kidologlogo

Bebeklerde Aylık Gelişim Takibi

Bebeklerde gelişim evrelerinin fazlasıyla önem ifade ettiği gözler önüne serilmiştir. Onların rahat ve iyi bir görünüm kazanmak adına aylık gelişim takibinin öne sürüldüğü sürecin ortaya konulduğu görüşleri savunulur. Bebeklerin aylık gelişim tablosunun öne sürüldüğü görüşlerin ifade edilmesi demek onları aynı zamanda an ve an takip etmek anlamlarına gelmektedir.

Bebeklerde aylık gelişim takibi tablosunun öne sürüldüğü süreçlere bakıldığında onların rahat ve sağlıklı bir şekilde gelişim göstermeleri gerektiği görüşünde bulunur. Bebeğin hassas dönemini atlatması durumunda gelişim göstermesi demek onu kendini daha iyi ifade etme yetisini ortaya koyar. Bu zorlu sürecin atlatılması çoğu insan tarafından geçilmesi planlanan bir durumun oluşturduğu unsurdur.

İlginizi çekebilir: Gelişimsel Oyun Önerileri 



1-3 Aylık Gelişim Takibi 

Oldukça hassas bir dönem olarak ortaya sunulan bir gerekçe yansıması halidir. Özelikle annelerin yenidoğan bebekler ile alakalı akıllarından birden çok sorunun yer aldığı açıkça ortaya konulmuştur. 1 aylık bebeğin boyu kilosu aşı takvimi, görme ve işitme becerisi ancak kontrol altına alınarak belirli bir sağlık düzenlemesinden geçebilir. Bebeklerde aylık gelişim takibi ile sağlığı düzenlenebilir.

2 aylık bebek gelişimde ise 1. Aya göre bebeğe hassasiyet biraz azalış gösterir. Bebeklerde sarılık, kolik bebek sendromu, bebeklerde uyku düzeni onların ilerleyişi hakkında bilgi sahibi olunmayı amaç edinir. 3 aylık bebek gelişiminde ise daha sakin ve rahat davranışlar sergilenir. Hassasiyet de önleyerek ilerleyiş sürdürür. Bununla beraber nasıl davranılması gerektiği hakkında anne bilgi sahibi olmaktadır. 

İlginizi çekebilir: Gelişim Koordinasyon Bozuklukları



4-6 Aylık Gelişim Takibi 

4 aylık bebekler diğer aylara oranla daha ve gelişim seviyesi diğer aylara oranla daha çabuk gelişir.  Bebeklerde aylık gelişim takibi  yavaş yavaş gelişim göstermesi üzerine gittikçe kendini tanımaya ve gelişimini göstermeye dayalı bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. Bebeğin uyku ve yemek yeme düzeninin oranlı bir şekilde artış göstermesi üzerine birçok alanda değişikler ile dolu bir ortam kurulmasına yardımcı olmaktadır. Bebeklerde uyku eğitimi, anne sütünü arttırma yolları gibi konulara değinmeye bağlanır. Bebek 5. aydan sonra artık bebeğinin fiziksel gelişiminin yanı sıra iletişim becerileri de oldukça yüksek bir sürece geçilir. Bebeklerde 6. ay, ek gıdaya geçiş, diş çıkarma ve uyku gerilemesi gibi nedenlerle ortaya çıkışı konu edinir.



7-9 Aylık Gelişim Takibi

7. ayda bebeklerde aylık gelişim takibi yapılırken fiziksel gelişimi yavaşlamış gibi gözükse bile motor becerileri ve iletişim yeteneği gittikçe  artış göstermektedir. Bebeğin bu ayda anne desteğine fazlasıyla ihtiyacı olmaktadır. 8. aydan itibaren ilerleyiş gösterilen ayrılık korkusu ile baş edebilme yeteneğinin benimsenmesi açısından hızla gelişmesi görülen bilimsel yeteneklerini destekleyebilmek için oldukça zorlu bir dönem olarak karşımıza çıkar. 9. aylık gelişimden itibaren bebek gittikçe büyük bir gelişim göstererek büyümektedir.  9. ayda fiziksel gelişimi için yapabileceklerinizi ve olası kazaların önüne geçmek için oldukça dikkat edilmesi gereken bir dönem olarak ortaya konulmakta ve ilerleyiş göstermektedir.

İlginizi çekebilir: Gelişim Psikolojisi Nedir?

 

602511

Kişi Okudu

Kidolog
KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.