Büşra Köse

Büşra Köse

Uzman Psikolog

Meşgul

Seans Süresi 50 Dk
Seans Ücreti 249.00 TL

Yapılan Seans 222
Danışan Sayısı 65
Online Seans Al Uzmana Ücretsiz Soru Sor

Uzm. Psikolog Büşra Köse İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Psikoloji Bölümünden üstün başarı derecesi ile mezun olmuştur. Ardından Ege Üniversitesi Aile Danışmanlığı Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Yüksek lisans projesinde ergenlerle sanat terapisi üzerine çalışmıştır. Lisans süresince Dokuz Eylül Üniversite Hastanesinde ve Özel Danışmanlık Merkezinde staj; Sevgi Evleri, İBB Engelli Hizmetleri ve çeşitli derneklerde gönüllü çalışmalar yapmıştır. Lisans mezuniyetinin ardından ise özel eğitim merkezinde, anaokulunda ve depremden etkilenen bireylere destek verilen bir projede çalışmıştır. Yüksek Lisansının ardından hem yüz yüze hem de online danışmanlık hizmeti vermeye başlamıştır. Mesleğinde danışmanlık alanında ilerlemek adına Oyun Terapi, Narrative Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi ve Psikodrama eğitimlerini almıştır. Uzun yıllardır profesyonel olarak Playback Tiyatro yapmaktadır. Sanat Terapiye olan ilgisi bu çalışmalarına dayanmaktadır ve seanslarında sanat terapisi uygulamalarını da kullanmaktadır. Lisansa başladığı zamandan itibaren gönüllü çalışmalara önem vermektedir ve gönüllü mesleki çalışmalarına Türk Psikologlar Derneği Afet ve Travma Biriminde ve Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Biriminde devam etmektedir.
icon Eğitim
  • Ege Üniversitesi- Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans
  • Ege Üniversitesi- Pedagojik Formasyon Eğitimi
  • İzmir Katip Çelebi Üniversitesi- Psikoloji
icon Sertifikalar
  • Çocuk ve Ergenlerle Cinsellik Üzerine İletişim- Rayka Kumru
  • Dinleme Saati Eğitimi- Şeniz Turan & Jonathan Fox
  • Filial Terapi- Psikoloji Eğitim Akademisi
  • Narrative (Öyküsel) Terapi Eğitimi- Narrative Terapi Türkiye Topluluğu
  • Oyun Terapi Eğitimi- Yüksek Psikoloji Akademisi
  • Psikodrama Eğitimi- İzmir Psikodrama Derneği
  • Sanat Terapi Giriş Eğitimi- Sanat Psikoterapileri Derneği
  • Temel Travma Eğitimi- Türk Psikologlar Derneği
  • Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi- İyader
Çözüm Odaklı Terapi
Boşanma Danışmanlığı
Yetişkin Psikoterapisi
Stres
Duygusal Yeme
Erteleme Davranışı
Etkili Ders Çalışma Teknikler
İletişim Becerileri
Ebeveyn ve Çocuk İlişkisi
Aile Danışmanlığı
Anksiyete
Depresyon
Obsesif Kompulsif Bozukluk
Sosyal Fobi
Yeme Bozukluğu
Panik Atak
Uyku Problemleri
İletişim Problemleri
Sınav Kaygısı
Öfke Kontrolü
Fobiler
Kaygı
İkili İlişkiler
Davranış ve Uyum Sorunları
Beden Algısı
Mükemmeliyetçilik
Mobbing
Öfke ve Stres Yönetimi
Travma Sonrası Stres Bozukluğu
İlişki Problemleri
Öz Güven Eksikliği
Yaygın Kaygı Bozukluğu
Sosyal Kaygı
Kaygı Bozuklukları
Motivasyonel Görüşme
Kadınlarda Görülen Cinsel İşlev Bozuklukları
Vajinusmus
Bedensel Belirti Bozuklukları
Ayrılma ve Boşanma
Duygu Düzenleme
Sosyal Medya Bağımlılığı
Çalışma Hayatında Yaşanan Problemler
MMPI Testi Uygulama ve Yorumlama
Kıskançlık
Duygudurum Bozuklukları
İlişkiler-İlişkilerimiz-İlişkileriniz
Bağlanma Problemleri
Değersizlik Duygusu ile Başa Çıkma
Teknoloji Bağımlılığı
Utangaçlık
Korkularla Baş Edebilme
Stresle Baş Edebilme
Çaresizlik Hissi
Umutsuzluk
Romantik İlişkilerdeki Çatışmalar
Travmatik Olaylarla Baş Edebilme
Takıntılı Düşünceler
Dışlanmışlık Hissi
Bastırılmış Duyguları Fark Edebilmek
Mindfullness
icon

Merhaba. 1 haftadır atak geçiriyorum. Ben öyle olduğunu sanıyorum. Sürekli bir his bir karın ağrısı kalp çarpıntısı . Aklımdan atamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz’

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, sürekli size bir şey olacakmış gibi bir hissiniz var mı? Kalp krizi geçirecekmişsiniz ya da nefesiniz kesilecekmiş gibi bir his? Gün içerisinde normal bir anınızda " acaba yine atak gelecek mi?" gibi bir kaygınız oluyor mu? Eğer bu sorulara cevaplarınız evet ise bir psikologtan destek almanızı öneririm. Yarın dışında önümüzdeki bir hafta takvimimi açamayacağım. Eğer yarına benim profilimden seans almak isterseniz müsaitlik talebinde bulunabilirsiniz. Başka birinden seans almak isterseniz o kişinin profilinden seansınızı oluşturabilirsiniz. İyi akşamlar dilerim.

icon

Merhaba Sistemde uygun randevu bulamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, bugün için takvimim güncel. Ancak saatler size uymuyorsa sizin için uygun olan gün ve saat için müsaitlik talep et butonundan talepte bulunursanız yardımcı olmaya çalışırım. İyi günler.

icon

Merhaba iyi günler. Ben 22 yaşındayım. Üniversitesi öğrencisiyim. Üniversitelerin depremden dolayı online olmasıyla birlikte aile evine döndüm bundan dolayı iki haftaya yakındır sürekli ağlamak istiyorum hiçbir şey yokken canım sıkkın erkek arkadaşımın normalde yapsa bu kadar sinirlenmeyeceğim şeylerini kafaya takmaya başladım sürekli onunla ilgili kafamda olumsuz senaryolar kuruyorum. Her yazdığı şeyin altında bir şey olduğunu düşünüyorum. Ona karşı öfkeleniyorum ağlayasım geliyor. Bu kadar takıntılı olmaktan onu bu kadar umarsamaktan rahatsız oluyorum. Normalde o benim üstüme düşerken bir anda benim takıntılarım dengemizi bozacak diye kaygılanıyorum. Okullarımızın açılmayacağını düşündükçe ruhum daralıyor. Normalde erkek arkadaşımla İzmirde üni okuyoruz. Ancak ben adanadayım şuan o ise İzmirde bu da sinirimi bozuyor. Düşünmekten kafayı yicem normalde odaklanıp zevkle yaptığım şeyleri bile yapamıyorum. Yardımcı olur musunuz?

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, ülke olarak üç haftadır zor bir zamandan geçiyoruz. Doğrudan ya da dolaylı olarak hepimizi etkileyen bir süreçten bahsediyoruz. Buna ek olarak üniversitelerin online'a dönmesi sebebi ile tüm alışkanlıkların ve düzenin değiştiğini biliyoruz. Böyle zorlu yaşam olaylarından fiziksel ve ruhsal olarak etkilenmenin normal bir durum olduğunu biliyoruz. Duygularımızı düzenlemekte, rutinlerimize devam etmekte ya da yeni bir rutin oluşturmakta zorlanabiliriz. Hepsi anlaşılır durumlar. Yaşadıklarınıza verdiğiniz tepkilerin bir yanıyla normal olduğunu kendinize hatırlatarak biraz daha zaman verebilirsiniz kendinize. Bunu yaparken erkek arkadaşınızla açık iletişimde olup nasıl hissettiğinizi, sizin için nelerin zorlayıcı olduğunu, nelere ihtiyacınız olduğunu konuşmak faydalı olacaktır. Bu iletişimde önemli olan sen dili kullanarak ve suçlayıcı bir yaklaşımla değil de ben dili kullanarak ve kendi duygu, düşüncelerinizi paylaşarak kuracağınız ilişki hem kendinizi daha iyi ifade etmenize hem de karşı tarafın sizi daha iyi anlamasına yardımcı olacaktır. Ancak bu söylediklerim sizin için yeterli değilse ya da uygulamada zorlanacağınız kısımları varsa ve yahut bu süreçle baş etmekte tek başınıza değil de bir uzman eşliğinde yol almak isterseniz profilimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

icon

Merhabalar, 9 yıldır evliyim. Aslında mutlu bir evliliğim var denebilir. Fakat ben bazı durumlardan aşırı rahatsızım. Mesela eşim fazla rahat ben de fazla disiplinliyim. Ya da eşim aşırı cimri ben de fazla savurgan. Ben bakimliyim o bakımsız ve biraz pasaklı. Ayrıca eşim ile çok didisiyoruz. Ben a desem o b ben b desem o a der. İnat var aramızda. Belki güç yarışı. Ben de eşime karşı aşırı öfkeliyim. Hem beklentilerimi çok karsilamadigi icin, zamanında verdiği sözleri tutmadığı için. Evlenmeden once bana kendisini farklı tanıttığı için. Evliyken beni dinlemediği için. Ve bundan ötürü de çok hata yaptığı için. Çok derin konular aslında. Kısaca hep inat halindeyiz. Ayrıca çocuk da var ve ben iyice kontrolcu oldum. Evde müdür gibiyim ve bu durumdan çok rahatsızım. Daha rahat ve mutlu olmak istiyorum. Ben kendimi degistirirsem birseylerin düzeleceğine inanıyorum. Bana bu konuda yardım edebilir misiniz? Eğitimlere katıldım, kitaplar okudum, videolar izledim. Çoğu şeyin farkındayım. Fakat değişim ve dönüşüm için yıllarca cabalasam da olmuyor. Bir desteğe ihtiyacım var. Bana ödevler verilsin sürekli kontrol edileyim. Ve bu bende zamanla alışkanlığa dönüşsün istiyorum. Bu şekilde destek verebiliyor musunuz?

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, yazdıklarınızdan hem çift olarak bazı ihtiyaçlarınız olduğunu hem de sizin bireysel olarak ihtiyaçlarınız olduğunu anlıyorum. İstediğiniz değişimler için beraber çalışabiliriz tabii ki. Sizin kendinizle ilgili çalışmalarınız ilişkinize de yansıyacaktır. Bireysel olarak okuduğumuz, izlediğimiz şeyler bizlere katkı sunsa da değişim için ihtiyacımız olanı bulmak için ayrı bir çalışma yapmak gerekiyor. Eğer bu sürece beraber başlamamızı isterseniz, profilimdeki müsaitlik talep et butonundan kendinize uygun bir gün ve saat için randevu talebinde bulunabilirsiniz. Ben de o saati açarım sizin için ve görüşmemizi gerçekleştirebiliriz. İyi akşamlar diliyorum, sevgilerimle.

icon

Büşra hanım merhaba ben hiç iyi değilim sizinle hemen konuşmam lazım lütfen cevap verin bana

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, umarım şu an biraz da olsa daha iyisinizdir. Konuşabiliriz tabii ki. Dilerseniz yarınki seansımızı bugüne alabiliriz ancak bu akşam seanslarım dolu. Gündüz saatlerinde boşluklarım var takvimimden kontrol edebilirsiniz. Eğer buradan yazmak isterseniz de yazabilirsiniz ancak burada cevapladığım soruların isimsiz bir şekilde profilimde göründüğünü hatırlatmak isterim, sevgiler.

icon

Saat 10 da seansım görüşme nasıl gerçekleşecek nereden bağlantı sağlayacağım

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, hesap profilinizde randevularım/seanslarım diye bir sekme olmalı. Ordan görüşmeye git kısmından baglanabilirsiniz. Bir sorun yaşarsanız Kidolog ekibini arayabilirsiniz, web sitesinde numara mevcut. Görüşmek üzere

icon

Merhaba ben psikolog yardımı almak istiyorum.Yani yardım almak isteğim konu görev yaptığım ve burada tanıştığım erkek arkadaşımı unutamamak ve yalnız kalmaktan korkmak yardımcı olabilir misiniz hangi yöntem uygulayacaksınız

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, profilimi kontrol ettiğimde randevu oluşturduğunuzu görüyorum. Sorunuzun cevabı da seansta konuşmamız gereken bir nokta. O nedenle seans saatimizde görüşmek üzere, sevgiler.

icon

Merhaba. Ben 6 ay once dogum yaptim. Suan oglum 6 aylik. 2bucuk aylikken kafasindan ameliyat oldu suan kask takiyoruz. Bu yuzden gunun 23 saati klimali ortamda durmasi gerekuyor kafasinin kasktan dolayi terlememesi icin ve gunde sadwce 1 saat molamiz var. Dogum yaptigimdan buyana surekli annem yanimdaydi. Esim calistgi icin. Annemde oglum 5 aylik oldugunda kndi ewine dondu artik. Sanirim alistigim icin yalnizlim fobim olustu. Cok skliyorum tek basima kalmak istemiyorum. Oglum 6 aylim surekli onunla ilgileniyorum oyin oynuyoruz ama klimali ortamdan cikamadigimiz icinde biyere pek gidemiyoruz. Esim aksam 7de geliyor ve oglum 8 uyuyor o uyuyunca bnde uuuyorum. Gece cok fazla uyaniyor surekli kalkiyorum ve uykusuzluk had safhada. Okadar yorgun ve pskolojisi bozuk hissediyorum ki kndimi. Bazen durup dururken agliyorum. Ne yapcagimi bilemiyorum artik.

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, hem çocuğunuz hem de sizin için zorlayıcı bir dönemde olduğunuzu duyuyorum. Öncelikle oğlunuz için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu süreçte sosyal destek çok önemli, annenizle beraber olduğunuz dönem sona erince yalnızlık korkusu, yorgunluk ve bunlar sebebiyle oluşan duygu durum değişiklikleri çok normal tepkiler elbette. Ancak bu süreçte psikolojik destek almak ruhsal olarak size iyi gelecektir. Eğer isterseniz online randevu oluşturma kısmından randevu oluşturup sizinle ilgili neler yapabiliriz, nelere ihtiyacınız var ve bunları nasıl destekleyebiliriz bunlara bakabiliriz. Sevgilerimle

icon

Büşra Hanım bilişsel davranış terapisi uyguluyor musunuz ?

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, evet bilişsel davranışçı terapi yöntemini de kullanıyorum.

icon

Büşra abla merhaba. Size burdan yazıyorum ama şunu sormak istiyordum size. Aklıma kusma korkum geldiğinde her seferinde bu kez emin oluyorum kesin kusacağımdan. Yemek yerken bu benim midemi etkileyebilir diye düşünüyorum. Mide bulantım azaldığı zaman ya bu sefer de başlarsa diye korkuyorum. Aralarda mide bulantimi geçirme düşüncesini çürütmeye çalışırken bazen o kusma anı gözümün önünde canlanıyor. Ve beni çok fazla ürkütüyor. Siz bu durumda ne önerirsiniz. Buna gerçekten ihtiyacım var. Düşünmemek daha mı doğru olur? Geçti düşüncesiyle rahatlarsam sonra çok daha kötü olursam vs böyle garip sorular beni daha fazla kaygılandırıyor. Cevabınızı bekliyor olacağım

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, bu konudaki kaygı ve korkuların üzerine çalıştığımızdan yoğunluğunu anlayabiliyorum ancak mesajla bu kısımlarla ilgili öneri vermem uygun değil. Zaten seanslarda bunlar üzerine çalışıyoruz ve çalışacağız. Bir sonraki seansa kadar kayıt tutmanı istemiştim. Sonraki seansımızda hem bu kayıtlar üzerine konuşacağız hem de bahsettiğin kaygı ile ilgili bir çalışma yapacağız.

icon

hocam ben 25 senedir depresyondayım hocam ben sıkıntı sorun korku yaşıyorum hocam ben zor durumdayım hocam ben zor Günler Yaşıyorum hocam ben her şeyi kafama takıyorum hocam ben bunallımdayım hocam benim Aklıma kötü düşünçeler geliyor hocam ben durmadan sitrezse giriyorum hocam ben durmadan karamsar oluyorum hocam ben ilaçta kullanıyorum bütü problemler çözüm yolu bulmak istiyorum

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, yaşadığınız zorlu duyguların hayatınızı fazlasıyla etkilediğini duyuyorum. Önümüzdeki hafta için takvimim güncel. Kendinize uygun bir zamana randevu alırsanız bu sorunlarınız üzerine konuşabiliriz. Sevgiler...

icon

Büşra Abla merhaba. Dün size soracaktım ama vakit kalmadı. Kusma korkumun yanında beni en çok etkileyen bir diğer şeyin de aşırı heyecanlanma hissi. Bu da her an en basit şeylerden ortaya çıkabiliyor. O an bazen nefes almakta zorlanıyorum. Kalbim çok yoğun stres yaşıyor. Şu anlık bunun hakkında çok konuşamadık ama bana önerebileceğiniz bir şey var mı? Bir de şunu sormak istiyorum bu durum bende çok küçük yaşlardan itibaren başladığı için sürekli böyle devam edecek mi yoksa belli bir vakitten sonra daha normal olabilir mi? Beni bu denli heyecanlandıran şeylerden uzak kalmak banane kadar fayda edebilir? Yoksa o anda bunu farkedip belki de ağırlamalı mıyım? Bu da kafamı çok karıştıran soru.

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, aslında seansımızda da heyecan üzerine biraz konuşmuştuk. Ancak bu heyecan spesifik bir durumla ilgili olmadığı için sadece onunla çalışma durumu söz konusu değil. Yaptığımız diğer çalışmalar ve ilerleyen seanslarda heyecanın altında yatan duygulara odaklandıkça süreç içerisinde heyecanı da kontrol altına almayı öğreniyor olacaksın. Diğer seansımızda görüşmek üzere, sevgiler.

icon

Merhabalar. Nasıl yazsam bilemedim, yaklaşık 1 yıl önce geleceğe dair çok büyük hayallerim vardı, nasıl ve neden bilmiyorum ama hiçbir şey gerçekleşemiyecekmiş gibi geliyor, yani kendimi kötü hissettiriyor bu, keşke kendimizi iyileştirmek için ücret ödemesek, bencilcede olabilir bu düşüncem ama herneyse

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, zorlu bir süreç deneyimlediğinizi duyuyorum ve bu süreçlerde destek almak herkesin ihtiyacı aslında. Ancak keşke sağlık sistemimizde ruh sağlığımıza da gereken önem verilse ve devlet tarafından karşılansa psikolojik destek almak. Fakat maalesef ki ülkemizde süreç böyle işlemiyor. Umarım, yeniden hayal kurduğunuz günlere çıkar yolunuz... Sevgilerimle,

icon

Merhabalar Büşra Abla. Ya kusarsam korkum geldiğinde, ne yapmalıyım? O korku gelince bazen reflü ilacımı içiyorum. Kendimi çok stres altında hissediyorum. Ama bazen bunu önleyebiliyorum. O zaman da olsun kusayım nolcak diyorum. Ama engelleyemediğimde sürekli su içme isteği geliyor. Yersem kusarım düşüncesiyle bir çok yiyecekten sakınıyorum. Bu durumda bana önerebileceğiniz birkaç şey var mı

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, aklımı kaybedersem korkusunda olduğu gibi o korku ile bir süre kalmaya çalışmak ve eğer bu kötü gelmeye başlarsa yine aklımı kaybedersem korkusunda olduğu gibi dikkat dağıtıcı şeyler yapmak iyi gelecektir. O anlarda uygulamak için bir liste hazırlamanı konuşmuştuk, hazırlayabilmiş miydin? O listeyi olabildiğince çeşitlendirmekte eklemek yapmakta fayda var. Reflü ilacını ve su içmeyi öteleyebildiğin kadar ötelemeni isteyeceğim. Bu öteleme süreci stres yaratacaktır elbette. O zaman da listende olan rahatlatıcı şeyleri denemeni önereceğim. Şu an buradan başka yeni yöntemler önermem doğru olmaz çünkü bildiğin gibi bunlar üzerine uzunca konuşup sana uygun bir hale getiriyoruz. Bir sonraki seansımızda bunu konuşacağız. Ancak bu hafta takvimim kapalı olacak maalesef. Önümüzdeki hafta için pazar/pazartesi güncellemiş olurum takvimimi. Sonraki seansımızda görüşmek üzere, sevgiler.

icon

Ya aklımı düşünmemi kaybedersem korkusuyla baş ederken meditasyon yaparken bu durumla daha fazla yüzleşmek kaygımı arttırıyor. Bu durumda ne yapmalıyım

Uzmanın Yanıtı

Ya aklımı kaybedersem korkusu geldiği anlarda meditasyon yapmak yerine böyle bir kaygı yaşamıyorken günün istediğiniz bir zamanında meditasyon pratiğini yapmayı deneyebilirsiniz. Konuştuğumuz gibi 5-10 dk lık kısa meditasyonlar denemekte fayda var. Eğer kaygı yokken meditasyona başlamış olmanıza rağmen meditasyon esnasında aklımı kaybedersem korkusu oluşuyorsa, bir süre bu kaygı ile kalmayı deneyebilirsiniz (1-2 dk kadar). Ardından meditasyonu sonlandırıp nefes egzersizi yapabilirsiniz. O esnada özellikle 4-4-4-4 nefes egzersizini ya da 4 sn nefes al 8 sn yavaşca nefesi ver şeklinde de nefes egzersizi yapabilirsiniz rakamları içinizden sayarak. Bu zihni meşgul edebilir. Eğer bu yöntem işe yaramazsa bir sonraki seansa kadar meditasyon yapmaya ara verebilirsiniz. Aklımı kaybedersem kaygısının geldiği anlarda sadece nefes egzersizi ve çevrenizdeki sesleri nesneleri kokuları sayma egzersizi yapabilirsiniz. Bir sonraki seansımızda başka yapabileceğiniz pratiklerle ilgili konuşacağız. Sevgilerimle...

icon

Değerli hocam benim sorun şudur çocukluktan beri yaşadığım karanlık ve tek olduğumda sanki birileri yanımda var bilmediğim görmediğim bir barklı sanki bana zarar verecek hissi yaşamaktayım ve en önemlisi asla tek bir yerde kalamıyorum bu durumda psikoloji de adı neşir ve ne yapabilirim bu durumdan kurtulmak istiyorum

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, çocukluk döneminizde bir fobi gelişmiş ve halen o devam ediyor. Bu sorununuzun ne zaman başladığını ve kaynağını bulmalıyız. Tetikleyicilerini ve sürdürücülerini belirlemeliyiz. Böylece zaman içerisinde bu sorununuzun üstesinden gelebiliriz. Bu nedenle sizinle görüşme yapmadan mesaj yoluyla yardımcı olmam mümkün değil maalesef. Dilerseniz kendinize uygun bir zaman için profilimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler

icon

Merhaba 15 sene sonra evlatlık aldm çocuğum olmadı ama çok huzursux çocuk tedavide uygula dik birsy yok o herseyden iki dakkada sıkılıyor ağlıyor o öyle olunca bnde çok içime sıkıntı giriyor huzursuz oluyorm ne yapalım

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, problemin tam olarak ne olduğu nasıl bir tedavi uygulandığı ve elbette ki hem sizinle hem de çocuğunuzla ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olmadan bu konuda destek vermem mümkün değil maalesef. Profilimden istediğiniz bir zamana randevu oluşturabilirseniz seansımızda süreçle ilgili ayrıntıları konuşabiliriz. Böylece ihtiyacınızı anlayıp destek olabilirim. İyi günler dilerim.

icon

Merhaba bugün 16:00-17:00 saatleri arasında musait misiniz ?

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, maalesef bu hafta randevularım kapalı. Eğer isterseniz önümüzdeki hafta için randevu alabilirsiniz, takvimimi güncelledim. İyi günler dilerim.

icon

Merhabalar hicam yigenim 7aylik ama oyuncak tutmuyor yada cisim tutmuyor.nedeni ne olabilir gelisimde bi sorunmu var cok tedirgin olduk

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, her çocuğun gelişimi kendine özgüdür ancak bir yandan da her yaş dönemi için de yapmasını beklediğimiz bazı beceriler vardır. Burda verdiğiniz bilgilerle gelişimi ile ilgili bir şey demem mümkün değil maalesef. Yeğeninizin gelişim takibinin yapılması için Kidolog üzerinden istediğiniz bir Çocuk Gelişimi Uzmanından randevu almanızı öneririm.

icon

Merhabalar kolay gelsin, 38 aylık bir kızım var. Nisan ayının 4'ünde kreşe başladı. Genel olarak çekingen ve utangaç bir yapısı olduğu halde nispeten alışmıştı. Öncelikle öğretmeniyle kısa cevap şekilde iletişime başladı, ardından daha da açıldı, alıştı. Sonraları ise arkadaşlarıyla yaklaştı. Var olan yemek yeme problemimiz orada da devam etti. Bazı sabahlar girerken ağlasa dahi girince unutup, mutlu oluyordu. Fakat bayram tatilinden sonra aşırı bir ağlama hali başladı. Sürekli "Ama ben seni çok özleyeceğim" diyerek geziyor. Elimden geldiğince anlamay ve yanında olmaya çalışıyorum ama ben evdeyken bile sürekli olur olmaz bahanelerle ağlamaya ve mızmızlanmaya devam ediyor, son 2 gündür su içmek için uyandığında gece bile "özlüyorum" diye ağlamaya başladı. Artık gözlerinin önü çöktü ağlayıp gezmekten. Öğretmeniyle görüştüğümde, buranın sürekli olduğunu daha yeni idrak ediyor, normal diyor, kararlı olalım diyor. Ama sürekli ağlayan ve susmayan bir kızım var, çok zorlanıyorum

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, çocuklar için okula/kreşe alışma süreci zorlayıcı olabilmektedir. Çocuğunuz sizin ilginize ve desteğinize ihtiyaç duyduğunu ifade ediyor aslında. Tabii bazen çocuklar bu davranışları okula gitmemek için bir bahane olarak da kullanmaya çalışır. Bunu takip etmek gerekir. Eğer bahane olarak kullanıyorsa bu durumlarda net ve kararlı bir tavırda olmak önemlidir. Ancak sizden gelecek desteğe ihtiyaç duyduğu için özleminden dolayı bu durumdaysa o zaman bu ihtiyacına yönelik davranmak gerekir. "Ben de seni çok özledim/ bugün okula gidince seni çok özleyeceğim ve gelmeni heyecanla bekleyeceğim." diyebilirsiniz ki böylece anlaşıldığını hissetsin. Eğer kendi çocukluğunuzdan annenizle ayrıldığınız ve onu özlediğiniz bir anınız varsa onu anlatabilirsiniz yoksa da varmış gibi bir anı oluşturup onu anlatabilirsiniz. Böylece anlaşıldığını ve bu duyguyu aşabileceğini görmüş olacaktır. Bir diğer yandan oyunlarında bolca bu konuyu işlemesine fırsat tanıyın. Bu aralar beraber oynadığınız oyunlarınızı arttırın. Oyunlarında özlem temasını işliyor mu fark etmeye çalışın. Özlemle ilgili şeyler üzerine oyunları olduğunda müdahale edip değiştirmeye çalışmak yerine nasıl oynuyorsa öyle oynaması için bırakın ve sizden ne yapmanızı isterse sadece onları yapın. Bu konuyu ne kadar çok oyunlarında kullanırsa o kadar iyi gelecektir çünkü çocuklar oyunlarla iyileşir. Bir diğer yandan kitaplardan destek alabilirsiniz. Özellikle "Avucumdaki Öpücük" kitabını tavsiye ederim. Mutlaka bu kitabı alıp beraberce okuyun ve ordaki öneriyi uygulayın. Ben öneriyi buraya da yazacağım ancak kitap eşliğinde okumak o dünyaya girip onun üzerinden çalışmak daha etkili olacaktır. Kitapta anlatılan öneri şu: çocuğunuzun avucuna bir öpücük konduruyorsunuz ve ne zaman sizi özlerse ne zaman sizin sevginize ihtiyaç duyarsa o zaman avucunu yanağına koyup sizin öpücüğünüzü ve sevginizi hissetmesini söylüyorsunuz. Sizlere genel anlamda yardımcı olabileceğini düşündüğüm bu öneri sunabilirim şimdilik. Eğer bunlar yeterli olmazsa ya da bu konuda daha ayrıntılı destek almaya ihtiyaç duyarsanız profilimden randevu oluşturabilirsiniz. Sizinle ve çocuğunuzla ilgili bilgi aldıkça benim de verebileceğim destek artacaktır. İyi günler dilerim, sevgilerimle.

icon

Kendimi s vemiyorum vucudumla ilgili sorunlarım var özgüvensizim

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, beden algımız geçmiş yaşantımızdan, çevremizden, toplumdan ve daha pek çok faktörden etkilenmektedir. Beden algımızla ilgili sorun yaşadığımızda bahsettiğiniz duyguları yaşarız. Bu duygular sizi olumsuz etkiliyorsa üzerinde çalışmak gerekir. Eğer bu konuda destek almak isterseniz profilimden randevu oluşturabilirsiniz. Sevgilerimle...

icon

Merhaba.annem kıyafetlerime çok karışıyor beni kapanmam için ikna etmeye çalışıyor ama ben istemiyorum dedikce ağlayarak beni manipüle etmeye çalışıyor onu kırmak da istemiyorum ama kendi hayatımda söz sahibi olmama izin vermemeye çalışıyor nede olsa herkesin annesi. Onu kırmadan giydiklerime saygı göstermesi gerektiğini anlatabilirim birazcık eski kafalı ve onun dediği her şeyi yapılmasını isteyen biri

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, kendinizi bu şekilde daha mutlu hissettiğinizi aksinin size iyi hissettirmediğini kararlı ve net bir şekilde ifade edebilirsiniz. Sen dili kullanmak yerine ben dili kullanarak yani kendi duygu ve düşüncelerinizden bahsederek, onu suçlamadan ya da ona karşı olduğunuzu ifade ederek değil de neyin size iyi gelip gelmediğini kendi açınızdan anlatarak ifade etmeye çalışabilirsiniz belki. Aynı zamanda bu konularda zorlamanın yeri olmadığını, bunun isteğinizle olmadığı sürece aslında anlamlı da olmayacağını belirtebilirsiniz. Elbette buradan çok genel ve tekdüze öneriler verebiliyorum. Sizi ve annenizi tanımadan iletişiminizi bilmeden daha fazla yardımcı olamıyorum maalesef. Dilerseniz annenizle beraber ya da kendiniz için randevu oluşturabilirsiniz ve o zaman daha ayrıntılı konuşabiliriz. Sevgiler.

icon

Merhaba,  Bizim kızımız bu ayın 27'sinde 2 yaşına girecek. Çok mutlu, bıcır bıcır konuşan bir bebek. Ben de babası da Defne'ye her zaman sevgi doluyuz.  Bizim bir de köpeğimiz var 13 yaşında bir Jack Russell terrier. 1 yaşından bu yana hep agresyon problemi vardı ancak biz çocuk olana kadar çok onemsemiyorduk açıkçası. Çünkü biz onu sonsuz seviyorduk ve biraz imkanlardan dolayı da eğitime gonderemedik.  Ancak Defne ile birlikte bu durum değişti. Şu anda sürekli Defne'ye hırlıyor ve 1 sn. bile yalnız bırakmıyoruz. Defne bir yandan seviyor, Miloyu çok merak ediyor ama bir yandan da aşırı derecede çekiniyor, tedirgin oluyor. Milo'yu ne kadar dahil etmeye çalışırsak çalışalım olmuyor. Çok nasır zamanlarda Defne'nin onu sevmesine izin veriyor ya da Defne'ye sinir olmuyor ve yanından geçerken hirlamadan izleyebiliyor. Tabii ki biz de bazen çekiniyoruz, bazen Defneye anlatmaya öğretmeye çalışıyoruz Milo'nun alanına girilmeyecegini,ona saygı göstermemiz gerektiğini vs. Ya da milo seni çok seviyor ama yaşlı olduğu için bazı şeylere çabuk sinirleniyor,hoşlanmıyor diyoruz. Eğitmenlerle görüştük bu yaştan sonra eğitim verilemez  diyorlar. Biz kendi aramızda konuşuyoruz seçenekler arasında en kötü sonuç olarak başka bir yere verilmesi var ama bunu istemiyoruz. Ancak sonuçta burada en önemli şey Defne'nin fiziksel ve ruhsal sağlığı. Tedirginliğimiz bu hirlamalarin,diş gostermeler Defne'nin psikolojisini etkiler mi ne derecede etkiler? Onda bir fobi oluşturur mu? Size yazmamın sebebi; biz nasıl bir yol izlemeliyiz? Pedagog ile mi yoksa bir oyun terapisti ile görüşmeliyiz? Defne çok çabuk öğrenen, hiç durmadan konuşan, gülen, anlatan,anlamaya çalışan bir çocuk. Bu neşesini kaybetmesini asla ama asla istemem o yüzden ilk etapta bir yol göstericiye ihtiyacımız var açıkçası... Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.  Saygılarımla 

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, öncelikle sorunuza geç geri dönüşüm için çok özür dilerim. Bir karışıklıktan dolayı sonra cevaplamam gerekiyordu ancak yoğunluğumdan atlamışım. Ayrıca dün kızınızın doğum günüydü sanırım sağlıklı, sevgiyle dolu yaşlar dilerim. Bahsettiğiniz konuya gelecek olursam patili dostlarımızla çocuklarımızın ilişkisini kurmak gerçekten zorlu bir durum. İki taraf da sizin için çok önemli biliyorum. Benim de bir köpeğim var bu nedenle sizleri bir nebze de olsa anlayabildiğimi düşünüyorum. Milo'nun Defne'ye alışamaması ve sürekli tetikte olmanız en önemli kısım gibi geldi bana. Elbette hırlamalar, diş göstermeler Defne'yi korkutuyor olabilir ancak direkt olarak psikolojisini kötü etkilediğini söyleyemeyiz. Bunun için daha etraflıca bakmaya ihtiyacımız var. Defne Milo'ya nasıl yaklaşıyor? Diğer hayvanlara nasıl yaklaşıyor? İlk günden bu güne iyiye doğru mu kötüye doğru mu bir gidiş var Defne açısından? Bunların hepsi konuşmamız gereken konular. Eğer Defne Milo'dan kötü etkileniyorsa bir fobi geliştiğini düşünüyorsanız bir oyun terapisti ile görüşmenizi öneririm. Ancak böyle bir durum henüz yoksa siz sadece olmasından çekinir bir haldeysiniz şu an için isterseniz nasıl bir yol izleyebileceğinize dair bir görüşme gerçekleştirebiliriz. Şu anki durumu etraflıca araştırıp ihtiyaç durumuna bakarız. Defne'nin nasıl ne kadar etkilendiğini anlamış oluruz. Ona göre nasıl bir yol izleyebileceğimize karar veririz. Eğer beraberce ilerleyebileceğimiz bir süreç olursa devam ederiz ihtiyacınızın farklı olduğuna karar verirsek beraber, gerekli yönlendirmeleri yapabilirim sizlere. Gecikme için tekrardan üzgün olduğumu iletmek isterim. Sevgi ve Saygılarımla. Şimdiden iyi bayramlar dilerim.

icon

Merhabalar burdan alınan seanslar kpss öğretmenlik vb. gibi durumlarda olumsuz etki eder mi acaba?

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, buradan alacağınız hizmet kişisel bir hizmettir ve bilgileriniz kişisel verilerin korunması kanunu (kvkk) kapsamında gizli tutulmaktadır. Bu nedenle kimsenin bilgisi olamaz zaten. Ek olarak bunun yanında buradan ya da başka bir yerden alacağınız psikolojik desteğin kpss sürecinde atamada olumsuz bir duruma sebep olduğuna da daha önce şahit olmadım.

icon

Merhabalar çift terapisi aile danışmanlığı için ilk seanstan itibaren çiftler birlikte mi katılmalı yoksa önce tek tek görüşme mi yapmak gerekiyor?

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, aile görüşmelerinde ilk görüşmeden itibaren çiftleri bir arada görmeyi tercih ediyorum. İyi günler, sevgiler.

icon

Hocam merhaba bir sorum olacaktı 1 aydır hemen hemen sanki tüm duygularım ölmüş hiçbişi hissetmiyorum yapıyorum ama hissetmiyorum hobilerim bile artık haz vermiyor psikiyatriye gittim ilaç tedavisi olur dedi ben olmaz dedim ileriki hayatımı düşünüyorum çünkü bunun nedeni ne olabilir yada nasıl düzeltebilirim bunu uzun zamandır ağlayamıyorum daha önce zevkle yaptığım şeyleri yapmak gelmiyor içimden gelse bile o zevki vermiyor gülmek dıştan gülüyorum

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, hayatınızda zor bir dönemden geçtiğinizi duyuyorum. Yaşadığınız şeyler hayattaki işlevselliğinizi de etkiliyor gibi duruyor. Bu durumlarla ilgili buradan mesaj yoluyla size yardımcı olmam mümkün değil malesef. O nedenle bu konularda size yardımcı olmamı isterseniz randevu oluşturabilirsiniz. Bu hafta için takvimim kapalı olacak ancak müsaitlik talebi oluşturarak ya da kidolog ekibini arayarak müsait olduğunuz gün ve saati bildirirseniz o randevuyu açabilirim. Böylece görüşme gerçekleştirebiliriz. İyi günler dilerim, sevgilerimle.

icon

Hocam merhaba bir sorum olacaktı 1 aydır hemen hemen sanki tüm duygularım ölmüş hiçbişi hissetmiyorum yapıyorum ama hissetmiyorum hobilerim bile artık haz vermiyor psikiyatriye gittim ilaç tedavisi olur dedi ben olmaz dedim ileriki hayatımı düşünüyorum çünkü bunun nedeni ne olabilir yada nasıl düzeltebilirim bunu uzun zamandır ağlayamıyorum daha önce zevkle yaptığım şeyleri yapmak gelmiyor içimden gelse bile o zevki vermiyor gülmek dıştan gülüyorum

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, hayatınızda zor bir dönemden geçtiğinizi duyuyorum. Yaşadığınız şeyler hayattaki işlevselliğinizi de etkiliyor gibi duruyor. Bu durumlarla ilgili buradan mesaj yoluyla size yardımcı olmam mümkün değil malesef. O nedenle bu konularda size yardımcı olmamı isterseniz randevu oluşturabilirsiniz. Bu hafta için takvimim kapalı olacak ancak müsaitlik talebi oluşturarak ya da kidolog ekibini arayarak müsait olduğunuz gün ve saati bildirirseniz o randevuyu açabilirim. Böylece görüşme gerçekleştirebiliriz. İyi günler dilerim, sevgilerimle.

icon

Büşra hanım merhaba Yüz yüze görüşmeler oluyor mu acaba ?

Uzmanın Yanıtı

Zeynep Hanım merhaba, Kidolog online destek verme üzerinden çalışan bir platformdur. Eğer online çalışma ile ilgili çekinceleriniz varsa bunu deneyimlemek ve aklınızdaki sorulara cevap bulmak adına randevu oluşturmanızı öneririm. Seansta bunları konuşabiliriz. İyi günler dilerim. Sevgiler, Büşra

icon

Anne babası ayrı cocuga yaklaşimla ilgili önerebileceginiz kitaplar, yayınlar nelerdir?

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, Dr. Damla Til Öğüt'ün Boşanma ve Ebeveynlik ve Elissa P. Benedek Boşanma ve Çocuğunuz Kitaplarını önerebilirim. Çocuklar için de : Çocuklardan Boşanılmaz, Boşanmak Ne Demek?, Annemle Babamın Boşanmasıyla Nasıl Baş Etsem?, Babasının Başka Evi Var. Kitaplarını öneririm. Ancak boşanma sürecinin üzerinden zaman geçtiği durumlarda çocuklar için önerdiğim kitapların içeriğinin incelenip ihtiyaç durumuna göre temin edilmesini öneririm. Sevgiler.

icon

5 senelik evliyim bende erken eriksiyon var eşimi hiç mutlu edemiyorum

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, cinsel fonkiyonlar ile ilgili hem erkekler hem de kadınlar dönem dönem ya da uzun süreli problemler yaşayabilirler. Bu problemi yaşamalarının altında neler var bunları bulmak gerekir. Eğer fizyolojik olarak bir problem yoksa psikolojik olarak bir sebebi ya da sebepleri olduğunu düşünürüz. Bu konu için bir psikologdan randevu almanızı öneririm. Benden randevu almak isterseniz takvimim güncel, kendinize uygun bir zaman için randevu alabilirsiniz.

icon

Merhaba ben üniversite 3 öğrencisiyim. Çocukken aile hayatımda çok kavga gördüm hep annem babamın arasını düzeltmeye çalışırdım katı bir annem ona nazaran daha şefkatli bir babam var ailemin yanından ayrılmadan bunlar sorun değildi gündüz çok neşeli neşe saçan hiçbir şeyi kafaya takmayan bir insanken geceleri yatağımda düşünüp düşünüp ağlardım annen arkadaşımla dışarı çıkmama bile izin vermezdi özgürlüğüm hiç yoktu. Üniversiteye başladım ve ailemden uzakta okuyorum burda kendimi buldum özgür oldum arkadaşlarımla çok mutluydum tabiki ailemi de çok özledim cidden asla vefasız değilim. Aslında annemin bana dayattığı kız değil de benim gerçekte olmak istediğim kıza büründüm diyebilirim. Ama pandemide okul kapandı ve eve döndüm annem her yaptığım hareketi her şeyimi sen üniye gittin havalara girdin olarak yorumladı özgürleşme birey olma kendim için karar verme çabamı da sana özgüven gelmiş diye küçümsedi. Ben şu an tekrar üniversitedeyim ama son 2 sene beni öyle yıprattı ki sürekli ağlayasım geliyor agresif davranıyorum yaptığım her şeyde babamı düşünüyorum o da beni arayıp annemden dert yanıyor arkadaşlarımın huzurlu ailelerini görünce neden benim böyle kardeşlerim neden böyle olacak diye düşünüp sıkıntı ediniyorum. Ne yapacağım bilmiyorum eski neşeli salak salak her şeye gülen umursamaz halime dönmeyi çok istiyorum ve gün geçtikçe anneme benzediğimi düşünüyorum bu beni en çok korkutan şey asla onun gibi olmak istemiyorum bu konuda bana nasıl yardımcı olabilirsiniz acaba benimki cidden sorun mu yoksa saçma saçma kafaya taktığım şeyler mi çok teşekkür ederim uzattım biraz kusura bakmayın

Uzmanın Yanıtı

Estağfirullah uzatmanız bir sorun değil aksine kendinizi açtığınız için teşekkür ederim. Sosyal varlıklar olarak hayatımız boyunca pek çok ilişki kuruyoruz. Bu genellikle anne babamızla başlayan sonra belki kardeş, sonra arkadaşlar, partnerler, iş arkadaşları diye giden bir süreç. Zaman içerisinde uzun ya da kısa sürelerde zorlu ya da daha az yorucu ilişkiler deneyimleyebiliriz. Bu bazen hayatımızdan birden çıkarabileceğimiz kadar önemsiz biri olurken bazen anne baba partner gibi çok yakınlarımız da olabilir. Size uzun uzun bunu yazdıran ve sizi hem duygusal hem de ruhsal olarak etkileyen bir ilişki sorununu 'saçma saçma kafaya taktığını şeyler' olarak nitelendiremeyiz. Bu size, yaşadıklarınıza, duygularınıza haksızlık olur... Bu nedenle eğer bu konular üzerine çalışmak isterseniz benden ya da istediğiniz başka bir psikologdan randevu almanızı tavsiye ederim. Psikologla ne yapabiliriz derseniz kendi açımdan cevaplayacak olursam, annenizle olan ilişkiniz üzerine bu ilişkinin dinamiği üzerine konuşacağız sizi rahatsız eden şeyleri değiştirmek ya da dönüştürmek için çalışacağız. Kendi var oluşunuzu ifade ederken kendinizi ve kaynaklarınızı nasıl güçlendirebilirsiniz, eski neşeli günlerinize nasıl geri dönebilirsiniz bunlar üzerine çalışacağız. İyi günler dilerim, sevgiler.

icon

Yaklaşık bir yıl önce panikatak tedavisi gördüm 2 haftadır ufak tefek bu durumu tekrar yaşadım ama dün gece ilk defa bu kadar şiddetliydi ve ilk defa kendimi öldürmek istedim sakinleşebilmek için arkadaşımı çağırdım sakinleştikten sonra uyudum bir kabusla uyandım rüyamda en son bir yerden düştüğümü hatırlıyorum çok korktum sabah uyandığımda kalçamın altında morluklar vardı nasıl oldu bilmiyorum neden tedavi olduğum halde tekrarladı bilmiyorum herşey yolundayken neden oluyor ve neden kendime zarar vermek istedim kendimden korkuyorum

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, panik atak tedavinizin içeriği nasıldı? Sadece psikiyatri ile mi ilerlediniz (yani ilaç tedavi) yoksa bir psikologla da çalıştınız mı? ( yani terapi aldınız mı?) Panik atak tedavisinde durumu göre ilaç tedaviyi öneriyoruz ancak bir psikologla çalışmak olmazsa olmaz diyebiliriz. Tabii ki psikologla çalıştıktan sonra da hayatımızın bazı dönemlerinde tekrarlayabilir. Bu sefer neler nüks etmesine sebep oldu bunun üstesinden nasıl gelebilirsiniz bunlara bakmamız gerekir. Size her şey yolunda gibi görünüyor olabilir ancak fark etmediğiniz bir stres durumu hayatınızı etkiliyor olabilir. Ayrıca panik atak anlarında kişiler başlarına bir şey geleceğini ya da kendilerine zarar verebileceklerini düşünebiliyorlar bu çok sık görülen bir durum. Çünkü birden tüm duyguları çok yüksek yaşıyorlar. Size önerebileceğim bir psikologdan destek almanız. Neden tekrar ettiği ve neler yapabileceğiniz üzerine çözüme ulaşabilirsiniz. Benden randevu almak isterseniz online seans al sekmesinden kendinize uygun bir gün ve saate randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler.

icon

Merhaba Büşra hanım, kızım için danışmak istiyorum, ön görüşme yapabilir miyiz bir müsaitlikte ? Teşekkürler kolaylıklar sevgiler

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, 10 dk lık ön görüşme sistemimiz platform tarafından kaldırıldı. Daha uzun ve ayrıntılı bir şekilde konuşabilmemiz için direkt randevular üzerinden ilerlemenin daha sağlıklı olduğu görüşüne varıldı. Kızınızla ilgili danışmak için randevu bölümünden kendinize uygun bir zaman için randevu oluşturabilirsiniz. Randevu takvimim güncel. Görüşmek üzere, iyi günler dilerim.

icon

Ne tur tedavı yontemınız var sınr bozuklugu uykuzuzluk yorgunluk var ustumde

Uzmanın Yanıtı

Merhaba öncelikle sinir bozukluğu, uykusuzluk, yorgunluk gibi belirtilerinizi ne zamandan beri ne sıklıkla yaşıyorsunuz bunları araştıracağız. Neler bunları tetikliyor ve sürdürüyor öğreneceğiz. Ardından ulaştığımız probleme göre nasıl ilerleyeceğimizi belirleyeceğiz. Psikologlar ilaç tedavisi yapmazlar, seanslar temelde konuşarak ilerler ancak bazı durumlar için nefes egzersizi, kasma-gevşeme egzersizi gibi sorunun ihtiyacına yönelik farklı çalışmalara da yer verilebilir. Belirtilerinizin nelerden kaynaklanıyor olabileceğini öğrenmek ve değiştirmek için neler yapmanız gerektiği konusunda destek almak isterseniz randevu oluşturabilirsiniz. İyi günler.

icon

Kızım 2 yaşında kendize zarar vermek çok ağlıyor

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, sanırım sorunuzu yazarken bir problem oluştu ve yarıda kaldı. Kendine zarar verme davranışlarının neler olduğunu, ne zaman bu davranışları yaptığını öğrenmem gerekiyor. Hangi durumlarda ne kadar süre ağlıyor, kendine zarar verme ile ilişkili mi? Bunların hepsi konuşmamız benim bilgi sahibi olmam gereken noktalar. Ardından bu durumlarla ilgili neler yapabileceğinize dair ebeveyn danışmanlığı yapabilirim. Dilerseniz randevu oluşturup görüşme sağlayabilirsiniz. İyi günler.

icon

Merhaba çocuğum 2. Sınıf Türkçe derslerinde başarılı ama matematik derslerin de eldeli toplama işlemlerini yapamıyor ogretmenimiz dikkat dağınıklığı olduğunu söylüyor bize yardımcı olabilirmisiniz ?

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, sadece eldeli toplama yapamadığı için dikkat dağınıklığı olduğu düşünülemez. Öğretmeninden daha ayrıntılı bilgi edinmek gerekir. Okulda neler gözlemliyor, diğer çocuklardan farklılaşıyorsa hangi noktalarda farklılaşıyor bunları öğrenmek gerekir. Ardından sizinle de görüşüp sizden ayrıntılı bir şekilde bilgi almalıyım çocuğunuzla ve ailenizle ilgili ancak bu şekilde dikkat dağınıklığı var mı yok mu anlayabiliriz ve ona göre nasıl ilerleyeceğimize bakabiliriz.

icon

Merhabalar 8 yaşında bir oglum var.2.sinifa gidiyor.bizim sorunumuz arkadslarinla oyun oynarken vuruyor bunu okuldada yapiyor arkadaşlarına hep ogretmene sikayet ediyorlar.buseferde ogretmnimiz beni ariyor kuralra uymuyor diye ben cok uzuluyorum bu duruma.uyariyorum yapma diyorum tamam anne diyorr yine yapiyor unutum diyor.bizim evimizde kimse yuksek sesle konusmaz birbirine neden boyle diye kendime soruyorum nerde yanlis yptim ben.benim baska bir sikayetim yok derslerinde cok basarili.nolur bana yardimci olunn.simdiden tesekkurler.

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, bu durumun ne zaman başladığını ve nelerin tetikleyici olduğunu araştırmak gerekiyor aynı zamanda şu an bu davranışın sürdürücüleri neler olabilir bunları bulmak gerekiyor. 8 yaş karşılıklı konuşarak da iletişim kurabileceğiniz bir yaş ancak yine de o henüz bir çocuk ve sözel iletişimle bunu konuşmanız yeterli olmayacaktır. Size yardımcı olmam için çocuğunuzla ve ailenizle ilgili daha ayrıntılı bilgilere sahip olmam gerekiyor. Çünkü her aile biricik bu yüzden maalesef genel geçer bilgiler vermek mümkün değil. Eğer bu konuda destek almak isterseniz , randevu oluşturabilirsiniz.

icon

Merhaba 2 kızım var biri 6 yaşında biride 5 yaşında. Malesef eşimle tartismalarimiz oluyordu onların yanında sonra ben 6 yaşındaki kızımda korku panik hallerini fark etmeye başladım. Mesela sesimizi yukseltince parmaklarını şitlatiyor, napcani bilmiyor. Panik ve korku içinde oluyor. Ve biz anne ve babası biz yaptik onu şuan 1 sınıfa başladı ve bu halleri derslerine yansıdı. Nasıl yapabilirim nasıl davranırım. Nasıl duzeltebilirim.

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, zaman zaman eşler arasında tartışmalar olabiliyor. Elbetteki çocukların yanında ya da çocukların duyma ihtimalinin olduğu durumlarda ciddi tartışmalar yapılmamasını öneriyoruz. Ancak bazı sözel tartışmalar çocukların yanında olduğunda önemli olan yine çocukların yanında tartışmanın bir sonuca vardırılması ve problemin çözülmesidir. Çocukta ' Anne babalar ya da büyükler arada bir şeyden dolayı tartışabilirler ama konuşarak birbirlerini dinleyerek sorunu çözebilirler' düşüncesini oluşturmamız gerekmektedir. Diğer türlü çocuklar sadece tartışmalara maruz kalmakta ve problem çözme aşamasını hiç görememektedirler. Bu da onlarda kaygılarının artmasına sebebiyet verebilir. Sizler bundan sonra çocuğunuzun duyup görebileceği ortamlarda ve zamanlarda kavga etmemeye özen göstererek, bazı sözel tartışmalarınızı ise çocukların yanında yaptığınızda sonrasında mutlaka bir çözüme bağlayıp eşler olarak birbirinize sevginizi gösterir bir halde tartışmayı sonlandırmanız önemli olacaktır. Sizinle, eşinizle, çocuklarınızla ve aile dinamiğinizle ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olmadan maalesef daha fazla bir öneride bulunamam. Eğer bu konu için uzman desteği almak isterseniz benden ya da dilediğiniz bir psikologdan randevu oluşturabilirsiniz

icon

1. Sınıf kızım İki gün üst üste okulda tuvalete gidip üzerini çıkartamadan tuvaletini yapmış yetişemediğini söylüyor tuvalet hijyeni ve oyun yüzünden erteleyip yetişemediğini düşünüyorum nasıl bir yol izlemeliyiz acaba

Uzmanın Yanıtı

Oyuna dalıp yetiştirememe çocuklarda çok fazla gözlemlediğimiz bir durum. Ancak burada sebebin bu olduğunu kesin olarak söyleyemeyiz. İlk olarak çocuğunuzu gözlemleyebilirsiniz. Evde, parkta, arkadaşlarıyla oyuna daldığı anlarda da tuvalete yetişemediği oluyor mu? Eğer sadece okulda oluyorsa okulda neler yaşıyor, rutin bir okul günü nasıl geçiyor, tuvaletini yetiştiremediği günlerde farklı olarak neler yapmış oluyor bunları araştırarak sebebin tam olarak ne olduğunu bulmak gerekir. Ancak bu bilgileri çocuktan almaya çalışırken üstüne gitmeden, sohbet ya da oyun aralarında aralara yedirerek bunları sormayı ve sebebini anlamayı deneyebilirsiniz. Eğer tek sebep oyun yüzünden ertelemesi ise bunun üzerine çalışabilirsiniz. Okulda arkadaşlarıyla neler oynuyor, bu oyunlar onun için ne ifade ediyor, oyunun arasında biri oyundan ayrılırsa ona ne yapıyorlar ne diyorlar? Bunları araştırıp oyundan ayrılmak onda bir kaygı uyandırıyor mu bunu araştırabilirsiniz. Öyle ise bu kaygıyı yenmesi için oyunlarında ona eşlik ederek 'Oyun anında tuvaleti gelen bir çocuğun hemen tuvalete gittiği ve rahatladığı, döndüğünde ise arkadaşlarının onu hemen yeniden oyuna aldığı' bir temada bol bol beraber kurgusal oyunlar oynayabilirsiniz.

icon

Merhaba oğlum 7 yasında 5yasında konustu busene 1. Sınıfa basladı psikologumuz var fakat yınede danışmak istedim ileri derecede davranış bozukluğu var okulla beraber arttı bu durum ve takıntı halıne getırdıgı bir durumu var ayağında çorap taktı sureklı aglıyor çorap ıpı çıktı kes ıpı gibi soyluyor ne yapabılırız tesk

Uzmanın Yanıtı

Okulla beraber bunların artması beklendik bir durumdur. Takıntıların ne zaman başladığı, nelerin etki etmiş olabileceği, şu an bu durumun devam etmesine nelerin etki edebileceği gibi konular üzerine çalışılabilir. Hali hazırda bir psikolog desteği aldığınızı söylemişsiniz. Psikoloğunuz ile konuşup bu süreçte nelerde zorlandığınızı, nelerin iyi geldiğini ama nelerin değişmesine de ihtiyacınız olduğunu kendisine anlatabilirsiniz.

icon

eşimle sürekli kavga ediyoruz

Uzmanın Yanıtı

Anladığım kadarıyla bu durum sizi etkiliyor ve ne yapabileceğinizi düşünüyorsunuz. Nelerle ilgili kavga ediyorsunuz? Kavgalarınız benzer konularla ilgili mi oluyor yoksa farklı farklı konular mı gündem oluyor? Benzer konular etrafında dönüyorsanız bunlar ne zaman başladı? Neler bu durumu pekiştirdi? Eşinizle iletişiminiz nasıl? Problemleriniz üzerine kavga etmeden konuşabiliyor musunuz? Sen dili kullanmak yerine ben dili kullanmayı deneyebiliyor musunuz? Neyden rahatsız olduğunuzu net bir şekilde eşinize anlatıyor musunuz? Bunlar üzerine düşünmek belki zihninizde bir şeylerin oluşmasına destek olabilir. Eğer bu konu ile ilgili profesyonel destek almak isterseniz bireysel olarak ya da eşinizle beraber randevu oluşturabilirsiniz.

icon

Merhaba kız arkadaşım beni herkesten kıskanıyor. Bu önceleri çok sorun değildi fakat akrabalarımdan da kıskanmaya başladı ve bazen çevremdeki kadınlar hakkında çirkin şeyler söylüyor ve bu beni çok rahatsız ediyor. Sevdiğim için ayrılmak istemiyorum ama bu durum canımı çok sıkıyor. Ne yapmalıyım?

Uzmanın Yanıtı

Merhaba, bu kıskançlık durumu en baştan beri var mıydı? Eğer sonradan başladı ise sizce neler tetiklemiş olabilir? Sizin kıskançlıkla ilişkiniz nasıl? Kız arkadaşınıza bu durumdan rahatsızlığınızı dile getirdiniz mi? Evet söyledim ama işe yaramadı diyorsanız, farklı yollarla söylemeyi denediniz mi? Bazen bu konuşmaları sadece kıskançlık anlarında ya da kavgalar esnasında dile getiririz ancak o anlarda iki taraf da gergin bir halde olduğu için fayda sağlamayabilir. Herhangi bir tartışmanın olmadığı bir ortamda kıskançlık üzerine konuşmak istediğinizi söyleyebilir ve kendinizi anlatabilirsiniz. Ancak burada kendinize, kendi duygularınıza odaklanmanız ve ben dili kullanmanız önemli olacaktır. ' Sen hep böyle yapıyorsun, sen beni çok kısıtlıyorsun...' gibi söylemler yerine 'kıskançlık anlarında kendimi değersiz güvenilmez biri gibi hissediyorum, çok üzülüyorum. Bazı şeylere dikkat ediyorum ama benden beklentin arttıkça bununla baş etmekte ve çözüm üretmekte zorlanıyorum... (tabii ki bunlar örnek, siz ne hissediyorsunuz ona odaklanarak buraları doldurmalısınız.) gibi bir yaklaşımla kendinizi anlatmanız önemli olacaktır. Ancak bunlara rağmen bu durumu değiştiremiyorsanız ve rahatsızlığınız devam ediyorsa profesyonel bir destek almayı deneyebilirsiniz.

icon

merhaba çocuğum 5 yaş grubu 4 haftadır anaokuluna alıştıramadık. nasıl bir yol izlememiz konusunda yardımcı olabilirsiniz.

Uzmanın Yanıtı

Merhaba Mustafa Bey, çocukların okula uyum sürecini etkileyen pek çok sebep olabilir. Okul ortamı, oryantasyon süreci, ailedeki yaklaşımlar, çocuğun hazır olunuşluğu, önceki tecrübeler... Çocuğunuzun ve sizin deneyimlerinizi ayrıntılı bir şekilde öğrenmeden bu soruya etkili bir yanıt vermem maalesef mümkün değil. Eğer bu konu üzerine çalışmak isterseniz randevu oluşturarak iletişime geçebilirsiniz. İş birliği içerisinde çalışarak bu süreci hem sizin hem de çocuğunuzun daha sağlıklı bir şekilde geçirmesini sağlayabiliriz.

icon

Ü*****

Çok harika bir hocamız güzelce anlatıyor çok beğendik sağolsun

icon

b*****

Çok iyi bir dinleyici sürecimde çok yardımcı olabileceğine eminim.

icon

a*****

Büşra Hoca çok ilgili ve professionel bir uzmanıdır. Bize çok yardımcı oldu ve olmaya devam ediyor. Çocuğumuz da seansları çok seviyor ve çok olumlu gelişmelerimiz var. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

icon

S*****

Büşra hanımdan ayrılık dönemi için yardım aldım benim için zor bir dönemdi bununla baş etmemi ve üstesinden daha sağlıklı gelmemi sağladı teşekkür  ederim.

icon

y*****

Benim bu sene üniversite sınavım vardı ve aşırı kaygı stres dolayısıyla büşra hocamla tanıştım kendisi bu yolda bana gerçek bir arkadaş gerçek bir destek oldu kendisinin benim üniversite başarımda büyük bir emeği vardır aslında bu sorunlarımda başa çıkmama ve daha rahat bir döneme adım atmamda büyük rolü var kendisini çok sevdiğimi ve harika bir destekçi olduğunu belirtmek isterim teşekküre ederim büşra hocam <3>

icon

l*****

büşra hanımla öfke kontrolü için iletişime geçtim kendisine teşekkür ederim. Benim öfke kontrolü problemim artık insan ilişkilerimde ve kendimde kötü sonuçlara yol açtığı için bunun desteğini almak istedim büşra hanım benimle bu konuda çok güzel bir iletişim kurdu ve bu sonumu halletmemde çok yardımcı oldu kendisine gerçekten iletişimi  ve profesyonel desteği için gerçekten teşekkür ederim.

icon

n*****

oğlum bizden habersiz gizli bir şekilde arkadaş çevresinde sigara kullanmaya başlamıştı. farkediyordum ama nasıl davranmam gerektiği hakkında hiçbir fikrim yoktu. daha kötü olmasından korkuyordum. büşra hocama ilk seanstan itibaren yönlendirici muazzam tavsiyeleri ve sorunun temellerine inen yaklaşımı için teşekkür ederim. bu sorunu büşra hocamla birlikte nihayete erdireceğime inanıyorum. sağolun hocam. teşekkürler kidolog

Uzmanın Yazıları