Merhaba iyi aksamlar hocam. 2 oglum var küçük oglum Ali konusamıyor epilepsi nöbetlerinden agır beyin yorgunlugu sebebi ile konusması yok. Rehabilitasyon gidiyor 1 yaşından beri ona biraz fazla ilgiyi berdik büyük oglum Adar ilgisizlik asla yaşamadı ama aile içinde eşimle anlaimama durumlarından zamanında yaşadıgımı sıkıntılardan dolayı huyuna etkiledi şuan eşimle ev içinde cok dikkat ediyoruz ama oglum için ne yapıcagız bilmiyırum anaokuluna gidiyor cok öfke nöbetleri geçiriyor ögretmen değişikligi oldu oda etken oldu rehberlik ögretmenimiz oyunterapistini önerdi biz istedigini yapmamaya calısıyoruz kızmadan sabırla artık ama bian öfkenlenince gözü dönüyor bu süreci nasıl yapcıagız kardesi de var. Kardesi de konusmadıgı için saldırganlaşıyor sinirleniyor benimde kendim artık piskolojik olarak kaldıramıyorum cok yoruldum ama çocuklara yansıtmamak cok zor.
Uzmanın Yanıtı
Merhabalar, çok zorlu bir süreçten geçtiğinizin farkındayım. Çocuklarınızın ihtiyaçlarına göre bir planlama yapmak çok önemli. Öncelikle, küçük oğlunuzun rehabilitasyonuna devam etmeniz elzem. Konuşma yeteneği gelişene kadar, farklı yollarla iletişim kurabileceğiniz yöntemleri öğrenebilirsiniz. Örneğin, işaret dili veya görsel destekler kullanmak gibi. Çocuklar kendini ifade edemediğinde sinirlenirler, eğer kendini ifade edebilirse sakinleşecektir. Büyük oğlunuz için, eşinizle birlikte evde tutarlı bir disiplin yaklaşımı benimsemek önemli olacaktır. Olumlu davranışları ödüllendirmeye, olumsuz davranışları ise mantıklı sonuçlarla karşılamaya çalışın. Öfke nöbetleri yaşadığında, ona sakin bir şekilde yaklaşmaya çalışın ve ne kadar kızgın olursa olsun, lütfen onunla ilgili olumsuz bir davranışta bulunmamaya özen gösterin. Okuldaki davranışları için de öğretmeni ile birlikte çözüm bulabilirsiniz. Belki de oğlunuz için okulda sınıf içi kuralların ve disiplinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor olabilir. Konu hakkında daha detaylı görüşebiliriz. Dilerseniz panelimden randevu oluşturabilirsiniz. Sosyal destek almamak uzun vadede size zarar verebilir. Kendinize iyi bakın. Sevgiler
Merhaba çocugum da dikkat eksikliği var ve dikkati dagınık derslerde dalıp gidiyor ne yapmalıyım
Uzmanın Yanıtı
Merhaba, çocuğunuzun dikkat eksikliği yaşamasının birçok sebebi olabilir. Örneğin uyku yetersizliği, yetersiz beslenme, stres, çevresel uyaranların çokluğu gibi nedenler dikkat eksikliği yaratabilir. Detaylı bir şekilde size yardımcı olmam için dilerseniz panelimden randevu oluşturabilirsiniz.
g*****
görüşme olumluydu notlarımı aldım. Uzman ilgiliydi. Notlarımı aldım.
h*****
Üç çocuğumuz var. Her biri için ayrı sorular sordum. Farklı alan ve konularda olmasına rağmen Buse Hanım gerçekten çok yardımcı oldu. Tavsiyeleri bizim için kolay ve uygulanabilir görünüyor. Zaman içerisinde sonuçlarını göreceğiz.