kidologlogo

Psikologlar Ne Kadar Maaş Alıyor?

Hastaların psikolojik sorunlarını teşhis ve tedavi eden kişilere, hekimlere psikolog denir. Psikologlar çalıştıkları kurumların farklılıklarına göre psikoloji danışman, Psikoterapi uzmanı ve klinik psikolog olmak üzere farklı unvanlara sahip olabilirler. Psikolog olabilmek için mutlaka bir lise de başarılı olup sınavda yeteri kadar puan alarak psikoloji bölümü okuyabilirsiniz.

 Psikologlar genellikle devlet ve şehir hastanelerinde psikolog olarak çalışabilirler. Bazı psikologlar ise özel olarak kliniklerde danışmanlık hizmeti verebilmektedir. Ruh bilimci isimleri ile de bilinirler. Psikologlar kendilerini geliştirerek ve uzmanlaşarak diğer alanlarda iş yapabilirler, Nöropsikoloji, bilişsel psikoloji, eğitim psikolojisi ve sağlık psikolojisi. 

Psikolog Nedir?

Psikologlar ne kadar maaş alıyor? Sorusu sürekli bir merak konusudur. Çeşitli terapiler uygulayarak akıl ve ruh sağlığı bozuk olan hastaların psikolojik sorunların teşhis ve tedavi eden hekimlere, doktorlara psikolog denir. Psikologlar çalıştıkları kuruma göre klinik psikolog, psikoterapi uzmanız psikolojik danışman gibi unvanlara sahip olabiliyorlar.

 Psikologlar sosyal statüsü düşen akıl ve ruh sağlığında sorunlar olan kendilerini iyi hissetmeyen ve bu konuda yardıma ihtiyaç duyan insanlara psikolojik açıdan destek olmaktadırlar. Psikologlar ne kadar maaş alıyor? Psikologlar uzmanlık alanlarına göre farklı şekiller de maaşlar alabilmektedirler.

Psikolog Ne İş Yapar?

Psikologlar ne kadar maaş alıyor psikologlar uzmanlık alanlarına göre farklı şekillerde maaş alıyorlar. Psikologlar, psikoloji ve sosyal alanda yardıma ihtiyaç duyan kendini ifade edemeyen bireylere danışmanlık etmek ve hizmet vermek için çalışıyorlar. Bireyleri topluma kazandırmak için özveride bulunarak insanların ruhsal sağlıklarını iyileştirmek için çaba sarf ediyorlar.

Anksiyete bozukluğu, stres, paranoya gibi hastalıkların tedavisi için düzenli olarak birey normal kendi sağlığına ulaşana kadar terapiler uygularlar. Aile ve grup tedavileri uygulayarak evli çiftlerin sorunlarını çözmelerinde ön ayak oluyor. Psikologların uygulamış olduğu diğer terapi türleri de şu şekildedir; kişilerarası psikoterapi, bilişsel analitik terapi ve sistematik tedavi.

Psikolog Nasıl Olunur?

Psikolog olabilmek için üniversitelerin fen - edebiyat fakültelerinde yer alan lisans programından mezun olma şartı gerekmektedir. Psikoloji bölümü insan ve toplum bilimleri fakültesi ile iktisadi, idari ve sosyal bilimler fakültesinde okumak da mümkündür. Psikolog eğitimi 4 yıl sürmektedir.

4 yıllık eğitimin ardından zorunlu stajlarını tamamlayanlar psikoloji lisans diploması elde etmek mümkün hale gelir. Bir diğer alternatif ise klinik psikoloji ve uygulamalı psikoloji bölümlerin de yüksek lisans yapmaktadır. Bu bölümler tezli ve tezsiz olarak ikiye ayrılıyor. Bu bölümü okuyanlar yüksek lisans yapabilirler.

Psikoloğun Maaşları Ne Kadar?

Psikologlar ne kadar maaş alıyor? Kamuda çalışan psikologların ortalama maaşı genel ortalamanın üzerindedir. Çalışılan kurumlar arasında farklılıklar gösteriyor. En düşük psikolog maaşı ise geçinilebilir ortalama ücretler arasındadır. Bu aylık maaş kurumdan kuruma değişim göstermektedir. 

 

37310

Kişi Okudu

Kidolog
KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.