Çocuklu Evlerde İlk Yardım Çantasında Neler Olmalıdır?

Çocuklu Evlerde İlk Yardım Çantasında Neler Olmalıdır?

Çocuklar, geleceğin yetişkini olarak özenle yetiştirilen, tüm gereksinimleri karşılanmaya çalışılan değerli bireylerdir. Ailenin bir parçası olan çocuklar, anne karnından başlayarak doğumundan  gelişmesine kadar sağlıklı büyümesine özen gösterilir.

Çocuk sağlığına verilen önem ailenin de sağlıklı yetişmesinden ve sağlığa ve yaşama değer vermesinde kaynaklanır. Genelde çocukların 0-7 yaş arasında birçok sağlık sorunu yaşarlar. Bunlardan birincisi ateşlerinin çıkması, kabızlık, karın ağrısı ve soğuk algınlığıyla başlayan öksürükleridir. Bu durumlarda hemen hastaneye acile götürmek zorunda kalırlar.

Yahut evlerinde ateş ölçen derece varsa ölçüm yaparlar. Ölçüm yapılmasıyla daha bilinçli hareket ederler. Bunlarında dışında çocukların evde hareket ederken geçirdiği  kazalar da olur. Bu kazalar yüzünden vücutlarında yaralanmalar ve eklem yerlerinde oluşan burkulma, incitme gibi sağlık sorunların çıkmasıdır. Bu durumlarda evde çocuklarınıza ilk müdahaleyi yapmak için mutlaka evinizde ilk yardım çantası bulunmasıdır. Her evde bulunması gereken en önemli sağlık aracıdır.

Çocuklardaki Hastalıklara Göre Yapılan Müdahaleler

Genelde çocuklar en çok sonbahar ve kış aylarında daha çok hastalanırlar. Vücudun istediği bütün vitamin değeri olan meyve ve sebzeleri yemedikleri için tam olarak beslenemezler. Anne ya da babanın çocuklarına bu gıdaları yedirmek istese de çocuk yemediği için ısrar yapmamaktadırlar. Yememe sorunu olan çocuklarda  hastalığa daha çabuk yakalanma riski fazladır.

Soğuk algınlığı ateş gibi hastalık çocukları en çok tutan ve geçmeyen bir hastalıktır. Bu tür hastalıklarda ilk yapılan müdahale çocuğu ateşini ölçülmesidir. Ateşi yüksek ise hemen düşürmek için çocuğun üstü çıkarılır. İlk yardım çantanızda bulunan koltuk altlarına soğuk kompres torbası konulur ve çocuk doktoruna götürülmelidir. Evde ateş ölçer yoksa bu ölçeği alıp ilk yardım çantanıza koymalısınız.

Doktorun vereceği ilaçları çoğunuza saatinde vermelisiniz. Çocukların diğer bir sağlık sorunu ise evde oynarken ya da çok hareketli olduklarından düşerler ve bir yerleri kanar ya da eklemlerinde rahatsızlık oluşur. Bu durumlarda evinizde ilk yardım çantası varsa hemen müdahale edebilirsiniz. Kanayan yerini temizleyerek bandaj ile kapatabilirsiniz.

Çocuklu Evlerde İlk Yardım Çantasında Neler Olmalıdır?

Çocuklu evlerde önemli bir gereç olan ilk yardım çantasında bulunması gereken malzemeler şunlardır;

  • Flaster,
  • Elastik Bandaj,
  • Rulo sargı bezi,
  • Gazlı bez
  • Sterli göz pedi,
  • Büyük üçgen Bandaj,
  • Pamuk
  • Yara bandı
  • Soğuk kompres torbası 
  • Sterli kare gaz
  • Yanık ya da yara için tül bandaj

Bu tür malzemelerin ilk yardım çantasında bulunması gereklidir. Gerek evinizde gerekse gittiğiniz yere de mutlaka götürmelisiniz Çocuk sağlığı anne ve babanın bilinçli olması ve çocuk bakım konusunda eğitim alması gereklidir.  

 

Yayımlama Tarihi: 2 Kasım 2021
Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2022
Yayımlama Tarihi:
2 Kasım 2021
Güncelleme Tarihi:
10 Mart 2022

Kidolog. com; ebeveyn ve çocuk danışmanlık platformudur. Bebeğinizin ve çocuğunuzun gelişimi için birbirinden farklı uzmanlar ile tanışmak ister misiniz? Çocuğunuzun gelişiminde bir pusula olmak isteyen alanında uzman birçok danışman ile bedensel ve ruhsal zindeliği ortaya çıkarın. Doğum öncesinde ve sonrasında sizi yalnız bırakmayacak danışmanlara ulaşmak artık çok kolay.

Diğer Yazılar
Nerede Olursanız Olun
Her Zaman Sizinleyiz

Online Seans Almak ve Uzmana Ücretsiz Soru Sormak Için Kaydolun

Mobil Uygulamayı İndir Tüm Uzmanları Görüntüle