Beyza Nur Demir

Beyza Nur Demir

Psikolojik Danışman

Meşgul

Seans Süresi 50 Dk
Seans Ücreti 249.00 TL

Yapılan Seans 6
Danışan Sayısı 6
Online Seans Al Uzmana Ücretsiz Soru Sor

Düzce üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun. Üsküdar Üniversitesi Aile Danışmanlığı eğitimini tamamladı. Çocuk ve Ergenlerde BDT ( bilişsel davranışçı terapi) eğitimini,Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi ve Cinsel Terapi eğitimlerini tamamladı. Güncel eğitimler almaya devam etmektedir.
icon Eğitim
  • Düzce Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik
icon Sertifikalar
  • Aile Danışmanlığı
  • Çocuk ve Ergenlerde BDT
  • Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi
Evlilik ve Aile Danışmanlığı
Gelişim Psikolojisi
Depresyon
Öfke Kontrolü
Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi
Kaygı Bozuklukları
Çocuk ve Ergen
Panik Atak
Obsesif Kompulsif Bozukluk
İki Yaş Sendromu
Bireysel Psikoterapi
Mutlu İlişkiler
Romantik İlişkiler
Evlilik Öncesi Danışmanlık
İlişki Danışmanlığı
Eğitim Danışmanlığı
Tuvalet Eğitimi
Ergen Danışmanlığı
Çocuklarda Davranış Bozuklukları
Stres ve Kaygı Bozuklukları
Uyku Bozuklukları
Anksiyete Bozukluğu
Baş Etme Becerileri
Yeme Bozuklukları
Stres ile Başa Çıkma
Çocuk Psikolojisi
Ergen Psikolojisi
Öfke Kontrolü
Fobiler
Depresyon
Kişilik Bozuklukları
Davranış Problemleri
İkili İlişkiler
Anne Baba Tutumları
Çözüm Odaklı Terapi
Bilişsel Davranışçı Terapi
Cinsel Terapi
Okula Uyum
Sınav Kaygısı
Ergenlik Dönemi Uyum Sorunları
Sosyal Fobi
Özgüven Sorunu
icon

Hocam merhaba; 2009 doğumlu erkek çocuğumuz pandemi döneminden beridir,ellerini herhangi bir nesneye dokunduğunda her defasında defalarca sıvı sabunla onlarca kez yıkamaktadır.Uyarmamıza ve tenkitlerimize rağmen devam etmekte ve gizlice sessizce bu yıkama eylemlerini devam ettirmektedir. Yardıma ve desteğe ihtiyacımız var,nasıl bir yol izlemeleyiz?

Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, pandemi döneminde çoğu kişilerde daha sık temizlik davranışları görüldü kimimiz bu davranışları normal sıklığına indirmiş olsak da kimimiz hala sık tepkilerde bulunabiliyoruz. El yıkama davranışlarının dışında gözlemlediğiniz daha farklı durumlar bulunuyor mu ? Şuan ki mesajınız akla ilk olarak OKB dediğimiz takıntılı düşünce ve davranışların ortaya çıktığı bozukluğu getiriyor ama sadece bu bilgiler doğrultusunda bunu söylemek de yanlış olur. Eğer imkanınız olursa panelimden randevu alarak daha detaylı bilgiler ışığında yardımcı olmam daha doğru olur. Dilerseniz panelimden randevu oluşturabilirsiniz. İyi günler

icon

İyi akşamlar bir seans yapmıştık sizinle benim ikinci evliligim başlarda iidik cicim ayı dedikleri ve sonrasında hamile kaldım eşimle aramızda devamlı bir sürtüşme surtusmenin boyutları yükselir fiziksel ve dille şiddete doğru ilerliyor bosanioa kelimesi ikimizde de eksik olmuor ayrı kaldığımız süre zarfında pişmanlıklar oluor ama eşim hiç ilk adımı ozuru dileyen olmuor ve buda devamlı benim adım atmam beni yoruor anliyacaginiz ne yan yana olabilioruz nede ayrı kalabilioruz biza vereceğiniz bı tavsiye var mı aslında bu akşam için randevu ayarliyacaktik gene sebepsiz yere kavga ettik seansida kaçırdık bize yardımcı olur musunuz.

Uzmanın Yanıtı

Çözülmemiş sorunlar çığ gibi büyür ve altından kalkamayacak hala gelebilir. Sorunlar ne kadar küçük olursa olsun her zaman çözüm arayışında olun. Kavgalarınızı haklı çıkmak için değil çözüm aramak için yapın. Haklı çıkmak aileniz için bir fayda sağlamaz ama birbirinizin doğrularını anlamak daha empatik yaklaşmanızı sağlar. Enerjinizi sizi çözüme götürecek yollar için harcayın. Tartışma esnasında sakinleşip karşılıklı iki sandalyeye oturarak birbirinizin gözlerinin içine bakın, ellerinizi tutun, sevgi sözcükleri ile sorunun sizin açınızdan olan tarafını anlatın ve eşinizden de aynı şeyi yapmasını isteyin. Birbirinizi dinlerken araya girmeyin, mümkünse elinize bir nesne alıp nesne kimdeyse söz hakkını ona verin. Sorun üzerine konuşurken asla birbirinizin karakterine değil soruna odaklanın. 'aptalca' 'salakça' gibi söylemler yerine 'beni üzdü, kırdı' gibi ben dilini kullanmaya önem verin. Dilerseniz panelimden randevu oluşturabilirsiniz.

icon

Merhaba ben Balıkesir den yazıyorum 7 yaşında bir oğlum var yazı yazmakta zorlanıyoruz ve bazı davranışları olsun.. bir kaç sorunumuz var bizlere yardımcı ve destek olur musunuz? Teşekkürler

Uzmanın Yanıtı

MOXO testi dikkat eksikliği ve hiperaktivite için uyarlanmış bir test olduğu için uygulanmasına gerek yok. Disgrafi ön tanısı ile Rehberlik ve Araştırma merkezine başvuru yaparak çocuğunuz için Bireysel Eğitim Programı hazırlanması gerekiyor. Sınıf öğretmenini de durumdan haberdar edin.

icon

Hocam 4.5 yaşında kızım var.2-3 gündür benimle biri konuşuyor beni rahat bırakmıyor.Dinazor yanıma geliyor bana kötü şeyler söylüyor gibisinden söylüyor.Onu kovmak istediğini ve gitmediğğmi dile getiriyor .Günlük 1-2 saat civarında telefon hakkı kullanımı yapmaktadır.1 ablası var ablası okula gidiyor yalnız kendisi evde.Ne yapmamızı önerirsiniz.

Uzmanın Yanıtı

Bu yaş grubunda hayalî arkadaşa sahip olmak olağan bir durumdur. Eğer kendisini korkutan bir durum varsa dinazorun resmini çizdirip korkusunu anlattırıp şimdi seninle bu dinazoru bir kutuya koyacağız ve seni bir daha rahatsız etmeyecek şeklinde durumu öyküleştirip kendisini ifade etmesine izin verin ve birlikte resmi kutuya hapsedin ya da birlikte yırtıp çöpe atabilirsiniz. Kesinlikle anlattığı öyküyü saçma, böyle bir şey mümkün değil gibi ifadelendirmeyin. Gerçekten onu anladığınızı ve yardım etmeye hazır olduğunuzu hissettirin. Bazen çocuklar ilgi çekmek adına veya başka sorunlarını dışa vurmak için bu durumları yaşayabilir. Temelinde ne olduğunu anlamam için daha fazla bilgiye ihtiyacım olacaktır. Dilerseniz panelimden randevu alabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim

icon

Merhaba, depremde sevdiğim erkek arkadaşımı kaybettim. O erkek kardeşi ve babası da yaşamını yitirdi. İlk iki hafta benim için kabus gibi geçti. Bu süreci atlatıp onun öldüğünü kabullenmek benim için zor bir süreçti. Bir şekilde üstesinden gelmeyi başardım. Sevdiğim kişinin ailesiyle öncesinde hiçbir diyaloğum olmamıştı. Enkazdan annesi ve ikizi sağ kurtuldu, onları merak ettiğim için kuzenleriyle irtibat kurarak sürekli iletişim halinde hal hatır soruyorum,merak ediyorum. Annesi büyük hasar aldığı için 3 ay kadar yatak tedavi görecek,kardeşi daha iyi durumda. Ben ulaşım sorunu nedeniyle cenazesine katılamadım ve halen gidemiyorum. En yakın zamanda gidip mezarını ziyaret etmek ve ailesine başsağlığı dilemek istiyorum. Size burada sormak istediğim soru. Benim bu aile ile irtibatta olmam onları rahatsız eder mi,iletişimde olmam psikolojik olarak onları zora sokacak bir girişimde bulunmak istemiyorum. Ailesinin yanında olup bu süreci beraber atlatma konusunda destek olmak istiyor bir yanım ama bunu işin uzmanı sizlerden duymak içimi rahatlatacaktır. Teşekkür ederim.

Uzmanın Yanıtı

Önceliklikle başınız sağolsun Allah rahmet eylesin. Her birey için yas tutma süreçleri ve biçimleri farklılık gösterebilir. Kendiniz için mezarına gitmek kaybınızı kabüllenmek açısından önemli olur. Ailesini rahatsız edip edemeyeceği hakkında bir şey söylemem mümkün değil. Ailesi ile iletişimde olmak hem sizin için hem onlar için acıyı devam ettirebilecek bir süreç olabileceği gibi destekleyerek yas sürecini sağlıklı da atlatabilirsiniz. Bu konu ile onlarla konuşmanız daha doğru bilgi verecektir. Onların yaklaşımına göre hareket edebilirsiniz. Tekrardan Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

icon

Hocam şu dönemde randevu alamayabilirim ama hep araştırıyorum ne yapabilirim diye düşünüyorum çocuğuma sık sık sarılıyorum bol bol öpüyorum vakit geçirmeye çalışıyorum ve sürekli onu sevdiğimi söylüyorum nacizane onerebileceginiz şeyler olursa çok mutlu olurum

Uzmanın Yanıtı

Tutarsız davranışlarda bulunmaktan kaçınmanız çok önemli. Yoğun sevgi gösterdikten sonra başka zaman olumsuz tepkiler verirseniz çocuğunuzun zihninde karışıklıklar oluşabilir, aynı şekilde onda da tutarsız davranışlar oluşmasına neden olabilir.

icon

Hocam merhabalar 3 yaşına girmek üzere olan bı oğlum var ben 21 yaşındayım çok çabuk sinirlenebiliyorum çocuğuma şiddet uygulamak yada onun geleceğini etkileyecek psikolojik sorunlar yaratmak istemiyorum ama kontrolümü kaybettiğimde ona zarar verecek davranışlarım oluyor vurduğumda benim canım yanıyor ne yapacağımı bilmiyorum şiddet uygulamak istemiyorum ne olur yardım edin o beni çok seviyor bende onu ama bu kötü davranışima sebep olan şeyi bulup bitirmek istiyorum her geçen gün kötü bir anne olduğumu düşünerek kahroluyorum. Onun güvenini nasıl kazanabilirim. Geç olmadan onda açtığım yarayı tamir etmek istiyorum

Uzmanın Yanıtı

Çözüm yolu arayışınız kötü bir anne olmadığınızın göstergesidir. Öncelikle içiniz bu konuda ferah olsun. Yaşadığınız duygunun ne olduğunu hangi durumlarda çıktığını kaynağını tespit etmek için bi süreç gerekir. Bu süreçte yaşadınız duygular ve duygu kontrolü üzerine çalışmalar yapabiliriz. Dilerseniz randevu oluşturabilirsiniz, daha fazla yardımcı olabilirim.