kidologlogo

Pedagog Kaç Yaş Grubuna Bakar?

Günümüzdeki yaşantı çok hızlı gelişen ve değişen şartlar altında sürmektedir. Zaman zaman hayatın monotonluğundan sıkılıp kendi içimize kapanabiliriz. Bizim gibi çocuklar da herhangi bir sebepten dolayı kendi iç dünyalarına kapanarak dış dünya ile iletişim kurmak istemeyebilirler. Çoğu aile bu sorunu kendi içinde çözmeye çalışsa da aslında profesyonel bir destek almak her zaman için daha doğru bir seçenektir. Çocukların ruhsal ve içsel dünyaları ile ilgilenen ve bu konuda uzun yıllar eğitim almış doktorlara pedagog adı verilir. Pedagoglar 0-12 yaş aralığında olan çocuklara özel olarak hizmet vermektedir. Daha büyük olan 13 yaşından sonraki çocuk grubuna ise psikolog ya da psikiyatrist uzmanı bakmaktadır.

Pedagog Hangi Durumlarda Başvurulacak Bir Bölümdür?

0-13 yaş aralığında olan ve ailelerin en değerli üyesi olan çocuklar zaman zaman psikolojik bir desteğe ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyacın oluşup oluşmadığının farkına ailedeki ebeveynlerin farketmesi gerekir. Tabiki öğretim çağındaki çocuklar için ise öğretmenleri de  bu durumu farkedip anne ve baba ile paylaşabilir. Çocuklarda sıklıkla görülen en belirgin belirti içe kapanık bir durumda hareket etmesidir. Başkaları ile konuşmak paylaşmak istemez. Sürekli mutsuzdur. Bazı durumlarda iletişim sağlamak çocuk için eziyet haline bile gelebilir. Bazen de takıntılı olarak değişik hareketlerde bulunabilir. Sakin davranan çocukların olduğu gibi hırçın ve her şeye abartılı tepki veren çocuklar da vardır.

Pedagoga Kaç Defa Gitmek Gereklidir?

Erken yaşlarda fark edilen psikolojik bozukluklar çok fazla yaş ilerlemeden çözümlenebilmektedir. Geç kalınmış bir tedavi ise uzun süren tedavilerin ardından geçebilir. Erken tanıyı koymak aileler ve çocuklar için çok önemlidir. Bir çocuğu pedagog a götürüp hemen iyi olmasını beklemek yanlış bir düşüncedir. İnsan psikolojisi bir anda bozulmayacağı gibi bir anda ya da birkaç seans da düzelemez. Öncelikli olarak pedagog ve ailenin iş birliği içinde olması şarttır. Tutarlı ve pedagog un tavsiye ettiği davranış biçimlerini sergilemek tedaviye hız kazandıran unsurların başında gelir. Bu yüzden pedagog a başlandığı zaman seansların aksatılmadan devam edilmesi gereklidir. Yarıda kesilen tedaviler tam anlamıyla sonuca ulaşamaz. Bu yüzden pedagog un karar verdiği seans adedi boyunca devam etmek gerekir.

Pedagog Hangi Davranışları Düzeltebilir?

Ailelerin değer verdiği çocuklarının hal ve hareketlerinde bir tuhaflık sezmesi ile başlayan bu sürecin sonunda ve pedagoglar sayesinde düzelebilmektedir. Pedagoglar öncelikle çocuğun hal ve hareketlerini inceler ve onunla irtibat sağlamaya çalışır. Çocuğun davranışları takıntılı mı yoksa hırçın mı yoksa sakin ve sesiz mi takip eder. Bir kaç görüşme sonrasında nasıl bir yol izleyeceğine karar vererek yaş grubuna uygun bir tedaviye başlar. Tedavilerin neticesinde çocukta görülen takıntı, hırçın davranış ya da içe kapanık olma durumlarından kurtulma şansına sahip olacaktır.

 

562772

Kişi Okudu

Kidolog
KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.