Bebek Masajı Nedir?
Bebek masajı bebeğin fiziksel ve ruhsal gelişimini destekleyen, masajı yapan kişi ile bebek arasındaki bağı kuvvetlendiren bir uygulamadır.
Sindirim sistemi, boşaltım sistemi,kas-iskelet sistemi,bağışıklık sistemi gibi neredeyse vücudun her alanını destekleyen bu uygulama bebek sağlığı açısından da oldukça önemlidir.
Temelinde belirli bir bölgeye nazikçe, yavaş ve kararlı şekilde tekrar eden hareketlerden oluşmaktadır. Bebeğin kendini iyi hissettiği, mutlu olduğu, beslendikten en az 1 saat sonra, duş aldırdıktan sonra uygulanabilir. Masaj esnasında bebeğin ağlaması veya huzursuz olması durumunda masaja son verilmelidir. Masaj boyunca bebeğin tepkileri takip edilmelidir.
Bebek Masajında Neye Dikkat Edilmelidir?
Masaj boyunca bebek ile sakin bir ses tonu ile iletişim kurulmalıdır. Dokunduğunuz uzuvların isimlerini söylemek, ona güzel cümleler kurmak bebeği sakinleştirmekle beraber zihinsel gelişimine katkı sağlar. Aynı zamanda bebek masajı bebeğin vücut sınırlarını anlamasında yaardımcı olur. Bebeğe sırt masajı yaptığınız anda şimdi sırtına masaj yapacağım dedikten sonra sırta yapılan hareketler onun vücudu hakkında fikir sahibi olmasını sağlar. Uzuvlarının nerede olduğu hakkında bebeğe fikir verir.Bacaklarının-kollarının uzunluğunu, göbeğinin-sırtının genişliğini anlamasında katkıda bulunmuş olur.
Bebek masajının bir diğer avantajı ise masajı yapan kişiyi de rahatlatması ve huzur vermesidir. Kişinin bebek ile olan iletişimini ve bağlanmasını arttırır. Bu nedenle ebeveyn için de oldukça güzel bir uygulamadır.
Bebek masajı yapmak için bebek masajı eğitimi olan ebelerden dersler alabilir, bebek masajı hakkında kitaplar okuyabilirsiniz. Unutmayın bebek masajı keyifle geçmelidir..
EBE HİLAL ULAŞ
Marmara Üniversitesi Ebelik Bölümü 2021 mezunuyum. Aynı zamanda Temas Derneği emzirme danışmanıyım. Aldığım diğer eğitim ve sertifikaları profilimden görebilirsiniz :).