kidologlogo

Hamile Yogasının Faydaları ve Zararları

Hamile kadınlar, diğer kadınlara oranla gün içerisinde daha fazla yorulmakta ve hareket sergilemektedir. Hamile olan kadınlar, hamilelik dönemlerini daha rahat geçirmek amacıyla bazı aktivitelere ihtiyaç duymaktadır. Nefes alışverişlerin daha rahat olması amacı ile bazı aktiviteleri yapmak istemektedir.

Belirli hormonların sağlıklı bir şekilde salgılanması, bulantı, kramp ve gerginlikleri yok etmek ya da en aza indirmek amacıyla hamile yogasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bedenin doğum öncesine ve sonrasına hazırlamak amacı ile bir uzman eşliğinde uygulanan yoga çalışmasına hamile yogası adı verilir. Hamile yogası sadece doğal doğuma hazırlanan kişiler için değil bebek bekleyen her kadının çok faydalı bir aktivite olarak ilerleyişini sürdürür.

Uzman desteği için tıklayın Fizyoterapist



Hamile Yogasına Ne Zaman Başlanılmalı?

Hamile yogasına belirli gün ve tarihte yapılması zorunlu değildir. Çoğunlukla anne adayının fiziksel ve ruhsal gelişimine bakılarak farklılıklar göz önünde bulundurulur ve ona göre hareket edilir. Bunun yanı sıra kontrolünün yapılması hazırlanan bir doktora kontrolüne gidilmesi gerekir.

Bazı hamileliklerde, ilk haftalarda anne adayından ya da bebekten kaynaklı bir sorun nedeniyle düşük tehlikesi olabilmektedir. Bu süreç çok dikkatli ve çok hassas bir şekilde geçirilmelidir. Bu yüzden doktor kontrolünde ve doktorun onay vermesi ile 14-15. hafta itibariyle hamile yogasını yapılması daha uygundur.



Hamile Yogasının Faydaları Nelerdir?

Doktorun onay verdiği süreçte anne adayının istekli olduğu durum ve konumlarda hafif bir uygulama yapılmasında bir sakınca görülmemektedir. Hamile yogası faydaları saymakla bitmeyen bir süreç içerisinde bulunmaktadır. Hamile adayının sakin ve rahat bir süreç yaşaması açısından karnın ve sırtın güçlenmesi amacı ile hamile yogası yapılması gerekir. Doğal bir doğumla bebeklerini sağlıkla kucaklarına almak isteyen annelerin hamile yogası ile doğum kanalını gevşeterek bebeğin geçişini kolaylaştırmayı sağlar.

Hamilelikte Folik Asit Kullanımı

Hamile yogası sadece doğuma hazırlanan bayanlar için değil aynı zamanda bebek bekleyen her kadın açısından çok faydalıdır. Sezaryen yapmayı planlayan annelerinde oldukça işine yaraması manasında hamile yogasının kullanımı oldukça işe yaracaktır. Daha kolay ve güçlü bir hamilelik geçirmek, bel ağrılarını önlemek amaçlı güvenli hareketlerle omurgaya destek vermek amacıyla hamile yogası kullanımı oldukça ideal bir kullanımdır.



Hamile Yogası Hangi Durumlarda Zararlı Olur?

Doktorlar, anne olacak kişilerin gebelik esnasında kendilerine oldukça dikkat etmesi gerektiği görüşünü savunur. Doktor kontrolüne giden hamile adayının istirahat etmesi ve kendini yormaması gerektiğine kanaat edilir. Özellikle gebeliğin son haftalarında bebek açısından risk oluşturacak bir durumun söz konusu olması durumunda artık hamile yogasına devam edilmemesi gerekir.

Hamile olan kişinin son 3 aylık dönemde ağır hareketlerden kaçınılması gerekir. Hamile olan kişinin bir eğitmen yardımıyla hamile yogasına devam etmesi sakıncalı bir durum olmaktan çıkmakta olup dikkatli ve huzurlu bir ortamın sağlanması için gereklidir.

 

113503

Kişi Okudu

Kidolog
KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.