kidologlogo

Terapide Kullanılan Teknikler

Terapide kullanılan çok sayıda teknik bulunur. Farklı ekollerden gelen psikologlar konusuna ve benimsediği ekole uygun tekniklere yönelirler. Gestalt ekolü, Bandura öğrenme tekniği, Freud ekolünde psikanaliz, davranışsal psikanaliz, bilişsel psikterapi gibi çok sayıda teknik öne çıkar. Yaşamdan keyif almak beraberinde mutluluk ve başarıyı da getirir. Hızlı yaşam temposu, yoğun iş hayatı, işlerin zamanında yetiştirilmesi bazı zorlukları da beraberinde getirir.

 Bu yoğun tempo, strese de sebep olmaktadır. Postmodern yaşam düzeni geleneksel yapıdan uzaklaşmakta olan kişide ruhsal bazı sorunları beraberinde getirir. Bu sorunların zamanında çözümlenememesi, kişide psikolojik bazı rahatsızlıkların oluşmasına sebep olur. Zamanında çözümlenemeyen kaygı sorunları, depresyon gibi sorunlara da yol açacaktır.

Çocuklar İçin Terapide Kullanılan Teknikler

Çocukların bilişsel ve zihinsel gelişimini destekleyecek, kardeş kıskançlıkları, içe kapanıklık gibi sorunları çözecek bazı teknikler kullanılır. Davranış psikolojisi çok geniş tabanlı çalışmalardan yararlanır. Gelişim geriliği olan çocuklar ile farklı öğrenme teknikleri uygulanır. Bu konuda deneyimli pedagoglardan destek alınması önerilir. Evden çıkması güç olan çocuklar için önerilen online terapilerdir.

Online terapiler, çocukların kendilerini en rahat hissedecekleri yerde yapılır. Bu sayede çocuklar kendilerini çok daha rahat şekilde ifade edeceklerdir. Davranışsal psikoterapi, sosyal öğrenme teorisi, çocuklar için uygulanan tekniklerdir. Doğru bir iş yaptığında ödüllendirilmesi çocuğu teşvik edecek modellerdir. Çocukla ilgili yapılacak öğrenme teknikleri, konuşma terapileri de konuşması gecikmiş çocuklar için etkili olacaktır.

Terapilerin Olumlu Sonuçları Nelerdir?

Terapilerin düzenli şekilde devam etmesi, bazı ruhsal sorunların aşılmasında son derece etkili olur. Günümüzde en çok karşılaşılan sorunlardan birisi de etkili iletişimin olmayışıdır. Örgütlü yapılar içerisinde şirket çalışanlarında bu sorunu görmek mümkünken, ailelerde de sıklıkla karşılaşılır. Toplumun en küçük nüvesi olan aileler, sağlıklı toplumların da temelini oluşturur. Aile yapısı sağlam olan toplumlar daha gelişmiş ve huzurlu toplumlardır.

Zaman darlığı nedeniyle her ferdin kendi içerisinde ve işine odaklanması aileleri de etkiler. Aile terapileri bu türlü iletişim eksikliği ve sorunlarını çözmede etkili olan terapilerdir. Bu terapilerin süresi, diğer terapiler kadar uzun sürmez. Çocuklar ile ilgili olan davranış ve konuşma terapilerinin süresi de 30 dakikayı geçmeyecektir.

Yetişkin Terapileri Nasıl Olur?

Kaygı, endişe, depresyon, takıntı tedavileri de terapilerle aşılacak sorunlardır. Topluluk önünde konuşamamak, şartlanmaya bağlı kaygı sorunları, etkili terapi yöntemleri ile aşılır. Rol değişimleri, aile yakınlarının kayıpları, kişilerarası kimlik çatışmaları için de kliniksel tedaviler bulunur. Psikoterapi yöntemleri de bazı ruhsal sorunların tedavisinde son derece etkilidir.

Bibliyografi yeni gibi görünmekle birlikte geçmişi son derece eskidir. Kitap okuyarak, kişinin kendini geliştirmesi ve ruh halini düzeltmesi amaçlanır.

Psikanaliz sayesinde ise kişinin sorunu tespit edilir ve doğru tedavi yöntemleri uygulanır. Yetişkin tedavileri zaman alan ve seansları daha uzun süren tedavilerdir. Online terapi de günümüzde başvurulan yöntemlerdendir.

 

156210

Kişi Okudu

Kidolog
KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.