kidologlogo

Çocuklar Pedagoga Kaç Yaşında Götürülmeli?

Pedagoglar, çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ebeveynlerle birlikte ortak çalışan kişilerdir. Çocuğunuzda gözle görülür bazı sorunlar var ise 10 ay-1 yaş aralığında da çocuklarınızı pedagoga götürebilirsiniz. Çocuklar için yapılan fiziksel takibin yanı sıra psikolojik olarak ta takip edilmeleri önemli bir konudur. Toplumda çoğu zaman tabu olarak görülen psikolog ya da pedagog gibi konular asla tabu şeklini almamalıdır.

Çocukların zihinsel, psikolojik ve duygusal açıdan gelişimlerinin doğru olmasını sağlamak, çocuğun sorunlarına eğilip onu desteklemek amacıyla pedagoga gidilmesi oldukça önemlidir. Çocuklarınız küçük yaşlarda olduğunda da pedagoga başvurabilirsiniz. Yemek ve uyku alışkanlıklarını düzenlemek ya da tuvalet alışkanlığı kazanamadığı takdirde yardım almak amacıyla da pedagoga başvurmanız mümkündür. 

Hangi Durumlarda Pedagoga Başvurulmalıdır?

Yalnız uyuma alışkanlığı edinemeyen, yemek yeme bozukluğu olanı tuvalet alışkanlığını edinemeyen çocuklar için genellikle pedagoga başvurulmaktadır. Bu gibi sorunlara ebeveynler pedagog eşliğinde eğilirler. Pedagog, ebeveynlerle birlikte ortak bir çalışma sürdürerek çocuğun yalnız uyuma, doğru yemek yeme ya da tuvalet alışkanlığı edinme gibi davranışlarını düzenlemektedir.

Çocuk ya da pedagog bunları tek başına yapamaz. Mutlaka ebeveyn eşliğinde ortaklaşa çalışarak ilerleme daha mümkündür. Sorunlar olabileceği gibi sorun yaşamadan da çocuğunuzu pedagoga götürebilirsiniz. Sadece sorun olduğunda değil de çocuğunuzun doğru zihinsel, psikolojik gelişim çerçevesinde büyümesini, gelişmesini isterseniz de çocuğunuzu pedagoga götürebilirsiniz. Bu durum oldukça doğal bir durumdur. 

Çocuğun Hayatında Yaşanacak Büyük Değişikliklerde de Pedagoga Başvurulmalıdır.

Çocuğunuzun yemek bozukluğu, uyku bozukluğu gibi sorunları olabilir. Bunların yanı sıra çocuğunuzun süregelen hayatında olan büyük değişiklikler sonucunda da psikolojik olarak etkilenme olabilir. Bu gibi durumlarda da pedagoga başvurmak önemlidir. Aile içerisinde yaşanan küçük ya da büyük problemler de çocuğu etkileyebilir. Bunun yanı sıra anne baba arasında bir boşanma gerçekleştiğinde de pedagoga başvurmak ve bu sürece en az hasarla atlatmaya çalışmak mümkündür. Hayatlarındaki büyük ve köklü değişiklikler çocukları fazlaca etkilemektedir.

Çocuklarda Duygusal Sorun Yaratan Nedenler?

Olumsuzlukların yanı sıra aileye gelen yeni bir bebekte çocuğun kendisini duygusal olarak kötü hissetmesine neden olabilir. Her çocuğun olaylara karşı tutumu ve tepkisi oldukça farklıdır. Eve gelen yeni bir bebek çocuğa kendisini değersiz hissettirebilir. Bu durumun doğal bir durum olduğunu pedagog eşliğinde çocuğa anlatmak mümkündür. Çocuğun aileden ayrılıp kreşe gitmesi ya da okula başlaması durumunda da psikolojik olarak çocuk boşluğa düşebilir.

Bazı çocuklar için aileden özellikle de anneden ayrılmak zor bir durumdur. Anneye fazlaca bağımlı olan çocuklar için kreşe ya da okula başlamak gibi olağan durumlar onlar için büyük bir adım olabilir. Sosyal açıdan çocukların daha bağımsız ve özgüvenli olabilmesini sağlamak için ebeveyn desteğiyle birlikte pedagog işbirliği ile yetişkinliğe erişmemiş tüm çocuklara psikolojik olarak destek sağlanması doğru bir adımdır. 

 

12044

Kişi Okudu

Kidolog
KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.