kidologlogo

Pedagog Ne İş Yapar?

Pedagog, çocuklarla ilgilenen bir bölümdür. Çocukların zihinsel, sosyal ve en önemlisi duygusal gelişimlerini inceleyen bir bilim dalı olan pedagoji çocukların gelişimlerine destek olmaktadır. Pedagoglar ilk önce çocukların psikolojik ve zihinsel açıdan gelişimlerini incelemektedir. Ebeveynlere de çocukları doğru yetiştirmek, çocuklara karşı doğru davranışlar sergilemesini sağlamak amacıyla rehberlik etmektedir. Pedagog desteği ebeveynler için önemli bir durumdur.

Özellikle büyüme sancısı çeken çocuklara destek olmak amacıyla pedagoga danışmak önemlidir. Pedagog sorunlu çocukların doğru bir titizlikle yetişmesinde ebeveynlere yardımcı olmaktadır. Çocukların duygularını doğru ifade edebilmesi, zihinsel açıdan doğru adımlar atabilmesi ve sosyal bakımdan toplumda doğru davranışlar sergilemesi açısından pedagoglar çocuklara yardımcı olmaktadır. 0-12 yaş aralığındaki çocukların psikolojik, zihinsel, sosyal ve duygusal açıdan doğru ve titiz bir şekilde gelişmesini sağlama amacı gütmektedirler. 

Pedagogların Görevleri Nelerdir?

Pedagoglar hem 0-12 yaş aralığındaki çocuklara hem de bu çocukların ebeveynlerine yardımcı olmaktadırlar. Ebeveynle birlikte ortak çalışma sonucunda çocuğu anlama, doğru yetişmesini sağlama amacı gütmektedirler. Pedagoglar, çocukların gelişimini desteklemek amacıyla ebeveynlerine doğru ve titiz bir şekilde danışmanlık yaparlar. Çocukların doğru bir şekilde gelişmesini sağlamak ancak ebeveyn desteğiyle mümkündür. Ebeveynlerin işbirliği neticesinde çocuk daha rahat bir şekilde kendini ifade edebilmektedir. Duygusal açıdan açık olamayan, duygularını net bir şekilde ifade edemeyen çocuklara destek vermek önemlidir. Pedagoglar, ebeveyn işbirliği ile birlikte çocuğun duygusal açısından gelişmesine önemli bir katkı sağlarlar.

Çocuklar Duygularını Nasıl İfade Ederler?

Ebeveyn işbirliği neticesinde çocuk duygularını daha rahat ifade edebilecektir, Çocukların ev harici okul sorunları da bulunuyorsa pedagog, çocukların öğretmenleriyle de iletişim halinde olmalıdır. Çocuğun psikolojik olarak sağlıklı olabilmesi için çevresinde bulunan kişilerin işbirliği oldukça önemlidir. Tüm bunların yanı sıra olası bir boşanma durumunda pedagog, çocukların duygusal açıdan yıpranmasını önlemeye çalışır. Mahkemede bilirkişilik yapmaktadır. Pedagoglar ayrıca psikolog ve psikiyatristlerle işbirliği halinde olarak çocuk davranışlarını incelemektedir. Bu incelemeler sonucu işbirlikleri sağlanarak çocuk davranışları tedavi edilmeye çalışılır. 

Hangi Durumlarda Pedagoga Başvurulur?

Ebeveynler pedagoga başvurmak için belli başlı belirtileri görmek isterler. Ebeveynler kardeş kavgalarının çok sık olduğu durumlarda pedagoga başvurma eğilimi gösterirler. Bunun yanı sıra çağımızın bir hastalığı olan telefon ve oyun bağımlılığının çocuğu da etkisi altına alması halinde ebeveynler pedagoga başvurabilirler. Oyun oynama ve kurma durumlarında çocuğun çok fazla şiddete eğilim göstermesi, sosyalleşmenin onun içi sorun olması durumlarında da ebeveynler pedagoga başvurabilirler.

Bunların dışında çocuğun tuvalet eğitimine cevap vermemesi, tuvalet eğitiminde zorluk çıkarması, beslenme alışkanlığının olmaması gibi durumlarda da ebeveynler pedagog danışmanlığına başvurabilirler. Çocuğun bir türlü paylaşmayı öğrenmemesi, sürekli ve neden yokken yalan söylemesi gibi durumlarda da ebeveynler pedagog gözetimine başvurmak isteyebilirler. Bu gibi durumların erken fark edilmesi oldukça önemlidir. 

 

 

415957

Kişi Okudu

Kidolog
KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.