kidologlogo

Pedagog Kime Denir?

Pedagog çocuk gelişimi ve eğitimi uzmanlarına verilen isimdir.

Hayattaki en değerli varlığımız olan çocuklarımız için kimden nasıl destek alınacağının bilinmesi çok önemlidir. Genellikle çocuk psikoloğu ya da çocuk psikiyatristi ile karıştırılabilen pedagoglar çocukların ruh sağlığı ile ilgilenmezler pedagoglar çocuk eğitmenleridir. Eğer çocuğunuzun psikolojik bir problemi olduğunu düşünüyorsanız onu bir çocuk psikoloğuna ya da çocuk psikiyatristine götürmeniz daha uygun olacaktır. Bu konuda özen gösterilmesi çocuğunuzun psikolojisi açısından önem teşkil etmektedir.

Nasıl Pedagog Olunur?

Pedagog olmak istiyorsanız üniversitelerin rehberlik ve psikolojik danışmanlık ya da psikoloji bölümü lisans diploması alınması gerekecektir. Fakat bu bölümlerden mezun olmak pedagog olmak için yeterli olmayacaktır. Çünkü bu bölümlerde verilen eğitimler çocuk psikolojisi eğitimlerini kapsamamaktadır. Bu nedenle bu bölümlerden birini bitirdikten sonra okul öncesi eğitimi, çocuk gelişimi ve eğitimi gibi bölümlerden birinden yüksek lisans yapmış olmak gerekecektir. Eğitim tamamlandıktan sonra tecrübe edinilecek olan bir çocuk kliniği, okul, hastane gibi ortamlarda çalışmak büyük önem teşkil etmektedir. Pedagoji alanında uzman profesörlerin gözlem ve onayını almakta meslek hayatınız için faydalı olacaktır.

Pedagog ve Psikolog Farkı Nedir?

Çocuk psikolojisi oldukça hassas konulardan biridir. Çünkü çocuğun psikolojisi için alanında uzman kişilere başvurmak çok önemlidir. Bu dönemde yapılabilecek yanlış bir danışmanlık ilerleyen süreçlerde olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Bu nedenle pedagog seçimi yaparken dikkatli olmak gerekmektedir. Eğer çocuğunuz için bir pedagog desteği almayı düşünüyorsanız pedagogların bir eğitimci olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Pedagoglar psikolog ya da psikiyatrist değildir çocuk eğitimcileridir. Pedagoglar çocukların eğitim sürecinde aktif rol oynadıkları gibi ailelere de çocuklarının eğitimleri ile ilgili danışmanlık yapabilmektedirler fakat çocukları tedavi etmek pedagogların değil psikologların görevidir.

Pedagog Danışmanlığı Alınması Gereken Durumlar Nelerdir?

Pedagog desteği almak için çocuğunuzun herhangi bir sorunu olmasına gerek yoktur. Sadece danışmanlık içinde bir pedagog ile görüşme sağlayabilirsiniz. Fakat yine de çocuğunuzda teknoloji bağımlılığı, öğrenme ile ilgili sorunlar, yemek yeme sorunları, sosyal ortamlara uyum problemi, kardeş kavgaları, yalan söyleme, uyku problemleri, tuvalet eğitimi sorunları, bağlanma sorunları gibi durumlar söz konusu ise danışmanlık almanız faydalı olacaktır.  Çocukların gelişimleri açısından uzman bir pedagog danışmanlığı almak oldukça önemlidir. Pedagog çocukları eğitim ile olumsuz davranışlarından vazgeçirebilmekte ve bu davranışlarını tekrar etmemeleri için gerekli eğitimi sağlamaktadır.

Pedagog Danışmanlığı Alınırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Günümüzde ana sınıfı öğretmenlerine bile pedagog denilebildiğinden dolayı pedagog danışmanlığı almadan önce gidilecek olan pedagogun hangi alanda yüksek lisans yaptığı doktorası sorgulanmalıdır. Pedagoglar konuşma bozukluğu, dil problemleri yaşayan çocuklarla ilgili testler yapabilmektedirler. Tedavi esnasında pedagog çocuğun sağlıklı gelişim gösterebilmesi adına onu motive edecek davranışlar sergilemektedir. Pedagog çocukla tek başına görüşebildiği gibi ebeveynleri ile birlikte de görüşme sağlayabilmektedir.

 

 

172557

Kişi Okudu

Kidolog
KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.