kidologlogo
sidebarOpen && ()
Ali Yılmaz

Ali Yılmaz

Uzman Klinik Psikolog

3

Danışan Sayısı

76

Yapılan Seans

Uzman Tanıtım Videosu

Henüz Eklenmedi

Psikolojik Danışman Ali YILMAZ 2015 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Programı'nı 3,5 yılda tamamlamıştır. Okulöncesinden kolej seviyesine kadar eğitim kurumlarında, psikolojik danışma merkezlerinde ve sivil toplum kuruluşlarında profesyonel olarak çocuk-ergen ve yetişkin gruplarla çalışmıştır. Çocuk ve ergen danışanlarının aileleri ile ebeveyn danışmanlığı sürecini yürütmüştür. Ruh sağlığı çalışanlarına ise vaka analizi eğitimleri gerçekleştirmiştir. 8 yıllık mesleki deneyime sahip olan Ali YILMAZ, Psikolojik Danışma Rehberlik ve Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimlerine eşzamanlı olarak devam etmektedir.

SMTWTFS

Seçtiğiniz tarihe ait randevu bulunamadı.

Seans almak istediğiniz tarih/saat açık değil mi?

Eğitim

  • Hasan Kalyoncu Üniversitesi - Klinik Psikoloji Yüksek Lisans

  • Gaziantep Üniversitesi - Psikolojik Danışma ve Rehberlik Yüksek Lisans

  • İstanbul Üniversitesi - Çocuk Gelişimi Lisans

  • Doğu Akdeniz Üniversitesi - Psikolojik Danışma ve Rehberlik Lisans

Sertifikalar

  • Aile Danışmanlığı - Biruni Üniversitesi

  • Çocuk ve Ergenlerde Davranış Bozuklukları ve Çözüm Teknikleri - Yeşil Işık Eğitim ve Psikolojik Danışma Merkezi

  • Çocuk ve Ergenlerde Alışkanlığı Tersine Çevirme Eğitimi - Uzm. Psikiyatrist Mehmet Çolak

  • Çocuk ve Ergen Psikanalitik Psikoterapi - Dr. Dimitris Anastasopoulos

  • Çocuk ve Ergenler İçin Psikolojik Sağlamlık Programı - Gelişim Psk. Dr. Atanur Akar

  • Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi - Özel Denge Aile ve Psikolojik Danışma Merkezi

  • Temel ve İleri Düzey Travma Müdahale Yöntemleri - Travma Çalışmaları Derneği

Çocuk Psikoloğu/PDR

Çocuk Psikolojisi

Depresyon

Öfke Kontrolü

Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi

Kaygı Bozuklukları

Obsesif Kompulsif Bozukluk

Boşanma Danışmanlığı

Eğitim Danışmanlığı

Yeme Bozuklukları

Bağımlılık

İletişim Bozuklukları

Ergen Psikolojisi

Fobiler

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Davranış Problemleri

Travma Sonrası Stres Bozuklukları

Anne Baba Tutumları

Bilişsel Davranışçı Terapi

Okula Uyum

Sınav Kaygısı

Ergenlik Dönemi Uyum Sorunları

Sosyal Fobi

Özgüven Sorunu

Çocuk Psikoloğu/PDR

Çocuk Psikolojisi

Depresyon

Öfke Kontrolü

Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi

Kaygı Bozuklukları

Obsesif Kompulsif Bozukluk

Boşanma Danışmanlığı

Eğitim Danışmanlığı

Yeme Bozuklukları

Bağımlılık

İletişim Bozuklukları

Ergen Psikolojisi

Fobiler

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Davranış Problemleri

Travma Sonrası Stres Bozuklukları

Anne Baba Tutumları

Bilişsel Davranışçı Terapi

Okula Uyum

Sınav Kaygısı

Ergenlik Dönemi Uyum Sorunları

Sosyal Fobi

Özgüven Sorunu

Merhabalar, 10 yaşındaki oğlum bu sene ortaokula geçti fakat haftada en az 2kez okuldan arıyorlar ağlıyor kriz halinde diye derslere de girmiyor o esnada devamsızlık daha şimdiden 11 gün oldu son 1-2sene içerisinde aile duzenimizde maddi manevi olumsuz yönde değişiklikler oldu biz değişikliklerin oglumuzu bu hale getirdigine inaniyoruz acil destek almamız gerektigini belirttiler okuldan yardımınızı rica ediyorum


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, bahsettiğiniz durumun 1-2 yıl gibi bir geçmişi olsa da şu anda akut ve acil sorunlar oluşturduğunu anlıyorum. Başa çıkmakta zorlandığımız bu gibi yaşam olaylarında uzman desteğinde alabiliriz. Sizlere daha iyi yardımcı olabilmem için panelimden randevu oluşturabilirsiniz.

Sürekli tekrarlanan cümleler..Merhaba, kızım 6 yaşında.10 gündür kızım sürekli şu soruları soruyor. Baba yeri yalarsam ne olur. Baba yeri yaladım. Baba kediyi sevdim elimi yaladım bişey olmaz. Baba koltugu yaladım birşey olurmu. Baba telefonu yaladım. ... Ne yapacağımızı şaşırdık.


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar Ahmet bey. Çocuğunuzun bu sorularla ilgili algısının nereden gelmiş olabileceği üzerine düşünebilirsiniz. İzlediği videolar mı ya da gerçek hayattan konuştuğu/tanık olduğu olaylar üzerinden mi gelmiş olabileceğini değerlendirebilirsiniz. Ancak bulamazsanız da sorun değil, çocuğunuzla birşey olup olmamasının neden önemli olduğu, birşey olursa ne olur, birşey olmazsa ne olur vb. hakkında yargılamadan açık uçlu sohbet edebilirsiniz. Ayrıca yine muhakkak konuşmuşsunuzdur ama neden bu davranışları yaptığıyla ilgili de yargılamadan, içten bir merakla ve sohbet havasında bu konuşmayı yapabilirsiniz. Son olarak, bu zamana kadar takıntılı, ısrarlı başka söylem ya da davranışlarının olup olmadığını bir gözden geçirmekte fayda var. Sadece tek bir olay bağlamında değil, çocuğunuzun bireysel gelişim öyküsünü de alaraktan sizlere daha detaylı yardımcı olabilmem için panelimden uygun tarih ve saatte randevu alabilirsiniz. İyi akşamlar dilerim.

Merhaba, eşim çok kavgacı, küfürbaz ve çok hakaretlerde bulunuyor. Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce nasıl bir yol almalıyım.


Uzmanın Yanıtı

Öncelikle, yaşadığınız durumun zor ve stresli olduğunu anlıyorum. Böyle bir durumda hissettiğiniz çaresizlik ve üzüntü gibi duygular tamamen doğal ve normal. Destek arayışında olma girişiminiz nedeniyle de sizi kutlarım. Bu gibi durumlarda açık ve net bir iletişim kurmak, ilgili davranışların kabul edilemez olduğunu vurgulamak ve sınırınızı çizmek destekleyici olabilir. Ancak bu sınırlarınızı belirlerken kendi güvenliğinizi tehlikeye atmaktan kaçınmalısınız. Ek olarak kendi sağlığınızı ve iyiliğinizi de ihmal etmemek, kendinize zaman ayırmak iyilik halinizi arttırabilir. Eşler arasındaki çatışmalarla ilgili olayın meydana geliş şekli, geçmiş olaylarla ilişkisi, olayın bağlamı gibi birçok etki mekanizması sürecin içindedir. Hem bu konularla ilgili hem de başa çıkma mekanizmaları ile daha detaylı sizlere destek olabilmem için panelimden online randevu oluşturabilirsiniz. İyi günler dilerim.

Merhaba, 13 ve 8 yaş oğullarım ders ve ödev yapma konusunda çok isteksiz. 13 yaş bu sene LGS ye girecek ve bu isteksizlik beni endişelendiriyor. Sınıfında ortalama üstü bir öğrenci. Aile içi problemler ve çatışmalar yaratıyor bu durum. Bu konularda yardımcı olabilir misiniz?


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar, ders çalışma isteksizliği mevcut okul ve akademik sistem içerisinde dönem dönem veya kronik şekillerde oldukça karşılaştığımız bir tablo. Bu konularda hem çocuk hem aile ile çalışmalarımız olabiliyor. Bunlar, bahsettiğiniz aile içi problemler ve çatışmalar, isteklerini erteleyebilme davranışı kazandırma, dengeli akademik ve aile içi kuralların oluşmasını desteklemek, ders çalışma isteksizliğine neden olan durumlar ve duygulara yönelik müdahaleler şeklinde çeşitlenebiliyor. Sonrasında ise, ilerleme durumuna göre takip seansları ile süreci birlikte takip edip, gelişebilecek sorunlara yönelik önleyici çalışmalar gerçekleştirebiliyoruz. Konu hakkında daha detaylı sizlere destek olabilmem için panelimden online randevu oluşturabilirsiniz. İyi günler dilerim.

Merhaba oğlum sizle görüşmek istedi tanımıyoruz henüz sizi. Görüşme nasil oluyor ve 11 yaşında ilk seans yalnız bizimle mi geçer hemen dahil olsun isterim ayrıca alt islatma problemimiz var bununla ilgili çalışmanız oldu mu acaba test envanter gibi ta da ne tür yöntem kullandığınızı merak ediyorum sağolun


Uzmanın Yanıtı

Merhabalar Özge hanım, profilimden benim hakkımda daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. İlk görüşmeyi yalnızca aile ile gerçekleştiriyorum. Çünkü problem konusu ile ilgili her ne kadar çalışmalarım olsa da, bireysel gelişim öyküsünü, geçmişini dinlemek ve buna göre müdahale planımı şekillendiriyor olmak çok önemli. Sonraki görüşmeleri çocuğunuz ile yapıyorum. Süreç ilerlediğinde terapi gelişimini aktarmak ve ev içi müdahaleler konusunda sizleri bilgilendirmek adına çocuğunuzun ve sizin birlikte katılımınızın olduğu görüşmeler de planlıyoruz. Alt ıslatma sorunu ile ilgili test-envanter gibi çalışmalar olmuyor. Ben bunun yerine etkililiği kanıtlanmış bir yöntem olan Bilişsel Davranışçı Terapi ekolünden ilerliyor ve sonuç alıyorum. Konu hakkında daha detaylı sizlere destek olabilmem için panelimden online randevu oluşturabilirsiniz. İyi günler dilerim.

KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.