kidologlogo

Hamilelik Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Anne ayrıca düşük veya doğum kusurları riskini azaltmak için eşine bu faaliyetlerden kaçınmasını söylemelidir. İlk üç aylık dönem en kritik dönemdir ve annenin dengeli beslenmesi, susuz kalması ve bol bol dinlenmesi en iyisidir.


Herhangi bir kadın hamilelik sırasında kanama yaşarsa, mümkün olan en kısa sürede doktoruna görünmelidir, çünkü bu, düşük yaptığının bir işareti olabilir veya dış gebelik için tedaviye ihtiyacı olabilir. Bir anne erken doğum yaparsa hemen doktorunu aramalıdır, çünkü prematüre bebeklerde ölüm riski, zamanında doğanlara (37 hafta) göre daha yüksektir. Bir bebek erken doğarsa, doktor onu stabilize edebilir ve daha sonra gelişmesine yardımcı olmak için sabit bir sıcaklığa ve oksijene sahip bir kuvöze yerleştirebilir.



Erken Doğum Belirtileri Bilinmesi Önemlidir!

Her kadın erken doğum belirtilerinin farkında olmalıdır çünkü bu, rahminin erken doğum yapacağının bir işaretidir. Bu olursa, anne adayı hemen sağlık uzmanını aramalıdır çünkü erken doğumu durdurmak için ilaçlar verilebilir.


Hamilelik sırasında hem annenin hem de bebeğin yeterince uyuması önemlidir. The Journal of Perinatal Education’da bulunan araştırmaya göre, hamilelik sırasında düşük kaliteli uyku ile depresyon, anksiyete, doğum sonrası depresyon gibi semptomlar ve artan düşük riski arasında bir ilişki vardır.

Hamilelik sırasında, bir annenin ellerini temiz tutması da önemlidir. Tuvaleti kullandıktan, bebek bezi değiştirdikten, evcil hayvanlara veya hayvanlara dokunduktan ve çarşafları değiştirdikten sonra eller yıkanmalıdır. Yemek yemeden önce ve insan atıklarına, özellikle de dışkıya dokunduktan sonra eller de yıkanmalıdır. El teması yoluyla bir kişiden diğerine yayılabilen tüm bakteriler nedeniyle elleri temiz tutmak önemlidir.

Hamilelik sırasında herkes, kanama, kramp, pelvik ağrı veya sırt ağrısı gibi komplikasyonlar normalden daha fazla ortaya çıkarsa ne yapacağını bilmelidir. Bunlar, erken doğum veya düşükle sonuçlanabilecek anne veya bebekte gelişmiş olabilecek ciddi bir durumun belirtileri olabilir. Böyle bir durum varsa anne hemen sağlık kuruluşunu aramalıdır.


Hamile bir kadının bebeği kimse tarafından rahatsız edilmemelidir. Bir örnekte, eğer toplum içindeyse ve biri karnına dokunursa veya bebek hareket ederse, anne irkilebilir ve yanlışlıkla düşebilir. Sakin kalması ve bebeğin kimsenin rahatsız etmeden serbestçe hareket etmesine izin vermesi önemlidir.




Hamilelik Sırasında Kanama Olursa Neler Yapılmalı?

Hamilelik sırasında, herhangi bir anne adayı kanama yaşarsa, derhal sağlık uzmanını aramalıdır, çünkü bu muhtemelen düşük yaptığının veya ektopik bir hamilelik geliştirdiğinin (rahim dışında gelişen doku) bir işareti olabilir.


Bir kadın hamileyken, hangi ilaçların güvenli olduğunu ve hangi ilaçları almadığını bilmelidir. Tıbbi tavsiye alırken aşağıdaki faktörler göz önünde bulundurulmalıdır: İlacın faydaları ve bebek için olabilecek riskleri, bir ilacın hamilelik sırasında FDA (Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onaylanıp onaylanmadığı ve eğer varsa. ilaç, doktorları tarafından “etiket dışı” olarak kabul edilir. Hamilelikte yaygın olarak kullanılan ilaçlar, hem anne hem de bebekte kalp hastalığını önlemek için kolesterol seviyelerini düşürmek için kullanılan statinleri içerir. Bu ilaçların yalnızca hamileliğin erken döneminde kullanılması durumunda zarar verdiği gösterilmiştir; ancak, bu süreden sonra kullanımları güvenli bulunmuştur. Hamilelik sırasında kullanılan ilaçlara başka bir örnek, daha iyi dolaşım ve daha az şişme şansı sağlamak için vücudun kan damarlarından suyu uzaklaştırmasına yardımcı olan ACE inhibitörleri adı verilen ilaçlardır. Bu ilaçların sonucunda görülen tek yan etki cinsel isteği azaltmasıdır; Ancak bu ne anneye ne de bebeğe zararlı değildir.




Hamilelik Döneminde Kaçınılması Gereken Aktiviteler Nelerdir?

Ayrıca hamilelik sırasında anneye ve bebeğe zarar verebileceğinden kaçınılması gereken bazı aktiviteler de vardır. Hamilelik döneminde anneler, bebeklerinde sinir sistemi veya organ kusurlarına neden olabileceğinden, gerekmedikçe herhangi bir ilaç kullanmamalı, alkol veya sigara içmemelidir. Hamile kadınların alkol, çiğ balık, az pişmiş et veya yumurta ve pastörize edilmemiş süt ürünleri gibi belirli gıdalardan kaçınmaları da önemlidir. Bu gıdalar bebeğe zarar verebilecek bakterileri taşıyabilir. Anneler ayrıca düşük veya erken doğuma neden olabileceğinden kafeini aşırı kullanmaktan kaçınmalıdır. Babaların ve diğer aile üyelerinin hamilelik sırasında anneden uzak durmaları da önemlidir, çünkü anneye veya bebeğe hapşırma veya dokunma yoluyla bir hastalık bulaştırabilirler.


Hamilelik sırasında, bir kişinin hangi üç aylık dönemi yaşadığı önemli değil, dengeli beslenmeleri ve bolca dinlenmeleri, doğum için sağlıklı ve güçlü kalmaları için önemlidir.


Daha fazla bilgiler için buraya tıklayın…

639820

Kişi Okudu

Kidolog
KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.