kidologlogo

Ay Ay Bebek Psikolojisi

Dünyaya geldiği andan itibaren ilk 6 ay hızlı bir gelişim sıçraması gösteren bebeğinizin psikolojisi gelişimi ile doğru orantılıdır. Küçük bedeni dünyaya uyum sağlamak için gelişip güçlenirken zihinsel ve psikolojik olarak da gelişmeye sürekli devam edecek. Her ay Farklı bir yeteneğine ve gelişimine şahit olacaksınız. 

 


Bebeklerde 1.Ay Psikolojisi

Göz kasları gelişmeye başlayan bebeğiniz 20 cm ye kadar görebilir. Kişiliği daha bu aydan gelişmeye başlayan bebeğinizin hareketleri size karakterinden ip uçları sunmaktadır. 1 aylık bebek anne sesini diğer seslerden ayırt edebilir ve annesini kokusundan tanıyarak hisseder.



Bebeklerde 2.Ay Psikolojisi

Mutluluk yada kızgınlık durumlarını ifade etme biçimi zenginleşir bunu size fark ettirebilir. 2 aylık bebek artık babasını da tanımaya başlar. Bilinçli bir şekilde gülümser. Kucağa alınmak ya da temas kurulması onu sakinleştirir. Uyku saatleri düzene girmeye başlar. Cisimlere gözlerini dikerek takip edebilir. Sesler çıkarmaya başlar.



 

Bebeklerde 3.Ay Psikolojisi

Artık sadece annesinin değil tüm sesleri birbirinden ayırt etmeye başlar. Yeni geldiği dünyaya daha çok uyum sağlamaya başladığımdan daha az ağlar. İnsanları birbirinden ayırt edebilir. Sevmediği yada sevdiği şeylere mimikleri ile tepkiler verebilir. Başı ve bedenini daha iyi hareket ettirebilir. Onunla iletişim kurulduğunda göz teması kurar ve sesler çıkararak karşılık verebilir. Cisimleri kavrayarak ağzına götürebilir.



Bebeklerde 4.Ay Psikolojisi

Genellikle bu ayda bebek ilk dişini çıkarmaya hazırlanır yada çıkarır. Tek başınayken kendi kendine ses çıkarır ve çığlık atar. Tüm renkleri görmeye başlar ve görme yeteneği hayli gelişmiştir. Duyma yeteneği oldukça gelişmiştir aileden birinin sesini duyduğunda sakinleşir ve kendini güvende hisseder. Yabancı insanları fark edebilir. Cisimleri daha iyi kavrar ve kendi elleriyle oldukça ilgilidir.



Bebeklerde 5.Ay Psikolojisi

Destek almadan oturabilir. Emeklemeye benzer hareketler yapabilir. İsmi ile seslenildiğinde tepki verir. Baba ve dede gibi kolay heceli kelimeleri telaffuz etmeye başlar. Daha yavaş kilo almaya daha uzun süreler uyumaya başlar.



Bebeklerde 6.Ay Psikolojisi

6 aylık bebek neden-sonuç ilişkisi kurmaya ve bu doğrultuda davranmaya başlar. El becerileri gelişir. Henüz konuşamasa bile basit sözcükleri algılayabilir. İsteklerini belli etmeye başlar, bulunduğu yerden kalkmak istemesi gibi. Mutluluk, sevgi, korku, sabırsızlık, heyecan gibi duyguları artar ve kendisini mimikleriyle ve hareketleriyle ifade eder.



Bebeklerde 7.Ay Psikolojisi

Dengede durması kolaylaşır. Desteksiz bir şekilde oturarak oynayabilir. Çok meraklı ve maceracı olduğu bu dönemde korku bu duygularını dengeler. Yerde sürünerek hareket edebilir. Tüm eli yerine parmaklarını kullanabilir. Konuşamasa bile cisimlerin isimlerini algılayabilir neyin ne olduğunu bilir. Özellikle sizin neleri yapmasını hoşlanmadığınızı çok iyi fark eder.



Bebeklerde 8.Ay Psikolojisi

Gördüğü her şeyi merak ettiği bu ayda çiğner, vurur ve fırlatır. Alçak mobilya vb. Eşyalara tırmanmaya çalışır. Ne istediğini bilir ve engellendiğinde sinirlenebilir ve tepki gösterir. Sevdiği yiyecekleri seçer ve yemek yeme stilini oluşturur. Bu dönemde sizi taklit eder mimiklerinizi konuşma stilinizi yakından izler.



Bebeklerde 9.Ay Psikolojisi

Mobilyalara tutunarak ve destekli bir şekilde adım çalışması yapmak ister. Yüzündeki mimiklerini aktif bir şekilde kullanmaya başlar. Mama, anne ve baba gibi sözcükleri ihtiyaçlarını giderebilmek için söyleyebilir. Her şeyi dokunarak keşfetmek ister bu dönemde dikkatli olunmalıdır.



Bebeklerde 10.Ay Psikolojisi

Yardımınızla yürümeye başlar. İlgi çekmek için ses çıkarır ve oyun oynamanızı bekler. Sallanarak ve mırıldanarak müziğe eşlik edebilir. El sallayabilir ve alkış yapabilir.



Bebeklerde 11.Ay Psikolojisi

Yaptığı şeyleri sürekli olarak onaylamanızı bekler. Parmak ucunda durabilir. Çömelebilir. Kendi kendine yemek yiyebilir. Nesneleri yerlerine yerleştirebilir. Bazı nesneler ve semboller arasında bağlantı kurabilir. Anlamlı kelimeler söyleyebilir ve ritmik sesleri taklit edebilir.



Bebeklerde 12.Ay Psikolojisi

Tanıdıklarına ilgi gösterir. Bardaktan su içebilir. Sözlü ikazları anlayabilir. Kendisine söylenen pek çok şeyi anlar ve özümser. Olayları uzun süre hatırlayabilir. Kelime söyleme yeteneği daha çok gelişir. 

 

310086

Kişi Okudu

Kidolog
KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.