gör ki giymiyor benden akşamdan giydiriyorum doğrumu davranış?Okula giderken benden ayrılırken zorlanıyor gitmiycem şeklinde ama servise binince susuyor okulda mutlu idi sonra bir hafta hasta olunca okula göndermedik başa döndük şimdi daha zorlanıyorum okula gitmiycem diyerek zar zor aşağıya indiriyorum ben diyorum okula gitmek zorundasın orası senin okulun arkadaşların öğretmenin seni bekliyor oyunlar oynacaksın ben sen gelincede evde seni bekleyeceğim oyun oynayacağız diyorum bazen dinliyor bazen dinlemek istemiyor.Ağlayarak kreşe göndermek sizce doğrumu birde ben aslında biraz daha geç düşünüyordum ama evde çok huy değiştirdi ben ilgilenemiyorum ev kalabalık olduğundan en azından verimli vakit geçirmesini istiyorum bu konuda bana lütfen yardımcı olur musunuz gerekirse online görüşürüz o duruma kalırsa


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, endişelerinizi çok iyi anlıyorum. Öncelikle evinizin kalabalıklaşması çocuğunuzun ister istemez düzeninin değişmesine sebep olmuş olabilir ve bu da onu huzursuz hissettiriyor olabilir. Çocuğunuzla bu durumu uygun bir dille konuşmanız, anlayabileceği şekilde açıklamanız, onun da duygularını anlamanız etkili bir adım olabilir. Evdeki değişen düzeniyle birlikte bir de okula başlaması ve yeni bir hayata adım atması da çocuğunuzun kaygılanmasına sebep olmuş olabilir. Okula başlamasıyla birlikte oryantasyon sürecinde bu şekilde ağlaması bir gidip bir gitmek istememesi oldukça normal ve sıklıkla karşılaştığımız bir durum. Bu süreçte sizin kararlı ve net duruşunuz ve çocuğunuzla açıklayıcı şekilde konuşmanız önemlidir. Okula her gün gitmesi gerektiğini, ve onu okuldan ne zaman alacağınızı bilmesi örneğin iki yemek sonra seni alacağım gibi somutlaştırarak süreci açıklayabilirsiniz. Birden fazla farklılaşan süreçlerde çocukların bu tepkileri vermesi normaldir. Sorun devam ettiği takdirde seans alabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.

MERHABA KIZIM 28 AYLIK BEN 7. AYINA GİRİNCE İŞE BAŞLAMAK ZORUNDA OLDUĞUM İÇİN SABAH ANNEME BIRAKIP AKŞAM ALDIM 10. AYINA KADAR HEP ANNEM BAKTI. AMA BU ZAMAN ZARFINDA BEN TÜM HERŞEYİ İLE KENDİM İLGİLENDİM GÜNLÜK GİYECEĞİ KIYAFETLERİ KENDİM HAZIRLADIM BANYOSUNU BEN YAPTIRDIM YEMESİ GEREKEN YİYECEKLERİ TZE OLARAK GÜNLÜK BEN YAPTIM VS. KIZIM 10 AYLIKKEN ANNEMİN AMELİYAT OLMASI GEREKDİ BABANNESİNE BIRAKTIK ŞUAN 28 AYLIK DEĞİŞMELİ OLARAK ANNEANNE VE BABAANNE BAKIYOR. KIZIM ÇOK AGRESİF ÇOK ÇABUK SİNİRLENİP AĞLIYOR. BENİM KENDİ İHTİYAÇLARIMI KARŞILAMAMA MÜSADE ETMİYOR. (YEMEK YEMEM ,TUVALET İHTİYACIM BANYO ETMEM GİBİ) TUVALETE GİRMEM GEREKTİĞİNDE BİLE BENİ BIRAKMIYOR BİRLİKTE GİRİYORUZ. ŞİMDİYE KADAR HİÇBİR ŞEKİLDE ÇİZGİ FİLM TABLET TELEFON GİBİ ŞEYLERDEN UZAK TUTTUM ELİMDEN GELDİĞİNCE . BİRLİKTE VAKİT GEÇİRMEYE OYNAMAYA ÇALIŞIYORUM,ÇOK ÇABUK SIKILIYOR. EN UFAK BİR YÜKSEK SESTEN KORKUYOR AĞLIYOR. ÇOK ÜRKEK PARKA FALAN GİTTİĞİMİZDE Bİ ÇOCUK KOŞARAK YANINA GELSE KORKUP KAÇIYOR. KİMSE İLE OYUNCAKLARINI PAYLAŞMAK İSTEMİYOR. KIZIM TÜP BEBEK TEDAVİSİ İLE OLDU ONUNLA ALAKASI VARMIDIR BİLMİYORUM AMA BENDE ÜZERİNE ÇOK DÜŞÜYORUM KENDİME ENGEL OLAMIYORUM SÜREKLİ KIZIM DİKKAT ET KOŞMA DÜŞERSİN ORAYA ÇIKMA VS. BU TARZ CÜMLELER KURUYORUM SÜREKLİ PEŞİNDE DOLANIYORUM KENDİSİ ODASINA BİLE GİTMİYOR. SON OLARAK ŞUNU DA EKLEMEK İSTİYORUM; BEN İŞE GİDERKEN PEŞİMDEN ÇOK AĞLIYOR ANNE LÜTFEN GİTME BENİ BIRAKMA BEN ANNEANNEMİ İSTEMİYORUM DEDEMİ İSTEMİYORUM GİBİ CÜMLELER KURUYOR. KONUŞMASI CÜMLE KURMASI YAŞITLARINA GÖRE İYİ KENDİNİ ANLAŞILIR ŞEKİLDE İFADE EDİYOR. MÜMKÜN OLDUĞUNCA BİRLİKTE SOFRAYA OTURUYORUZ KENDİ YEMEKLERİNİ YİYOR.BENİM YEDİRDİĞİM ZAMANLARDA OLUYOR. NE YAPMAM KONUSUNDA NASIL DAVRANMAM GEREKTİĞİ KONUSUNDA ÇARESİZİM YARDIMLARINIZI RİCA EDİYORUM.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, öncelikle endişenizi çok iyi anlıyorum 2 yaşından itibaren çocuklarda benmerkezci davranışlar gözlemlemeniz normal bir durumdur. Çocuğunuz kendi birey olduğunun farkına varıyor ve her istediğini kendisi yapmaya çalışabilir, yardım kabul etmeyebilir, her şeye itiraz edebilir ve size düşkünlüğü çok daha fazla artabilir. Bu gibi durumlar yaşamanız bu yaş grubu için normaldir. Bu gibi durumlarda çocuğunuzun duygularını anlamaya ve konuşmaya çalışmanız, birebir paylaşımlarda bulunmanız, çocuğunuzu anladığınızı göstermeniz önem arz etmektedir. Her istediğini yapmadığınız durumlarda 'hayır, yapma, dokunma, gitme' gibi ifadelerden kaçınıp çocuğunuzla göz teması kurarak ona neden yapmaması gerektiğini, neden onun için zararlı bir şey olabileceğini uygun ve sakin bir dille açıklamanız etkili olacaktır. Siz bir şey olacak korkusuyla çocuğunuza yaklaşmayın lütfen çocuğunuz bu korku duygunuzu anlayıp kendisi de bu yüzden korkabilir. Çocuğunuzun özgüven kazanabilmesi için ona gelişimine uygun sorumluluk vermeniz ve mümkün olduğunca ona müdahale etmeden gözlemlemeniz, çocuğunuzun başarma duygusunu tatmasına ve kendisine güveninin gelişmesine yardımcı olur. Kararlı ve yumuşak tavrınız, sabır göstermeniz, her şeyi konuşarak anlatmanız zaman içerisinde çocuğunuz için sağlıklı sınırlar oluşmasında etkili olup, sağlıklı iletişim kurmanızda fayda sağlayacaktır. Önemli olan çocuğunuzun her istediğini yapmanız değildir her zaman sağlıklı sınırlar oluşturarak sevginizi çocuğunuza ifade etmeniz ve çocuğunuzun da duygularını anlayıp duygular üzerinde konuşmanız önemli olacaktır. Sizin ve bakım veren kişilerin çocuğunuzla özel vakit geçirmesi, parka gitmesi, etkileşimli oyunlar oynaması, kitap okuması, birlikte yemek yapması, size yardımcı olabileceği her şeyi birlikte yapabilmeniz kaliteli zaman geçirmeniz açısından faydalı olacaktır. Yakınlarınızda çocuğunuzun yaşıt arkadaşları var ise onlarla birlikte çocuğunuzu zorlamadan sevdiği oyunlar oynaması da sosyalleşmesi için önemlidir. Dilerseniz sorun devam ettiği takdirde online seans alabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.

Merhabalar 4 aylık bı oğlum var. Sürekli meme de uyuyo. Meme ağzından çıktığında direk ağlamaya basliyo ve tekrar meme verene kadar sakinlesmiyo. Uyku eğitimine başlayıp bağımsız uykuyu öğretmeye niyetlendim o gün meme vermeden uyutmaya çalıştım. Fakat çok büyük tepki gösterdi. Asla sakinlesmedi çok ağladı dayanamadim yine memede uyuttumm. Ne yapmam gerek nasıl bı yol izlemeliyim hiç bilmiyorum. Yardımcu olursanız sevinirim


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, öncelikle bebeğinizin alışık olduğu bir düzenden bir anda koparmaya çalışmak onun huzursuz hissetmesine neden olmuş olabilir. Bu süreci zamana yayarak azaltma yoluyla aşmaya çalışabilirsiniz. Yeni bir uyku düzeni oluşturmak için memeden kestiğiniz zaman ilgisini başka bir şeye yönlendirerek sakinleşmesini sağlamayı deneyebilirsiniz. Örneğin bir süre memedeyken yavaş yavaş çektiğinizde ardından sakinleştirici bir uyku müziği açabilirsiniz. Bebeğinizi uzun süre ağlatmadan ihtiyaçlarını karşılamak oldukça önemli. Bir süre azaltma yoluyla ilgisini başka şeye çekerek bu yolu deneyebilirisiniz ancak sabır ve zaman gerektiğini unutmayın. Eğer aşılamayacak bir problem olduğunu gözlemlerseniz bir süre daha tamamen kesme olayını erteleyebilir ve online destek almanızı öneririm. Sevgiyle kalın, sağlıklı günler dilerim

Merhaba. 3 yaşında kizim maalesef hala tuvaletini bezine yapiyor. Lazimlik merdivenli klozet basligi hersey aldik ancak 1 kere tuvalete yapsa 2ye altina yapiyor haydi tuvalete gidelim dedigimde ise hayir istemiyorum bezimi istiyorum diyor. Ödül verdik birlikte yapalim dedik kilot vs aldik heveslensin diye ama asla yapmiyor. Aslinda kakasini yaparken soyluyor bitti altimi alalim diyor bezi aslinda sevmiyor ama birakmiyorda. Krese basladi ama orda da birakmak istemiyor. Ne yapmaliyiz cevaplarsaniz cok sevinirim.?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, tuvalet alışkanlığı kazandırmak en çok karşılaştığımız vakaların başında gelmekte. Öncelikle çocuğunuzun sağlık açısından herhangi bir sorununun olmadığından emin olduktan sonra tuvalet eğitimi için bir çizelge hazırlayabilirsiniz (günün hangi saatlerinde çiş ve kaka yaptığını kaydedebilirsiniz) Bezi tamamen kullanmayı kesmelisiniz. Bu konudaki kararlı duruşunuz oldukça önemli. Çocuğunuzun isteğine göre lazımlık ya da klozet tercihini ona bırakmalısınız ve onun kararına göre tercih etmelisiniz. Çocuğunuza baskıcı ve korkutucu şekilde yaklaşmadan sabırlı ve kararlı duruşunuz etkili olacaktır. Problem devam ettiği takdirde online bir seans alabilirsiniz, daha detaylı bir görüşme yapabiliriz. Sağlıklı günler dilerim

Kizim dogdu abisi kiskanmaya basladi vuriyor falan ama kendindede cok degisim oldu daha fazla aglamaya kendini yerden yere atmaya basladi cok fazla asi oldu ve nor.alde cok girisken konuslan bir cocukken simdi ise tam tersi ne yapmaliyim lutfen yardim edermisiniz sozumu dinlemiyor


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, kardeş kıskançlığı çok normal bir duygu olup bu durumun daha fazla sorun haline gelmemesi için bir uzmandan seans almanızı önereceğim. Oldukça hassas bir konu ve her iki çocuğunuzun da bu durumu sağlıkla aşabilmesi önem arz etmektedir. Sağlıklı günler dilerim

Merhabalar, 24 aylık bir oğlum var. Bizimle çok sosyal iken parka götürdüğümde benden ayrılmıyor etrafı izliyor kendi yaşıtlarıyla iletişime girmiyor daha sosyal arkadaşlarıyla oynayan parkta koşan hoplayan zıplayan bir çocuk olmasını özgüvenli olmasını isterim. Bunun için ne yapmalıyım?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, çocukların gelişimsel olarak takvim yaşına uygun şekilde özgüveninin gelişmesi için; yeni olaylar ve durumlar karşısında cesaretlendirebilirsiniz. Duygularını ifade etmesine her zaman izin vermeli ve onu anladığınızı belli etmelisiniz. İmkanlarınız ölçüsünde çocuğunuzun ilgi duyduğu, sosyal duygusal olarak gelişimine katkıda bulunacak alanlarda bulunmasını sağlayabilirsiniz. Çocuğunuzu iyi tanımalısınız ve kişilik özelliklerini iyi gözlemlemelisiniz. Olumlu yönlerini daima ön plana çıkarıp sevginizi bolca ifade edebilirsiniz. Gelişimsel olarak değerlendirme yapmak için seans alabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim

Bebeğim oyuncaklar iletişimi kurmakla zorlanıyor


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, bebeğinizin takvim yaşını öğrenmek için ve gelişimsel değerlendirilmesinin yapılması için seans almanızı önereceğim. Sağlıklı günler

Oğluma 4 yaşında gece terörü teşhisi kondu 1 yıl rivotril damla kullandık ve sorunumuz çözüldü.Tam 2 yıldır hiçbir sorun yoktu.Suan oğlum 7 yaşında okula gitmeye başladığından buyana tekrar gece terorumuz başladı tek fark şiddeti daha az.oglum genel olarak çok kaygılı korkulu ve çok hassas bir yapıya sahip.gece terörü tekrarlayabilen bir durummu ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz.


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, çocuğunuzda stres, kaygı, korku, heyecan gibi duyguları etkileyen durumlar yaşandığında gece terörünü tetikleyebilir. Bunun için detaylı doktor muayenesi önereceğim ve çocuğunuzun kaygı korku duygu durumları için de bir uzmandan seans almanızı önereceğim. Sağlıklı günler

Ben çalışan bir anneyim ve eşimle ayrıyız.1 yaşındaki oğlum bakıcısından bana gelmek istemiyor ve ayda 2 yada 3 kere gördüğü babasından bana gelmek istemiyor.Bu da beni çok üzüyor bebeğimle aramı nasıl güçlendirmeliyim


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, bebeğinizle güvenli bağlanma ve iletişiminizi arttırmanız için onunla kaliteli ve etkili zaman geçirmenizi, bebeğinizin her ihtiyaç durumunda yanında olmanızı ve ona bol bol sarılmanızı, sevdiğinizi söylemenizi ve göstermenizi önereceğim genel olarak. Sürekli bakıcıyla olduğu için ona karşı da güvenli bağlanması, sizin yokluğunuzda ihtiyaçlarını bakıcının karşılaması yönünden bu durum normal olabilir ancak bebeğinizin sizinle bağının daha çok gelişmesi için, konu hakkında detaylı bilgi alıp yardımcı olabilmemiz için seans almanızı önereceğim. Sağlıklı günler

Şuan okula gidiyor okuldan ve mahalleden devamlı şikayet alıyorum ne yapacağımı şaşırdım hocam bana yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler hocam


Uzmanın Yanıtı

Merhaba Mürşide hanım, hangi konuda şikayet alıyorsunuz yardımcı olabilmem için ve sorun hakkında detaylı görüşebilmemiz için seans almanızı öneriyorum. Sağlıklı günler

Oğlum altı yaşında ve sürekli birilerini dövüyor annelerden sürekli şikayet sıkıldım tabiki benim oglumuda dövüyor lar ben şikayet etmek istemiyorum ama oglumunda kötü çocuk olmasinida istemiyorum


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, genel olarak akran zorbalığı karşılaştığımız bir durum. Çocuğunuzun duygularını anlamaya yönelik onu yargılamadan bu konuda konuşabilirsiniz ve ona kötü model olan herhangi bir durumu ortadan kaldırmanızı önereceğim. Bu konuda ilerleme kaydedebilmek için için bir seans alabilirsiniz. Sağlıklı günler

Çocuğumuzda aşırı derecede karanlık korkusu var. Gece lambası bile yetersiz geliyor normal lambayı açık bıraktırıyor kapattırmıyor. Bazen elektrikler gidiyor ve yanımızda olsa bile elektrikler gittiğinde çığlık atıyor ağlıyor. Hemen telefonun ışığını açıyoruz ama bizi sımsıkı tutuyor. Neden olmuş olabilir?


Uzmanın Yanıtı

Karanlıkta kalmayla ilgili yaşadığı olumsuz bir durum olabilir. Duygularını anlamaya yönelik sohbet edebilirsiniz. Gelişimine ve yaşına yönelik karanlık konusunu içeren bir hikaye okuyup hakkında konuşabilirsiniz bu aşamalardan sonra evinizdeki imkanlar ölçüsünde karanlıkla ilgili birlikte eğlenceli oyunlar oynayabilirsiniz

Merhaba hocam bebegım 4 aylık olucak ama yaklaşık 1 aydır meme emmek istemiyor verdıgım zaman kendını sıkıp geri itiyor ağlamaya başlıyor bu sefer sakinleştirmek için gezdiriyorum yatıştırıyorum tekrar meme vermeye başladığım zaman aglayıp geri çekiyor kendını aç uykusuz kalıyor bu sefer internette çok araştırdım her şeyi denedım ama yine sonuç değişmiyor bazen emse de çok kısa sürüyor ve tekrardan kendını çekiyor bu durum gelişiminşde etkiliyor kilo alması yavaşladı bu dönemde tekrar eskisi gibi ne zaman emmeye başlıyacak bu durum artık ne zaman biticek bende psikolojikmen de çok çoktüm bilgi verır mısınız lütfen


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, endişenizi çok iyi anlıyorum, duygu durumunuz bebeğinizin de duygularını ve davranışlarını doğrudan etkileyebiliyor bu yüzden sizin hislerinizin olumlu olması ve sakin olmanız öncelikli isteğimiz. İlk 6 ay anne sütü ile beslemenin önemini herkes gibi bizler de vurguluyoruz ancak zorlama olması sebebiyle bebeğiniz tepki veriyor olabilir. Bebeğinizde meme reddi varsa sütünüzü sağıp, aynı emzirir pozisyonda kucağınızda beslemenizi önerebilirim. Bu aylarda bebeğinizin güvenli bağlanması için sizin kucağınıza, sıcaklığınıza, sevgi dolu sarılmanıza ihtiyacı var. İlk dört ay yalnızca anne sütü almış bebekler beşinci aylarına doğru yavaş yavaş ek besinleri tanımaya geçebilir. Yeni tatlar keşfetmeye başladıkça beslenme için daha istekli olabilirler. Aynı zamanda zorlama olmadan sütünüzü de vermeye çalışabilirsiniz. Sorunlar devam ettiği takdirde bir emzirme danışmanından ya da bir uzmandan destek almanızı öneririm, sağlıklı günler

Hocam merhaba, çocuğumun yemek yeme problemi var. Ne yapsam yemek yemiyor. Zorlamasam 1 gün boyunca aç durabilir ne yapmam gerekir?


Uzmanın Yanıtı

Merhaba, çocuğunuzun herhangi bir tıbbi sorunu (metabolizma bozukluğu, yutkunma zorluğu, yarık damak vs) yoksa yemek düzeninin zorlama olmadan keyifli ve eğlenceli geçmesi için birkaç önerim olacak. -Öncelikle çocuğunuzu yemek konusunda iyi tanımalısınız, hangi aralıklarla ne kadar yemek istediğini belirlemelisiniz. Evinizde bu anlamda bir yemek yeme düzeninin, saatinin olması önem taşır. -Yemek yemeyi bir zorunluluk olarak görmeyip bunu keyifli hale getirebilmek için birlikte sohbet ederek, yemek yemeyle ilgili öyküler okuyarak bunu deneyebilirsiniz. -En sevdiği yemekleri birlikte hazırlayarak onun da katkısının olduğu hissiyle daha istekli yemek isteyebilir ve tabağına koyarken ölçüsünü kendisinin ayarlamasını ya da olabildiğince az koyup tabağındaki yemeği bitirme durumunda başarma hissini yaşamasına izin vermelisiniz. Ayrıca yemeği koyarken tabağına değişik şekiller yaparak (gülen yüz, araba,tren,ev vs) yemeği daha cazip hale getirebilirsiniz. -Mümkün olduğunca yemek saatine yakın atıştırma, abur cubur, şekerli şeyler vermeyiniz. Unutmayın yemek konusunda siz ne kadar rahat olursanız, zorlamazsanız çocuğunuz da bir o kadar keyifli yemek yemeye çalışacaktır. Çocuğunuzun yaşını bilmediğim için genel hatlarıyla bilgiler verdim. Bu konuda sorun yaşamaya devam ederseniz, sorunun daha fazla büyümemesi için bir uzmandan destek almanızı öneririm. Sağlıklı günler

KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.