kidologlogo

Bebeklerde Görülen 6.Hastalık Ne Demektir?

Özellikle kış ayları geldiğinde, çocuklarda en fazla görülen hastalıklardan biri de 6. Hastalık adı verilen Herpes virüs tip 6 ya da tip 7’dir. Bebeğiniz eğer 6. Hastalığı geçirdiyse bu, ömür boyu 6. Hastalığa karşı bağışıklık kazandığı anlamına gelir. 6. hastalık virüs kaynaklı bir hastalık olup çeşitli belirtiler verebilir. Hastalık birkaç gündür devam eden yüksek ateş ile ve deride oluşan pembe döküntüler sonucu teşhis edilebilir. Hastalık süresince görülen yüksek ateş aileleri fazlasıyla tedirgin eder.



Bebeklerde Görülen 6.Hastalık Belirtileri

6.hastalık genellikle 6 aylık ile 2 yaş arasındaki çocuklarda görülür. 6 hastalığın en çok görülen belirtilerinden biri yüksek ateş ve deri döküntüsü olsa da hastalık bunların dışında da belirti verebilir. Bunlardan bazıları, burun akıntısı, ishal, öksürük, boğaz ağrısı, kulak ağrısı, lenflerde şişlik, huzursuzluk, ellerde ve ayaklarda morarma, titreme gibi belirtilerde eşlik eder. Çocuğunuzun ateşi 39 un üzerinde seyrediyorsa ve ortalama 1 haftadır ateş düşmemişse acilen bir doktora gidilmesi faydalı olacaktır.

Diğer içerikler ilginizi çekebilir: Kidoblog



Cilt Döküntüsü

6.hastalık cilt döküntüleri nedeni ile başka hastalıklarla da karıştırılabilir. Bu nedenle çocuktaki diğer belirtileri iyi gözlemlemek ve ciltteki döküntüyü diğer hastalıklardan itina ile ayırt edebilmek önem teşkil eder. Genellikle kızamık ile karıştırılabilen altıncı hastalıkta döküntüler genellikle pembe renklidir. Kızamık döküntüleri kahverengi ya da kırmızı renklerde olup altıncı hastalıktan daha farklıdır. Ayrıca kızamık altıncı hastalık ile karşılaştırıldığında daha ağır bir tablo ile seyreder.



Altıncı Hastalık Bulaşıcı Mı?

6.hastalık viral bir hastalık olduğu için yani virüs kaynaklı olduğundan bulaşıcıdır. Genellikle kreşe giden çocuklarda görülen hastalık solunum ya da tükürük yolu ile kolaylıkla bulaşabilir. Virüs vücuda girdiğinde yaklaşık dokuz gün civarı vücutta bir üreme dönemi geçirir. Hastalığı bir defa geçiren bir çocuk hayatı boyunca bir daha bu altıncı hastalık daha küçük bebeklerde henüz bağışıklıkları çok gelişmediğinden, daha ağır bir tabloya sebep olabilir. Hastalık süresince bebeğin ya da çocuğun bol sıvı alımı büyük önem teşkil eder.



Özel Bir Tedavi Yöntemi Ve Bir Aşısı Yok

6.hastalık için özel bir tedavi yöntemi ve bir aşısı yoktur. Bundan dolayı hastalıktan korunmak adına yapılabilecek şeyler oldukça sınırlıdır. Özellikle küçük yaştaki bebeklerinin bağışıklığı düşük olduğundan kalabalık ortamlarda bulundurmamak faydalı olacaktır. Altıncı hastalığa yakalanmış çocuğun ev karantinası altında kalması ve iyileşene kadar arkadaşları ve diğer insanlar ile teması engellenmelidir. Altıncı hastalığa yakalanmış olan çocuğa bakan ebeveyni ya da bakıcısının ellerini sık sık dezenfekte etmesi önemlidir. Evdeki diğer yüzeylerin de sürekli temizlenmesi bulaşma riskini en aza indirecektir. Kreşe başlayan çocuklara her şeyden önce hijyen kurallarının öğretilmesi hem altıncı hastalık hem de diğer pek çok hastalığa yakalanmamaları için önem teşkil eder.

 

 

792211

Kişi Okudu

Kidolog
KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.