kidologlogo

Oyuncak Seçimi

Oyuncak seçerken çocuğun iç dünyasını yansıtabilecek seçimler yapmalıyız. Nitelikli, sürekliliği olan (uzun süre kullanılabilen), yapılandırılmamış (hayal gücünü destekleyici) oyuncaklar tercih edilmelidir.
Pahalı ve elektronik oyuncaklar yaratıcılığı ve düşünme becerisini desteklemeyebilir. Çocuğun oyuncak yaratmasına ve dönüştürmesine fırsat verilmelidir. Oyununu kendisi kuramayan çocuk üretken bir yetişkin olmakta zorluk çeker. Çok uyaranlı (çok renkli, parlak, desenli) oyuncaklar, doyumsuzluğa yol açabilir. Oyun dünyasında sürekli uyarana maruz kalan çocuk yetişkin olduğunda uyaran düşkünlüğünü sürdürecektir. 
Çocuğu oyuncak dünyasından izole etmeye çalışmak, beğendiği bir oyuncağı çok var düşüncesi ile almamak da sağlıklı bir davranış değildir. Çok oyuncak, kalitesiz oyun alanı demek değildir. Oyuncak sayısı arttıkça dikkat dağınıklığı artmaz, oyuncaklar oyun oynanamayacak kadar dağıtılırsa dikkat dağılmaya başlar.
Dağınıklık olduğunu düşündüğünüz alanı çocuğa sorarsanız orada kocaman bir dünya olduğunu görürsünüz. Hayvan oyuncaklarının içinden çizdiği kağıt parçalarını bulmanız dağınıklık değil, üretkenliktir. Hayvanlarına kitap tasarlamış ve okumuş olabilir. Legoların içinde araba gördüğünüzde otopark tasarlamıştır. Önemli olan çocuğu bilişsel ve fiziksel olarak yormayan, besleyen alanı yaratmaktır. 

335698

Kişi Okudu

İclal Polili
KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.