kidologlogo

Emzirme Zorluğu 

Bebek, ilk doğduğu andan itibaren anne sevgisine ve anne şefkatine ihtiyaç duymaktadır. Anne tarafından sağlıkla dünyaya  gelen bebeğin oldukça hassas davranılması  gerektiği ortaya konulmaktadır. Bebek bu süreçte en azından gerekli gelişimin sağlanması açısından anne sütüne yoğun ihtiyaç duymaktadır.



Emzirme Zorluğu Neden Olur?

Bebek sağlığı açısından anne sütü fazlasıyla önemli bir yere sahiptir. Bebeğin ilk doğduğu andan bir saat sonrası sütü emmesi gerektiği oldukça dikkat edilmeli ve bebek açısından fazlasıyla yararlı bir davranış olduğu gözler önüne serilmiştir. Yeni anne adayları bu süreçte emzirme zorluğu yaşayabilir.

Ten teması onun dış ortama alışmasına yardımcı olduğu gibi emzirmenizi de kolaylaştırmasında büyük bir etken olarak görülür. Bebeğin doğduktan sonraki dönemde bebeklerin iyi gelişim göstermesini sağlar ve anne bebek sağlığını destekler.

İlginizi çekebilir: Meme Ucu Yaraları Neden Olur?



Emzirmede İlk Temas ve İlk Süt

Bebeklerin anne karnında olduğu dönemde sıcaklık, güven, beslenme, oksijen desteğinin hepsini çok kolay bir şekilde alması oldukça kolaydır. Fakat doğum işlemi gerçekleştikten hemen sonra bebekler bu temel ihtiyaçlardan yoksun kalmaktadır.

Bu süreç esnasında tene temasın bebeği birazcık da olsa rahatlamasında etkili olmakta ve buna bağlı olarak bebeğin dış dünyaya olan korkularını yenmesi için büyük bir etken rolündedir. Bebeğin ve annenin bir süre emzirme zorluğu çekmesi normal karşılanmalıdır.

Bebeğin rahim içerisinde hissettiği rahatlık ve konforun dış dünyada da devam etmesi için korkuların sakinleştirmek amacı için yardımcı olmaktadır. Bebek sağlığının nefes alıp vermesini düzenler, vücut sıcaklığını korumasını sağlamakla görev yapar.

İlginizi çekebilir: Memeden Kesme Nedir? Neler Yapılmalı



Emzirmenin İlk Haftalarında Meme Uçlarında Ağrı

Bebek ilk emzirme sürecinden itibaren annelerin meme uçlarında ağrı hissetmesi sık sık karşılaşılan bir emzirme zorluğu olarak karşımıza çıkar. Çünkü anne ilk emzirmeden itibaren zorlu bir süreç başlar ve bebeğin göstermiş olduğu acemilik ile deneyimsizliklerin bir araya gelmesi gayet normal karşılanacak bir durum olarak ortaya konulmasını sağlar. Bebeğin korunmasından itibaren aradan zaman geçmesi ile bebek ve anne birbirine alışır. 

Bu süreçte annelerin sabırlı olması ve bebeğini sık sık emzirerek emzirmenin  ve bebeğin memesini nasıl tutturması gerektiğini öğrenmesi gerektiği konusunda bilgi sahibi olunması gerekir. Bunun yansıra meme ucunda oluşan bir miktar tahrişin önlenmesi ve ağrının dinmesi açısından biraz bakım vererek ilk günlerde gelişen meme ucu ağrılarının  atlatması ancak bu şekilde  mümkün olur.

İlginizi çekebilir: Emzirme Danışmanı



Meme Uçlarındaki Ağrıyı Azaltmak İçin Yapılabilecekler 

Meme uçlarındaki ağrının dinmesi açısından birkaç yola başvurmak gerektiği ortaya konulur. 



Emzirme zorluğu, birazcık azalış görmek amacıyla bazı yol ve yöntemlere başvuran anneler, emzirme öncesi ve sonrası bir miktar sütünün memenin ucuna sürülmesi gerektiği tavsiye edilir.

Bunun yanı sıra annenin  bebeğini farklı pozisyonlarda emzirmesi gerekir. Bebeğin çok acıkmadan açlık belirtileri görüldüğü andan itibaren başlayınca hemen emzirme yetisini kazanmalıdır. Annenin rahat etmesi için bebeğin memeye doğru tutturun, eğer bir sıkıntı yaşıyorsanız mutlaka destek alınması gerektiği savunulur ve ona göre bir davranış sergilenir.

 

121033

Kişi Okudu

Kidolog
KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.