kidologlogo
sidebarOpen && ()
Aleyna Emine Göktürk

Aleyna Emine Göktürk

Psikolojik Danışman

5

Danışan Sayısı

11

Yapılan Seans

Uzman Tanıtım Videosu

Henüz Eklenmedi

Merhaba ben Psikolojik Danışman Aleyna Emine Göktürk, Sağlıklı olmanın ayrılmaz bir parçası olan ruh sağlığı hizmetleri; farkındalığınızı artıracak, hayat standartlarını yükseltecek profesyonel bir destektir. Siz de bu destekten yararlanmak isterseniz çalışma alanlarımı inceleyip profilimden randevu talebinde bulunabilirsiniz.

SMTWTFS

Seçtiğiniz tarihe ait randevu bulunamadı.

Seans almak istediğiniz tarih/saat açık değil mi?

Eğitim

    Sertifikalar

      Çocuk Psikoloğu/PDR

      Davranış Problemleri

      İletişim Bozuklukları

      Çocuk Psikolojisi

      Ergen Psikolojisi

      Baş Etme Becerileri

      Travma Sonrası Stres Bozuklukları

      Anne Baba Tutumları

      Çözüm Odaklı Terapi

      Okula Uyum

      Kimlik Keşfi

      Ergenlik Dönemi Uyum Sorunları

      Sosyal Fobi

      Özgüven Sorunu

      Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi

      Kaygı Bozuklukları

      Bireysel Psikoterapi

      Özel Tanılı Çocuklar

      Çocuk Psikolojisi

      Çocuk ve Ergen

      Oyun Terapisi

      Sınav Kaygısı

      Merhaba, Eşim çok kavgacı, küfürbaz, ve bana hiç saygısı yok. Bir tartışma olduğunda hemen boşanmak istiyor. Hakaretler ediyor. Birbirimizi de çok seviyoruz. Eşimin bu davranışları karşısında artık ne yapacağımı şaşırdım. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.


      Uzmanın Yanıtı

      Merhaba, Eşinizin her tartışmada boşanma kelimesini kullanması bir çok nedene bağlı olabilir. Tartışmaların nedenini bilmediğim için genel bir cevap verecek olursak, bağlanma stili kaçıngan ya da kaygılı olabilir. Problem çözme etkili iletişim becerileri konusunda eksiklikleri olabilir. Bununla beraber sağlıklı çözüme yönelik bir tartışma ortamı olmadığı sürece (önyargılı, karşılıklı dinlemeden cevap verilen) tartışmalar olumlu bir sonuca bağlanmayacaktır. Hakaret konusunda olayın ardından sakin bir zamanda hakaretler konusunda iletişim kurup rahatsızlığınızı sizde oluşturduğu duyguları dile getirebilirsiniz. Etkili iletişim yollarını öğrenebilmek için uzman desteğine başvurabilirsiniz (Aile terapisi).

      Merhaba bugün seans alabilir miyim


      Uzmanın Yanıtı

      Tabi, takvimde müsait saatlerim aktif görünmekte oradan seans oluşturabilirsiniz.

      Kızım 2 yaşında ve lavabo egitimi vermek istiyrum bezden kurtulmak adına ama hazir olmadığını dusunuyrum erkenmi daha yada ne yapmalym?


      Uzmanın Yanıtı

      Merhabalar, Tuvalet eğitminde ideal yaş aralığı 2,5 - 3 yaşdır. Çocuğun bu döneme hazır oluşuyla ilgili bazı belirtiler vardır. •Fizyolojik yeterlilik (çocuğun tuvaletinin geldiğini hissetmesi) •Yürüme •Basit komutları algılayabilme •Kirli bezden rahatsız olma •Kendi giysilerini değiştirmeye başladığını gösteren davranışlar •Gün içinde iki üç saat kuru kalma •Altı ıslakken bundan rahatsız olduğunu belirtme •Tuvalet rutini Bu dönemde sabır çok önemlidir. Eğitimi verecek olan ebeveynin de süreçle ilgili hazır olması gerekir. Her çocuğun kendi gelişim belirtileri ayrıdır. Erken başlanmaması kadar çok gecikmemesi de psikolojik açıdan önemlidir. Süreçle ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz takvimden seans talebinde bulunabilirsiniz.

      Psikolojik sıkıntı. Hocam merhabalar yazdan beri arada sırada sanki etrafımda biri varmıs beni izliyomuş, gibi nesneler imgeler görüyorum saniyelik ve bi anda kayboluyor. Göz yanılması gibi evde dısarda yolda başıma geliyor. Örneğin geçen yolda yürürken sanki sağ tarafımda biri varmıs gibi gördüm ama kimse yoktu bu cidden bu aralar sık sık başıma gelmeye başladı. Yazdan beri devam edince de korkmaya başladım. Herhangi bir kullandığım ilaç veya psikolojik sıkıntım yok.


      Uzmanın Yanıtı

      Merhabalar, Gerçek olmayan algıların görülmesi veya duyulması durumuna halüsinasyon veya varsanı denir. Psikolojik olabileceği gibi fizyolojik sebepleri devardır. Uykusuzluk, yüksek ateş, başa alınan darbe, migren, parkinson, epilepsi gibi durumlar da halisünasyona neden olabilir. Bunun için öncelikle bir tıbbi muayeneden geçmenizi eğer olumsuz bir sonuç çıkmaz ise psikolojik destek almanızı tavsiye ederim. Detaylı görüşmek isterseniz takvimimden randevu talebinden bulunabilirsiniz.

      Kendimi çok yalnız ve mutsuz hissediyorum sürekli terk ediliyorum 2.plana atlıyorum oldukçada çirkin hissediyorum napmalıyım


      Uzmanın Yanıtı

      Ne zamandır böyle hissediyorsunuz? Bu düşüncelerinizi besleyen yaşantılarınız nelerdir? Bunları tam olarak bilemiyorum fakat Öz şefkat çalışarak olumlu bir benlik algısı oluşturabilirsiniz. Detaylı iletişim kurarak süreci profesyonel bir destekle yürütmek isterseniz panelimden randevu talebinde bulunabilirsiniz.

      KidologLogo

      TR

      Teknik Destek
      (10:00-23:59)

      +90(850) 840 11 39

      App Store

      Google Play

      Spotify

      karekod

      ' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

      * Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

      © 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.