kidologlogo

Anksiyete Belirtileri ve Tedavisi

Anksiyetenin temelinde çocukluk yıllarının kaygıları bulunuyor. Bu nedenle anksiyete meydana geldiğinde ellerde anksiyete belirtileri olarak titreme ve ayaklarda terleme oluşur. Kişide başladığı andan itibaren yoğun bir kaygı hali ortaya çıkıyor. Günlük yaşam içerisinde karşısına çıkan olaylar ile mücadele edemez. Çünkü olaylar kişinin duygularını tetikler. Peki anksiyete tedavisi mümkün mü?

Hormonların yükselmesi, nefes alış verişte zorlanmalar bedenin daha fazla yorulmasına neden olur. Çocukluk yıllarında aşırı kaygılı olan bir insan muhtemelen yetişkinlik döneminde de aynı kaygı performansını gösterecektir. Bu nedenle anksiyete belirtileri meydana geldiğinde uzman bir doktordan destek alınabilir.

Anksiyete Belirtileri ve Çeşitleri Nelerdir? 

Spesifik anksiyete ve sosyal fobi anksiyetesi yüksek dozdaki anksiyete arasında yer alıyor.  Herhangi bir şekilde yüksek dozda anksiyete ile karşılaşan insan, terapi desteği ile bu süreci çözümlenebilir.  Sadece bir çeşit anksiyete ile mücadele edilmez aynı anda  birden fazla anksiyete türü ile mücadele edilebilir. 

Sosyal anksiyete, kişinin insanlar ile iletişim kurduğu andan itibaren kaygıya düşmesidir.  Kaygılanan zihin düşüremez bir hale gelir ve bu durum kişinin günlük yaşamını oldukça zorlaştırır. Anksiyete belirtileri  ile baş etmek için duyguların yönetilmesi önemlidir. Psikodinamik psikoterapi ve ilaç tedavisi ile birlikte sorun kökünden çözüme kavuşur. Terapi sayesinde düşüncelerin derinine inilir ve hastalık anlaşılır.

Anksiyete Tedavisi Nasıl Yapılır?

Anksiyete belirtileri ile hastaneye gelen kişiye bir takım tetkikler yapılır. Önce kan değerlerine bakılır. Çünkü kan değerlerinde oluşan eksiklikler unutkanlık, panik ve kaygıya sebep olabiliyor. Eğer ki kan seviyesi normal ise kişinin ruhsal dünyası sorgulanır. Kişi kendi ruhsal dünyasını terapistine anlatarak tedaviye adeta yardımcı olur.

Terapist ise bilimsel bir bakış açısı ile hastası ile konuşmalar yapar. Anksiyete belirtileri  ne zaman başladığı ve hangi aralıklar ile tekrarladığı tespit edilir. Eğer çok fazla tekrarlama varsa mutlaka ilaç önerilir. Temelinde kişinin korkmasına sebep olabilecek herhangi bir nesne yoktur.

Anksiyetenin Temel Sebepleri 

Anksiyete çocukluk yıllarından gelen bir hastalık türüdür. Bir bebek doğduğu andan itibaren annesi ile bir ilişki kurmaya başlar. Doğduğunda ilk yaptığı şey emme dürtüsüdür. Bu sayede anne ve bebek arasında güven ilişkisi oluşmaya başlar. Bir bebek veya çocuk annesinden yeteri kadar sevgiyi alamazsa iç dünyasında derin boşluklar meydana gelir.

Oluşan bu derin boşlukların yerini zamanla kaygı ve panik duygusu almaya başlar. Bu kişi açısından sağlıklı bir durum değildir. İç dünyada oluşan derin boşlukların zamanla güven duygusu ile kapanması gerekiyor. Diğer türlü kişi kendisini her an tetikte hissedebilir. Anksiyete belirtileri  arasında terleme, nefes alıp vermekte güçlük gibi durumlar sıklık ile görülür. Bu nedenle anksiyete yaşadığımız anda kendi bedenimizde gelen değişimleri fark etmeliyiz.

Anksiyetenin Etkilerinden Kurtulmak 

Anksiyete belirtileri ortadan kalkınca kişinin günlük yaşamı daha işlevsel olur. Hayatının tadını alır ve yaşamaktan zevk alır. Genellikle anksiyetesi olan insanlar alsa bile yaşamdan çok az zevk alırlar. Bu durumda beraberinde depresyonu bile getirebilir. Kişi günlük yaşamına daha fazla adapte olur. Şimdi ve burada olmanın psikolojisi ile ilgilenir. Geçmişin bıraktığı izleri artık çok fazla düşünmemeye başlar. Bunun sonucunda sağlıklı bir zihin ve beden meydana gelir. 

Bir psikolog desteği almak için tıklayın.

397945

Kişi Okudu

Kidolog
KidologLogo

TR

Teknik Destek
(10:00-23:59)

+90(850) 840 11 39

App Store

Google Play

Spotify

karekod

' Bilinçli ebeveynler mutlu nesiller '

* Kidolog E-Bülten Üyeliği ile Bizden Haberdar Olun

© 2024 kidolog.com /Tüm hakları saklıdır.